Forum
u42431
u42431
Film distribucije Cenex
Pirati s Karibov: Z neznanimi tokovi
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides akcijska pustolovska komedija
Dolžina: 2h 17min / 137min Leto: 2011 Država: ZDA Jezik: angleščina Scenarij: Ted Elliott in Terry Rossio po likih Stuarta Beattieja in Jaya Wolperta in po romanu Tima Powersa Režija: Rob Marshall Igrajo: Johnny Depp, Penelope Cruz, Ian McShane, Geoffrey Rush, Kevin McNally, Richard Griffiths, Stephen Graham, Greg Ellis

Povezavi: uradna stran, IMDB Napovednik: Apple.com
Neprekosljivi piratski kapitan Jack Sparrow in zviti morski volk Barbossa skušata najti legendarni izvir večne mladosti, a jima pot prekriža pustolovka in nekdanja Jackova simpatija Angelica. S spretnimi nakanami Jacka zvabi na ladjo legendarnega gusarja Črnobradca. Ko se v zgodbo vmešajo tudi pogubne morske deklice, dvolična angleška mornarica in trdosrčni morski razbojniki, mora Jack znova pokazati obilico čudaških spretnosti in zaupati svoji obešenjaški sreči.

O piratih s Karibov, četrtič …

Spoznali smo ga, ko je brez posadke v zadnjem hipu stopil na pomol s potapljajočega čolna, ki niti spominjal ni na kakšno mogočno gusarsko ladjo. Kapitana Jacka Sparrowa, seveda. Na njegovo ime brez priponke kapitan ne smemo niti pomisliti. Stopil je na pomol in naravnost v naša srca. V treh srečanjih doslej smo skupaj z njim iskali Črni biser, spoznavali in premagovali legende, uroke ter pošasti, okusili vseh vrst preizkušenj na morju in na kopnem, v morskih globočinah in celo na robu sveta (in morda tudi malce onkraj njega), v prijateljstvu, ljubezni in sovraštvu. Spoznali smo mnoge okrog njega, le njega bolj malo. Od kod se je pravzaprav vzel? Kje vse je plula njegova barka pred tistim znamenitim korakom s potapljajočega čolna na suho? Zakaj mu vse predstavnice ženskega spola ob srečanju pripeljejo klofuto namesto strastnega poljuba? Prišel je čas tudi za to zgodbo.

WALT DISNEY PICTURES in JERRY BRUCKHEIMER FILMS so pod vodstvom režiserja Roba Marshalla piratoma Johnnyju Deppu in Geoffreyju Rushu dodelili mednarodno druščino Penelope Cruz, Iana McShanea, Kevina McNallyja, Astrid Berges-Frisbey, Sama Claflina in številnih drugih. Osvetlili bodo zgodbo, ki jo je popisal Tim Powers in govori, med drugim, tudi o zloglasnem Izviru mladosti. Ga bo kapitan Jack našel? Mu bo znameniti kompas, ki kaže smer le v njegovih rokah, pokazal pot do njega? Mu jo je že kdaj prej? Če Izvir sploh obstaja, kolikšna je cena, da spiješ njegovo čarobno vodo? Kdo je prelepa Angelica, ki ga zvabi na krov strašnega Črnobradca, pirata, ki je strah in trepet vseh piratov?

Za več kot tri desetletja so filmski gledalci pozabili na piratske zgodbe, dokler ni kapitan Jack Sparrow načel čisto novega poglavja v tej zvrsti. Producent Jerry Bruckheimer je prepričan, da sta scenarista Ted Elliott in Terry Rossio po motivih romana Tima Powersa odkrila in ustvarila povsem nov svet, ki ga je v Jackovi družbi vredno raziskati. Johnny Depp priznava, da se je nesmrtno zaljubil v svoj lik in da je ob koncu vsakega druženja z njim doživljal hudo ''dekompresijo''.

''Rad sem v njegovi koži in biti on mi je v največji užitek. Kot kapitan Jack Sparrow imam neomejeno licenco, da sem popolnoma nespoštljiv, totalno prevratniški, nor, nepredvidljiv in vrhunsko nerazumljiv v vseh situacijah,'' priznava igralec. Z Bruckheimerjem sta si bila edina, kdo bo tokrat kot režiser krmaril to gusarsko ladjevje: Rob Marshall, dobitnik oskarja za spektakularni muzikal Chicago in režiser intimnih Spominov gejše ter svojstvenega muzikla Devet. V slednjem je zbral bržkone eno najboljših in najbolj zvezdniških filmskih zasedb v zgodovini te zvrsti: ob fantastičnem Danielu-Day Lewisu so se zvrstila velika ženska imena od Sophie Loren do Marion Cotillard, Judi Dench, Penelope Cruz, Kate Hudson in Nicole Kidman. Rob Marshall priznava, da kot večina drugih tudi on obožuje Disneyjeve filme in da se je zaljubil v Pirate s Karibov s prvim kadrom prvega filma.

''Misel, da bi režiral akcijsko pustolovski film, česar nisem še nikdar počel, se mi je zdela fantastična in takoj sem bil za. Vedno sem med prvimi v vrsti za vstopnice vseh poletnih uspešnic, kot režiserju pa mi je bila sprememba po Chicagu, Gejši in Devet izjemen izziv.''

Jack Sparrow, ali Jakec, kot ga sme imenovati edino njegov oče, pred katerim ima Jack nemalo spoštovanja, ostaja Jack zdaj in za zmerom. Scenarist Rossio priznava:
''Jack Sparrow je eden tistih likov, ki se ne spreminja; filmski gledalci nočejo, da bi se spremenil in tudi jaz nočem tega. Vendar pa je kriv za to, da se spreminjajo liki okrog njega. Posebej zabavno je bilo soočiti ga z Angelico, saj se doslej še ni spopadel z žensko, ki bi mu tako zelo nasprotovala in mu bila celo sovražna, obenem pa mu je povsem kos, zlasti kar se sebičnosti in pretkanosti tiče.''

To dejstvo je bila le ena od mikavnosti ponudbe za Penelope Cruz, da zaigra v četrtih Piratih, poleg tega, da bo spet združila igralske moči z Johnnyjem Deppom, s katerim je igrala pred leti v drami Blow. Da je oskarjevka Penelope, zvezda mednarodnih razsežnosti, obenem tudi občudovalka te piratske serije, ni škodilo.
''Občudujem Pirate s Karibov in kar je Johnny naredil iz lika Jacka Sparrowa. Snemanje pa je ena sama pustolovščina in nikoli ti ne more biti dolgčas.'' O Penelope tudi režiser Marshall najde le pohvalne besede:

''Ker ni igralca, ki bi v liku Jacka segel Johnnyju do kolen, sem hotel ob njem igralko, ki pooseblja enako moč in nadarjenost: humor, erotično privlačnost, odločnost, lepoto in strast. Ker sem z njo že delal (v muziklu Devet), sem vedel, da ima enkratno kombinacijo vseh teh potrebnih odlik.''
Za lik zloglasnega Črnobradca, pirata, ki je strah in trepet vseh piratov, je Marshall potreboval igralca, čigar izjemna in več kot 50 let dolga kariera na televiziji in filmu nudi zbirko vseh človeku in Satanu znanih razpoloženj in čustev.

''Črnobradec je bil verjetno eden najbolj zloglasnih piratov v zgodovini,'' pripoveduje Ian McShane. ''O njem kroži nešteto zgodb, od katerih je ena bolj neverjetna od druge. Koliko pa je v njih resnice, je stvar piratske mitologije.''

Johnny Depp meni, da je največja lepota in izziv tega lika to, da je na zunaj videti kot razumen in racionalen možak.

''Toda dlje ko si z njim, bolj spoznavaš, da je hladnokrven morilec kamnitega srca, ki brez pomišljanja pogubi vsakogar, ki bi lahko ogrozil, kar si pač vtepe v glavo. Niti najvišja čustva ali vrednote mu niso svete. In mislim, da ga nihče ne bi mogel zaigrati bolje in prepričljivejše od Iana McShanea.''

Za vlogi epizodnih, vendar pomembnih likov, morske deklice Sirene in pogumnega misijonarja Philipa, so se Bruckheimer, Marshall in odgovorne za zasedbo vlog Francine Maisler, Susie Figgis in Lucy Bevan odločili za obširno klasično izbiranje med mladimi, še nepriznanimi igralci. Po dolgem iskanju so izbrali Francozinjo Astrid Berges-Frisbey in Angleža Sama Claflina. Oba že imata za seboj nekaj igralskih izkušenj, na mednarodni ravni pa sta povsem neznana. Lahko ste prepričani, da vas bosta prijetno presenetila in navdušila.

Ne nazadnje je vendarle treba omeniti, da bo Pirate tokrat mogoče videti tudi v tretji dimenziji. Snemanje je v celoti potekalo v tej, zdaj že skoraj obvezni tehniki. Tako so Pirati s Karibov: Z neznanimi tokovi eden prvih velikih pustolovskih filmov, ki so jih v tej tehniki posneli na dejanskih lokacijah in ne v studiu pred zelenim zaslonom. Ker je snemanje potekalo večinoma v včasih neprehodni džungli, na morju in na londonskih ulicah, je bilo toliko bolj zahtevno in počasno, ter posledično tudi dražje. Toda producent Bruckheimer je prepričan, da le 3D tehnika filmu daje vzdušje, širino in veličino, kakršne si zasluži.

Premiera Piratov s Karibov: Z neznanimi tokovi je bila v Disneyjevem parku v Anaheimu v Kaliforniji in sicer v 3D tehniki prvič pod milim nebom. Celoten izkupiček je producent namenil neprofitnemu združenju Girls & Boys of America, ki skrbi za vse tiste mlade, ki nimajo dovolj lastnih sredstev, da se izobrazijo in razvijejo v odgovorne, produktivne in skrbne državljane. Vstopnice po ceni 1.000 $ so razprodali v treh dneh!Ali ti je všeč ??


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

05. junij 2011
Cool ♥♥♥
07. junij 2011
u42431
u42431
ane♥
07. junij 2011
Zelo dober film)
11. junij 2011
u32301
u32301
NAJ NAJ NAJ NAJ BOLJŠI FILM
11. junij 2011
Nism še gledala sn more bit pa 100% najbolšši!!!!!
11. junij 2011
u42431
u42431
Jap
The best 4ever
11. junij 2011
u42431
u42431
usi deli so fuuuuuuul dobri
18. junij 2011
Najbolši film!!!!!!! Jack Sparrow tak zmaga!!!
19. junij 2011
u49100
u49100
johnny depp I love you sooooooooooo much
19. junij 2011
u42431
u42431
enako I ♥ JOHNNY DEP
19. junij 2011
u42431
u42431
*DEPP
19. junij 2011
Jas sen v kine gleja 3D
02. julij 2011
Itq da je carskooo..

Johnny Depp i love you
16. julij 2011
To je pa res NAJ NAJ NAJ film vseh časov!!!!!!
19. junij 2012
u82961
u82961
pirates of the... je pa dober film ker majo J. sparowa
18. avgust 2012
fuul je hud film
20. avgust 2012
Johnny Depp je najjači,če ma kdo kake posterje od njega za prodat prosim pište po zsju nujno rabim
Ka veste bo 5.del? A bo še Johnny kr igrau za Jacka?
23. december 2012
u118601
u118601
TO JE NAJBOLŠ FILM NA SVETU (vsi deli sploh prvi in četrti)
20. februar 2013
plis a lohk stisnete like za kolegico?
pa oprosti k oglašujem :/
https://www.youtube.com/watch?v=sHN-cNZEo
22. februar 2013
eden izmed najbolših <3 seveda pa najbol posebn film naredi glih johnny z svojimi supper dupper igrauskimi sposobnostmi.
pa on res zna zakon uprizorit popounega jacka
25. marec 2013
http://www.igre123.com/forum/tema/sketchtoy-tekmovanje/52836/ proosim samo poglejte prosim to je sketchtoy tekmovanje
29. marec 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg