u50091
u50091
Sem nova
Bom pisala zgodbico o vilah za punce.

Boš brala zgodbico??


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

24. april 2013
u50091
u50091
No torej....

V neki deželi na nekem planetu po imenu Zemlja je bila ura 6.29 h.
In čez natanko 18 sekund je odbilo 6.30 in ura je zazvonila...

"A je že pol sedem?" Celestine kar ni mogla verjeti, da je že toliko ura. "Ja, na žalost." Se je oglasila njena prijateljica Rea. Celestine ali Cel, kot so jo klicale prijateljice, je skočila iz postelje in za las prehitela Reo na poti v kopalnico. Rea se je zasmejala in z mize potegnila njuno fotografijo. Celestine je imela dolge, valovite blond lase, zelo lep obraz, vitko postavo in ravno prave izbokline. Imela je temno rajve - kostanjeve oči. Rea pa kratke črne lase, še kar čeden obraz, rdečkaste oči in bila je malo manjše postave kot Cel. Ampak bili sta dobri prijateljici in to največ šteje.
"Cel, boš še dolgo?" je Rea potrkala na vrata. "Ne, takoj pridem," se je v kopalnici Cel zazrla v svoj odsev in zavzdihnila. Bila je popolna (videz)za svojo starost. Ampak... Obrnila se je in pogledala svoj par kril (vile imajo, dokler se jim ne določi elementa, samo en par kril, ko pa se jim, dobijo še en par kril). Imela je dolga, tanka krila v obliki sulise, s katerimi ni mogla ravno hitro leteti. Dobra krila so srednje dolga, tanka v oblki jajca.
Zaradi kril so jo pogosto zasmehovali, učitelji pa ji niso posvečali posebne pozornosti.
Samo Rea jo je sprejela takšno kot je bila. Trenutno pa je bila Rea predvsem živčna.
"Cel, zamudili bova pouk!!"
24. april 2013
u50091
u50091
"Kakšen urnik imava danes?" Ko sta korakali po šoli, se je Rea zazrla v Cel. Ta je skomignila z rameni in nato tlesknila dvakrat z levo roko vmes pa na glas izgovorila "Urnik." Cel je bila zelo nadarjena za uroke. A tega zaradi njene pomankljivosti - kril - niso opazili.
Pred njima se je prikazal urnik
24. april 2013
u50091
u50091
1. Uroki
2. Letenje
3. Nega čarobnih živali
4. Elementarne skrivnosti
5. Telepatija (nadzor misli)
6. Vilinska teorija

"Uroki?" "Ja, Cel, danes so izpiti! Si si kaj prebrala list?" "Ne," se je skrivnostno nasmehnila. "Rea, kdaj pa sem si ga že prebrala pred izpitom? Pazi, zamiži!" Izvedla je zapleten gib, nekaj izrekla in kar naenkrat sta postali nevidni. "Pod strop!" Je ukazala in ravno takrat je na tisto mesto pritekla vila. Imela je umazano, mišje sive lase in lep obraz. Krila so bila ravno prava in zletela je v učilnico Magija. "Kaj? Od kdaj pa je ta z nama?" "Nikki? Nisi poslušala? Rea, Rea, včeraj so povedali. Pridi, za njo!" Hitro je zletela za vilo Nikko in se ravno prav hitro izmuznila v razred. Z tleskom je izničila urok nevidnosti in se usedla v zadnjo klop. Rea je priletela nekaj sekund za njo. Učiteljica Rugova je ravno priletela v razred in z glasnim ploskom vse poslala na svoja mesta. "Kot dobro veste, so danes izpiti. Vendar," je ustavila malce zmedene, jezne in vesele klice, "Jih bomo preložili na kasnejši čas. Kot veste, ste 1. razred (Pri nas bi rekli 10. razred, pri njih je ravno obrnjeno - 1. razred pri nas je njihov 10., naš 2. je njihov 9.) in vas torej čaka izbiranje elementov. V Bistvu bodo elementi izbrali vas. Zato so VSI izpiti preloženi. In še nekaj. Na vsakih 100 let ena izmed vilink dobi najredkejši in najmočnejši element - kovino."
Peti element (kot se imenujejo elementi - pet jih je:
- ogenj
- voda
- zrak
- zemlja
- kovinaCel je slišala, kako je Nikka vznemirjeno zavzdihnila. Saj, ko pa je bila prepričana, da bo ona dobila element kovino. Kdo pa drug? Njena mama in oče sta bila ognja (po elementu) in zelo znana vilinca z veliko močjo.

"Torej, danes oditie domov - jutri se zopet vidimo v Galaksijski dvorani." Jih je preglasila Rugova.
24. april 2013
u50091
u50091
Celestine je odletela domov in se takoj zavila v odejo. Rea ji je hitro sledila in pristala na postelji zraven nje. "Cel, kaj je narobe?" "Nič, Rea, pojdi spat. Bo že bolje." Rea je še želela nekaj reči, a je Cel z urokom med njiju postavila steno. Razumela je, da se prijateljica z njo ne želi pogovarjati, zato jo je pustila pri miru.
Celestine je bila zelo žalostna. Če bi, pa jih ni, poznala svoje starše, bi ji bilo lažje. Sedaj pa so jo klicali vilinska sirota. Če bi imela vplivne starše, bi lahko več dosegla. Če bi... Ampak ne more! Žalostna je zaspala..
24. april 2013
u50091
u50091
"Cel, zbudi se! ura je že sedem!" "Sedem?" Celestine je planila pokonci. "Nisem se uredila! Naspala! Joj ne! Čakaj malo.." Pomislila je. "Rea, pri miru bodi in ne ustraši se bliska." Začela je ustvarjati zapleten urok in ko ga je končala, je bila ura kar naenkrat 6.45. Nato je izvedal še en urok in obe sta bili urejeni. Nato je Reo prijela za roko in odleteli sta.

V Galaksijski dvorani se je drenjalo cel kup vil. "1. letalci!" "1. samorogi!" razredi so se razvrščali v vrste. Takrat sta zaslišali: "1. Pegazi" Hitro sta poleteli k svojemu razredu kjer so ravno preverjali prisotnost. "Celestine? Rea?" "Tu sva," sta zapeli vii in se spustili v vrsto. Cel je lepo pozdravila Shunshine ki je stala na njeni desni, Rea pa se je prezirljivo obrnila stran od Nikki, ki je stala na njeni levi. Ta se je samo zahihitala in se obrnila k Mii, ki je stala zraven nje.
Preden pa ji je lahko kaj rekla, so zadonele orgle in močan glas je napovedal: "Kraljica Rovianna" Vse vile so spoštljivo sklonile glavo in se malček odlepile od tal. To je bil znak spoštovanja.
"Drage vile, kot dobro veste, je danes dan izbiranja elementov. Vsaka od vas bo dobila en element in njegove moči. In, ena izmed vas, bo prejela izjemne moči! Postala bo kovina! In naj se izbiranje začne!"
Vile so zajele sapo. Kraljica se je pomikala od ene vile do druge ter govorila njene elemente. Ko je vila "prejela" element, se ji je izrisal njegov znak na ramo. Prejela je tudi nov par kril in verižico z likom svojega elementa.
Zemlja - pravokotnik rjave barve
Voda - kaplja temno modre barve
Zrak - krog svetlo modre barve
Kovina - peterokratna zvezda črne barve
Ogenj - trikotnik rdeče barve
Kraljica je prihajala vse bližje in čedalje glasnejši so postajali klici elementov. Doslej so obšli že vse razrede, razen Pegazov, pa še ni nihče dobil kovine. Jasno, Nikki je vedela, da jo bo dobila ona. "Shunshine, voda." "Rea," Rea je zajela sapo. Upala je na ogenj, ne, v krilih je čutila da bo dobila ogenj! "ogenj!" Vedela je! Nasmehnila se je Celestine in jo spodbudno pogledala. "Celestine..." Celestine je stisnila pesti. ".. am.. Čudno, nič ne čutim!? Prilejlita jo v moj kabinet!" Nikki se je zasmejala - vedela je, da Celestine ni prava vila, da je nekaj narobe z njo. Ko je kraljica pogledala Nikki, je zajela sapo. Nikki je vedela, da je to zaradi tega, ker je prejela kovino. Zarotniško se je nasmehnila, in čakala. "Nikki," vsi so jo pogledali. Čutila je težo njihovi pogledov - zravnala je hrbet, lepo zložila krila in dvignila glavo. tedaj pa je udarilo.. "Nikki, veter" in kraljica je šla naprej. To ni mogoče! Čutila je posmeh drugih na sebi, zato je sklonila glavo in pogledala svoj novi znak. Svetel krog na njeni rami jo je opominjal, da si naj nikoli preveč ne domišlja. Žal.
24. april 2013
u50091
u50091
Celestine se je povsem tresla, ko je stopila v kraljicin kabinet. Kaj je zopet naredila narobe? Ko sta vilinca odšla, je hitro izvedla urok za nevidnost. Takoj nato je vstopila kraljica Rovianna in pogledala po kabinetu. Ko ni Cel nikjer zagledala, se je nasmehnila in nato tlesknila z prsti. Celestinin urok je popustil. "Zakaj si se skrila?" "Jaz.. Jaz.." "Ali te je česa strah? Mene? Česa?" "Mene.. mene... Mene..." "Kaj je vendar narobe, draga Celestine?" "Kaj boste naredili z mano? Ne vem! Vem pa, da nisem normalna vila! Sem bolj grozna, imam slabša krila, sem brez elementa... Nenormalna sem!" "Draga Celestine, to ni res. Posebna si. kajti ti imaš..." Stopila je do Celestine in se je nežno dotaknila z roko. "Celestie......Kovina." Celestine je zajela sapo in razprla oči. Ni mogla verjeti! Ima kovino! Jupi! Takrat pa jo je glava začela boleti. Hotela si je pomagati z urokom, a je bilo le še slabše. In kmalu je padla v nezavest.
Glava pa jo je peklensko bolela.
24. april 2013
u50091
u50091
"Celestine? Si v redu? Ceel?" Rea je sedela na njeni bolniški postelji in jo prijazno gledala. "Sploh veš kakšna si? Nikki je skoraj umrla od jeze ko te je zagledala in tvoji nekdanji učitelji so skoraj omedleli. Kako super je bilo! Tu imaš goro daril! Ta je od madame Shurtines, tale od Nine, tale je od Zare, tale od..." "Super, krasno. Kakšna pa sem?" "Lepa." Kraljica Rovianna je vstopila. "Rea, greš lahko za malo časa ven iz sobe? Z Celestine se morava pogovoriti." "Okej, je že v redu... Čaw Cel!" "Čaw Rea!"
"Celestine, si se že pogledala v ogledalu? Ne? Na, tega vzemi." Prst je usmerila v ogledalo in ga dala Cel v roke.
24. april 2013
u50091
u50091
Ko je zagledala svojo podobo v ogledalu, je zavpila od presenečenja.
Običajno vila dobi znamenje elementa na rami, Celestine pa je svoji imela na čelu, bočj točno: na sencah! In njena verižica ni bila iz navadne kovine, temveč iz srebra! In njena krila? Nov par kril je dobila, sedaj je imela dva para - oba sta bila nežno črne barve z veliko zvezdo na sredini.
To se še ni zgodilo nobeni vili!
Ko je kraljica opazila, da je Celestine precej presenečena, se je nežno zamsejala in jo pobožala po rami. "Vidiš, Celestine, res si nekaj posebnega. Takšne vile še nisem videla." Celestine je zajela sapo. "Kaj pa zdaj?" "Kaj pa zdaj?" je bila začudena Rovianna je presenečeno zajela sapo. "Celestine, sedaj boš izbrala svojo zvrst. Pridi sem." Z zamahom roke jo je povedla na drugo stran sobe, k oknu. Okno je gledalo na krasno dvorišče. Sredi dvorišča je bil vrtinec. "Stopila boš v ta vrtinec. Potem pa se ravnaj po navodilih, ki jih boš slišala in videla. Si pripravljena?" Celestine je zajela sapo. "Sem." "Potem pa pojdi!" Je kraljica mahnila z roko in kar naenkrat je celestine stala pred vrtincem.
24. april 2013
u50091
u50091
Celestine je obstala pred Vrtincem. Ni si upala stopiti vanj. A ko je videla, da jo kraljica Rovianna gleda, se je le opogumila in poletela vanj. Prvi trenutek ji je neznani sunek vetra iztisnil ves zrak iz pljuč, takoj nato pa je zaplavala na sredino vrtinca. Okoli nje so se začele prikazovati raznorazne podobe in Celestine se je začela vznemirjeno vrteti in jih občudovati. Takrat pa je zaslišala prijazen glas; »Pozdravljena, draga Celestine, na Izbiri. Tu si boš med več možnimi smermi izbrala eno, ki ti je še posebej všeč. Pa začniva z izborom! Tam, na tvoji desni je prva možnost, in sicer narava. Potem malce bolj na levi je druga možnost, elementi. Za tabo je tretja možnost, psihologija, telepatija – ljudje. Na njeni levi, malce bolj zgoraj pa je četrta in zadnja možnost, vreme in barve. Katera smer te zanima?« Hm, težka izbira, je pomislila Cel. Vse smeri jo zanimajo.
Z roko se je nežno dotaknila vsake slike in ob tem razmišljala. Ko pa se je dotaknila elementarne slike, je njen prst zalila toplota. »Drugo, elementarno smer izberem!« »Dobra izbira, Celestine. Zopet imaš več možnosti; nadzor elementov; ogenj, voda, kovina, zemlja, zrak ali kristalno smer.« Zoper je poskusila z roko – kristalna smer. »Izberem kristalno smer.« »Še boljša izbira, Celestine. Poglej, tukaj imaš tri kristale – safir, rubin in smaragd. Rubin nadzira ljubezen, glasbo. Smaragd je bolj kot ne narava, safir pa vreme, barve in elementi. Kaj izbereš? Kateri te mika?« Mikal jo je smaragd, in zato ga je hotela prijeti, a kaj ko… V roko jo je speklo! Ne, smaragd ni pravi. Kaj pa safir? Tako lepe modre barve je! In še elemente nadzira? Prijela ga je v roko. »Safir si izbrala? Dobro, ljubica, sedaj pa poleti navzgor, samo navzgor in safir trdno stiskaj s prsti. Si razumela? Pojdi!« Celestine se je odgnala in poletela proti vrhu vrtinca. Safir je trdno stiskala in ko je dosegla vrh vrtinca, je iz safirja šinila svetlo modra svetloba in jo ovila. Čutila je, kako se spreminja njena obleka, krila in kako je nekaj dobila na čelo, pa razna znamenja na rokah in nogah…
Okoli vrtinca se je zbralo cel kup vil, ki so občudovale Celestine. Ko se je preobrazba končala in je nežno pristala na tleh, so zajeli sapo. Na čelu, točno na sredini čela, je imela romb svetlo modre barve. Oblekica se ji je križala na prsih, bila je dolga do kolen. Na hrbtni strani dlani se ji je izrisal enak znak kot ga je imela na čelu. Čevlji s peto pa so bili malo temnejše modre barve kot obleka. Uhani so bili zopet v obliki romba in krila….
Nikki se je prerinila naprej, saj jo je zanimalo, kaj vsi tako občudujejo. Ko pa je zagledala Celestine, krasno oblečeno z popolnimi krili, je skoraj omedlela…
1. Par kril je bil svetlo modre barve z majhnim rombom na koncu, obkroženim z zlato barvo. Bila so oblikovana za hitrost.
2. Par kril je bil nežno sive barve z veliko zvezdo na sredini, obkroženi z zlato barvo. Ta par kril je bil prirejen za dolge lete.
Celestine je bila dobre volje, še boljše pa je postala, ko je k njej stekla Rea. »Celestine! Prekrasna si! Popolna!« Skočila je v zrak in jo objela.
Cel: »Oh Rea, hvala.«
Rea: »Daj no Cel… Sploh veš kakšna si? Neverjetna! Res! Še Nikki je skoraj omedlela od začudenja!«
Cel:»Prej od groz....«
Rea:» Cel… zakaj si taka? Ni res! Prečudovita si! Katero smer si izbrala? Vse mi povej! Kajti mi gremo v vrtinec jutri.«
Cel: »Okej, Rea, samo v postelji ti bom povedala, zaspana sem.«
Rea: »Greva tekmovat?«
Cel: »Greva!
Rea: »Samo jaz bom zmagala!«
Cel: »Bomo še videli!«
Rea: »Letiiiiiii……«
»Prva sem.« »Ja si…« Celestine je zlezla v posteljo. Bila je prijetno izmučena od preteklega dne. Zjutraj, ko se je zbudila in prestavila čas nazaj, ni vedela, da se bo vse to zgodilo. Bilo je takoo neverjetno! In vznemirljivo!
25. april 2013
u50091
u50091
"Rea, danes imate izbiranje! Dobro me poslušaj!" je Celestine zbudila Reo. Nato ji je natančno razložila, kaj naj izbira. "Zdaj pa pojdi, da boš pravočasna!"
"Okej, Cel, hvala!" Rea je hitro odletela k vrtincu, Celestine pa se je vsedla pred ogledalo in se dobro ogledala. Želela si je biti všeč, in nato je tudi preizkusila svoje moči. Najprej je postala nevidna, nato je k sebi pričarala manjšo knjigo, ki jo je potem razstrelila z bliskom modre svetlobe. Zadovolno se je nasmehnila. Potem pa se je ponesreči udarila v glavo in z prsti je močno pritisnila na safir na sredini čela. Kar naenkrat je čutila, da se spreminja. lasje so ji še močneje zrasli, noge so postale daljše... Sesedla se je na tla. Ko se je preobrazba končala, je stopila pred ogledalo in zajela sapo od začudenja. Zagledala je namreč krasnega samoroga svetlo modre barve po telesu in močnejše temnejše safirno modre grive in repa. Bila je prečudovita! Prav tako je imela nad rogom safir, enak kot ga je imela prej ko je bila še vila. Najbrž, če bi se dotaknila roga, se bi spremenila nazaj v navadno vilo. Ampak kako naj se dotakne safirja?
25. april 2013
u50091
u50091
In kaj, če pride Rea? Lahko se tako prestraši, da jo še poškoduje z kakšnim urokom. Zato se je odločila, da bo odšla, Rei pa pustila sporočilo, kam je šla. Ampak bodo uroki v tej obliki še delovali? Poskusila je. Njen rog je modro zažarel in papir je nežno priletel pred njo. Pa še pisalo in.... Končano! Nato je hitro izvedla urok za nevidnost in se odpravila...
Rea je pritekla v sobo in zavpila: "Cel, uspelo mi je! Cel, ja kje za vraga pa si?"
26. april 2013
u50091
u50091
Takrat je na mizici zagledala list papirja in na njem napis: Rea, NUJNO me preberi. Segla je po listu in začela brati...
"Draga Rea!
Medtem ko to ti bereš, sem jaz v kraljicinem kabinetu. Pridi za mano, a NIKOMUR ne povej, kam greš. Prav?
Tvoja Cel.
PS: Upam, da si postala rubinasta vila. Poljubček <3
27. april 2013
u50091
u50091
Ustrašila se je. Je kaj narobe z Cel? So jo ugrabili? Nemudoma je odletel v kabinet.
Medtem je Cel hitro odpeketala v kraljicin kabinet in izključila nevidnost. Ko jo je kraljica Rovianna zagledala, je bila en trenutek presenečena, nato pa se je nasmehnila: "Vidim Celestine, da si odkrila svojo preobleko. Zelo hitro!" Celestine je z pomočjo magije (kot prej v sobi) k sebi potegnila list in pisalo ter napisala: PROSIM POMAGAJTE SE MI PREOBRAZITI NAZAJ PA HITRO KER KMALU PRIDE REA PA NOČEM DA ME VIDI TAKO PROSIM.
27. april 2013
Next
27. april 2013
u50091
u50091
Kraljica Rovianna se je zasmejala: "Kako si pametna, Celestine. Poksusi izveetita urok." je rekla, nato pa izvedla nekaj zapletenih gibov in Celestine je lahko zopet govorila! "Oh, neskončno sem vam hvaležna! Zdaj pa mi prosim pokažite, kako naj se rešim preobleke." "Preprosto, počakaj malo..."
27. april 2013
NEXT
27. april 2013
u50091
u50091
"Poglej na svojo sprednjo desno nogo. Tam je še en safir. Dotakni se ga z rogom pa bo." "Prav, bom poskusila." Cel se je previdno dotaknila safirja in oblak modre svetlobe jo je ovil v trenutk, ko je v kabinet priletela vsa zadihana Rea. "Cel, je vse v redu? Veš kako sem te iskala.." Presenečena je umolknila. Ko se je oblak razkadil, je sredi sobe stala Celestine v drugačni obleki kot prej.Okoli vratu je imela z zlatom obroljeno črno zvezdo in moder safir. Obleka se ji je enako kot prej križala na prsih, a bila je samo kratka majica, ki je segala do podprsja. Na rokah je imela dolge rokave do zapestja. Mini krilo safirno modre barve je nežno valovilo v trepetu njenih kril. Čevlji so ji segali do kolen, obrobljeni z zlato barvo nad safirno modrino. "Celestine, prelepa si. Zdaj pa vse pojasni Rei. Aja, še eno presenečenje imam za vaju." Celestine je pomežiknila začudeni Rei. Ta se ji je nazaj nasmehnila in pokazala a svoje čelo, bolj točno, na rubin sredi njenega čela. Celestine je zaploskala in ji poslala poljubček, takrat pa se je nekdo pred njima odkrhal. Hitro sta pogledali v tisto smer, in tam je stala Nikki! Nikki, v zeleni obleki s smaragdom sredi čela se jima je nesramno režala. Celestine je ušel pogled proti njeni razgaljeni rami. Ko je Nikki to videla, je z roko pokrila vetrovno znamenje in se zadrla na Celestine: "Kaj tako buljiš vame? Sem pač veter. Pač nisem kovina. Zagotovo jo je dobila kakšna pritepena vila. A vsaka je boljša od tebe." "Nikki, preden se tako razburjaš, ne bi raje pogledala na moj vrat in moja senca?" Nkki je izbulila oči ko je videla znamenje v obliki zvezde. "Kako je to mogoče? Pa ja ne ti? Ti? Ti? ZAkaj ti, ne pa jaz!?!?"
30. april 2013
super zdodba next
30. april 2013
u50091
u50091
»To ni pošteno! Jaz bi morala postati kovina, ne ti!« Se je drla Nikki in besno mahala z rokami. Celestine in Rea sta se spogledali, in Rea se je hudomušno nasmehnila. Nikki, ki je mislila, da se Rea smeji njej, je pobesnela. Vzletela je in izrekla nek urok, ko je vstopila kraljica Rovianna. Z enim zamahom njene roke je Nikki pristala na tleh. Ko se je umirila, so se vile začele pogovarjati.
Kraljica: »Torej, drage moje vile, ko ste si v vrtincu izbrale kristalno smer, ste določile svojo nalogo. Imenujete se Kristalne vile in skrbite za to, kar ste izbrale. Ti, Celestine, skrbiš za elemente, svetlobo. Naj bojo elementi vedno uravnovešeni, svetlobe pa naj bo dovolj in naj bo čista. Rea, ti imaš ljubezen, glasbo. Glasba lahko prinaša ljubezen v srce, ljubezni pa tako ni nikoli preveč. In Nikka, ti imaš naravo in živa bitja. Zanimiv izbor. V sobi vas čaka nekaj literature, preučite jo, in naslednjič vas bom preizkusila.«
Rea: »Kdaj naslednjič?«
Kraljica: »Poklicala vas bom. Sedaj pa lahko greste. Adijo!«
Rea, Celestine: »Lep pozdrav!«
Nikka je počakala, da sta odšli, nato pa se je obrnila h kraljici. »Je bilo v redu?«…
Celestine se je sesedla na posteljo in pogledala kup knjig na nočni omarici. Zavzdihnila je, vzela prvo in se udobno namestila. Prebrala je naslov; »Kristali & elementi« in se zatopila v branje…
01. maj 2013
u50091
u50091
»Ta knjiga nosi vse znanje o povezanosti med kristali in elementi. Poznamo veliko kristalov in veliko elementov, a pomembno in odločilno vlogo ima le 5 elementov in 4 kristali. In sicer elementi: Kovina, ogenj, voda, zrak, zemlja. Med njimi se najredkeje pojavlja kovina, ki pa hkrati nosi največjo moč. Kristali so: Diamant, Safir, Rubin, Smaragd. Diamant je, podobno kot kovina, najredkejši, a v sebi nosi gromozansko moč. Drugače pa povezujemo elemente in kristale tako:
- Safir & Voda
- Smaragd & Zemlja
- Rubin & Ogenj
- Diamant & Kovina, veter
Imajo podobne moči in podobno se pojavljajo. Vendar lahko ima vila, k ima element npr. veter, kristal Safir. Ampak ima večjo moč, če ima Diamant. Če sta element in kristal povezana, to ustvari zelo močno polje čiste energije. A kljub temu imajo kristali večjo moč kot elementi. Kristale lahko uravnavajo in vodijo samo čiste vile. Po navadi imamo 4 vile, vsaka ima en kristal. Te vile uravnavajo elemente in stvari, ki so povezane z njimi. Povezave pa so takšne:
- Diamant & elementi, nadzor kristalov
- Safir & svetloba, barve, nebo, voda, zrak
- Rubin & ljubezen, glasba, podzemlje, ogenj
- Smaragd & živa bitja, narava, okolje, tla, zemlja
Vendar če bi vse 4 vile postale hudobne - na svojo stran bi jih pridobila Koreljia, bi bili elementi in kristali, posledično vsa moč vil in sveta, v rokah hudobije. Svet kot ga poznamo zdaj, bi propadel. A če bi le en kristal (posledično tudi element, povezan z njim) ostal dober, se to ne bi moglo zgoditi. Kajti kristali in elementi so povezani. Zato je nekje na svetu, za ta kraj ve samo trenutna kraljica, skrita največja dobra moč na svetu, in sicer ῬᾴῃῚῴἃ (Paniwa).«
01. maj 2013
u50091
u50091
Celestine je odložila knjigo. Toliko nerazumljivih stvari je bilo. Kdo je Korelija? Kaj je Paniwa? Segla je po drugi knjigi z naslovom »Zgodovina vilinskega sveta« očitno bom v njej našla odgovor, je pomislila, zato je začela brati.
»Zgodovina vilinjega sveta se začne ob zori človeštva. Takrat je še živelo pleme konjev, pegazov, samorog in najredkejših, rogpegazov (krilatih samorogov). Vile se lahko pegazom zahvalimo za krila, samorog pa za magijo, a le rogpegazom, ki so oboje, združeni v eno, za svoje trenutno telo. Toda kako se je to zgodilo? Najbolje bo, da predstavimo celotno zgodbo 4 plemen, njihovo delo in njihovo usodo.
Že od začetka so se ta plemena med sabo sovražila. Navadni konji so zavidali samorogom magijo, pegazom pa krila. Pegazi so zavidali samorogom in rogpegazom magijo, samorogi pa pegazom in rogpegazom krila. Rogpegazi so jim vladali.
Nekega dne, pravzaprav noči, pa se je eni rogpegazinji, skotila hčerka. Bila je vranje črne barve, samo na čelu je imela belo znamenje. Isti dan pa se je nekje drugje pegazom skotila hči. Bila je popolnoma bela, samo na čelu je imela vranje znamenje. Kot je veleval običaj, so Moon, kot so jo poimenovali, pri njeni 2 obletnici rojstva (pri 2 R. dnevu) popeljali na zbor vseh plemen. Moon je morala med enako starimi žrebički izbrati kobilo ali žrebca, ki se bo hkrati z njo učil vsega, kar bodo učili Moon, nato pa bo kraljica med njima izbrala svojega naslednjega učenca. Moon je zbrala takrat najslabšo kobilo, Sun. Sun je bila tista kobila, ki se je skotila na isti dan kot Moon. In tako sta Moon in Sun skupaj odraščali. Sun je kmalu znala leteti boljše od vsake kobile in vsakega žrebca, vendar tega ni pokazala. Tudi v znanju je daleč prekašala Moon, vendar ji ni mogla slediti na področju magije, saj ni imela roga. Nekega dne, ko je prebirala neko knjigo o magiji, pa jo je zamikal urok o lebdenju, in je stekla k dobri prijateljici, Sofii. Samoroginja Sofia je bila začudena, saj ni vedela, da premore takšne moči. In tako je kmalu Sun postala učiteljica. Druge samoroge in rogpegaze je učila njihove magije, čeprav sama ni imela roga. In kmalu so jo vzljubili, odpravili pa so tudi rasne razlike. Poenotili so se. A kmalu je prišel njuna 5 obletnica rojstva, in kraljica ju je prišla preizkusit. Moon je bila zelo samozavestna, saj je mislila, da bo zelo lahko zmagala. Sun je bila malo nervozna, a vseeno še kar samozavestna. Samo upala je lahko, da bo znala več kot Moon, saj svojega znanja letenja in znanja v glavi ni še nikjer preizkusila. Tako se je začel preizkus. Sun je vse naredila bolje kot Moon, samo magija je bila problem. Tu pa so ji na pomoč priskočili njeni »učenci«. Ko je kraljica videla, kaj je Sun naredila, jo je takoj imenovala za princeso in njeno učenko. Z pomočjo izjemno močne magije ji je uspelo, da je Sun zrastel rog. Sun je tako dobila magijo. Ta magija dobrote, prijateljstva in ljubezni se imenuje Paniwa, in je najmočnejša dobra magija na svetu. Tej vrsti magije, Paniwi, ne more nikoli zavladati nepoštena duša. Nikoli.
01. maj 2013
u50091
u50091
Sun je bila uspešna kraljica. Toda Moon ni nikoli prebolela poraza. Sestavila in izučila je močno vojsko, s katero je napadla kraljevo palačo in se želela polastiti magije Paniwa. A to ji ni uspelo, saj jo je magija ubila. Pred smrtjo pa je še uročila vsa plemena, ki jim je vladala Sun, da bodo »Večno majhni, svetle kože in brez dlake. Ne bodo imeli kopit in hitro se bodo utrudili. Ne bodo imeli rogov..« Sun je magijo dobro obrnila nam v prid, in tako smo nastale vile.
Kasneje, ko so vile obstajale že dobrih 2000 let, pa se je takratni princesi rodila Korelija. Vendar se je rodila istočasno kot hči druge, starejše princese, Leyle. Zaradi tega bo kasneje prestol zasedla Leyla, ne Korelija, in to je Korelijo razbesnilo. Imela je veliko moč, enako veliko kot Leyla, vendar je Leyla imela čisto, dobro magijo, Korelija pa črno, temno, nečisto. To so hitro ugotovili, in ker so mislili, da jim lahko postane nevarna, so Korelijo izgnali. Ta pa je bila takrat zaljubljena v princa Ashana, v katerega je bila srečno zaljubljena tudi Leyla. Leyla se je s princem poročila in z njim kmalu dobila hčerko vilinko. Toda srečni par je ločila Korelija. Po zgledu Moon je zbrala vojsko in napadla palačo. Ashana, ki se ji ni želel pokoriti, je ubila. Leyla je morala uporabiti Paniwo, da bi rešila kraljestvo. Vendar ko se je v Končnem Boju bojevala z Korelijo, je ugotovila, da ima ta novo vrsto magije (zdaj jo imenujemo ῴïęħǾ (Wieho)), zato je dovolila, da jo je zadel žarek Wieha, ki jo je v trenutku ubil. A ko sta se Wieho in Paniwa, dve popolnoma različni magiji srečali, je nastala eksplozija, ki je ubila tudi Korelijo. Kraljestvo je bilo rešeno --.
01. maj 2013
u50091
u50091
Opis;
Leyla - ȴɛɏȴɋ
Dobra vila, poročena s princem Arhanom, kraljica 54 let. Umrla ob 485 letu starosti, rodila leta 2100 po Sun&Moon, umrla leta 2585. Element kovina, močna magija. Mama Soronsse, oče Hann.«
Zanimivo. Kar je želela vedeti, je vedela. Ampak to pa ni bilo tako daleč nazaj, če upoštevamo, da je trenutno leto 2600. Celestine se je pretegnila in zazehala. Pogledala je preostale knjige; »Umetnost letenja«, »Elementarne skrivnosti«, »Magični triki«, »Skrivnosti magije«… Pogosto se je pojavljala beseda Skrivnost, nek naslov pa je bil: »Srčika vile«. Ta naslov jo je pritegnil, in vzela je knjigo izpod kupa. Pri tem pa se je kup podrl in neka knjiga se je odprla. Celestine jo je želela pobrati, a ji je pogled ušel na besedilo; »…Vsaka vila ima svojo drugo podobo, nekatere imajo 3 podobe, zelo redke pa se najdejo tudi z 4. Prva podoba je sama vila. Druga podoba je samorog. V tej podobi pridejo bolj v veljavo uroki, in njihova moč se poveča. Ta podoba je povezana z njenim delom. Tretja podoba je pegaz. Povezan je z elementom vile. Četrto podobo pa imajo le redke vile. Je mešanica druge in tretje podobe, torej rogpegaz. Skozi te podobe lahko prehaja vila brez pomoči magije, saj so zakodirane v njenem DNK-ju…« Celestine je zajela sapo. Ona je že bila v drugi podobi! Kako pa preide v tretjo? In kaj če ima še četrto? Hlastno je brala dalje; »…Vila prehaja iz ene podobe v drugo tako, da se dotakne svojih znamenj. Za drugo podobo se mora dotakniti znamenja na čelu, znamenja, ki označuje njeno delo. Za tretjo podobo se mora dotakniti elementarnih znamenj. Za četrto podobo pa mora uporabiti svojo magijo in izreči urok (glej str. 459), vendar popolnoma uspe le redkim vilam. Ko je vila enkrat v drugi ali tretji podobi se mora dotakniti znamenja na svoji desni/levi sprednji nogi, da prevzame prvo podobo. Ko je v četrti podobi, potrebuje magijo in urok (glej str. 459)…« Celestine je hlastno prelistala na 459 stran in prebrala urok. Nekajkrat ga je ponovila, da si ga je zapomnila, nato pa odložila knjigo.
01. maj 2013
u50091
u50091
Vzela je drugo, »Srčika vile«, in jo začela brati nekje na sredini, a je nato poiskala kazalo ter pregledala poglavja. Izbrala je tisto z naslovom: »Kaj sploh je srčika?« Hitro je poiskala poglavje in začela brati. »Srčika ni, kot si narobe predstavljajo vile, srce. Srčika ni otipljiva. Toda iz nje izvira vsa magija in moč letenja. Srčika posreduje, ko je vila še zarodek, del njenega skrbno hranjenega zapisa v verigo DNK, da lahko kasneje vila leti in uporablja magijo. Srčika je najpomembnejši del vile. Brez nje je vila kot lutka v rokah tistega, ki si prisvoji njeno srčiko. Takšna vila ne more leteti ali uporabljati magije. Nasprotno pa ima vila, ki si prisvoji srčiko tuje vile, zelo močno magijo in zna zelo dobro leteti, vendar ne more nikoli uporabiti magije Paniwa oziroma katerekoli dobre magije. Ta vila postane slaba, hudobna, odpadnica. S vprašanjem kaj točno srčika je, so se ukvarjali številni vilinski znanstveniki in znani filozofi, vendar nihče ni prišel do točnega odgovora, kaj to je. Vemo samo, da je to nematerializiran del, ki DNK kodi posreduje zapis kril in magije. Iz tega dela izvira vsa vilinska magija dobrih.« Celestine je zavzdihnila. Obrnila je stran in ostrmela, ko se je pred njo pojavil nepopisan list. Samo kratek verz ji je bil v pomoč: »Vila, vila, ugotovi izvor srčike, naj najdeš pot do glavne mike.« Ni se ji ljubilo naprej razmišljat o tem, zato je že odložila knjigo in se spravila spat. Takrat pa se je spotaknila ob knjigo »Vilinske legende«. Prelistala je knjigo ter se ustavila ob legendi o Rihhu. Pritegnila jo je slika vranjega žrebca. Začela je brati: »Rihh je bil sam sin Moon. Bil je krasen rogpegaz, najhitrejši, najmočnejši. Toda bil je hudoben. Ko je Moon izrekla svojo kletev, je bil na varnem. Kletev ga ni dosegla in ni se spremenil v vilinca. Toda zaradi zaužitja dragega kamna Grane je postal nesmrten.
01. maj 2013
u50091
u50091
Toda želel je maščevati svojo mater Moon, zato je napadel kraljestvo. Takratna kraljica Amadella je ponočjo drugih vil ustvarila krasno rogpegazinjo po imenu Celestiall. Bila je bele barve z belim rogom, imela je vranja krila in črno grivo ter rep. Rihh se je zaljubil vanjo, zvabila ga je v past in vile so ga spremenile v kamen ter potopile na dno zakletega jezera." Celestine je zavzdihnila. Nič pametnega. Ugasnila je luč in zaspala.
02. maj 2013
u50091
u50091
Rea se je v postelji še malo premišljevala o knjigi, ki jo je ravnokar prebrala. "Diamant, najpomembnejši, Rubin, Safir, Smaragd" Takrat pa je nekaj nekje grozno treščilo. Od presenečenja je Rea skočila iz postelje in glasno kriknla.
02. maj 2013
u50091
u50091
Zletela je proti kraljicinem kabinetu, kajti od tam je počilo. Iz sob so prišle druge začudene vile in si mele zaspane oči. Rea se je izmuznila mimo zaspanih vil ter še hitreje stekla v kaabinet. Ko je prišla do vhoda v kabinet, sta jo ustavila dva vilinca. "Stop, mala vila. Nikamo naprej. To je poseben kraljični ukaz. Nihče ne sme noter." "Ampak..Ampak.." "Nič ampak, stran se spravi!" Takrat pa se je pred njim prikazal list papirja. Hitro ga je prebral, nato pa jo pogledal. "Kako pa ti je ime?" "Rea," ga je nezaupljivo pogledala. Od kod pa to? "Potem pa lahko vstopiš, Rea. Kraljica te čaka." Vrata so se odprla in Rea je vznemirjena stekla skozi. Ko je vstopila, je najprej zagledala Celestine, kako izmučena leži na kavču. Kraljica je resno sedela za mizo in nekaj pisala, Nikka pa je začudeno sedela na stolu. Ko je Rea vstopila, jo je kraljica za hip pogledala, se zatopila v delo, nato pa izkopala iz kupa knjig in listov nek poseben list ter začela razlagati, kaj se je zgodilo. Da pa bi to razumeli, najprej poglejmo kaj se je zgodilo z Celestine.
02. maj 2013
u50091
u50091
Celestine je tik preden je zaspala, stekla v kraljicin kabinet. "Kraljica Rovianna, nekaj stvari me zanima." "Ja draga Celestine, kar povej kaj te teži." "Draga kraljica, prebrala sem nekaj literature, ki ste mi jo posodili, in ne razumem, kaj to pomeni." "Kaj pomeni kaj?" Celestine se ni mučila z besedami. Izrekla je urok za četrto podobo in presenečena kraljica je zajela sapo. Prestrašeno je zajecljala: "Celestiall? Ampak kako je to mogoče?"
02. maj 2013
u50091
u50091
"Ne vem," je zavzdihnila Celestine. Kraljica je vznemirjeno prijela knjigo in jo odprla, prestrašena zajela sapo in jo pokazala Celestine.Cel je zagledala 4 slike, in sicer tele:
"Kdo je to?" "Prva je smaragd, sledi safir, rubin in zadnja je diamant. 4 Kristalne vile." "Ampak me nismo take!" "Vem da niste. Te vile na slikah so samo lutke v rokah Korelije. Na poglej, to je Korelija:"Lepa je", je vznemirjeno zašepetala Celestine. "Seveda je lepa, zelo lepa."
02. maj 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg