Forum
Moje življenje? Kaj pa vem... Nekaj časa nazaj bi rekla: "V šoli je ok, v doma pa je tudi kar v redu. No ni. Prepiri med mojimi starši so kar pogosti. Sicer pa... No kar vredu. Recimo."

Sem Rice. Stara sem 11 let in trenutno sta še dva tedna do začetka novega šolskega leta. Imam mlajšo sestro Alice. Moja mama in oče... No ja... Prepiri med njima niso redkost. Alice je stara komaj 6 let in zavedam se, da ima nesrečo. Jaz sem namreč živela, vsaj nekaj let v srečni družini. Ko je bil moj oče še prijeten človek, ko se še ni spremenil v sitneže, ki ga zanima le služba... Ko se starša še nista prepirala. Zavedam se, da Alice še nikoli ni živela v srečni družini. In čez 14 dni bo začela hoditi v šoli. Malce jo je strah. Popolnoma jo razumem.

Od spodaj zaslišim prepir. "Tega ima dovolj John! Zadnjih pet let si obupen! Za Alice ti sploh ni mar, za Rice prav tako ne... Samo za službo se ti še gre!" "A se ne zavedaš Kate, da nam ravno to trdo delo prinese srečo? A ti ni jasno, da hodim v službo, da bi nekaj naredil za nas štiri?" "A pri tem nimaš nič časa za otroke in po drugi strani smo grozno nesrečna družina. Ali sploh veš kakšne so Ricene letošnje zaključne ocene?" "Seveda... Pri spoznavanju okolja..." "Spoznavanju okolja? Rice je končala peti razred. Nima več spoznavanja okolja!" "No ja... Vsaj za Alice, ki bo začela hoditi v vrtec..." "Gospod Brown, Alice gre letos v prvi razred. Ali sploh še poznaš svoje otroke? Ali sploh še veš kaj o njihovem življenju?" Nekaj glasnih besed, preglaznih, da bi jih razumela nato pa glasen pok! Ok, tokrat je pa šlo predaleč! Sem pomislila, odprla vrata svoje sobe in stekla v kuhinjo.
21. februar 2012
next?
22. februar 2012
next!
14. april 2012
Joj čisto sem pozabila! Takoj bom.
14. april 2012
En teden pozneje

Še zdaj slišimo te glasove. Glasove prepira. Očetovo, mamino vedno tišje govorjenje, svoj glas, ki ju poskuša ustaviti in Alicin jok. Toda od tega je zdaj mimo že cel teden. Še en teden do začetka novega šolskega leta. Do začetka novega življenja.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Verjetno ste ugotovili kaj se je zgodilo. Mama se je odločila, da bi bilo najbolje da odidemo. Alice se je z njo takoj strinjala. Jaz pa ne. No pravzaprav sem se. Ne vem. V šoli tako ali tako nisem imela prijateljev. Šlo je za to, da sem zelo pogrešala očeta, preden se je spremenil v zoprnega sitneža. Vedno sem verjela, da se bo nekoč vrnil.

Toda kmalu sem ugotovila, da ima prav. Tako smo odšle. Zdaj živimo v majhni, a lepi hiški na robu gozda. Že leta je last mamine družine. Ne dogaja se nič zanimivega...
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Teden dni kasneje:

"Želim vama lep prvi šolski dan," je še rekla mama nato pa se je odpravila proti gozdu. Alice sem odpeljala k 1. a nato pa sem pogledala na list. Vedela sem, da sem v 6. a, a kaj ko nisem imela pojma kje je ta razred. Zamišljeno sem gledala med skupinami, ko je k meni stopilo dekle, približno mojih let.

"Zdravo. Si nova? Ali ne najdeš svojega razreda?"me je vprašala. "Tako je," sem rekla. "A mogoče veš kje je 6. a?" Dekle se je zasmejalo, a ne na nesramen, ampak na lep prijazen način. "Seveda vem. A razred je tam." Pokazala je na učence, ki so stali blizu parkirišča. "Hvala," sem rekla. In se odpravila. "Mimogrede," je še reklo dekle. "Sem Anna. Hodim v 6. b." Nasmehnila se mi je potem pa je stekla k svojemu razredu. Jaz sem se odpravila k 6. a. Le kako se bo začel moj prvi šolski dan na moji novi šoli?
14. april 2012
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg