Forum
no ta top model bo namenjen psom.
prijaviš se pa tako da daš naprej sliko sebe.
ime:
kje živiš(vse si lahko zmišlis)
ime psa:
pasma:
slika:
osnovni podatki o pasmi.

Prijavnica naj zgleda tako:
ime:tara
kraj bivanja:texas
slika: http://static.entertainmentwise.com/photos/Image/220113_beyonce2a.jpg
ime psa:gina
pasma:francoski buldog
slika:https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/532614_400199090059901_1199694966_n.jpg
p.s to je res moj pes
o.podatki:http://sl.wikipedia.org/wiki/Francoski_buldog
12. maj 2013
ime: Jenny
ime psa: Samy
pasma:Angleški koker španjel
slika:


opis:
Pri nas je bolj znan kar pod imenom koker španjel.

To je izjemno živahen, čvrst kuža. Zraste od 38 do 43 cm in tehta od 12 do 15 kg. Njegovo ljubko telo prekriva gladka svilnata dlaka, ki je ne sme biti preveč in ne sme biti skodrana, moč pa jo je najti v vseh mogočih različicah. Njegov ljubek obraz krasijo temne žametne oči in nagajivi dolgi uhlji, po katerih je največkrat prepoznaven.

Koker španjel slovi po svoji prijazni, zvesti naravi. Je zelo učljiv in vse te lastnosti ga uvrščajo med najbolj priljubjene družinske pse. Leta 2002 so v Združenih državah Amerike naredili zanimivo anketo, ki je zajela 487 koker španjelov in dala presenetljive rezultate. Od 487 koker španjelov je le 1% psov pokazalo agresijo do ljudi in samo 2% agresijo do drugih psov.

Kljub temu, da je koker španjel danes predvsem družinski pes, pa ima v svojih genih še vedno delovno preteklost. Včasih je bil to priljubljen lovski pes, danes pa je idealen partner za lastnike, ki se želijo poizkusiti v kinoloških športih. Odličen je v agilitiju ali kot pes terapevt.
12. maj 2013
kraj bivanja:
drugače pa si prijavlena
12. maj 2013
ok kraj bivanja: London
12. maj 2013
ok prijavlen
12. maj 2013
prijavlena+tvoje slike se ne vid
12. maj 2013
u118045
u118045
a sori
12. maj 2013
ime: Zecora
kraj: Sydey
pasma: nemški kratkodlaki ptičar
slika:ime psa: Rajan
opis psa:
NEMŠKI KRATKODLAKI PTIČAR
Izvor: Nemčija
Skupina: F.C.I. skupina IIV-1.1 - kontinentalni ptičar, tip brak
Uporaba: Vsestransko uporaben lovski pes, že sama navedba, da je nemški pa pomeni zelo delaven. Nekateri ga imenujejo mercedes lovskih psov, spet drugi aristokrat. Lov na lovne ptice in male divje živali brez njega na polju ni pravičen. Dela v sožitju z lovcem pred in po strelu, na suhem in v vodi, pa tudi v sožitju z ujedami - sokoli, kar je manj znano na slovenskem.
Življenjska doba: Okoli 12-14 let
Videz: Telesna dolžina mora nekoliko presegati plečno višino. Je plemenit in skladen pes, katerega zgradba izraža moč, vztrajnost, hitrost. Ponosna drža, skladne telesne linije, suha glava, dobro nošen rep, poležana, svetleča dlaka ter skladno, izdatno gibanje nakazujejo njegovo plemenitost.
Barva: Lahko je rjava brez oznak, rjava z malimi belimi ali brizganimi oznakami na prsih in nogah, temno rjavo serasta, z rjavo barvo in rjavimi pikami ali lisami.Osnovna barva takšnih osebkov je popolna mešanica belih in rjavih dlak. Na notranji strani zadnjih nog in konici repa je pogosto svetlejša. Je tudi Svetlo serasta z rjavo glavo, rjavimi lisami ali pikami po telesu, prevladuje dlaka bele barve. Bela z rjavimi oznakami na glavi, rjavimi lisami ali pikami. Črna barva v enakih kombinacijah kot pri rjavcih in sercih. Rumen ožig je dovoljen. Lise na čelu, manjše bele lise in seraste oznake na gobčku so dovoljenje. Torej pestre različice.
Dlaka: Kratka, gosta na otip groba, trda. Finejša in krajša je na glavi in uhljih, spodnji strani repa ne občutno daljša. Pokrivati mora vse telo.
Oskrba: Posebne oskrbe ni.
Višina: Plečna višina pri psih je od 62 do 66 cm, pri psicah pa od 58 do 63 cm, odstopanje je po standardu 2 cm.
Teža: Psice od 25 do 32 kg, psi od 32 do 37 kg
Temperament: Trden, uravnovešen, zanesljiv, brzdan temperament brez nervoze, plahosti ali agresije.
Čuvaj: Kaže tudi čuvajska nagnjenja, posebno je to dobrodošlo pri čuvanju plena, predmetov, prostora.
Zaščita: -
Bistroumnost: Zelo inteligenten
Zmožnost šolanja: Hitro dojemljiv in učljiv. Mora skozi vse faze šolanja in sicer malo šolo, I. in II. stopnjo šolanja. V mali šoli se skozi igrice krepijo sposobnosti in vez med vodnikom. V I. stopnji se prilagaja človeškim zahtevam, drugim psom in opravi izpit vodljivosti poslušnosti II, v II. stopnji, ko že obvlada vodljivost in poslušnost, pa se pripravi za delo v lovišču in številne preizkušnje, ki sledijo in jih mora opraviti, kar je mala fakulteta.
Odnos do otrok: Odnos do ljudi, še posebno otrok ima pozitiven.
Odnos do drugih živali: Pes je predvsem lovskega porekla, takšna je njegova genetska zasnova, njegova delovna naloga je lov. Temu primeren je tudi odnos do prosto živečih in domačih živali. Strpnosti in sožitja z domačimi živalmi ga je potrebno naučiti že kot mladička oz. v mali šoli, sicer kaj hitro lahko domačo mačko zamenja za plen.
Odnos do tujcev: Do tujcev je nezaupljiv a ne agresiven.
Karakter: Prijazen, pošten, zelo delavno zavzet, hiter, vztrajen in navezan na vodnika.
Domače okolje: Sodi v urejeno naravno okolje. Stanovanjska hiša, vrt, topel dom, predvsem pa stalen kontakt z vodnikom.
Primeren lastnik: Prvenstveno je primeren lastnik-skrbnik lovec, ki edini lahko nudi psu vse, kar se od njega pričakuje in čemur je namenjen, v nasprotnem je nesrečen. Pasma je s srcem, dušo in telesom pri delu tj. lovu. Tu pa tam se najde kdo, ki izkorišča njegov temperament in moč za vlečnega psa sani, vendar to ni to.
Potencialni problemi obnašanja: Psa je na svojo stran potrebno pridobiti s pozitivnimi motivacijami in vse je v redu. Le v skrajnem primeru, ko ni mogoče drugače, negativna motivacija doseže namen. Pes je psihično zelo navezan na vodnika, zanemarjanje pa lahko povzroči pri psu spremembe obnašanja ali strese.
Potencialni problemi z zdravjem: Pasma, kot tudi druge, ima hibe, ki so razdeljene med hibe, težke hibe in vzrejno izključitvene hibe. Kriteriji v standardu so strogi. Pes je podvržen vsem pasjim boleznim. Pri pravilni prehrani in izdatnem gibanju načeloma z zdravjem ni problemov.
12. maj 2013
ok sprejeta še 5 članov+a loh to stran mal delite da dobimo člane
12. maj 2013
dobro js bom
12. maj 2013
u113053
u113053
ime: Ashley
kraj bivanja: London
slika:


ime psa: Ginger
pasma: mini čivava
slika:


podatki:
Čivava (Chihuahua) je najmanjša pasma psov na svetu in izvira iz mehiške zvezne države Chihuahua. Pasma je verjetno precej stara, uradno pa čas izvora sega v 19. stoletje, ko so prve pse prinesli v ZDA. Plečna višina čivave ne sme presegati 23 cm, teža pa ne 3 kg. Poznamo kratko dlako in dolgodlako različico, obe v skoraj vseh barvnih različicah in kombinacijah.

Pes je na pogled droben in krhek, a pogumen in temperamenten ter se ne boji drugih psov. Je inteligenten, učimo ga z lahkoto, na psičarja se zelo naveže, do tujcev pa je zadržan in rad zarenči, a ni nagnjen k pretiranemu lajanju.

Čivava je hišni pes in mora živeti v stanovanju. Nega ni zahtevna. Obroke hrane mora dobivati vsak dan približno ob istih urah, da se od prvega dne navaja na določen dnevni red. Kužki se hitro učijo.
12. maj 2013
še 4 pa začnemo
12. maj 2013
u118942
u118942
ime:Eva
kje živiš:New york
ime psa:Kaj
pasma:Jack Russell terier
slika:osnovni podatki pasme:
Pasma Jack Russell terrier je majhna pasma.Ko odraste tehta približno od 5 do 6 kilogramov in zraste do 30 centimtrov.Pasma lahko živi okoli 15 let in je brez večjih zdravstvenih težav.Za uspešno šolanje te pasme, potrebujete pozitivno motivacijo in veliko mero potrpežljivosti.Z izkušnjami ter iznajdljivosto pri ohranjanju motivacije lahko tudi to pasmo uspešno izšolate.Je pasma primerna za agility.Do otrok in ostalih psov pa ni tako prijazna.Lahko živi v stanovanji,bloka ali zunaj v pasji uti.
SORI ČE JE KRATEK OPIS PA NI TOČEN.
:I
12. maj 2013
opis je uredu+lah daste link tut od neta.+še 3
12. maj 2013
u118942
u118942
oki hvala za sprejem
12. maj 2013
12. maj 2013
u127410
u127410
ime:Zoja
kje živiš:London
ime psa:Majk
pasma:Nemški ovčar
slika:osnovni podatki o pasmi:
https://sl.wikipedia.org/wiki/Nem%C5%A1ki_ov%C4%8Dar
12. maj 2013
a lahka prosim daš prvi izziv?
16. maj 2013
ok dam 1 izziv
1 zzziv je
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
vsk da sliko svojega psa ko teče.ko dajo vsi sliko gor glasujeta za najlepšega
NESMETE GLASOVATI ZASE
najlepšeu psu date 10 točk
2najlepšemu psu 8 točk
3 najlepšemu 7 točk
4 najlepšemu 6 točk
itd
17. maj 2013
ispadanja ni.pes z največ točkamidobi posebno nagrado
17. maj 2013
Lepa slikica
18. maj 2013
u118942
u118942ali pa


18. maj 2013
u118045
u118045


18. maj 2013
še 2 prlepta slike pa žačnemo z glasovanjem
18. maj 2013
sam še agentka007 in laur de lis moreta +pomoje agentka007 ne bo dala slike ker se je zbrisala
25. maj 2013
ok potem pa odšpiram glasovanje potek imate napisan pri izivu
25. maj 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg