Forum
Lina je stala na ladji in gledala otok, ki se je približeval. "A je to čarobni otok?" Je vprašala očeta. "Ja to je Čarobni otok." Ji je povedal oče nato pa je postal dobre volje. "Končno smo prispeli na počitnice!" Lina je opazovala otok. "Ampak zakaj se imenuje Čarobni otok?" Je vprašala Lina. "Otok je poln skrivnosti." Ji je povedal oče nato je začelo deževati. "Lina pridi gremo v notranjost ladje!" Je rekla mama in Lina je skupaj z mamo in očetom odšla v notranjost ladje. Gledala je skozi okno. Takrat je zagledala deklico ki je stala na ladji in opazovala nekaj na nebu, a Lina ni mogla videti kaj. Hitro je stekla skozi vrata na zunanji del ladje. Tam je deklica opazovala nebo. Tudi Lina je pogledala navzgor. Na nebu je bila čudovita mavrica in se je zelo lepo bleščala. Deklica je rekla: "Sem Maja. Kdo si pa ti?" "Lina sem." Sem povedala. "A ni mavrica lepa?" Je vprašala Maja. "Prečudovita je." Je rekla Lina. Dekleti sta takoj postali prijateljici. Ko sta skupaj s svojimi starši stopili iz ladje je Linin oče pogledal zemljevid: "Delfinova hiška, kjer smo mi in hiša pri morski deklica sta skupaj." Vsi so bili zelo veseli saj so se tudi starši zelo dobro razumeli med seboj. Linina soba je bila na podstrešju. Bila je majhna. Prostor je bil ravno za pisalno mizo, posteljo in knjižno polico a bila je lepa, udobna in Lini je bila zelo všeč. Takrat je skozi okno videla, da ji Maja maha. Hitro je stekla iz hiše do nje in Maja je vprašala: "Kaj ko bi šli na sprehod?" "Dobra zamisel." Je rekla Lina. Starši so dekletoma dovolili da odideta na sprehod. "Predlog imam." Je rekla Maja. "Kaj ko bi šli pogledat do konca mavrice?" Lina se je strinjala in tako sta odšli. Ko sta prišli do konca mavrice sta na tleh zagledali velik črn lonec. " Le kaj je noter?" Je zanimalo Majo.
15. maj 2011
Next?
15. maj 2011
next!
15. maj 2011
Nadaljuj.
15. maj 2011
neext!!
15. maj 2011
Lina

Maja
20. maj 2011
Iz lonca se je zaslišalo trkanje. Za Mja in Lina sta takoj začeli potiskati lonec. Takrat so iz njega priletele rdeče bleščice in ven je poletela drobna deklica s krili. "Saj to je vila!" Je rekla Maja. "Vedno sem verjela v vile a nikoli nisem mislila da jih bom kdaj srečala." "Živjo!" Je rekla vila. Sem Rose rdeča vila. Mi lahko pomagata?"

Rose
20. maj 2011
u8794
u8794
to je prepiso vanje knjige Mavrične vile. samo da si zamenjala imena.
20. maj 2011
podobno je ampak Eva ne prepisuje. Glej začetek je enak drugače bo pa drugače.

Aja to vem ker je Eva moja prijateljica in jo poznam. In mi je povedala.
20. maj 2011
Kot je že rekla Pely. Laraa za dokaz da ne prepisujem nadaljevanje:
20. maj 2011
"Kako pa ti naj pomagava?" Sta Lina in Maja vprašali v en glas. "Jaz in mojih šest sester smovile mavrice. Najpomebnejše vile. Skrbimo, da imajo vse vile čarobno moč. Pričaramo čudovito mavrico, in vile se vsake barve dotaknejo natanko enkrat potem dobimo čarobno moč. "In kje so tvoje sestre?" "Ne vem. Bile smo na poti na zemljo saj rešujemo težave na zemlji pa nas je ujel vrtinec in vsako odnesel na drugi konec otoka. Mi lahko pomagata? Brez vseh sedmih vil bo naš svet ostal brez čarobne moči." "Seveda ti bova." Je rekla Maja. "Računaj na naju." Je dodala Lina. "Hvala vama." Je rekla Rose nato pa lonec odložila v jamo in poletela v njega. "Tu bom se skrila dokler ne bodo sestre na varnem. Hvala za pomoč." "Kako pa jim je ime?" Je vprašala Lina.

"Oh saj res. Smo:

-Rose rdeča vila
-Amber ornažna vila
-Sally rumena vila
-Greeny zelena vila
-Sky modra vila
-Indigo temno modra vila
-Violet violično-rožnata vila

Prosim res najdita vse"

"Seveda bova!" Je rekla Maja.

"Adijo!" Je še pomahala Lina.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Naslednji dan:

Lina in Maja sedita v čolnu. Lina vesla, Maja pa opazuje vodo. "Tam se sveti nekaj oranžnega!" Je rekla. "Kje je ?" Je vprašala Lina in hitro začela veslati v smer, ki ji jo je pokazala Maja. "Oh samo papirček od bonbona je." Je razočarano zavzdihnila Maja. "Sem mislila, da je morda Amber ornažna vila. "Jaz tudi." Je rekla Lina. "Hej ti si navrsti za veslanje!"
20. maj 2011
u8794
u8794
o.k, priznam da, to ni prepisovanje.ampak prosim da, pišeš tako da, ne bo zgledalo kot prepisovanje. ok?
22. maj 2011
next!
23. maj 2011
u8794
u8794
next
28. maj 2011
next
28. maj 2011
next
28. maj 2011
Zdaj je Lina opazovala vodo. Nenadoma je zapihal močan veter in čoln se je nevarno začel pozibavati. Maja in Lina sta skočili iz vode (oblečeni sta bili v kopalke) in zgrabili vsaka svoj konec čolna. Takrat je odpihnilo polno listov. "Na pomoč, na pomoč!" Se je zaslišal droben glasek. Prihajal je iz med listov. "Drži čoln, grem pogledat." Je rekla Lina in hitro zaplavala do listov. Eden izmed njih se je bleščal. Lina ga je hitro vzela, nato pa je odplavala k Maji. Nenadoma se je veter čudežno umiril. In bleščeča lučka iz lista je poletela in Maja in Lina sta videli da gre za vilo. "Živjo sem Amber oranžna vila. Hvala, ker sta me rešili, bilo mi je že zelo slabo."
29. maj 2011
Amber oranžna vila.
29. maj 2011
nadaljuj!
12. junij 2011
nadaljuj že enkrat!
04. september 2011
next
14. oktober 2011
next???
21. december 2011
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg