Forum
Moje ime je Lara, stara sem 18 let. Imam starejšega brata Liama, ki je star 19 let in mlajšo sestro Klaro, ki šteje 6 let. Ter moja mama Lisa in moj oče Vladimir. Pred kratkim smo se preselili v majhno vas.
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSTF8DM8VpSf2s4vmsey8rBdhPMpMKHmiLSx-j_FDP3VfVF98YNyA
Klara
http://www.egoxmass.com/zrcalce1/admin/my_documents/my_pictures/slike2005/58E6A_fant_ziga.jpg
Liam
http://image.24ur.com/media/images/600xX/Sep2009/60338006.jpg
Lara
28. februar 2012
Bilo je nekega sončnega popoldneva ko smo prispeli v vas. Naselje je imelo zelo malo prebivalcev zato so se vsi poznali med seboj, radi so zahajali v gozd vendar nihče ni šel do roba jase nekje v notranjosti srca gozda. Vaške legende pravijo, da tam živi stvor, ki ni ne človek ne žival temveč je nekaj hujšega. Tam je prežalo zlo, stvor so poimenovali Temačni legenda pa sega daleč nazaj v čas ko so ta predel imeli v rokah vampirji. Te so na jaso globoko v osrčju gozda priklicali najhujše zlo, da bi jih ta v prihodnosti varoval pred ljudmi, ki so jim želeli smrt. Zgodba pravi, da se vaščani, ki so šli globoko v osrčje gozda po poti smrti niso nikoli več vrnili. Poleg temačnega naj bi tam prebivali tudi drugi demoni, duhovi ter sinovi temačnega (črni duhovi). Vampirji pa so se skrivali še globlje v gozdu kamor še nikoli ni stopila človeška noga. Zgodba se mi je zdela zanimiva saj je bilo še veliko drugih legend vendar ljudje so najbolj verjeli v to in niso hodili po poti smrti, kjer naj bi se spominjal svojih najtemnejših in najglobljih strahov in spominov. Ko sem raziskala zgodovino tega kraja sem opazila nekaj zelo čudnega. Bila naj bi sreda daljnega leta 1255, bila je jesen in vreme ni bilo naklonjeno ljudem prav tako ni prizaneslo živalim.
_____________________________________________________________________
Next?


28. februar 2012
evo nadaljevanje
__________________________________________________________________
V tem času naj bi po vasi razsajala neka čudna bolezen zaradi katere je poginila živina. Po letu dni pa se je vse nenadoma ustavilo bolezen je izginila živali niso več podlegale rokam smrti. V tem času se je dogajalo nekaj zelo čudnega saj se je vreme iz deževnega, meglenega in vlažnega spremenilo v prijetno lepo vreme. Isti dan je izginila bolezen in z njo tudi »Matildina kosa smrti«. Vse naj bi se nehalo na isti dan, kot se je to začelo. Ljudje so verjeli mnogim zgodbam in legendam vendar so za te dogodke krivili temačnega, da jim je prizadejal to grozno »črno smrt«, ki je pustošila po vasi celo leto. Nekateri so menili, da so se preveč približali osrčju gozda, drugi pa zato ker so v osrčje poslali duhovnika. Pater po tistem ni bil nikoli enak, kaj se je zgodilo z njim v osrčju je odnesel s seboj v grob. Po njegovi smrti (sreda leta 1255) so se začele dogajati vse te »črne stvari«. To legendo sem si vzela za svarilo saj je bila sama zgodba preveč grozljiva in nekako resnična. Ravno smo se priselili v to vas nekje bogu za hrbtom pa že čutim neko povezanost s krajem, kot da bi tu živela že mnogo let. To je še ena izmed zanimivih zgodb, ki jo pripovedujejo vaščani vendar vam to zgodbo povem drugič.
________________________________________________________________
kakšn next, komentar29. februar 2012
_________________________________________________________________
Preselili smo se v staro hišo kjer so na določenih mestih zaškripala tla, vrata in stopnice. Bilo je kod da bi vstopil v hišo duhov. Ker ima ta vas zelo čudno zgodovino imajo tudi knjižnico z zelo obsežno zgodovina kraja, ki sega vse tja v leto 1250. Leta poprej pa zgodovina iz neznanega razloga ni bila zapisana. Še preden sem vse dodobra pregledala sem v zadnjem kotu omare zagledala skrivna vrata, ki so vodila v skrito sobo na podstrešju. Videla sem da ima soba okno z razgledom na vas in gozd, ki obdaja vas. V kotu pa je našla skrinjo v kateri so zelo stare stvari. Malo je preletela vse v skrinji in našla stare fotografije. Odločila se je da bo naslednji dan obiskala vaško knjižnico. Ko sem zložila obleke omare sem zakrila vrata v zadnjem delu omare. V mojo sobo je prišel Liam.05. marec 2012
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg