Forum
Moje ime je Ela, sem hovawart. Stara sem komaj 2 meseca in živim v okolici Maribora. Skupaj s starši, dvema sestrama in bratom živimo v veliki hiši. Naša lastnika sta bila Jan in Maja.
Kmalu bo prišel čas, ko bomo mladički odšli od doma... Polni upanja, da pridemo v dobre roke odgovornih lastnikov.

To smo mi-mladički:Od leve proti desni: 1-jaz,2-Rex,3-Stella,4-Ajka.

Naša starša:(črna- Kala,rumen- Max)

Zjutraj sem se zbudila prva, saj od pričakovanj nisem mogla več spati. Čisto tiho sem se odpravila v kuhinjo. Tam ni bilo nič zanimivega zato sem šla k vhodnim vratom in skozi pasjo lino ven na dvorišče. Trava je bila še mokra od rose in sonce je počasi vzhajalo. Po moji oceni je bila ura nekje 7.00. A naenkrat se je zaslišal hrup avtomobila, ki se je ustavil točno pred našo ograjo. Vedela sem kaj sledi... novi lastniki! Hitro sem zbudila mamo, očeta in ostale mladiče. Kmalu sta se zbudila tudi lastnika, saj nista več zdržala našega lajanja pred vrati spalnice. Oglasil se je hišni zvonec in Maja je šla odpred vrata. Pred vrati je stala ljubka družinica. Mama, oče ter dve hčeri. Videti so bili zelo prijazni. Le kdo bo tisti, ki se bo prvi poslovil....

Boš bral/a zgodbo?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

30. junij 2011
Nadaljujem?( 3 nexti)
30. junij 2011
Sploh kdo to bere?
30. junij 2011
Jst sm prebrala pa se mi zdi prov dobr
30. junij 2011
tenx bom nadaljevala
30. junij 2011
u38484
u38484
newt
30. junij 2011
Družina se je odločila, da bodo kupili Stello. Za njo se je torej začelo novo življenje... Mi pa smo ostali samo še trije...

Nasledji teden je potekal dolgočasno, saj ni bilo obiskov in skoraj cel teden je deževalo. Ko je v soboto končno posijalo sonce je cela pasja družina stekla na travnik, ki je bil zraven naše hiše. Res je, da je bilo mokro in, da smo bli vi premočeni in blatni ampak vseeno smo se zabavali. A malo sem bila žalostna, da bom kmalu morala oditi k novim lastnikom. Tukaj sem se imela res lepo.... Imela sem skrbna pasja starša, lastnika, ki sta zelo dobro skrbela za nas in ostale mladičke, da smo se skupaj igrali. Ob mislih, da bo kmalu moral nekdo oditi(mogoče celo jaz) me je prisilila, da so se mi oči zarosile in spostila sem pasjo solzo.

No, to pa je že res dolgočasno! Že cel mesec čakam pa se nič ne zgodi! Vse kar se je zgodilo je to, da sem spremenila svoje mišljenje in zdaj komaj čakam, da pridem k novim lastnikom.
Naslednji dan pa je prišel nekdo s kolesom....

Tako sem izgledala ko sem bila en mesec starejša:Moja dlaka je postala bolj zlata kar mi je bilo zelo všeč.
30. junij 2011
bom nadaljevala...
30. junij 2011
u38484
u38484
ja next
30. junij 2011
S kolesom se je pripeljal navidez zelo prijazen moški. S seboj je imel na povodec privezanega psa, ki je veselo tekal ob kolesu. Odprl je našo ograjo in skupaj s svojim psom vstopil na naše dvorišče. Nato je pozvonil in nekdo od lastnikov je odprl vrata. Pes je ostal zunaj in me nagovoril: ''Pozdravljena, mala... amm... Kako ti je sploh ime?''
Odgovorila sem mu, da mi je ime Ela. ''Lepo ime. Jaz sem Alt. Z gospodarjem sva prišla po mladiča,'' mi je povedal. '' Aha. Kakšen pa naj bi bil?'' sem radovedno vprašala. '' Želi si fantka,'' je rekel. Takoj sem vedela, da bo naslednji, ki bo odšel Rex. Vesela sem bila, ko sem videla kako srečen je Rex, da bo imel pasjo družbo in skrbnega lastnika. Tako so se Rex,Alt in Gorazd odpravili domov.

Ostali sva samo še dve in počasi me je začelo skrbeti, da me nihče ne bo kupil...
Alt:


30. junij 2011
next,
js mam ful rada pse pa ful huda zgodba res!!!!
30. junij 2011
Dej, nadaljuj...
Kaj jo je kdu poswoju?
30. junij 2011
Neeeeeeext.!
30. junij 2011
Alt je bc.! Aww.
30. junij 2011
Dnevi so minevali in kmalu je bil že julij- čas za počitnice. Tokrat sta se Jan in Maja odločila, da bosta šla letos na slovensko obalo. Seveda sta imela tako rada pse, da smo ju mi spremljali na vsakih počitnicah. Za mladiče priprave niso bile pomembne saj so vse za potovanje pripravili lastniki. Zato sva se s Stello lahko mirno igrali in raziskovali po vrtu. Tudi najin oče je bil miren in se sončil na terasi, le mama pa je panično tekala po stanovanju. Nevem edino zakaj je njo skrbelo za počitnice če pa psom sploh ni bilo potrebno pakirati svojih stvari.
Napočil je težko pričakovani četrtek, ko smo se zgodaj zjutraj odpeljali proti Piranu. Midve s Stello sva ležale na sedežih mama in oče pa sta bila za nama v prtljažniku. Celo pot sem prespala in sploh me ni zanimalo če je Stella opazila morje in druge pse, ko je gledala skozi okno. Zbudila sem se, ko je name padla nekaj mokrega... Fuj! Stellina slina! Tako vdano je gledala zkoti okno, da se je zarosila že skoraj vso okno in na njem si lahko opazil sledi sline. Obrnila sem se in pomolila svoj smrček v prtljažnik avtomobila. Videla sem očeta kako spi in mamo, ki je prav tako kot Stella gledala skozi okno. ''Mami,'' sem zaklicala. ''Kaj je ljubica?'' mi je odvrnila mama. ''Skrbi me, da me ne bo nihče kupil,'' sem rekla. Mama pa me je pomirila: '' Sigurno te bo kdo kupil, ko pa si tako ljubka. Ampak tudi če te ne boš ostala pri nama z očetom.'' Po maminih beseda sem bila bolj pomirjena.

Kmalu smo prispeli do vile. Waw! Nikoli v življenju še nisem videla česa takšnega. Naše stanovanje je bilo res ogromno in psi smo imeli celo svojo sobo! Ko je bilo vse pospravljeno nam je Maja pripravila okusno kosilo- brikete s piščancem. Po kosilu pa....

Naša vila:


30. junij 2011
Jz tud obožujeem pse (p tud ostale živali ). *-* (sori, kr sm tok velik postou napisala, sam mi ful neki šteka in mi sploh noče napisat.! -.-'')
30. junij 2011
eh sej je ok. jaz tud obožujem pse
30. junij 2011
pomota tam ko sem napisala zgoraj, da so posvojili Stello bi mogla bit Ajka. Zdaj sta ostali samo še Stella in Ela.
30. junij 2011
Zakon zgodba.! *-* Neext.!
30. junij 2011
next
30. junij 2011
Po kosilu pa smo se končno odpravili na plažo! Do nje smo odšli peš, saj ni bila daleč. Plaža je bila peščena in modro morje je naplavilo nekaj različnih alg. Naš prostor je bil bolj oddaljen od gruče ljudi. Bil je ob skala na katerih si se lahko sončil. Tam mivka še sploh ni bila tako poteptana saj je tja prihajalo malo ljudi. Oče in mama sta se vlekla v senco nekaga drevesa, midve s Stello pa seveda takoj v morje! Ampak jaz sem šla veliko dlje kot Stella, saj si je ona upala plavati le v plitvini. Ampak Stella se je kmalu naveličala in je šla raje v toplo vodo, ki se je ujela med skale. Jaz pa sem še vedno veselo plavala dlje. A naenkrat je prišel močen val... Nisem vedela kaj na naredim in takrat me je postalo zelo strah. Najhuje je bilo, da ravno takrat Maje in Jana ni bilo na plaži saj sta šla po sladoled. Na srečo me je mama opazila(zahvaljujoč moji zlati barvi) in takoj zaplavala v morje do mene. Zgrabila me je za kožno gubo na vratu in z mano odplavala na obalo. To me je izučila, da nisem več plavala tako daleč, pa tudi če bi hotela ne bi smela.

Zato sem raje odšla ven k Stelli. Nekaj časa je bilo na našem delu plaže dolgočasno nato pa je k nam prišla neka ženska z tremi psmi. Vlegli so se čisto zraven nas in jaz sem jih z zanimanjem opazovala. Psičko ( zdelo se mi je, da je kakšen labradorec) sem vprašala: ''Kdo pa ste?'' Odgovorila mi je:'' Jaz sem Lia in to sta moja prijatelja Ter in Kan. Naša lastnica pa je Barbara.'' Potiho sem si mislila: '' O moj bog za takšna čudna imena pa še nisem slišala.'' Barbara se je kmalu spoprijateljila z Majo, jaz pa sem psom predstavila še Stello ter moja dva starša.

Lia:
Kan:
Ter:


30. junij 2011
Next!! full cool!
30. junij 2011
O, NE! Grozilo mi je, da bom od mladičkov ostala edina, saj je Barbara kar naprej ponavljala kako je Stella lepa in kako si želi se enega psa. Srečnica Stella saj je bila Barbara doma v Piranu in bi Stella lahko vsak dan opazovala morje. In res se je zgodilo to, da sem ostala edina... Ampak na srečo smo na morju še en teden in Stella, Lia, Ter in Kan so bili vsak dan z nami na plaži.

Zvečer smo odšli v restravracijo, kjer smo psi dobili za večerjo ribe. Fuj!! Z nami je šla tudi Barbara, Ter,Kan,Lia in Stella. Po večerji smo se odpravili domav še prej pa na ogled mesta.

Zdaj pa sem imela tega že dovlj. Vedela sem, da me ne bo noben kupil. Odpravila sem se malo naprej, da bi me kdo mogoče opazil in rekel saj veste tisto ''O! Poglej kako lep kuža!'', ''Mami, tega kužka želim!'' in tako naprej. Ampak srečala sem starega psa Blacka. Vprašala sem: '' Oprostite, gospod. Kje sem? Mislim, da sem se izgubila.'' Pes pa je odgovoril: '' Pozdravljena! sem Balck, stari šnavcer. Tukaj v bližini je trg in vaša vila je vrjetno za njim, saj so vse vile tam.'' ''Hvala,'' sem žalostno odgovorila. A Black je opazil, da je nekaj narobe. Nato sem mu povedala vso zgodbo. Stari modrijan mi je povedal: ''Za vsakega psa je nekje pravšnji gospodar in tudi tvoj je nekje le, da ga še nisi odkrila''. Blackove besede so me pomirile in peljal me je do vile kjer so bili že vsi v skrbeh kam sem šla. ''Ela! Kje si bila?'' je zavpila Maja in me dvignila v naročje. Pogledala sem okoli a Blacka ni nikjer več bilo. Za vogalom sem zagledala Blackov rep in to me je pomirilo.

Naslednji dan pa smo odšli domav...

Stari Balck:


30. junij 2011
Zaakooon.
30. junij 2011
Neeext
30. junij 2011
Naslednji dan je bilo naporno in na plažo nisem več smela. Takrat sem zadnjič vidla Stello in žalostno sem se poslovila od nje in ostalih psov. Dolgo časa smo jaz, oče in mama preživeli v hiši saj sta Jan in Maja pospravljala hišo in pripravljala vse za odhod. Tudi za naše kosilo ni bilo veliko časa zato smo dobili samo navadne brikete. Ob 14.00 smo končno lahko odšli. Res sem bila žalostna, ker ni bilo več Stelle. Maja je pustila, da sva z mamo skupaj sedeli na zadnjih sedežih, oče pa je bil v prtljažniku. To ga sploh ni motilo saj je trdno spal in ga vrjetno ne bi zbudilo niti če bi padli z Zemlje. Dolgo smo se vozili in končno smo čez nekaj ur prispeli v naš ljubi Maribor( no, v bistvu bi bila raje v Piranu ampak nič ne morem narediti).

Torej minevali so dnevi, tedni... Jaz pa sem bila še vedno pri starših. Bila sem že velika in moja dlaka je postajala vse bolj kosmata in dolga pa tudi obarvala se je malo bolj rjavo. Stara sem bila malo manjo kot eno leto. Ampak ni mi bilo več tako dolgčas saj se je v bližino naše soseske preselila družina s psičko Brino. Skupaj sva preživljale vse dneve...

Naslednji dan pa me je pretresla novica, da.....

Brina:
Jaz, že malo večja:


30. junij 2011
Aww
30. junij 2011
Hitr neext
30. junij 2011
Novica je bila ta, da je moja mama ponovno breja in bo imela mladičke! Groza! Zdaj bosta z očetom imela že nove mladičke jaz pa bom še vedno pri njih. Ob tej misli mi je dan zelo dolgo tekel. končno ga je bilo konec in sem se medlo odvlekla v pasjo posteljo. Zjutraj sem spal kar dolgo zato sem mogla vse postoriti zelo hitro. Stekla sem po stopnicah pojedla zajtrk in spila mleko. Skozi pasjo lino sem odhitela malo na zrak a sem šla raje v hišo saj je začel pihati močan veteri in rahlo je začelo deževati.
Torej čas je bil za moj načrt!....
30. junij 2011
Aww. ;* Zakon. Neext.
30. junij 2011
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg