Forum
u84435
u84435
Živijo!
Tuakj bom pisala zgodbo o 12 letni Zoyi in 12 letni Tiji. Pisala pa bo,kot da bi zgodbo pisala Zoya. Torej vse začne na začetku sedmega razreda,ko pride v razred nova učenka;Tija. Tija je odločena,da Zoyi uniči življenje.
Zoya:


oya:

Tija:


18. avgust 2012
u84435
u84435
1. del:
Driiiiiiiin! Zazvonila je budilka. Nejevoljno sem na rahlo udarila po njej,da se je ugasnila. Nato sem se počasi kot megla odvlekla po stopnicah v kuhinjo. Pripravila sem si pomarančni sok in roljiček. Hitro sem pojedla in se odšla umiti v kopalnico. oblekla sem se v kavbojke in kratko majico. Bil je prvi šolski dan,po poletnih počitnicah. Zunaj je lilo kot iz škafa in bilo je megleno ter mrzlo. Edino kar je bilo dobrega danes je bilo,da bom zopet videla vse svoje sošolke. Bila sem zelo priljubljena zato sem se še toliko bolj veselila. Odprla sem vhodna vrata in stekla proti šoli. Veter mi je bučal v obraz in dežne kapljice so mi zmočile lase. Med tekom sem po torbi iskala dežnik. Ko sem ga končno našla se ni in ni dal odpreti. Končno mi je uspelo!
18. avgust 2012
u84435
u84435
Pardon,tole še ni vse...
18. avgust 2012
u84435
u84435
Stopila sem počasneje. Ko sem končno prispela do šole me je obdala gruča deklet. "Ali si že slišala?"me je vprašala Nina. "Kaj pa?" "Dobili bomo novo sošolko. Naj bi ji bilo ime Tija!"je odvrnila moja Bff Nataša. "Tija? Kje pa ste to izvedele?"me je zanimalo. "Po naključju smo slišale razredničarko..."je odvrnila Nataša. Skupaj smo se odpravile proti garedrobnim omaricam. Poleg moje je stalo neznano dekle in vanjo zlagalo svojo jakno. "To je Tija,"mi je prišepnila Nataša.Zdela se mi je prijetna,a takrat še nisem vedela kako sem se motila.Pri prvi uri nam je razredničarka Tijo podrobneje predstavila. Pravzaprav je to storila kar Tija sama. Da ni anglček,kakor se na prvi pogled zdi je dokazala že med glavnim odmorom. Imeli smo hot-doge in ker sem vegetarijanka sem popila samo čaj potem pa sem šla na WC. Ko sem sedela na straniščni školjki in pisala SMS-e sem slišala,da je nekdo vstopil. Nato sem zaslišala več glasov. Bile so moje sošlke,med njimi pa tudi Tija. Nisem se brigala za njih,dokler ni Tija rekla.
"Poslušajte... Tista Zoya... ne se družiti z njo! Navadna razvajenka je..." To me je razjezilo.Sploh ker so ji vse punce (celo Nataša) pritrdile. Odločila sem jim pokazati,da sem tukaj. Spustila sem vodo in odprla vrata kabine. V se punce so odskočile. Samo Tija je ostala na mestu. Videla sem,da so čisto blede. Vsem sem namenila strupen pogled,si umila roke in odšla. Nataša je stekla za menoj. "Zoya... " je začela. "Nataša,vredu.. Bodi kar Bff s Tijo. In tudi ostalim povej naj bojo z no. Nočem hinavcev med prijatelji!"s temi besedami sem odšla. po pouku me je poklical moj fant Peter. Rekel je,da bi rad šel z menoj na kavo. Domenila sva se,da se dobiva pred kavarno. Ko sem prispela do kavarne je Peter že bil tam. Bil je videti nekam bled. Naročičla sva kavo in ko sva jo dobila je Peter začel. "Zoya... Vedi super punca si. Ampak...midva ne moreva več hoditi. Konec je!" "A-a-ampak zakaj?" "Oprosti,"je rekel. Vstal je,plačal kavo in kar odšel.
Peter:


18. avgust 2012
u84435
u84435
2.del:
To je to... Na dnu sem. Sem pomislila. Vendar sem se motila. Ostala mi je še ena sama prijateljica. In vedela sem,da bi ona dala raje roko v ogenj,kot pa da bi me izdala. To je bila moja 13 letna sestrična Bella! Sploh nisem pomislila na njo. Dokler me ni še tisti dan obiskala. "Hej,Zoya kaj je narobe?"me je veselo pozdravila. "Nič..."sem ji tiho odvrnila. "Zoya,ne laži! Predobro te poznam,da bi ti verjela!" In tako sem ji vse povedala. Bella me je objela. "Vem kaj te bo potolažilo!"je odvrnila. Lahko bi vedela! Odpeljala me je v shopping. To me je vedno spravilo v boljšo voljo,a danes je bilo vse drugače. Pravzaprav je to še vse samo poslabšalo. Ko je Bella morala na WC sem jo počakala pred drogerijo. Takrat pa sem opazila Tijo in Petra. A to še ni bilo vse;poljubljala sta se! Takrat mi je bilo vsega dovolj. Poiskala sem Bello in šli sva domov.
Bella:Bella me je hotela na vsak način potolažiti. Zato sva se igrali Resnica ali izziv. To igro sem enostavno oboževala! Vendar me tudi to ni razvedrilo. Ker sva bili sami doma sva imeli celo hišo samo zase. In Bella se je spomnila nečesa,kar me je resnično spravilo bojšo voljo. Pripravili sva si ledeno čokolado:Ko sva jo pojedli sem bila že dobra stara Zoya.
19. avgust 2012
next
21. avgust 2012
u84435
u84435
Hvala!
***********************************************************************
3.del:
Potem se je morala Bella posloviti. Močno me je objela. "Drži se,"mi je šepnila. Pomahala mi je in stekla proti avtu,v katerem jo je čakal njen oče. Jaz sem se odvlekla v dnevno sobo. Pravkar se je začela Obalna straža. Sedla sem na sedežno in pričela gledati. Kmalu sta prišla domov mami in oče. Oče je odšel na računalnik,mami pa je pripravljala večerjo. Ravno,ko se je Obalna straža končala me je mama poklicala na večerjo. Z očetom sta jedla dunajske zrezke in pomfri. Zame pa je pripravila:Ko sem pojedla sem se odšla v kopalnico in si privoščila sproščujočo kopel. Ko sem ležala v vroči vodi pa je v kopalnico nepričakovano sotpila mami. "Ljubica,telefon zate,"je rekla in mi pomolila hišni telefon. Le kdo bi lahko bil? Prijateljev nimam. Razen,Bella... "Prosim?"sem se oglasila. "Živjo,Zoya! Peter tukaj..."se je predstail. "Peter?!"sem zgroženo rekla. "Zoya,prosim... Lahko razložim..." "Ni potrebno. Vse mi je jasno..."sem jezno rekla in prekinila zvezo. Kako me je mogel poklicati domov? Skočila sem iz kadi,se obrisala ,umila zobe in stekla v posteljo. Tam sem se v miru razjokala. Ko sem se malo pomirila sem v roke vzela prenosni računalnik. Na elektronsko pošto sem dobila 10 novi majlov. Prvi je bil Natašin...
21. avgust 2012
u99383
u99383
next + nova bralka sem!
21. avgust 2012
u84435
u84435
Hvala!
**********************************************************
Draga Zoya!
Glej,vem da sem te zjutraj prizadela. To ni bil moj namen. Tija je super punca in mogoče bi ji morala pokazati,da si tudi ti super dekle. L.p. Nataša
Kar nekaj! Ni se mi zdelo vredno odgovoriti na mejl zato sem pregldala še ostale. Nekaj je bilo verižnih sporočil od Belle en mejl pa je bil Petrov:
Zoya!
Ko sem te danes poklical nisem niti pričakoval,da boš želela govoriti z mano. Ampak prosim,dovoli,da ti vsaj vse razložim. Veliko je za povedati zato ne morem to napisati po elektronski pošti. Danes,ob desetih zvečer me počakaj pri vašem bazenu. Tam ti bom vse razloži..
Peter
Izklopila sem računalnik. Nisem nameravala pred bazen. Nič nima za razložiti! Ob desetih sem ugasnila luči v sobi in se postavila ob oknu(gleda na bazen). Peter se je kmalu pojavil. Nekaj časa me je čakal potem pa je kar naenkrat zavpil:"Zoya! Vem,da si tukaj! Prikaži se!" Pa še kaj...
Zagrnila sem zavese in legla v posteljo. Slišala sem,da je Peter še nekaj vpil,a me ni zanimalo kaj. Zaspala sem.
Naslednjo jutro sem se zbudila še preden je zvonila budilka. Vstala sem in se oblekla:Stopila sem do okna. Zunaj je bilo sončno! To me je zelo razveselilo. Stekla sem v spodnje nadstropje. Ker nisem bila lačna sem spila samo kozarec sveže limonade. Potem sem se odpravila v šolo. Veselje me je minilo takoj,ko sem pred šolo zagledala Petra. "Zoya,počakaj!"je zaklical in me zgrabil za ramo. "Kaj je?!"sem zadirčno vprašala. "Prosim... Dovoli,da razložim..."je prosil. "Imaš pol minute!"sem ukazovalno rekla. "T-t-torej glej ni vse tako kot misliš..."je začel. "Naravnost povej. 15 sekund..."sem rekla. "Glej jaz in Tija..." potem je bil tiho. Ker je čas minil sem se obrnila in odšla. Zavedala sem se,da se vedem kot razvajenka a mi ni bilo mar.
21. avgust 2012
u84435
u84435
Naš bazen:


21. avgust 2012
u70569
u70569
next
21. avgust 2012
u99383
u99383
next!
21. avgust 2012
u84435
u84435
Hvala!
*************************************************************
V šoli je bilo mirno. Vsaj do glavnega odmora. Tiho sem odšla prtoti razredu na malico. Šla sem tudi mimo Tije in ostalih punc. Tija mi je nastavila nogo,da sem padla. Nato je vzela mojo šolsko torbo in jo odprla ter obrnila na glavo. Iz nje so popadale vse moje stvari. Še dobro,da sem imela mobitel v žepu. Smejale so se kot nore. Vstala sem,da bi pospravila,a me je Tija odrinila. Vzela je mojo zlato verižico,ki je padla iz torbe in jo UNIČILA! Šlo mi je na jok. Ko so končno odššle sem svari hitro pospravila in stekla v razred. Za malico smo imela jagodne soke v tetrapakih,sirove štručke in čokoladice. Hitro sem pojedla in že hotela iz razreda. Opazila sem,da je nekaj soka in nekaj čokaladic ostalo. Prišla sem na noro idejo! Vzela sem dva tetrapaka in čokoladico. Vse sem skrila v torbo ter mirno odšla na naslednjo uro. Pri naslednji uri sem prosila,če lahko grem na WC. Nato sem stekla v tajništvo po rezervni ključ. Z njim sem odprla Tijino omarico in iz nje vzela:V vsako allstarko sem nalila tetrapak soka. Nato sem pospravilas čevlje kjer so bili že prej. Že sem mislila mzareti omarico ko sem našla belo škatlo na kateri je pisalo STROGO ZAUPNO!!! Vzela sem jo in dala v svojo omarico. Obe omarici semzaklenila. Potem sem ključ odnesa v tajnišvo in mirno šla nazaj k pouku.
21. avgust 2012
nextt :3
21. avgust 2012
u99383
u99383
next full kull !
21. avgust 2012
u84435
u84435
Hvala!
********************************************************
6.del:
Po zadnji uri sem hitro skrila škatlo v torbo. Potem pa sem namenoma zavlačevala,da bi videla Tijino reakcijo. Ponorela je!!! Zgrabila me je za rob obleke. "Ti si bila!"je siknila. "Tija,Zoya ni mogla biti! Ves sok je spila!"je ugovarjala Nina. "Srečo imaš!"je siknila Tija in me spustila. Hitro sem se pobrala domov. Najprej sme napisala vso nalogo potem pa poklicala Bello. Vse sem ji povedala. In ko sem ji povedala za maščevanje se je smejala kot nora! Dogovorili sva se,da greva skupaj v kino. Jaz sem šla malo prej,da sem nama kupila kokice ko me je nekdo potegnil za majico. Spet Tija! "Kaj bi rada?"sem skozi stisnjene zobe vprašala. "Ti si bila! In ti si ukradla mojo škatlo!"Verjetno bi me premlatila če se nebi pravi hip pojavil Peter. Vrgla se mu je v objem in skupaj sta se postavila v vrsto za kokice. Takrat je prišla Bella.
Po končanem filmu sva šli k meni domov. Pokazala sem ji škatlo in odprli sva jo. V njej je bil dnevnik in njegov ključek. Belli sem rekla,da bom dnevnik pogledala kdajj drugič. Mami in oče sta kmalu prišla domov,saj sta šla na obisk k babici. Mama je Bello povabila,da bi večerjala z nami in Bella se je strinjala. Tačas ko je mama kuhala večerjo sva midve pogledali Obalno stražo. Nato naju je mama poklicala na večerjo. Jedli smo pico margarito:Nextam?
21. avgust 2012
u84435
u84435
Tole sem nosila v kino:

Hlače:


21. avgust 2012
u84435
u84435
Majica:


21. avgust 2012
u84435
u84435
Čevlji:


21. avgust 2012
u84435
u84435
Torbica:


21. avgust 2012
u99383
u99383
next !!!pa a lahko prebereš mojo zgoodbico prosim? pa če te en moti oglaševanje evo link: http://www.igre123.com/forum/tema/najhujsi-sovraznici-potem-pa-najboljsi-prijateljici/40498/
21. avgust 2012
u84435
u84435
Bom! (pa oprosti za isti naslov. Nisem vedela....)
21. avgust 2012
http://www.igre123.com/forum/tema/summer-story/39827/ sori, ker oglašujem bi kera brala?
21. avgust 2012
u99383
u99383
sej ni isti le podoben je =) sej si ti prva imela ta naslov pa jaz se ti opravičujem!
21. avgust 2012
u84435
u84435
Ne,saj je vredu... Ko nisem videla datuma sem mislila,da si mela ti prva.
Pa prosim oglašujte...
21. avgust 2012
u84435
u84435
7.del:
Bella se je odločila,da bo pri meni prespala saj hodiva na isto šolo. Zato je po večerji poklicala domov,da ji je oče prinesel pižamo in obleke za šolo. Ker še nisva bili utrujeni sva šli na kratek sprehod. Odločili sva se,da zraven peljeva mojo psičko Nelly:Poiskala sem ovratnico in šle smo. Šle smo v bližnji park za pse,da sem lahko Nelly spustila iz povodca in se je lahko malo zdivjala. Sedli sva na klopci in se pogovarjali. "Kdaj noš odprla Ti...."je začela Bella,a sem jo prekinila:"Bella,prosim! Ne omenjaj mi njenega imen! In ne vem še kdaj." "Prav,ne bom,"je odvrnila. Kmalu smo odšle domov. Stuširali sva se in nato zaspali. Naslednje jutro sva se zbudili zgodaj. Pripravili sva si zajtrk in šli v šolo. Pred šolo pa...
21. avgust 2012
u84435
u84435
Tole sem oblekla v šolo:

Krilo:


21. avgust 2012
u84435
u84435
Majica:


21. avgust 2012
u84435
u84435
Čevlji:


21. avgust 2012
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg