Forum
u80132
u80132
navodila igre so takšna:

=izbereš si enega slovenskega zvezdnika/zvezdnico npr. Maja Keuc

=greš na wikipedijo in poiščeš o njej podatke in jih kopiraš sem lahko jih pa napišeš tudi z svojimi besedami to ko sn na začetku napisala da slovenskega zvezdnika ali zvezdico to ne velja samo te moraš podatke poiskat v slovenščini. Na koncu še pa daš od nje ali njega sliko. Rabim 5 tekmovalk. Na koncu pa tudi dam oceno. =)

Ali se boš prijavila/prijavil?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

01. april 2012
JAY CUTLER!!!!!!!!!!!!! ( moj vzornik )

IFBB Professional, Jay Cutler je bodybuilding najbolj priznanih in privlačnim športnik. IFBB 2010, 2009, 2007 in 2006 Mr Olympia, IFBB 2002, 2003, in 2004 Arnold Classic in IFBB prvak 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2011 in Mr Olympia Runner Up.

Rodil sem se 3. avgust 1973 v Worcester, Massachusetts. Worcester se nahaja v Massachusettsu. Približno 50 kilometrov zahodno od Bostona. Odraščal sem v majhnem mestu, imenovano Sterling, ki je predmestje Worcester County. Rodil sem najmlajša od sedmih, 3 brate in 3 sestre. Moj oče je bil glavnega avtocestnega oddelka in moja mama je delala v financah v vojaško oporišče.

Moje otroštvo je aktivna ena. Užival sem v vožnji moje kolo in igranje iger soseskah, kot so strela lahko in skrivalnice. Sem vozil ATV in delal na kmetiji moje družine, ki je obsegal prašičev, koz, kokoši in krave. Delal sem v konkretnem mojega brata poslovanja od začetka naprej in razvili povsem na postavo zase. To postavo je bil temelj za moje bodybuilding kariero.

V srednji šoli sem igral nogomet. Imel sem veliko skupino prijateljev in je bil priljubljen pri vseh. Jaz sem običajno rutino visoko šolo stranke in res uživala moje let na regionalni High School Wachusett. Moja srednja šola je sestavljalo 5 mest: Paxton (Wachusett), Rutland, Holden, Sterling in Princeton.

Ko sem diplomiral srednjo šolo leta 1991, sem šel na kolidž na College Quinsigamond Skupnosti. Jaz sem zaključil z visoko izobrazbo, v vede iz Quinsigamond Skupnosti College v letu 1993. To je, če sem odkril bodybuilding. Začel sem dejansko usposabljanje na moj 18. rojstni dan leta 1991.

Na začetku sem treniral samo poglej bolje, ampak moj usposabljanje hitro pripeljala do konkurence. Sem tekmovala v starosti 19 let. Moja prva razstava je bila na Teen Državljani v Raleigh, NC. Sem na prvem mestu. To je bil začetek moje kariere bodybuilding in ljubezni za konkuriranje.

Moje dekle Kerry in sem se preselil v skupaj v Worcester. Začel sem usposabljanja za pro status. Tekom let so hitro. Sem delal na različnih delovnih mestih, medtem ko je Kerry opravlja svoje zdravstveno raven. Leta 1994 sem spoznala osebo, ki mi je dal napotke in podporo sem potreboval, da postane najboljši bodybuilder in poslovni človek.

Bruce Vartanian je lokalna bodybuilder in lastnik podjetja. Bruce me je pod svoje okrilje in me je naučila ins in outs podjetja. On me je naučil, kaj je potrebno storiti, da je najboljši. Smo usposobljeni skupaj skupaj s svojim mentorjem prehrane, Chris Aceto. Zgradili smo postavo, ki bi dimnikar državljanom v letu 1996 pridobili poklicni status. Sem bil bombardiran s pogodbo ponudbe in na koncu je bil podpisan z Joe Weider.

Vzel sem 1997 off pred konkurenco in prišel nazaj na prvi nastop v letu 1998 na Night of Champions v New Yorku. Jaz dajo 11.-malo off od svojih najboljših močeh. Šla sem nazaj v stare šole dieto in usposabljanja za leto 1999. Jaz dajo 3. na Pro Invitational Ironman in 4. na Arnold Classic. Kasneje istega leta sem se namesti na 15. Olympia.

9. julija 1998, sem poročen punco sedmih let, Kerry. Sva se poročila v majhni zasebni slovesnosti v Riu hotelu v Las Vegasu. Leta 1999 je Kerry in sem se preselil v Aliso Viejo, CA. To je bila odlična poslovna poteza za oba. Kerry je začel delo v zdravstveni negi v bolnišnici Hoag v Newport Beach. Jaz še naprej trenirati z lakoto za višjo v bodybuilding vrstah.

Maja leta 2000 sem postal Night of Champions zmagovalca, sam še naprej dajanje na lestvici. Kerry in sem kupila svoj prvi dom v CA v mesecu juniju 2000. To je bil velik korak za nas, saj smo vedno želeli živeti v CA.

Sem tekmoval na naslednji Olympia 2000 8. dajanje. V tednu po tekmovanju, sem tekač do Ronnie Coleman (trikrat Mr Olympia), na VN angleškem in italijanskem Grand Prix.

Novembra 2000 sem naredil ključno poslovno odločitev in začel novo razmerje z ISS Research. ISS temelji iz Charlotte v Severni Karolini. So me obrnil s ponudbo, da nisem mogel zavrniti. ISS Research mi je dal priložnost za celo leto za pripravo na 2001 g Olympia. Naredil sem veliko nastopov po letu 2001 in res osredotočil na priprave, da po svojih najboljših močeh v oktobru 2001. Šel sem na mesto kontroverzno 2. mesto na Ronnie Coleman. Javnosti začela svojo kariero še naprej in me izstrelila na naslednjo stopnjo.

Po "O" v letu 2001, sem začel priprave na Arnold Classic 2002, ki sem ga dobil soglasno nad Chris Cormier. Mnogi novinarji so se do zdaj razglasila leta 2003 kot "leto Cutler". Bilo je na začetku leta, da sem osvojil tri zaporedne tekmovanja - The Ironman Pro Invitational, je Arnold Schwarzenegger Classic in San Francisco Pro Invitational. Sem končal off leto z dvema več zmag, je angleški in nizozemski Grand Prix med pristajanjem tekmi do trikrat: Mr Olympia, ruski Grand Prix in GNC Prikaži moči. Leto 2003 je bilo leto zelo zaposlen za mene, osem tekmovanja, pet zmag, tri 2. je ... ni slabo! Prav tako sem začel novo razmerje z MUSCLETECH raziskave in razvoj v decembru 2003. Zdaj bom podpiram največji dodatek športno linijo v fitnes industriji. MUSCLETECH ima veliko prihodnje načrte za sprostitev najbolj prodornih dopolnil na trgu.

V začetku letošnjega leta, 2006, sem navedel na moji spletni strani, da bo to leto, da bom imela moje ime vgravirano v zgodovino bodybuilding tako, da postane Mr Olympia. 30. septembra sem izpolnil svojo usodo. Kerry in zdaj živi v Las Vegasu, po porabi veliko veliko let v Kaliforniji. Še naprej bom tukaj vlak v Vegasu in storiti vse, kar lahko storim, da se strdi svoj položaj kot # 1 bodybuilder na svetu.


01. april 2012
prevedeno z goglom......... ( vem da je velik napak )
01. april 2012
u68944
u68944
sorryy kr oglašam: http://www.igre123.com/forum/tema/top-model-za-punce-in-fante/31710/ plissprjavte se
01. april 2012
u80132
u80132
ok!
02. april 2012
u85758
u85758
Emma Charlotte Duerre Watson (* 15. April 1990 in Paris,[1] Frankreich) ist eine britische Schauspielerin. Sie wurde durch ihre Rolle als Hermine Granger in den Verfilmungen der Harry-Potter-Romane bekannt. Sie ist zudem als Model tätig.
02. april 2012
u85758
u85758
Emma Watson verbrachte die ersten fünf Jahre ihres Lebens in Paris. Anschließend zog sie mit ihrer Familie nach England. Ihre Eltern Jacqueline und Chris Watson, die beide Anwälte sind, ließen sich 1995 scheiden. Daraufhin zog ihr Vater nach London, um dort in seiner eigenen Anwaltskanzlei zu arbeiten. Emma, ihr drei Jahre jüngerer Bruder Alex und die Mutter zogen nach Oxford, wo sie bis heute leben. Nach der zweiten Heirat ihres Vaters bekam Watson drei jüngere Halbschwestern, eine ist 14 Jahre, die beiden anderen 16 Jahre jünger als sie.[2]
Ihre ersten schauspielerischen Erfahrungen machte Emma Watson in der Dragon School. Sie spielte bereits vor ihrem Kino-Debüt in mehreren Schultheater-Aufführungen die Hauptrolle. Im Alter von sieben Jahren gewann sie den ersten Preis bei der Daisy Pratt Poetry Competition, einem Gedicht-Vortragswettbewerb. Im Jahr 2000 wurde sie von ihrem Theaterlehrer beim Casting zu Harry Potter und der Stein der Weisen angemeldet, da er viel von ihren schauspielerischen Künsten hielt. Dort setzte sie sich gegen 4000 andere Bewerberinnen durch und erhielt die Rolle der Hermine Granger.
Der große Erfolg des ersten Harry-Potter-Films führte 2001 dazu, dass Emma Watson wie ihre beiden Schauspielkollegen Daniel Radcliffe und Rupert Grint weltbekannt wurde. Nach weiteren Erfolgen mit den Teilen zwei bis sechs stand sie seit Februar 2009 für die Verfilmung des letzten Bandes, Harry Potter und die Heiligtümer des Todes, der in zwei Teilen gedreht wurde, vor der Kamera.[3] Watson, die in den Harry-Potter-Filmen die sehr gute Schülerin Hermine Granger spielt, schloss auch im richtigen Leben ihre Schule mit Spitzennoten ab.[4] Von 2009 bis 2011 studierte sie Literatur an der renommierten Brown University in den USA.[5][6][7] Seit 2011 setzt sie ihr Studium in Oxford fort.[8]
2002 gewann Watson für Harry Potter und der Stein der Weisen den Young Artist Award als beste Jungschauspielerin in der Hauptrolle eines Kinofilms („Best Performance in a Feature Film – Leading Young Actress“), den sie allerdings mit Scarlett Johansson teilen musste. Im Jahr 2003 wurde sie für ihre schauspielerische Leistung in Harry Potter und die Kammer des Schreckens als beste Jungschauspielerin in einer Haupt- oder Nebenrolle („Best Performance by a Youth in a Lead or Supporting Role – Female“) bei den Phoenix Film Critics Awards ausgezeichnet.[9] In den Jahren 2003 bis 2008 wurde Watson von der deutschen Jugendzeitung Bravo jährlich ein Bravo Otto in der Kategorie weiblicher Filmstar beziehungsweise Kinostar (ab 2004) verliehen: 2003 in Silber, 2004 in Bronze sowie 2005, 2006 und 2007 in Gold. Im Juli 2007 verewigten sich Emma Watson, Daniel Radcliffe und Rupert Grint gemeinsam mit Abdrücken ihrer Hände, Füße und Zauberstäbe vor dem Grauman’s Chinese Theatre in Los Angeles.[10] 2011 gewann sie bei den Elle Style Awards den Style Icon Award.[11]
Die Gagen für Watsons Auftritte in den Harry-Potter-Filmen stiegen bislang immens. Sie erhielt für ihre schauspielerischen Aktivitäten die folgenden Beträge: £ 300.000 für Harry Potter und der Stein der Weisen, £ 2.750.000 für Harry Potter und die Kammer des Schreckens und £ 4.500.000 für Harry Potter und der Gefangene von Askaban. Gegenwärtig zählt Watson laut dem amerikanischen Forbes Magazine zu den am besten verdienenden Jungschauspielern. Zwischen Juni 2007 und Juni 2008 erhielt sie Gagen in Höhe von 5,5 Mio. US-Dollar und rangiert an sechster Stelle der Einkommensliste.[12]
Von Sommer 2009 bis Sommer 2010 war Emma Watson darüber hinaus als Model für die britische Bekleidungsmarke Burberry tätig.[13] Mit ihrer Mitwirkung an der Frühjahrs- und Sommerkollektion 2010 des Öko-Labels People Tree will sie das Bewusstsein ihrer Altersgenossen für fair gehandelte Mode schärfen.[14]
2011 drehte sie zusammen mit Michelle Williams den Film My Week with Marilyn und 2012 an der Seite von Nina Dobrev und Logan Lerman den Film The Perks of Being a Wallflower, der auf dem Roman Vielleicht lieber morgen von Stephen Chbosky basiert.
Emma Watson wird in deutschen Synchronisationen von Gabrielle Pietermann gesprochen.
Filmografie [Bearbeiten]
Abdrücke der Hände, Füße und Zauberstäbe von Emma Watson, Daniel Radcliffe und Rupert Grint vor dem Grauman’s Chinese Theatre
2001: Harry Potter und der Stein der Weisen (Harry Potter and the Philosopher’s Stone) als Hermine Granger
2002: Harry Potter und die Kammer des Schreckens (Harry Potter and the Chamber of Secrets)
2004: Harry Potter und der Gefangene von Askaban (Harry Potter and Prisoner of Azkaban)
2005: Harry Potter und der Feuerkelch (Harry Potter and the Goblet of Fire)
2007: Harry Potter und der Orden des Phönix (Harry Potter and the Order of the Phoenix)
2007: Ballet Shoes als Pauline Fossil (Fernsehfilm nach dem Jugendbuch Ballet Shoes)
2008: Despereaux – Der kleine Mäuseheld (Stimme der Prinzessin Pea)
2009: Harry Potter und der Halbblutprinz (Harry Potter and the Half-Blood Prince)
2010: Harry Potter und die Heiligtümer des Todes: Teil 1 (Harry Potter And The Deathly Hallows: Part 1)
2011: Harry Potter und die Heiligtümer des Todes: Teil 2 (Harry Potter And The Deathly Hallows: Part 2)
2011: My Week with Marilyn
02. april 2012
u85758
u85758
Emma Watson verbrachte die ersten fünf Jahre ihres Lebens in Paris. Anschließend zog sie mit ihrer Familie nach England. Ihre Eltern Jacqueline und Chris Watson, die beide Anwälte sind, ließen sich 1995 scheiden. Daraufhin zog ihr Vater nach London, um dort in seiner eigenen Anwaltskanzlei zu arbeiten. Emma, ihr drei Jahre jüngerer Bruder Alex und die Mutter zogen nach Oxford, wo sie bis heute leben. Nach der zweiten Heirat ihres Vaters bekam Watson drei jüngere Halbschwestern, eine ist 14 Jahre, die beiden anderen 16 Jahre jünger als sie.[2]
Ihre ersten schauspielerischen Erfahrungen machte Emma Watson in der Dragon School. Sie spielte bereits vor ihrem Kino-Debüt in mehreren Schultheater-Aufführungen die Hauptrolle. Im Alter von sieben Jahren gewann sie den ersten Preis bei der Daisy Pratt Poetry Competition, einem Gedicht-Vortragswettbewerb. Im Jahr 2000 wurde sie von ihrem Theaterlehrer beim Casting zu Harry Potter und der Stein der Weisen angemeldet, da er viel von ihren schauspielerischen Künsten hielt. Dort setzte sie sich gegen 4000 andere Bewerberinnen durch und erhielt die Rolle der Hermine Granger.
Der große Erfolg des ersten Harry-Potter-Films führte 2001 dazu, dass Emma Watson wie ihre beiden Schauspielkollegen Daniel Radcliffe und Rupert Grint weltbekannt wurde. Nach weiteren Erfolgen mit den Teilen zwei bis sechs stand sie seit Februar 2009 für die Verfilmung des letzten Bandes, Harry Potter und die Heiligtümer des Todes, der in zwei Teilen gedreht wurde, vor der Kamera.[3] Watson, die in den Harry-Potter-Filmen die sehr gute Schülerin Hermine Granger spielt, schloss auch im richtigen Leben ihre Schule mit Spitzennoten ab.[4] Von 2009 bis 2011 studierte sie Literatur an der renommierten Brown University in den USA.[5][6][7] Seit 2011 setzt sie ihr Studium in Oxford fort.[8]
2002 gewann Watson für Harry Potter und der Stein der Weisen den Young Artist Award als beste Jungschauspielerin in der Hauptrolle eines Kinofilms („Best Performance in a Feature Film – Leading Young Actress“), den sie allerdings mit Scarlett Johansson teilen musste. Im Jahr 2003 wurde sie für ihre schauspielerische Leistung in Harry Potter und die Kammer des Schreckens als beste Jungschauspielerin in einer Haupt- oder Nebenrolle („Best Performance by a Youth in a Lead or Supporting Role – Female“) bei den Phoenix Film Critics Awards ausgezeichnet.[9] In den Jahren 2003 bis 2008 wurde Watson von der deutschen Jugendzeitung Bravo jährlich ein Bravo Otto in der Kategorie weiblicher Filmstar beziehungsweise Kinostar (ab 2004) verliehen: 2003 in Silber, 2004 in Bronze sowie 2005, 2006 und 2007 in Gold. Im Juli 2007 verewigten sich Emma Watson, Daniel Radcliffe und Rupert Grint gemeinsam mit Abdrücken ihrer Hände, Füße und Zauberstäbe vor dem Grauman’s Chinese Theatre in Los Angeles.[10] 2011 gewann sie bei den Elle Style Awards den Style Icon Award.[11]
Die Gagen für Watsons Auftritte in den Harry-Potter-Filmen stiegen bislang immens. Sie erhielt für ihre schauspielerischen Aktivitäten die folgenden Beträge: £ 300.000 für Harry Potter und der Stein der Weisen, £ 2.750.000 für Harry Potter und die Kammer des Schreckens und £ 4.500.000 für Harry Potter und der Gefangene von Askaban. Gegenwärtig zählt Watson laut dem amerikanischen Forbes Magazine zu den am besten verdienenden Jungschauspielern. Zwischen Juni 2007 und Juni 2008 erhielt sie Gagen in Höhe von 5,5 Mio. US-Dollar und rangiert an sechster Stelle der Einkommensliste.[12]
Von Sommer 2009 bis Sommer 2010 war Emma Watson darüber hinaus als Model für die britische Bekleidungsmarke Burberry tätig.[13] Mit ihrer Mitwirkung an der Frühjahrs- und Sommerkollektion 2010 des Öko-Labels People Tree will sie das Bewusstsein ihrer Altersgenossen für fair gehandelte Mode schärfen.[14]
2011 drehte sie zusammen mit Michelle Williams den Film My Week with Marilyn und 2012 an der Seite von Nina Dobrev und Logan Lerman den Film The Perks of Being a Wallflower, der auf dem Roman Vielleicht lieber morgen von Stephen Chbosky basiert.
Emma Watson wird in deutschen Synchronisationen von Gabrielle Pietermann gesprochen.
Filmografie [Bearbeiten]
Abdrücke der Hände, Füße und Zauberstäbe von Emma Watson, Daniel Radcliffe und Rupert Grint vor dem Grauman’s Chinese Theatre
2001: Harry Potter und der Stein der Weisen (Harry Potter and the Philosopher’s Stone) als Hermine Granger
2002: Harry Potter und die Kammer des Schreckens (Harry Potter and the Chamber of Secrets)
2004: Harry Potter und der Gefangene von Askaban (Harry Potter and Prisoner of Azkaban)
2005: Harry Potter und der Feuerkelch (Harry Potter and the Goblet of Fire)
2007: Harry Potter und der Orden des Phönix (Harry Potter and the Order of the Phoenix)
2007: Ballet Shoes als Pauline Fossil (Fernsehfilm nach dem Jugendbuch Ballet Shoes)
2008: Despereaux – Der kleine Mäuseheld (Stimme der Prinzessin Pea)
2009: Harry Potter und der Halbblutprinz (Harry Potter and the Half-Blood Prince)
2010: Harry Potter und die Heiligtümer des Todes: Teil 1 (Harry Potter And The Deathly Hallows: Part 1)
2011: Harry Potter und die Heiligtümer des Todes: Teil 2 (Harry Potter And The Deathly Hallows: Part 2)
2011: My Week with Marilyn
02. april 2012
u80132
u80132
ok
02. april 2012
u80132
u80132
Jessi J v navodilih piše v slovenskem jeziku!!
02. april 2012
u85758
u85758
sory
03. april 2012
u85758
u85758
Emma Charlotte Duerre Watson, angleška filmska in televizijska igralka in fotomodel, * 15. aprila 1990, Pariz, Francija.
Emma Watson je zaslovela kot Hermiona Granger s filmsko serijo Harry Potter. Za to vlogo je bila izbrana, ko je imela devet let, pred tem pa je igrala v šolskih predstavah.[2] Med leti 2001 in 2011 je poleg soigralcev Ruperta Grinta in Daniela Radcliffea igrala v osmih filmih iz filmske serije Harry Potter.[3] Njeno delo v teh filmih ji je prislužilo mnogo nagrad in več kot kot 10.000.000 £.[4] Z jesensko/zimsko kampanijo za podjetje Burberry je leta 2009 pričela tudi s svojo kariero fotomodela.
Leta 2007 je Emma Watson oznanila, da bo igrala v dveh filmih, ki nista iz serije filmov Harry Potter in sicer v televizijski upodobitvi romana Baletni copatki in v animiranem filmu Povest o Despereauxu. Film Baletni copatki je izšel 26. decembra 2007 in si ga je ogledalo 5,2 milijona gledalcev, animirani film Povest o Despereauxu, ki je temeljil na istoimenskem romanu pisateljice Kate DiCamillo, pa je izšel leta 2008 in zaslužil več kot 68 milijonov $ dobička.[5][6][7]
Vsebina [skrij]
1 Zgodnje življenje
2 Kariera
2.1 Harry Potter
2.2 Ostala filmska dela
2.3 Moda in kariera fotomodela
3 Zasebno življenje
4 Filmografija
5 Nagrade
6 Glej tudi
7 Literatura
8 Zunanje povezave
[uredi]Zgodnje življenje

Emma Charlotte Duerre Watson se je rodila v Parizu, Francija, kot hčerka britanskih odvetnikov Jacqueline Luesby in Chrisa Watsona.[8][9] Starši so jo poimenovali po njeni babici po očetovi strani, ki je po poroki postala Emma Charlotte Duerre Watson. Ena izmed njenih babic je Francozinja,[10] Tudi Emma Watson sama je do petega leta živela v Parizu. Kasneje, ko sta se njena starša ločila, se je skupaj z mamo in mlajšim bratom Alexom preselila v Oxfordshire, Anglija.[8]
Že od šestega leta dalje si je Emma Watson želela postati igralka[11] in več let se je šolala na umetniški šoli Stagecoach, kjer se je učila petja, plesanja in igranja.[12] Do desetega leta je že nastopila v veliko šolskih igrah, vključno z igrama Arthur: The Young Years in The Happy Prince,[8] vendar pred franšizo Harry Potter nikoli ni igrala v filmu ali televizijski seriji. »Še sanjalo se mi ni, kakšne razsežnosti je ta filmska serija,« je povedala v intervjuju z revijo Parade leta 2007. »Če bi, bi bila že pokopana!«[13]
[uredi]Kariera

[uredi]Harry Potter
Odtisi rok, nog in palic Emme Watson, Daniela Radcliffea in Ruperta Grinta z avtogrami
Leta 1999 se je začelo izbiranje igralske ekipe za film Harry Potter in kamen modrosti, filmsko upodobitvijo istoimenskega romana britanske pisateljice J. K. Rowling.[11] Agenti so Emmo Watson in njen talent odkrili preko njenega učitelja za igranje v Oxfordu[11] in producenti filma so bili vidno očarani nad njeno samozavestjo. Po osmih avdicijah,[14] je producent David Heyman Emmi Watson in njenima soigralcema Rupertu Grintu in Danielu Radcliffeu povedal, da so izbrani za vloge Hermione Granger, Rona Weasleyja in Harryja Potterja. Rowlingova je Emmo Watson podpirala vse od njene prve avdicije.[11]
Prvi film iz serije, film Harry Potter in kamen modrosti, izdan leta 2001, velja za prebojni film Emme Watson in je hkrati tudi njen debitantski film. Film je podrl rekorde za najbolje prodajan film v prvem dnevu od izzida in za najbolje prodajan film v prvem tednu od izzida ter tako postal najbolje prodajan film v letu 2001.[15][16] Kritiki so nastope vseh treh glavnih igralcev pogosto omenjali v časopisih, pri tem pa so večkrat izpostavili Emmo Watson; novinar revije The Daily Telegraph je njen nastop opisal kot »odličnega«,[17] novinar revije IGN pa je napisal, da je Emma Watson »ukradla blišč drugih«.[18] Emma Watson je za svoj nastop v filmu Harry Potter in kamen modrosti prejela pet nominacij za razne nagrade in svojo prvo nagrado Young Artist Award v kategoriji za »najboljšo mlado glavno igralko«.[19]
Emma Watson na premieri filma Harry Potter in ognjeni kelih, 2005
Leto dni pozneje, torej leta 2002, je Emma Watson ponovno odigrala vlogo Hermione Granger v nadaljevanju serije, filmu Harry Potter in dvorana skrivnosti. Film sam je dobil mešane kritike, medtem ko so nastopi glavnih igralcev dobivali predvsem pohvale. Novinar revije Los Angeles Times je napisal, da so Emma Watson in njena soigralca med filmoma dozoreli,[20] novinar revije The Times pa je kritiziral delo režiserja, Chrisa Columbusa, saj naj ne bi dal »dovolj poudarka« na lik Emme Watson.[21] Emma Watson je od nemške revije Bravo za svoj nastop prejela nagrado Otto Award.[22]
Leta 2004 je izšel tretji del iz serije Harry Potter, film Harry Potter in jetnik iz Azkabana. Emma Watson je bila s svojo vlogo zadovoljna, saj je bila bolj gotova v vlogi Hermione Granger, hkrati pa je svoj lik opisala kot »karizmatičnega« in »sijajnega za igranje«.[23] Nastop Daniela Radcliffea so kritiki v glavnem kritizirali, saj so ga označili za »lesenega«, nastop Emme Watson pa so večinoma hvalili: novinar revije The New York Times je o njenem nastopu napisal: »K sreči je nastop g. Radcliffea nadomeščen z nastopom gdč. Watson in njeno zaigrano nestrpnostjo. Harry se lahko hvali s svojimi nečarovnimi sposobnostmi ... ampak Hermiona ... ta si zasluži najglasnejši aplavz za zagotovo nečarobni in s strani žrtve zasluženi udarec Dreca Malfoyja.«[24] Čeprav film Harry Potter in jetnik iz Azkabana ostaja najslabše prodajani film iz celotne serije, so nastop Emme Watson zelo hvalili in nagradili so jo z dvema nagradama Otto Awards in nagrado revije Total Film v kategoriji za »otroški nastop leta«.[25][26][27]
V letu 2005 sta s filmom Harry Potter in ognjeni kelih obe, Emma Watson in serija filmov Harry Potter, dosegli nove mejnike. Film je postavil rekord za najbolje prodajan film v prvem tednu od izida. Kritiki so večkrat omenjali Emmo Watson in njena najstniška sodelavca; večina jih je bila mnenja, da so v tem filmu pokazali tudi svojo zrelo plat. New York Times je njihov nastop opisal kot »ganljivo resnega«.[28] Emma Watson je dejala, da se ji je najbolj smešna pri filmu zdela napetost med tremi glavnimi junaki. Dejala je: »Obožujem prepire ... mislim, da je tako veliko bolj realistično, kot pa če bi trdili, da nihče izmed likov nima določenih težav.«[29] Emma Watson je bila nominirana za tri nagrade in dobila nagrado Otto Award.[30][31] Kasneje tistega leta je bila Emma Watson s petnajstimi leti najmlajša oseba, kar se jih je kdaj pojavilo na naslovnici revije Teen Vogue,[32] kjer se je naslednjič pojavila aprila 2009.[33] Leta 2006 je Emma Watson zaigrala Hermiono Granger v igri Kraljičina torbica na praznovanju 80. rojstnega dne kraljice Elizabete II. Angleške.[34]
Emma Watson na premieri filma Harry Potter in Princ mešane krvi, 2009
Peti film iz franšize Harry Potter, film Harry Potter in Feniksov red, je izšel leta 2007. Film je že samo v prvem tednu od predvajanja zaslužil 332,7 milijonov $.[35] Emma Watson je za svojo vlogo Hermione, ki jo je odigrala tudi v tem filmu, prejela nagrado National Movie Award v kategoriji za »najboljši ženski nastop«.[36] Emma Watson, Rupert Grint in Daniel Radcliffe so v kitajskem gledališču v Hollywoodu 9. julija 2007 pustili odtise rok, nog in palic, s katerimi snemajo franšizo Harry Potter skupaj z avtogrami.[37]
Kljub uspehu petega filma iz serije, Harry Potter in Feniksov red, je prihodnost franšize ostajala v dvomih, saj so vsi trije glavni igralci oklevali, preden so podpisali pogodbo za filmsko upodobitev zadnjih dveh knjig.[38] Daniel Radcliffe je nazadnje podpisal pogodbo 2. marca 2007,[38] Emma Watson pa se je precej bolj obotavljala.[39] Povedala je, da odločitev veliko pomembnejša, kot si kdorkoli lahko zamisli, saj bo, če bo podpisala pogodbo, za nadaljnja štiri leta zavezana k snemanju filmov. A nazadnje je tudi Emma Watson priznala, da »[vloge] Hermione nikoli ne bi mogla kar opustiti«,[40] pogodbo pa je podpisala 23. marca 2007.[41] Po sklenjeni pogodbi se je njena plača podvojila in za vsak film je dobila 2 milijona £;[42] povedala je, da »so na koncu nad minusi prevladali plusi«.[13] Snemanje šestega filma iz franšize se je začelo pozno leta 2007, Emma Watson pa je snemala od 18. decembra 2007 do 17. maja 2008.[43][44]
Film Harry Potter in Princ mešane krvi se je premierno predvajal 15. junija 2009;[45] najprej so izid filma napovedali za november 2008.[46] Glavne igralce, ki so bili takrat v poznih najstniških letih, so kritiki kot vedno vzeli pod drobnogled in ugotovili, da so na isti stopnji igranja, kot vsi drugi igralci iz filma. Novinar revije Los Angeles Times jih je opisal kot »obsežen vodnik za sodobne igralce iz Velike Britanije«.[47] Novinar revije The Washington Post je menil, da je bil to »najbolj očarljiv nastop [Emme Watson] do zdaj«,[48] medtem pa je novinar revije The Daily Telegraph glavne igralce opisal kot »na novo osvobojene in napete igralce, ki si želijo v preostalih delih serije dati vse od sebe«.[49]
Emma Watson je zadnja dva dela iz serije pričela snemati 18. februarja 2009,[50] končala pa 12. junija 2010.[51] Zaradi finančnih razlogov in predolgega scenarija so film posneli v dveh delih.[52][53] Prvi del, Harry Potter in svetinje smrti - 1. del, so izdali novembra 2010, drugi del, Harry Potter in svetinje smrti - 2. del, pa julija 2011.
[uredi]Ostala filmska dela
Emma Watson podpisuje avtograme pred kitajskim gledališčem, 2007
Prva vloga Emme Watson, ki ni bila povezana s franšizo Harry Potter, je bila vloga v BBC-jevem televizijskem filmu Baletni copatki, filmski upodobitvi istoimenskega romana pisateljice Noel Streatfeild.[54][55] Režiserka filma, Sandra Goldbacher, je Emmo Watson označila kot »popolno« za vlogo Pauline Fossil: »Ima občutljivo avro, ki te prisili, da jo pogledaš!«[56] Film Baletni copatki si je ob izzidu ogledalo več kot 5,7 milijonov gledalcev, vendar je s strani kritikov večinoma dobil slabe ocene.[57][58][59][60][61] Emma Watson je dobila tudi glasovno vlogo princese Pee v animiranem filmu Povest o Despereauxu, otroški komediji, v kateri sta poleg nje zaigrala še Matthew Broderick in Robbie Coltrane, s katerim je sodelovala že v filmski seriji Harry Potter, kjer je igral Hagrida.[5] Film Povest o Despereauxu je izšel v decembru 2008 in skupno zaslužila več kot 87 milijonov $ dobička.[7] Ob izidu filma je Emma Watson večkrat poudarila, da si po koncu snemanja serije Harry Potter želi oditi na univerzo.[62]
Maja 2010 so poročali, da Emma Watson sklepa pogodbo za igranje v filmski upodobitvi romana The Perks of Being a Wallflower.[63] Snemanje filma se je pričelo poleti leta 2011.[64] Istega meseca je oznanila, da bo zaigrala v videospotu glasbene skupine One Night Only, katere član je tudi njen prijatelj George Craig, ki ga je spoznala med snemanjem oglasov za zimsko/poletno oglaševalsko kampanijo za Burberry leta 2010. Videospot za pesem »Say You Don't Want It« so posneli 26. junija 2010, izdali pa 16. avgusta tistega leta na kanalu Channel 4.[65] Njen prvi film po seriji Harry Potter je bil film My Week with Marilyn, v katerem je imela vlogo Lucy, asistentke kostumografa, ki odide na nekaj zmenkov z enim izmed glavnih junakov, Colinom Clarkom.[66][67] Emma Watson je izrazila tudi zanimanje za igranje v muzikalu.[68]
[uredi]Moda in kariera fotomodela
Leta 2008 so britanski mediji poročali, da bo Emma Watson nadomestila Keiro Knightley kot obraz modne hiše Chanel, vendar sta te govorice zanikali obe, tako Emma Watson kot Keira Knightley.[69][70] V juniju 2009, več mesecev po govoricah, da bo sodelovala s podjetjem Burberry in sicer kot obraz njihove nove kampanije; bila je tudi fotomodel njihove jesensko/zimske kolekcije oblačil Burberry leta 2009.[71][72][73] Kasneje se je skupaj s svojim bratom Alexom, glasbenikom Georgeom Craigom, Mattom Gilmourjem in Maxom Hurdom pojavila v oglasih za pomladno/poletno kolekcijo podjetja Burberry leta 2010.[74] S svojo kariero fotomodela je nadaljevala še naprej, saj je marca 2011 posnela nekaj oglasov za podjetje Lancôme.[75]
V septembru 2009 je Emma Watson potrdila svoje sodelovanje s podjetjem People Tree in modnim brandom Fair Trade.[76] Emma Watson je z njimi sodelovala kot »kreativna svetovalka« za People Tree, v sodelovanju z njimi pa je izdala pomladno kolekcijo oblačil, ki je izšla v februarju 2010;[76][77] linija vsebuje tudi obleke, ki so jih navdihnili slogi iz južne Francije in Londona.[77][78] Kolekcija, ki jo je časopis The Times opisal kot »zelo pametno«,[79] je bila zelo oglaševana v tabloidih, kot so You, Heat, Teen Vogue,[80] Cosmopolitan in People. Emma Watson, ki ji za njeno delo niso plačali nič,[81] je priznala, da je bila konkurenca za kolekcijo zelo majhna,[79] vendar je hkrati tudi trdila, da je »moda enkraten način za pooblastitev ljudi in jih izučiti v spretnosti; raje, kot da dam denar v dobrodelne namene, ljudi prepričam v to, da kupujejo obleke in s tem pokažejo, da sem lahko ponosna na svoje delo«;[82] dodala je tudi: »Mislim, da se mladi ljudje kot sem sama vedno bolj zavedamo humanitarnih vprašanj v zvezi z modo in se želijo pravilno odločiti, vendar ni dosti izbire.«[79] Emma Watson je s podjetjem People Tree sodelovala tudi pri oblikovanju njihove jesensko/zimske kolekcije leta 2010.[83]
[uredi]Zasebno življenje
Emma Watson na premieri filma Harry Potter in svetinje smrti - 1. del, 2010
Emma Watson je odrasla v ločeni družini, oba njena starša pa sta si po ločitvi našla novega partnerja. Njen oče ima sina Tobyja in hčerki, identični dvojčici, Nino in Lucy.[84] Partner njene mame, njen očim, ima iz prejšnje zveze še dva sinova, ki »uradno bivata skupaj z njo«.[85] Poleg polbratov in polsester ima Emma Watson še enega brata, Alexandra »Alexa«, ki se je pojavil v dveh filmih iz franšize Harry Potter.[84] Poleg tega sta se tudi njeni polsestri, Nina in Lucy, kot mlada Pauline Fossil (starejšo je igrala Emma) pojavili v filmu Baletni copatki.[84]
Po tem, ko se je Emma Watson preselila v Oxfordshire skupaj z mamo in bratom, se je začela šolati na šoli The Dragon, dokler se ni v juniju 2003 prešolala na dekliško šolo Headington, tudi v Oxfordshireu.[8] Med snemanjem filmov je imela skupaj s svojimi soigralci najetega mentorja za pet ur na dan,[86] saj je kljub temu, da se je osredotočila na snemanje, želela še naprej nadaljevati s šolanjem. V juniju 2006 je Emma Watson preko organizacije GCSE pregledala svoje znanje iz desetih pomembnejših predmetov in dobila osem odličnih ter dve nižji oceni.[87] Zaradi svojih odličnih ocen je bila tarča mnogih prijateljskih posmehljivk na snemanju franšize Harry Potter.[32] Leta 2008 je na preverjanju znanja dobila odlične ocene iz angleščine, geografije in umetnosti,[88] leta 2007 pa za zgodovino umetnosti.[89]
Po tem, ko je opustila šolanje,[88] se je eno leto posvetila snemanju filmov, posnetih po romanu Harry Potter in svetinje smrti, ki se je začelo 18. februarja 2009,[53] vendar je medijem povedala, da si »zagotovo želim oditi na univerzo«.[62] Kljub številu različnih zgodb, ki so jih pripovedovali mediji, da se bo po posneti seriji Harry Potter šolala na kolidžu Trinity v Cambridgeu,[90] univerzi Columbia,[91][92][93] univerzi Brown ali univerzi Yale,[94] je Emma Watson na koncu dejala, da se nerada odloči za samo eno ustanovo in da bo, takoj ko se bo odločila, na katero šolo bo odšla, to najprej objavila na svoji uradni spletni strani.[95] V intervjuju z Jonathanom Rossom in Davidom Lettermanom je povedala, da namerava študirati liberalno umetnost v ZDA.[1] V juliju 2009 so se sprožile še druge govorice o njeni izobrazbi:[96] Revija The Providence Journal je poročala, da je Emma Watson izbrala univerzo Brown v Providenceu, Rhode Island.[97][98] Emma Watson je svojo izbiro univerze poskušala skrivati, a sta jo po nesreči izdala Daniel Radcliffe in producent David Heyman[99][100] med intervjujem za promocijo filma Harry Potter in Princ mešane krvi. Emma Watson je svojo izbiro končno tudi javno potrdila septembra 2009, ko se je začelo šolsko leto.[101] Dejala je: »Želim si biti normalna ... to želim narediti pravilno, kot vsi ostali. Dokler ne bom vstopila in videla, da so vse povsod plakati filmov Harry Potter bo vse v redu.«[98] Po osemnajstih mesecih šolanja na šoli Brown je Emma Watson oznanila, da bo za »semester ali dva« opustila šolanje, da se osredotoči na snemanje filmov Harry Potter in svetinje smrti - 1. del in Harry Potter in svetinje smrti - 2. del ter ostale projekte.[102][103] Kasneje je oznanila, da bo s svojim študijem nadaljevala jeseni,[104] po poročanju medijev preko programa izmenjave na kolidžu Worcester v Oxfordu, zadnje leto pa naj bi zaključila na univerzi Brown.[105][106]
Daniel Radcliffe, Emma Watson in Rupert Grint na premieri filma Harry Potter in svetinje smrti - 2. del, 2011
S svojim delom v franšizi filmov Harry Potter je do julija 2007 zaslužila več kot 10 milijonov dolarjev,[4] in priznala, da ji za denar nikoli ne bo potrebno delati - v marcu 2009 jo je revija Forbes uvrstila na šesto mesto svoje lestivce »najbogatejših mladih zvezd«[107] v februarju 2010 pa je bila z 19 milijoni zasluženimi $ imenovana za najbolje plačano žensko v Hollywoodu.[108] Kakorkoli že, zanikala je, da bo pustila šolo in postala poklicna igralka. Povedala je: »Ljudje ne morejo razumeti, zakaj tega nočem ... ampak življenje v šoli me ohrani v stiku z mojimi prijatelji. Ohrani me v stiku z realnostjo.«[13] Pravi, da podpira delo otroških zvezd, saj je tudi sama zadovoljna s svojim delom. Kot otroku so ji starši in sodelavci pomagali njeno delo spremeniti v pozitivno izkušnjo.[32][85][109] Emma Watson si je zelo blizu z Danielom Radcliffeom in Rupertom Grintom, ki ju je opisala kot »edinstven sistem za podporo« ob vsem stresu, ki ga doživljajo ob filmskem delu, povedala pa je tudi, da sta po desetih letih skupnega dela »zares kot moja brata«.[14]
Emma Watson obožuje muharjenje,[110] plesanje, petje, tenis, umetnost[8] in hokej.[111] Samo sebe je opisala kot »nekoliko feministično«,[13][85] pravi pa tudi, da obožuje Johnnyja Deppa in Julio Roberts.[112]
Emma Watson podpira dobrodelno organizacijo Wild Trout Trust.[113][114][111] Organizaciji je že večkrat darovala nekaj svojih starih reči, ki so jih pozneje prodali na dražbah, katerih zaslužek je odšel v dobrodelne namene.[113][114]
[uredi]Filmografija

Leto Naslov Vloga Opombe
2001 Harry Potter in kamen modrosti Hermiona Granger
2002 Harry Potter in dvorana skrivnosti
2004 Harry Potter in jetnik iz Azkabana
2005 Harry Potter in ognjeni kelih
2007 Harry Potter in Feniksov red
Baletni copatki Pauline Fossil Televizijski film, prikazan samo na BBC One
2008 Povest o Despereauxu Princesa Pea Glasovna vloga
2009 Harry Potter in Princ mešane krvi Hermiona Granger
2010 Harry Potter in svetinje smrti - 1. del
2011 Harry Potter in svetinje smrti - 2. del
2011 My Week with Marilyn Lucy
2012 The Perks of Being a Wallflower Sam
[uredi]Nagrade

Year Organisation Award Film Result
2002 Young Artist Award Najboljši nastop v filmu – Glavna mlada igralka Harry Potter in kamen modrosti Da[19]
2002 American Moviegoer Award Izstopajoča stranska igralka Harry Potter in kamen modrosti Ne[115]
2003 Otto Award Najboljša ženska filmska zvezdnika Harry Potter in dvorana skrivnosti Da[22]
2004 Broadcast Film Critics Association Award Najboljša mlada igralka Harry Potter in jetnik iz Azkabana Ne[116]
2005 Otto Award Najboljša filmska zvezdnica Harry Potter in jetnik iz Azkabana Da[26]
2005 Broadcast Film Critics Association Award Najboljša mlada igralka Harry Potter in ognjeni kelih Ne[30]
2006 MTV Movie Award Best On-Screen Team Harry Potter in ognjeni kelih Ne[31]
2007 ITV National Movie Award Najboljši ženski nastop Harry Potter in Feniksov red Da[36]
2007 Nickelodeon Kids' Choice Award Najboljša filmska igralka Harry Potter in Feniksov red Da[117]
2008 Otto Award Najboljša ženska filmska zvezdnica Harry Potter in Feniksov red Da[118]
2009 Scream Award Najboljša fantazijska igralka Harry Potter in Princ mešane krvi Ne[119]
2010 Teen Choice Award Fantazijska igralka Harry Potter in Princ mešane krvi Ne[120]
2011 People's Choice Award Najljubša filmska zvezda pod 25. letom Harry Potter in svetinje smrti – 1. del Ne[121]
2011 Kids' Choice Award Najboljša filmska igralka Harry Potter in svetinje smrti – 1. del Ne[122]
2011 National Movie Award Nastop leta Harry Potter in svetinje smrti – 1. del Ne[123]
2011 MTV Movie Award Najboljši ženski nastop Harry Potter in svetinje smrti – 1. del Ne
2011 MTV Movie Award Najboljši poljub (skupaj z Danielom Radcliffeom) Harry Potter in svetinje smrti – 1. del Ne
2011 MTV Movie Award Najboljši pretep (skupaj z Rupertom Grintom in Danielom Radcliffeom) Harry Potter in svetinje smrti – 1. del Ne
2011 Teen Choice Award Izbira filma: Znanstveno fantastična/fantazijska igralka Harry Potter in svetinje smrti – 1. del Da[124]
2011 Teen Choice Award Izbira filma: Šminka (skupaj z Danielom Radcliffeom) Harry Potter in svetinje smrti – 1. del Da[124]
2011 Teen Choice Award Izbira poletne filmske zvezde: Ženska Harry Potter in svetinje smrti – 2. del Da[124]
03. april 2012
u85758
u85758
jaz mam 2 udzgor je emma watson zdej pa še mal o njej pol pa še o jessy j
03. april 2012
u85758
u85758


03. april 2012
u85758
u85758
jessy j
Jessica Ellen Cornish (*27. marec 198 je anglická R&B a soul speváčka a skladateľka, ktorá sa preslávila písaním piesni pre iných umelcov. V súčasnej dobe spolupracuje s Island Records. Študovala na vysokej škole BRIT múzických umení a technológie.
Pod svetla reflektorov prvýkrát vstúpila keď začala písať piesne pre spevákov ako sú Chris Brown a Miley Cyrus. Jedna z jej najúspešnejších piesni, ktoré napísala, je pieseň "Party in the U.S.A.", ktorá dostala ocenenie platiny v mnohých krajinách. [1] Vo februári 2011 Jessie J vyhrala na Brit Award cenu kritikov. Jessie J sa pri písaní piesni opísala ako "Napoly umelec a napoly terapeut".
Jej prvý debutový singel "Do It Like a Dude", sa dostal na druhé miesto v UK Singles Chart. Povedala, že túto pieseň pôvodne písala pre Rihannu, ale jej vydavateľstvo jej povedalo, aby si pieseň nechala pre seba. Jessie J ohlásila, že jej ďalší singel bude mať názov "Price Tag", na ktorom spolupracovala s rapperom B.o.B. Ako tretí singel neskôr speváčka vydala pieseň "Nobody's Perfect". A ako štvrtý singel vyšiel "Who’s Laughing Now". Tieto pesničky pochádzajú z jej prvého štúdiového albumu, ktorý sa volá "Who You Are" a bol vydaný 25. februára 2011. [2]
Obsah [skryť]
1 Diskografia
1.1 Albumy
1.2 Single
2 Referencie
[upraviť]Diskografia

[upraviť]Albumy
Who You Are
[upraviť]Single
Do It Like a Dude
Price Tag (ft. B.o.B)
Nobody's Perfect
Who’s Laughing Now
Domino
Who You Are
03. april 2012
u80132
u80132
To je pa v hrvaščini
03. april 2012
u80132
u80132
tista 1. je pa super
03. april 2012
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg