Forum
Ammm.. ne vem kaj čm povedt. no to je zgodba o eni punci Rose, ki obožuje poletje in prijatelje. zgodba govori o ljubezni, ljubosumju. ne vključuje pa kšne vampirje..oz. bilo kaj..govori pač on nastnikih..in...no sei boste vidli..
napisala bom nekja na začetku, potem pa če vam bo všeč bom pisal še naprej..
huala...
22. marec 2011
Ammm. ne vem kaj bi povedala. No pa začnimo. Ime mi je Rose in imam 11 let. S starši živim v Ljubljani. Moja starša sta oba odvetnika, zato veliko časa preživita na službenih potovanjih in na sploh ob delu. Sama imam vse kaj si želim. Najboljše obleke, čevlje in veliko prijateljev. Vendar ti nisi tisti… kako bi se reklo. Dobri prijatelji. Kajti ti so s tabo zaradi koristi. Oz. ker si nekaj želijo. Sam imam dosti bolj rada moje prijatelje z morja. Ti niso tabo bogati in snobovski kot ti tukaj v Ljubljani. Ampak imajo me radi.
No. To sem jaz. Zdaj pa bom nadaljevala s današnjim dnem. Danes je konec šole in s limuzino se peljem na morje. Na C. Vrh na hrvaško. Nekateri me imajo zaradi tega za budalo. Pravijo » Zakaj ne bi šla v Španijo, Grčijo….zakaj lih na ta C. Vrh?«
Morde še sama ne vem. Ali pa ja. Zaradi prijateljev.
Vem samo, komaj čakam videti Veroniko in Tjašo. One dve sta sestrični in prihajata iz Postojne. Saj veste tam je postojnska jama. No nista tako bogati, vendar prijazni in moji najboljši prijateljici.
Potem je tukaj še Veronikin brat Luka. Ki je tudi pravi srček.
Am.. prispeli smo. Komaj čakam se nastaviti soncu.  in na sploh komaj čakam POLETJE.
Že ko sem stopila iz limuzine sta se name vrgli Veronika in Tjaša. Začele smo se smejati in nekako sem vstala in vstopila v apartma. Nekaj časa bom sama tukaj, potem pa se mi bosta pridružila se moja starša. No Tjaša je že začela zijati » A veš kako luškani so tipi letos na plaži? Pa saj ne morem verjeti!«
» Am… Tjaša pusti jo primeru.. saj bo sama videla «
»Ja bom ja… samo počakajta da se preoblečem v kopalke..ok?«
» seveda, s Veroniko bomo šle po Luko in bomo odšli skupaj na plažo..ok?«
» seveda! Čez 5 minut pred vašim apartmajem?«
» ok!« sta v en glas zaklicale Tjaša in Veronika. Nato pa sta odšle.
Tačas sem se preoblekla v kopalke in se odpravila. Čakali so me že pred aprtmajem in odšlo smo na plažo. Tam smo zagledali Beko (Rebeko) kako se pogovarja s nekaterimi fanti in eno punco. Ne poznam je še. No prišli smo na ploščad in vsi so me začeli pozdravljati. Odzdravila sem jih nato pa odšla v vodo. S mene se vedno zafrkavajo zaradi tega ker tako lepo skočim na glavco. Kaj čem. V vodi se počutim dobro. Nato pa sem vseeno odšla na ležalnik, saj sem hotela dobiti kaj barve. Nekaj trenutkov pozneje pa me je ogovorila rdečelase dekle.
22. marec 2011
no ja... pa samo na začetku je star 11 let.. nato bom zgodbo nadeljeva ko bo imela 15.. oz. 14 bom še videla.
22. marec 2011
u39401
u39401
nexti nujno!
22. marec 2011
» Živijo jaz sem maja. Pa ti?« ista punca, ki je prejle pogovarjala s Beko.
» Živijo jaz sem pa Rose.« nasmehnila sem se ji in vključile smo se sproščen klepet. Nato pa je zazvonil moj mobilni telefon.
» Rose pridi gor. Tvoja straša sta prišla!«
» Kajjjj!? Res?..takoj pridem Nika!« Nika je moja teta, ki skrbi zame.
» družba sori… sam morem gor.. tastari so prišli..in morem jih malo videt…Tjaša pa Veronika kaj pridete pome potem ko gresta dol popoldne?«
» Seveda. Aja pa pozdravi vse!«
» čaw« to je pa rekla Maja. No mogoče pa bomo tudi mi dve dobre prijateljici.
Odšla sem po stopnicah ( to ednino ne maram na morju- stopnice, ki jih je vsekakor preveč ), nato pa je predme skočil fant, ki je imel največ 12 let in me pošprical s vodno pištolo. Bila sem cela mokra!.. in fant je pobegnil. Tekla sem za njim, vendar ga nisem mogla ujeti. Pa saj ni bil niti lep. Mislim imel je zobni aparat in njegova frizura. Ajej. Rajši sem se odločila, da grem do apartmaja. Tam sem zagledala mamo in očeta.
» Roseee… komaj sma čakala, da te vidima.« objela sem ju.
» tudi jaz vaju. Koliko časa bost tukaj?«
» cele počitnice, ljubica« mama se mi je nasmehnila in oče tudi. Cela družina se je začela smejati. No skoraj vsa.
Po kosilo sta se moja starša odločila, da gresta v mesto jaz pa na plažo.
Kot vedno smo se igrali osla. Saj veste. Tisti ki zadnji položi roko na sredino dobi črko… no igrali smo se ga vse. Nato pa je Maja odšla ker je bila lačna. Mi…( 11 let) pa smo premešali karte tako da je postala osel. Prej je imela že 3 črke. S polnimi usti je prišla nazaj in vzela karte v roke. Mi pa smo se začeli smejati. Takrat nisem niti pomislila, da jo je to mogoče prizadelo. Da smo jo izključili iz igre. Ker smo vedeli katero karto bo podala naprej in Luka je prvi tolkel saj je imel 4 ase. Mi pa pridno zadnjim. Maja ni niti opazili. In takrat je začela kričati: » kako si upate biti tako otročji?..vem da ste mi premešali karte!« mi pa smo se začeli samo smejati se bolj naglas.
4 LETA POZNEJE.

Spet sedim v limuzini na poti na C.Vrh. spet bo videla Tjašo in Veroniko. Po 4 letih. Kajti vsako poletje sem bila kje drugje. Po igri. Smo morali domov, kajti mam in oče sta imela »nujni« primer. In jaz sm morala z njimi v Ameriko. Sama nisem morala verjeti. Obljubila sta mi. No ja. S Tjašo in Veroniko smo se pogovarjale preko telefona. In ko maja čakam, da jih vidim. Sicer pa, tudi v Ljubljani sem našla prijateljico Saro. Smo najboljše prijateljice. In čez 2 tedna pride za mano. Tačas pa bom spet videla Luko, Tjašo, Veroniko in morda tudi Majo. Vendar se ta ne pogovarja več s nami. Takoj nam je zamerila, da se stran pogleda kadar se vidimo. Pa vendar smo se ji vsaj 100x opravičil, še vedno ne verjame.
Prispeli smo in vrata limuzine so se sama odprla. Vanjo so skočile Tjaša in Veronika. Podrle so me na sedeže in spet je bilo kot pred 4 letimi. Vendar smo zdaj vse drugačne.
» Vauuu… rdeča barva se ti poda!« Tjaša je strmela vame.
» tebi pa črne! Veronika.. kaj si se ostrigla na kratko?. Super si.!«
» Hvala. Ma pred nekja časa. Seveda nič ne veš. Škoda da se nismo kej videla.«
Vseeno se je nasmehnila in me objele. Nato pa je prišel Luka.
» od kdaj si pa ti rjav? nasmehnila sem se mu in on me je objel.
» od kdaj si pa ti rdeča?«
» dobro vprašanje.« nasmehnila sem se mu.
» Nika jaz grem na plažo. Ok?«
» seveda ljubica, uživaj!«
Šli smo po stopnicah in prišla sem na plažo.
» ei.. se opravičujem. Samo v vodo grem na hitro, kejti tukaj je res vroče.« že sem slekla oblekco in odhitela v vodo. Skočila sem na glavco in zaplavala malo. Že sem se odpravila ven in stopala po stopnicah, mi je spodrsnilo. Padla sem nazaj v vodo in gleženj me je začel boleti. Takrat pa so me moče roke povleke navzgor. Pred mano sem zagledal najlepšega fanta.. morda ne na svetu, ma v Evropi pa ja. Rjavi lasi, modre oči, popolno telo ( nesel me je po stopnicah) in isti čas se mi je nasmehnil. Aha…sam je treba dodati se popoln nasmeh.
Nesel me je do hišice in tam me je njegova mama pogleda.a kakor sem razumela je bila zdravnica.
» nič ni. Samo malo si si ga odrsala. Še vedno boš lahko šla v vodo..samo malo bolj previdna bodi. Ok?«
» seveda. Hvala.« tačas pa je fant spet prišel in zardela sem.
» pospremil te bom do hiše. Počakaj.«
odšla sma skozi vrata. In podoru me je.
» saj lahko sam hodim. Huala!« omg. Še sama ne morem vrjeti da sem to rekla. Okej vse je uničeno. Ko sem to pomislila nisem videla na kamen in padla bi, če me ne bi ujel.
» ja vidim ja« nasmehnil se mi je. Oo lepota.
» Oprosti. Začniva znova ok? Jaz sem Rose, ti?«
» amm.. jaz sem Klemen.« še enkrat se mi je nasmehnil. Jaz pa nazaj
22. marec 2011
ROSE: http://gregorkrasnja.com/wp-content/gallery/bodypainting/Body%20painting%20festival_63.jpg
Veronika:
Tjaša: http://dne.enaa.com/upload/frizura_poleti_1.jpg
Klemen: http://smallscreenscoop.com/wp-content/uploads/2009/08/nate.jpg
Maja: http://www.katarina-blog.si/2008/07/20/emo-look-ali-zakaj-ne-dovolim-hceri-da-si-pobarva-lase-in-naredi-petardo/
P.s. Katthy_rose.. huala...
22. marec 2011
Rose:


Veronika:


Tjaša:


Klemen:popravek
22. marec 2011
Maja:

22. marec 2011
Prispela sma do amprtmaja in rekel mi je: » upam da še še kej vidima na plaži. Ok?«
»seveda.« tokrat sem se jaz prva nasmehnila. In odšla v aprtmaj. Sama nisem vedela kaj naj si misilm. Ta fant. Ooo kako je luškan.
Po kosilu sem se odpravila na plažo. Že sem prispela, ko so Veronika in Tjaša začele zjati name: » ker fant je bu unu? S ki je?..je že tvoj?
» prvič. Klemen. Drugič. Ne vem s kej je in tretjič ni moj.«
» no ja. Bo pa hmalu. » začele smo se smejati. Zdaj se mi ni ljubilo iti v vodo. Zato sem rajši vključila iPad in poslušala muziko. Zraven sem še zleknila na ležalnik in skoraj zaspala. Nato pa sem zraven mene začutila nekaj mokrega. Ammm. verjetno me bojo spet polili s vodo. To smo doskrat delali ko smo bili manjši. Zgleda da se nekaj nikoli ne spremeni. Zraven pa sem slišala še Tjašo kako zja : » Nina obrni se!«
Vendar je bilo prepozno. Eden se je usedel name. In to moker. Hitro sem se obrnila in zagledala Klemna, kako se smeji. Nato pa me je začel masirati. Slušalke sem vzela iz ušesa in rekla: » kaj je p s tabo?«
» a zdaj je pa še masiranje prepovedano, ali kaj?« zraven je uporabil njegovo nebeški nasmeh.
» ne ni, samo,…«
» Samo kaj?«
» mislim, zakaj me hočeš masirati?«
» zato ker si lepa in mogoče te hočem povabiti ven?« še bolj se je nasmehnil. Jaz pa sem zardela. Še bolj!
» Mogoče?«
» ja odvisno je kaj ti rečeš?«
» Mogoče ja, mogoče ne. Odvisno kako me zmasiraš.« začela sem se smejati. Nato pa me je brez kakšnega koli pojasnila prijel in skopaj sma odšla v vodo. Za to sem se seveda odolžila tako, da sem ga potunkala. Nato pa on mene. In spet. In spet.
» Okej, Okej. Grem s tabo ven samo pusti me.« spet me je potunkal. Na pol. ko je slišal kaj sm rekla me je potegnil ven. In se začel smejati.
» vidiš, sem vedel kaj boš rekla.«
» aja«
» seveda!«
takrat sem se jaz začela smejati prva. Odšla sma z vode in Tjaša in Veronika sta takoj prišle do mene.
» in ti si rekla, da nič nimata! Kaj ti je rekel? Povej takoj!«
25. marec 2011
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg