Forum
Hej!
Odločila sem se, da bom napisala zgodbico vključno z 1D. Seveda ne bodo takoj na začetku. Zgodba bo govorila o dekletu, ki bo živela navadno življenje nato pa odšla v London. Tam pa se bodo začele ljubezenske težave.
-----------------------------------------------------------------------------
Nenadoma sem zaslišala močan udarec po svoji mizi. Takoj sem se zbudila iz svojih sanj. "Marija Dolinar!" se je slišal kričeči glas Gospe Srake, tako smo jo klicali zaradi glasu. Počasi in zaspano sem vstala. "Se opravičujem gospa učiteljica." sem rekla tiho, z rahlim strahom. Učiteljico Srako smo morali vikati in se pred njo obnašati kot v starih časih, saj je imela celo šibo. "Marija Dolinar, si že 8.razred in si bila že 2-krat vzorna učenka. Ne spodobi se, da spiš pri pouku." je nadaljevala učiteljica Sraka. "Zelo mi je žal gospa učiteljica. Ne bo se več ponovilo." sem spet rekla z rahlim strahom. Pogoče pa sem imela spet tudi nekaj poguma v glasu. Res sem bila že v 8.razredu in sem bila že 2-krat vzorna učenka. In mogoče se spanje res ne spodobi. "Usedi se. No pripravimo matematiko."
............
V razred je planil dežurni učenec. "KONEC!" je zakričal. To se je na naši šoli dogajalo vsak dan. Nismo imeli zvonca in v nobeni učilnici nobene ure. In zaradi gospe Srake, jih tudi mi nismo smeli imeti. Ekstremno hitro sem pospravila zvezke, saj nisem hotela, da me gospa Sraka zadrži. Mudilo se mi je k družbi. Alice, Kristina, Ana in Tina. Oziroma pa vzdevkih smo: Ali, Kris, Ana, Tina, Mari. Tina in Ana imata pač tako kratki imeni... "MARIJA! Kam greš!?" sem zaslišala vreščeč glas gospe Srake. "Nameravala sem odditi." sem zašepetala. V roke mi je porinila pismo. Pismo za Gospo Dolinar- je pisalo na vrhu. Takoj sem vedela o čem se v pismu gre. Mama me bo verjetno razumela...

Vam je všeč začetek?
Kaj piše v pismu?
Next?
05. maj 2013
ja
nwm
next
05. maj 2013
u113639
u113639
ja
nwm
ja
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext
05. maj 2013
No.. Pa nadaljujmo z drugim delom
-------------------------------------------------------------------
"Lahko oddideš" je po nekaj minutnem molku rekla gospa Sraka. "Nasvidenje gospa S... učiteljica." sem rekla. Vmes sem mislila reči gospa Sraka. "Adijo. In še danes pokaži pismo!" je še zakričala za mano. Dobesedno tekla sem po šolskih hodnikih in se *zvrnila* na šolsko dvorišče. V kotu sem videla mojo družbo. Ali me je rahlo začudeno pogledala, ostale pa so nadaljevale pogovor. "Zaspanka gre!" se je oglasil sošolec, Grega, ki se je zmeraj norčeval in vsakega. "Hej Ali, Kris, Ana, Tina! Jooj, kakšen dan je bil danes." sem poklepano rekla, ko sem prispela do družbe. "Ej, mene si pozabila!" se je oglasil moški glas. Nevem, če sem ga že kdaj slišala. Nato sem šele podrobno pogledala v družbo. Zraven sem videla še postavnega mladega fanta. Rjave oči, tako kot jaz, kratki svetlo rjavi lasje, skoraj take barve kot so moji. Visok in ne debel. "In ti si?" sem rahlo začudeno vprašala. "Jimmy. Prihajam z Londona." je odvrnil. Pa zna tako dobro slovensko? "Jaz sem Marija, Mari. In sem Slovenka" sem rekla in rahlo pomežiknila. "To je moj bratranec." se je nenadoma oglasila Ana. Vau. Nikoli ni pravila o bratrancu, vsaj ne tako čudovitem. "Aha. Lepo." sem rekla. Rahlo zmedeno. "Koliko si stara?" je še vprašal Jimmy. "Hodim v 8.r, stara sem 14 let, rojstni dan ima 13.5" sem povedala. Z rahlim nasmeškom na obrazu. "In ti?" sem še vprašala. "Hodim v 9.r, star sem 15 let, rojstni dan ima 19.4" je rekel on. Z še večjim nasmeškom. Katerega smo danes? 18.4. Jutri ima rojstni dan! Takoj sem začela razmišljati o tem kaj naj mu dam. Svinčnik, bonbone, čips, mogoče kakšno uro? Ozrla sem se po njegovi roki. Ni imel ure. "Kaj si želiš za rojstni dan?" sem vprašala. Govorili so o nečem drugem, zato so me vsi rahlo začudeno pogledali. "Nimam posebnih želj. Z vsem bi bil zadovoljen." je dahnil, po kratkem premoru. "Grem jaz. Se vidimo jutri!" sem rekla po dolgem času. "Čaw" "Adijo." "Lepo se imej" so se zaslišale razne poslovne besede. Rahlo sem se nasmehnila in stekla proti domu. Dom imam blizu tako, da grem zmeraj peš. Čez približno 10 minut sem pred sabo že zagledala hišo. Veliko, z bazenom. Takoj sem pomislila na očeta, ki cele dneve dela in tako smo bogati. Na to zadevo sem pomislila vsak dan. Odprla sem vhodna vrata. "Doma sem!" sem zakričala. Slišali sta me lahko mama in moja mlajša sestrica Katarina oz. Kata. "Mami pismo imam zate." sem še dodala po premoru. Takrat sem bila že na poti v kuhinjo. "Daj sem." je rekla mama.
MAMA-Ga.DOLINAR
Marija mi je pod nos ponudila pismo. Verjetno od gospe Srake. "Kaj je bilo tokrat?" sem tiho vzdihnila, ko sem odpirala pismo. Pred mano se je nato odprlo čitljivo napisano pismo, dokaj dolgo.
Spoštovana gospa Dolinar!
Zelo nisem zadovoljna z vašo hčerko. Pri pouku je že nekajkrat zaspala in želim, da se to neha. Bila je že 2-krat vzorna učenka in zato se to zanjo ne spodobi! Želim, da gre prej spat...........................
Počasi sem prebrala celo pismo. Prosila me je, da gre Marija prej spat in da spi vsaj 9 ur. "Ko bi bilo vsaj mogoče" sem si tiho, sama pri sebi zašepetala.
MARIJA:
Mami je prebrala pismo. Potem ga je dala še meni. "Nemogoče" sem tiho dahnila, ko sem prebrala celo pismo. V pismu gospa Sraka prosi mamo, da oddidemo. Daleč stran. Pa zakaj?...........
Vam je všeč?
Kritika, pohvala, predlog?
Next?
08. maj 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg