Forum
нєℓℓσƒ! тσяєנ, ѕєм ησνα ηα ιgяαн ιη тσℓє נє мσנα ρяνα zgσ∂вιcα. σgяσмησ נє ƒαηƒιcσν σ 1D ρα σ Jυѕтιηυ, вυт I ℓσνє ƒαηтαѕу, zαтσ вσ тα σ∂вιcα ∂яυgαčηα. ѕєנ νєм, ∂α ѕє вℓιžα кσηc šσℓє, αмραк тєѕтι ѕє ηαвιяαנσ ιη ηє вσм мσgℓα тσℓк ηєχтαт. вσм ρα, кσкя вσм ℓє ℓαнкσ. єηуσу, вιтcнαcσѕ :***

❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆

❄cнαρтєя 1❄

Hladni veter je zopet zavil okoli vogala v predmestju edinburgha na škotskem. Ni me presenetilo, že cel dan je pihalo kot za stavo. S tleskom sem zaprla knjigo ki sem jo brala. V istem trenutku sem zaslišala glas moje babice Susan, ki me je klicala v kuhinjo. Verjetno bom spet morala po kakšne stekleničke s čudnimi tekočinami, ali pa s posušenimi zelišči ali kaj podobnega. In ko sem prišla v kuhinjo, sem ugotovila, da se nisem motila. ''Rhea, dragica, bi lahko prosim skočila v starinarnico zame? Nekaj sem naročila in to naj bi dobila danes.'' prikimala sem. Naučila sem se že, da babice ne sprašujem, kaj naročuje, kajti zmeraj se izmika pravemu odgovoru. Kakorkoli, v roke mi je potisnila pisemce in vrečko, zato nisem imela druge izbire, kakor da si oblečem svoj plašč in grem ven.
Moje ime je Rhea Winterfrost, s srednjim imenom Isolda. Bedno ime, vem. Stara sem skoraj 16 let. Z babico živim, ker sta moja starša nekakšna velepomembna znanstvenika ali nekaj podobnega. Potovala naj bi po vsem svetu in jaz z njima seveda ne bi mogla biti ves čas, zato sta me zaupala mamini materi, ki je živela na škotskem. Z babico sva si bili zelo podobni, ne le po karakterju, temveč tudi po izgledu. Tudi ona je imela v mladosti valovite, skorajda bele lase, ki so ji segali do malo več kot sredine hrbta in svetlo modro-sive oči, bledo polt in svetle ustnice. Toda nikakor nisem bila podobna svoji mami. Ta je imela vinsko rdeče lase, bledo polt in rjave oči. Tudi očetu nisem bila kaj prida podobna, kajti on je imel vranje črne kodrate lase in sive oči ter kolikor toliko bledo polt. Nsem razumela, zakaj smo si tako različni, a tako je pač bilo.
Stopila sem iz toplega zavetja babičine hiše v hladno januarsko opoldne. Sledu o soncu ni bilo, veter je pihal kot zmešan in bilo je mrzlo, kar mi je ugajalo. Nikoli nisem bila naklonjena poletju, vedno sem oboževala zimo. Čudno, kajne. Veter je še močneje zapihal, zato sem si kapuco svojega temno modrega plašča poveznila čez glavo. Starinarnica ni bila čisto v centru mesta, zato do tja nisem potrebovala dosti časa.
Zvonček je zacingljal, ko sem vstopila v prostor bilo je toplo in prijetno in pozdravila sem go. Waters. To je bila starejša gospa, s kratkimi umazano blond lasmi in temno modrimi očmi. Prijazno se mi je nasmehnila.''rhea, pozdravljena spet tukaj.'' odzdravila sem ji. ''Babica je rekla, da je nekaj naročila in da naj bi to dobila danes.'' pomolila sem ji pisemce, ki ga je odprla in ga hitro prebrala. Oči so ji švigale levo in desno. ''Ah, seveda. Tukaj je'' je rekla in izpod pulta vzela umetelno izrezljano leseno škatli in mi jo dala v vrečko. Nato je nekaj na hitro nakracala na papir in mi pomolila vrečko ter se spet prijazno nasmehnila. ''Pa povej babici, da jo pozdravljam.'' nasmehnila sem se ji in se zahvalila. ''Oglasi se še kaj.'' sem zaslišala, ko sem hodila iz starinarnice. Odvrnila sem ji, da bom in zopet stopila v objem vetra. Odšla sem nazaj proti domu in poslušala glasbo na mojem telefonu.
Babica me je pogosto pošiljala na podobne izlete do starinarnice ali pa do kakšne druge zakotne trgovine, kjer sem vedno spremjemala čudne stekleničke z nenavadnimi tekočinami ali pa posušenimi gobami in zelišči. Tudi po raznorazne pakete sem hodila in babica je bila vedno vesela, ko sem vse to prinesla domov. Sploh nimam pojma, kaj je počela z vsem tem, a po drugi strani se me tudi ne tiče.
Nikoli nisem imela kaj dosti prijateljev, kajti že po naravi sem precej samotarska dušica. Moje najboljše prijateljice so knjige, poj najhujši sovražnik pa šola. Že eno leto nisem bila več v osnovni šoli, še sreča, kajti drugače bi me pobralo. V srednjo šolo sem pravtako hodila v center mesta,saj nisem imela druge izbire.
Kmalu sem bila doma, česar sem se zelo razveselila. Stopila sem skozi vrata hiše in premamil me je vonj po špagetih z omako. Mojo najljubšo omako. Sezula sem se in se odpraila naravnost v kuhinjo, kjer je babi ravno percejala špagete. Stvari, ki sem jih prinesla, sem odložila na mizo. ''Babi, gospa Waters te pozdravla'' sem rekla ''ah, lepo to.'' mi je odvrnila in špagete postavila na sredino mize. Iz omare sem vzela krožnike ter vilice in jih postavila na mizo, natrebia solato in nama nalila vodo. ''Dober tek'' sem rekla in v naslednjem trenutku sem se že basala s špageti. Babica se je zahihitalan še sama začela jesti. Ko sva pijedli, sem pospravila in pobrisala, ko mi je postalo neznansko vroče. ''Babi, a imaš odprt radiator ali kaj? Tako mi je vroče.'' Začudeno me je pogledala, nato se je začudenje spremenilo v šok. Stegnila je roko in potipala moje čelo. ''Hladna'' je zamrmrala. Čudno sem jo pogledala in ša v svojo sobo. Nadaljevala sem z branjem knjige, ko sem nenadoma začutila tisti grozen občutek zaspanosti. Zaspala sem v trenutku, ko sem zaprla oči.

ѕнαℓℓ ιη ∂σ ηєχт? :3
24. maj 2014

янєα
24. maj 2014
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg