Forum
Doma mam knjigo nebo v očesu lipicanca to je mladinska nagrajena knjiga, ki je ful draga in se jo težko dobi...in so me uprašal, če bi jim prepisvala iz knjige, ok sm si rekla..zej pa najprej spodi slikca pol pa anketa in začela bom

Nebo v očesu lipicanca:

Boš bral/a ??


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

29. november 2011
1. Almira je imela veliko več težav kot običajne najstnice. Nepirmerljivo več. V bistvu jih je bilo toliko, da bi se še odrasel človek raje ulegel v krsto in počakal na smrt, kor pa se z njimi spoprijel. Zanje bi potrebovala več energije, kot je premore dobro hranjena, sočita nogometna ekipa v vrhunski formi, Almira pa je imela energije komaj toliko, da se je s težavo presedla od računalnika pred televizor.

"Almira! Poglej, kakšen lep razgled imamo!" je zavpila mama iz kuhinje. "Pa res!" je pritegnil oče. "Čeprav se matram s temi škatlami po stopnicah, sem zdaj vesel, da smo dobili stanovanje v najvišjem nadstropju."
"Pridi na balkon, Almira! Samo poglej, kakšna svetloba. Nebo se je odprlo točno nad nami."
"To je dobro znamenje! Pridi pogledat!" Mamin glas je bil resnično vesel. Ni se pretvarjala kot ponavadi. Almira se je ulegla na posteljo v svoji majčkeni sobici. Na kraj pameti ji ni padlo, da vi pogledala skozi okno. Zunaj pa ni bilo nič. Zunaj sploh ni bilo sveta. zunaj je bila samo nekakšna Lipica...

rabm 3 neextee..
29. november 2011
u58457
u58457
nexttt
29. november 2011
še dva..
29. november 2011
drugač pa hualla
29. november 2011
2. Aljaž je hitel domov. Svetloba je bila tako posebna, da je obstal. Nebo je bilo že od jutra temno in težko, le tu in tam je pršilo, kot bi se znojili oblaki. V trenutku, ko se je vzpenjal od hotela prosti domu, je bilo, kot bi se med oblaki odprla vrata, skozi katera je posijala zlata svetloba. Naravnost na kobilarno. Kobile z žrebeti so stale pred matičnim hlevom, z gobci obrnjenimi prosti steni, nepremično, kot da molijo. V resnici je Aljaž že večkrat posukil, da počnejo natanko to. Prizor s treoetavo svetlobo je bil čisto resničen. Kot stare slike, ki so jim jih kazali v šoli in ni imel pojma, zakaj to počnejo, saj ni bilo fanta na srednji lesarski, ki bi ga zanimale. nenadoma je postal žalosten. To ga je motilo. "Vse je super," si je rekel na glas. Kmalu bo poletje! Samo še mesec do konca šole.
01. december 2011
nextaaj!
01. december 2011
annie ko pridem iz šole...
02. december 2011
3. "A bi mogoče prinesla vsaj tisto škatlo s svojimi oblekami?" je moledovala mama. "Utrujena sem!" je stokala Almira. "Že rodila se je utrujena. Si pozabila?" je skozi vrata prisopihal oče s težkim zabojem krožnikov in kuhinjske posode. Oče je bil ogromen. Vedno, ko so kam šli, se je tresla, da ne bo mogl skozi vrata. Kadar so prihajali na obsik v njihovo prejšnjo domovino, so bila v kakšni stari hiši v očetovi vasi vedno vrata, skozi katera se nii mogel stlačiti. Vedela je, da se bodo novi sošolci norčevali, ko ga bodo videli. Vedela je, da bo spet bolelo, in začela je sumiti, da bo bolelo, dokler bo živa. Kljub temu, da se je z očetom ves čas prepirala in se je od vseh ljudi na svetu najbolj jezila ravno nanj, ji je ob misli ali pogledu nanj vedno šlo na jok. Res brez veze. Ob pogledu na mamo se ji to ni nikoli zgodilo, čeprav bi imela za to več razlogov. Mama je bila od vojne naprej bolna na živcih in je ves čas migala z glavo. Ja, in tudi ob pogledu na njeno mamo se bojo novi sošolci spogledovali. Zlagala se bo, da sta oba hudo zbolela, če bo kdo hotel, da prideta v šolo. Mogoče pa ne bo treba, ker je samo pe mesec do konca pouka.
02. december 2011
u110768
u110768
neeeeeeeeeeeeeext

jaz sem sicer to knjigo že prebrala ker sem jo morala za cankarjevo amapk je res super knjiga
14. november 2012
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg