Forum
To je zgodba o dekletu z imenom Ariana, ki najde svojo izgubljeno sestro in se z njo poda na nenavadno avanturo. Mislim in upam, da vam bo ušeč.

boš bral/a zgodbico?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

11. februar 2011
napiši takoj da vidimo !
11. februar 2011
Ariana je slonela na mizi in dremala. Sanjala je o pisanih metuljih, ki letijo po nebu. Naenkrat jo je nekaj dregnilo v ramo. Odprla je oči in se zazrla v obraz učiteljice Majster, ki je stala nad njo in jo jezno gledala. To, kar jo je dregnilo je bil komolec njene najbolše prijateljice Dee. Na srečo ji profesorica ni namenila nič hujšega, kot ledenega pogleda in se odzibala nazaj proti tabli, kjer je Sara reševala nekaj iz izjemno dolgočasnega učnega lista. Ariana, ki je vedno vse prepisala od prijatelja Aleksandra je le tiho čepela na stolu, vse do konca ure. Ko je zazvonilo je hitro vse pospravila v torbo in z Deo in Aleksandrom odhitela v učilnico za Angleščino. Vsi so bili še posebaj vznemerjeni, saj naj bi imela učiteljica Prijatelj, ki je učila angleščino tisti dan za njih posebno presenečenje.
11. februar 2011
to je Ariana

to je Dea

to je Aleksander
11. februar 2011
next
11. februar 2011
dejte še komenterat!!!!!!!!
11. februar 2011
next
11. februar 2011
next
11. februar 2011
next
11. februar 2011
next
12. februar 2011
Ariana, Dea in Aleksander so zasedli svoja mesta v učilnici in nestrpno čakali učiteljico. Čez nekaj minut je v razred stopila nasmejana profesorica. S seboj je prinesla majhno lično košaro. Stopila je pred razred in začela: "Dragi otroci! Danes je poseben dan. 10 let sem na potovanjih po vsej Evropi zbirala naslove fantov in deklet vaše starosti. Te naslove boste sedaj prejeli vi. Dobili boste nove dopisovalce, prijatelje in z njimi navezali čudovite stike. Izboljšali pa boste seveda tudi svojo angleščino." Po razredu se je razširil val pomrmravanja. Ariana je čutila, kako hitro ji srce bije. Tako je bila vznemirjena, da sploh ni slišala, kaj ji govori Dea, lahko pa je slišala, kako divje vre v Aleksandrovi glavi. Učiteljica je prijela košarico in rekla: " Ko vas pokličem pridite k meni in iz košarice izvlecite ime svojega novega prijatelja." Nato je poklicala prvega učenca: "Sara." Sara je tako dobila dekle iz Finske, Maks je dobil fanta iz Albanije, Patricija je dobila fanta iz Francije, Luka je dobil dekle iz Nemčije in Žan je dobil fanta iz Anglije. Nato pa je učiteljica rekla: "Ariana." Ariana je vsa trda vstala odšla do učiteljice. Zaprla je oči in iz čistega dna košarice povlekla listek. Razgrnila ga je in ga prebrala. Na njem je pisalo:
Liana, Španija
13. februar 2011
next!!!!!
13. februar 2011
Ariana je vdahnila in spet sedla ter listek pokazača Dei in Aleksandru. Dea je zacvilila in jo objela, Aleksander pa se ji je nasmehnil in ji razmršil lase. Počasi so vsi njeni sošolci dobili svoj listek. Čisto zadnja sta bila Alex in Dea. Ova sta dobila prijatelja iz Italije. Dea je dobila fanta, Alex pa dekle. Deinemu fantu je bilo ime Carlo, Aleksandrovem dekletu pa Agata. Oba sta bila zelo zadovolna. Ariana je listek z imenom spravila v puščico in jo zaprla. Vsako uro pouka, med slovenščino, med zgodovino, med likovno in med kemijo je večkrat odprla puščico in gledala popisan košček papirja, ki ji je bil mnogo bolj zanimiv od sklanjatev, druge svetovne vojne, linoreza in kislin. Komaj je čakal, da ga pokaže mami.
20. februar 2011
oba*
čakala*
20. februar 2011
nexxxxt
20. februar 2011
Končno se je pouk končal in Ariana je skupaj z Aleksandrom stekla na kosilo (Dea je imela gimnastiko). Oba sta svoje makarone zgolj povohala, saj je Alex v njih našel siv las, ki je nedvomno pripadal kuharici. Tako sta le klepetala o Liana in Agati. Dea tisti dan ni šla na kosilo, ker je imela njena sestrična Valerija rojstni dan in so jedli doma. Aleksandra in Ariano pa je kuharica nagnala iz jedilnice ob pol treh, ker so se kosila že zdavnaj končala. Tako sta odšla domov, hudo lačna. Med potjo domov sta zato zavila še v trgovino in kupila še čips in se nista zmenila za neke fante, ki so jima žvižgali.
26. februar 2011
u36350
u36350
nexttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27. februar 2011
dejte še komenterat!!!!
01. marec 2011
Ko sta se pred Aleksandrovo hišo ločila je Araina skoraj tekla domov. Po potki do hiše je že dejansko šprintala in se čudila, da tako hitro teče, saj ji je učiteljica za športno vzgojo ga. Zagnan vedno zatrjevala, da bi lahko tekla veliko bolje. Pred vrati je povzročila pravi orkan zvonenja in, ko ji je mama odprla ji je kar na vratih povedala vse o njeni novi prijateljici Liani, Deinemu Carlu, Aleksandrovi Agati in na koncu zamrmarala, da je bilo v šoli v redu (to, da je med Geografijo zaspala je seveda pozabila omeniti. V hiši se je hitro preoblekla, zagrabila papir in začela pisati Lianai. Napisala je, da ji je ime Ariana, da ima prijatelja in prijateljico, da obožuje špagete, ampak sovraži kuhano korenje, da ima doma puščavskega lisjačka Prahca in, da živi z mlajšim bratom in mamo. Potem je pismu priložila še svojo fotografijo in ga odnesla na pošto.
04. marec 2011
to je Arianina hiša

to je puščavski lisjaček Prahec

to je Arianin bratec Dani

to je Arianina mama
04. marec 2011
u28683
u28683
NEXTTTTT
04. marec 2011
u32953
u32953
next
04. marec 2011
nextam čez 2 komentarja!
16. marec 2011
u28683
u28683
next
16. marec 2011
waaaw . kok hudo
next
16. marec 2011
Ko je Ariana prišla na pošto je pismo vrgla v poštni nabiralnik in šla spet nazaj domov. Doma je legla na svojo posteljo in se zazrla v strop. Ni se ji ljubilo narediti naloge. Bo bila pa enkrat brez naloge! To ne bo vplivalo na njen status nadarjene učenke. Pa tudi, če bi! Tako ali tako ima čez glavo dovolj, da jo naderajo, če nima dobrega rezultata na tekmovanju, ko pa mora sodelovati na prav VSEH tekmovanjih, ki se odvijajo na šoli!!!!! Kaj bi torej lahko počela? Če bi poklicala Deo, bi lahko kaj počili skupaj. Ampak kaj!? Zunaj je lilo kot iz škafa in ča bi hotele biti zunaj, bi jih v nekaj minutah premočilo do kože! Lahko pa bi šle v kino. Ja! Skočila je z postelje in odšla do telefona.


to je Arianina soba
16. marec 2011
nextnextnextnext prosim ker je ful dobra
16. marec 2011
Telefon je kot ponavadi ležal na nočni omarici. Ariana je z omarice z roko na tla pometla nekaj knig in prijela telefon. Vedeti morate, da Ariana obožuje branje. Bere vsak dan! Veliko! Ogromno! Bere vse od tragedij, preko komedij, do grozljivk in še naprej, do znanstvene fantastike. Njena soba je bila vedno polna knjig. Izredno pogost pojav v njeni sobi je bil, da se je kje zrušil aogromen kup knjig.
17. marec 2011
Ariana je 4X na teden šla v knjižnico. Tam so jo vsi poznali. Ko je vstopila jo je varnostnik vedno vprašal: "Ari! Kako si? Si že vse prebrala? Ljubi bog, si hitra!" In knjižničarka ga. Bukvan ji je vedno rekla: "Ooooo! Glej moja najljubšo najstnico! Kako si kaj srček? Kaj pa mami?" Ga. Bukvan ni poznala Arianine mame ampak je vseeno vedno vprašala kako je mami. Nekatere Arianine sošolke (med drugim tudi Dea) so bile v knjižnici tri četrt ure, pa so vedno našle komaj eno knigo, ki se jim je zdela zanimiva. Ariana pa je šla po abecedi. Začela je pri najvišji polici črke a in tako naprej. No, torej. Vzela je telefon in poklicala Deo. Pogovor je bil takle:
18. marec 2011
u36350
u36350
NEXTTT!!!!!!
18. marec 2011
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg