Forum
u79050
u79050hej sem andreja in pisala bom o 10-letni anastaziji lovegood ki je čarovnica in gre na bradavičarko,ki jo poznate iz filma,knjige harry potter.tudi učitelji bodo isti kot na bradavičarki,prav tako vse ostalo le učenci bodo drugačni in zgodbo bo pripovedovala anastazija in ne harry potter.pišem kr mi je dolgčas.če hočete berite če ne,vaši komentarji niso zaželjeni :3
1.del:
zakaj,o bog zakaj moram ravno jaz imeti tako butasto življenje? zakaj? z čim si zaslužim? vem da včasih nisem pridna,ampak kaj moram če pridejo nekatere stvari kar same od sebe.včeraj mi je med poukom na mizo priletel srebrn listek,in ko sem ga odprla je po mizi udarila palica.bila je učiteljica sardina,najbolj težavna učiteljica na celi šoli.poslala me je pred tablo.bila sem jezna.penila sem od besa.sovražila sem to sardino,to butasto ribo sardino.učiteljico sem gledala v njene hladne že skoraj črne oči in z pravim užitkom se je z svojimi gnilimi rumenimi zobni smejala.ko sem jo tako srepo pogledala,se je iz katedra dvignila posodo z krastačo neli,ki jo preučujemo pri naravoslovju.posoda se je obrnila na glavo in neli je učiteljici padla na debele,maščobne noge.zdelo se mi je smešno,prav tako vsem ostalim a le sardini ne.okrivila me je.stala sem pri ravnateljici za prazen nič.listek je priletel sam od sebe krastača pa nevem kako se je znašla na učiteljičinih nogah.mama je bila jezna.zelo jezna.
to je dogodek iz mojih šolskih dogodivščin z sardino.v zbirki jih imam na pretek.nevem kako,ampak če koga res sovražim in mu srepo pogledam v oči se zgodi nekaj čunega.enkrat mamo sazuje vreča z moko,sestro šminka počečka,da o učiteljici ne govorim.no,sem anastazija lovegood.sem 10-letnica ki se nemore izogniti težavam.imam prsi dolge,rahlo skodrane rdečkaste lase in pege na licih.oči imam živahno modre,lahko bi rekli turkizne.sem majhna in suha.na desni roki imam madež v obliki samoroga.mami pravi da je to materino znamenje,a jaz vem da je nekaj posebnega čutim da je.
21. februar 2012
next :'3
21. februar 2012
nextaj :333
21. februar 2012
u65342
u65342
next :*
22. februar 2012
u71779
u71779
next ;*
22. februar 2012
neext
23. februar 2012
u78108
u78108
next:3
23. februar 2012
neeeeeeeextii
23. februar 2012
u80572
u80572
next
23. februar 2012
u79050
u79050
'mmmmm' sem mrmrala ko me je zbudila poletna nevihta sredi noči.nekdo je potrkal na okno.'ob tej uri?' sem se spraševala.prižgla sem luč,odšla k oknu.tam sem videla sovo.sovo? dobro,razumem.sove letajo ponoči.ampak snežno bela sova,trka na okno,zunaj je toča ona pa v kljunu drži pismo.'najbrž sanjam.' sem si zadala in se skrila pod odejo.'TOK TOK' je spet zaružilo.bila sem tiho.tudi sova je bila tiho.'najbrž je vedela da se nočem zmeniti zanjo,in preprosto odšla.' sem rekla,a sem se zmotila.zdaj sem zaslišanla trkanje,skovikanje prhutanje s krili.sovo sem kar seda hitro spustila v sobo.umirila se je in me po roki grizljala z smovim kljunčkom.iz kljuna sem ji potegnila prismo.ko sem ga poskušala odpreti,je skočilo v zrak in zakričalo: 'anastazija potter,z vsem spoštovanjem vam sporočam da ste sprejeti na akademijo za čarovnike,bradavičarko.zraven prilagam seznam potrebnih stvari za prvi letnik.1. septembra se vidimo na peronu devet in tri četrtine.vse spodnje naštete potrebščine lahko kupite v prečni ulici.lep pozdrav,albus dumbledore.
'sanjam,saj samo sanjam.' se z izbuljenimi očmi opazovala pismo ter seznam v njej.'črni plašč,palica ustrezna učencu,žival (sova,krastača ali mačka).študentom 1. letnika leteče metle niso dovoljene.' sem brala seznam stvari.pod njim je bil seznam učbenikov.uščipnila sem se.nesanjam.moja želja se je uresničila.zdaj vem zakaj imam madež,zdaj vem kaj pomenijo vse te nezgode ki se pripetijo.zdaj vem da sem čarovnica.
pismo sem pospravila,sovo pa dala v kletko mojega pokojnega papagaja.nahranila sem jo,ji dala vodo.nato pa sedla za mizo.vzela sem svinčnik in napisala:'spoštovani gospod dumbledore.presrečna sem,da sem čarovnica in da se je moja dolgoletna želja uresničila.vendar kako naj to sporočim mami? naj ji povem.ali že ve kaj pomeni moj madež na roki.prosim odgovorite mi.pismo pošiljam z sovo,tako kot najbrž čarovniki počnete.s spoštovanjem,anastazija potter.'
jaz:

23. februar 2012
neext :3
23. februar 2012
u71779
u71779
nexšt. < 3
23. februar 2012
next
24. februar 2012
u79050
u79050
še 3 nexte pa nextam :* < 3
24. februar 2012
u78116
u78116
neext
24. februar 2012
u78108
u78108
nextaaaaaaj:3
24. februar 2012
u71779
u71779
nexst.
24. februar 2012
u79050
u79050
31. avgust.moj rojstni dan.naslednji dan bom iz postaje king cross z vlakom odšla na bradavičarko,šolo za čarovnike in čarovnice.'anastazija,pridi na prečno ulico moremo!' je mama vsa panična zakričala.v pikčastih škornjih in dežnem plašču sem sva se z mamo odpravili.prišli sma do počenega kotla.to je navzven zanemarjena gostilna,kamor zahajajo čarovniki in čarovnice.ljudje je ne opazijo ali jo spregledajo in to je dobro za čarovnike.ko je mamo vstopila,jo je velik mož,visok za dva odrasla moška, nagovoril: 'puzdravlena ga.potter in če se ne motm,anastazija.' nasmehnila sem se,mama pa je z izbuljenimi očmi,prestrašeno strmela vanj.mož je nadaljeval: 'o kok sm nevludn.sm hagrid,oskbnik na bradaičarki.anastazija prid z mano,tvoja mama nesme naprj.sm čarovniki lohk gredo čez to frdamano steno,čeprav se mi zdi,da starši bi pa lohk šli.no sj je useen,prid zaj.' mamo sem poljubila,in odšla z hagidom.sprehodila sma se skozi gostilno in prišla do zidane stene.z rožnatim dežnikom je potrkal po zidu in opeke so se začele izmikati. 'precej dobr,ha?' se je zasmejal.stopila sma skozi zid.bilo je čarobno.vse kar sem si kdaj koli želela.čarovnikov in čarovnic je mrgolelo povsod.z vozički so se podili sem in tja,čarovnice so opravljaje in si šepetale.bilo je smešno,kako velika suha čarovnica hodi zravem majhnega,debelega moža.zahihitala sem se.bila sem navdušena. 'no,kle je prečna ulca.a maš zesnam zraun?' 'am,ja imam ga čeprav ga znam že napamet.' 'dobr,pojd ti po palco pa plašč,jst pa grem neki iskat.pol grema pa po knige,a prou?' 'prav.' sem se zasmejala.prišla sem do trgovine,kjer so izdelovali plašče. 'dober dan' sem pozdravila,vendar za mizo ni bilo nikogar. 'dragica,najbrž greš v prvi letnik,usedi se na stol z karirastim vzorcem.takoj boš navrsti! ' je prodajalka zaklicala z polnimi ustmi šivank,z drugega kota sobe.urejala je fanta.bil je majhen suh,tako kot jaz.imem je razmršene lase. nasmehnila sem se mu,od pa se je nasmehnil nazaj.prodajalk je končala z šivanjem njegovega plašča,on pa je pristopil k meni.dal mi je roko. 'zdravo.ime mi je james.' 'meni pa anastazija.' sem odgovorila.tedaj je v trgovino stopila ženska, z dolgolasimi kodrastimi lasmi in pozdravila harryja.odšla sta,james pa mi je pomahal skozi okno trgovine.
25. februar 2012
u78116
u78116
neeext
25. februar 2012
u81067
u81067
next:3
25. februar 2012
neext
25. februar 2012
u79050
u79050
hvala za nexte :* < 3
še 3 pa nextam :*
25. februar 2012
neext..!
25. februar 2012
u71779
u71779
neexšt.
25. februar 2012
u79050
u79050
bila sem presrečna.poznam otroka enakega kot jaz in po vsej možnosti gre v prvi letnik.super! 'dragica,stopi sem.' me je prodajalka trgovine z plašči,predramila iz misli.
izdelala mi je plašč.nisem vedela kako naj plačam.denarja nimam.'veste,nima...' sem odprla usta a nisem morala nadaljevati.v trgovino je vstopil hagrid z kletko v roki.v kletki je bila sova.snežno bela sova.bila je ljubka z modrimi očmi.kletko mi je potisnil v roko in rekel: 'to je darilo zate. upam ta ti je usaj mal ušeč.' 'hagrid,prečudovita je! nisem videla lepše sove kot je ta.' sem dahnila in ga zahvojoče pogledala.hagrid je zardel,prodajalka plaščov madam Nerrlin,pa je z solzico ganjenosti opazovala moj sijoč obraz.od toliko ganjenosti mi je v roko porinila plašč in rekla 'dragica,to je darilo zate.nisem videla bolj ljubke čarovnice kot si ti.' je z malce več solzicami izdahnila.
po ulici sem hodila z polno vrečko učbenikov,plaščom in kletko s sovo.manjkala mi je samo palica.gneča v trgovinicah je naraščala kajti bilo je vroče in ljudje so se iz cest umikali pod strehe.prišla sma do trgovine kjer so prodajali palice.vstopila sem in videla kup podolgovatih škatlic.za pultom spet ni bilo nikogar. 'am,živijo je kdo tu..' 'pozdravljena anastazija,če se ne motim.počakaj takoj pridem.' je star moški ustrelil kot iz topa in spet izginil.spet je prihitel mi v roke pomolil palico in rekel: 'hrast 26 cm,jedro zmajevo srce.no,kar zamahni z njo.' je z širokim nasmeškom rekel.
25. februar 2012
u79050
u79050
zamahnila sem.kmalu so njegovi lasje bili kot lasje alberta einseina.bil je smešen,a žal mi je bilo za nezgodo.'am,ta nebo prava.' je že hitel po drugo škatlico.prinesel je palico in mi jo spet potisnil v roke: 'lipa, 30 cm,jedro samorogova dlaka.zamahni prosim,a ne proti meni.' je rekel z nasmeškom.zamahnila sem,iz palice je švignila bledo vijoličasta svetloba in razsvetlila moj madež. 'lahko bi vedel,da je ta palica kot nalašč zate.jedro palice in tvoj madež sta popolnoma enaka.' hagrid ki je vse to opazoval je bil malce začuden. 'no anastazija,pejt vn en fant ti tamle maha,mislm da te puzna a ne?' je rekel. 'james!' sem vzkliknila in stekla ven.z jamesom sva hodila po trgovinah,se smejala pogovarjala. 'kako to,da je tvoja mama tukaj? moja nemore sem ker je človek.' sem vprašala. 'poglej,nismo samo otroci čarovniki.tvoja mama je bunkelj in tudi tvoj oče,najbrž.torej si iz bunkeljske družine.najbrž imaš kakšnega dalnega sorodnika ki je čarovnik.ali pa si čarovnica ker ti je bil dan ta dar.' je povedal z polnimi usti gumijastih črvov. 'kaj je moja mami?' sem bila zmedena. 'tvoja mami je bunkelj,jasno.tako čarovniki pravimo ljudem.' je razložil james. 'tvoja mama te bo pripeljala na vlak?' 'da seveda bo.' sem odgovorila.james se je poslovil,jaz pa sem stekla k hagridu. ko me je hagrid pripeljal domov,sem se mu vrgla v objem,in rekla 'hvala ker si mi kupil sovo,in tudi prijazen si.' hagrid je zardel,jaz sem pa z polnimi rokami odtekla v hišo.'mami doma sem!' sem zakričala.mama je prihitela in kriknila: 'o moj bog,anastazija prestašila si me,in kaj je to v kletki? ' je tresoča dejala.'naš poštar-dobesedno.' sem se smejala maminemu strahu pred sovo.bila je moja domača žival.sovi moram dati ime.pohitela sem v sobo,sovo pa spustila iz kletke. 'no,kako naj ti bo ime? kika?' sem vprašala.sova je izbuljila oči in odkimala. 'no vsaj razumeš me,haha.' bi bila dora? ' sove je znaj oči zožila in urno odkimala. 'prav imaš,na to nebi smela niti pomisliti.trapasto ime za sovo.kaj če bi bila angel (ejnđl) ?' sova je navdušeno pokimala,zaprhutala z krili in me začela grizljati po prstu.dala sem ji jesti in vodo.ura je bila 15.00.zazvonil je telefon.pohitela sem po stopnicah,dvignila telefon.'potterjevi tukaj,želite?' sem se oglasila. 'anastazija,lahko pridem k tebi,prosim.' se je iz druge strani zaslišil tinin glas. 'am ja lahko.' sem odgovorila.kajkmalu je pozvonil hišni zvonec.odprla sem in pred mano je bila tina.
stopili sva noter.takoj ko je prišla v sobo je najprej zavriščala. 'anasazija,v sobi imaš s-s-sovo!' je bila panična. 'ššš,ne prestraši je,poleg tega ti nebo naredila ničesar.' sem odgovorila,sova mi je skočila na roko,stopila sem k oknu in rekla 'na,pojdi ven.potem pridi nazaj.'
26. februar 2012
neext
26. februar 2012
neext!
28. februar 2012
neeext
28. februar 2012
u82119
u82119
andreja tu,nov profil OPET :*
03. marec 2012
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg