Forum
Pozdravljeni!
Odločil sem se,da napišem blog o kuhanju. Ne glede na to kakšen bo odziv.
Pa začnimo s preprosto razlago kuhanja.
Kaj sploh je kuhanje?
Kuhanje je ena izmed najstarejših oblik priprave hrane.To obliko so poznali že prvi ljudje,ki so lovili hrano ali pa jo nabirali (borovnice, maline…). S kuhanje pa naredimo jed bolj užitno. Sedaj se sprašujete da so jedi užitne tako ali na drugačen način. Vendar ni ravno tako. Za primer bom dal meso. Meso je bolj užitno če ga skuhamo oz. toplotno obdelamo.
Da pa ne bom kar govoril o teoriji bom prešel na osnove rezanja in lupljenja.
Prvo operemo korenje, nato pa se lotimo lupljenja. Za lupljenje korenja je primeren majhen, oster ter prikoničen nož.Lupimo čim bolj na tanko,kajti pod lupino je največ mineralnih snovi ter vitaminov.
Isto storimo pri krompirju. Lupimo čim bolj na tanko.
Dekorativno rezanje pride pa v naslednjem blogu do takrat pa se lepo imejte
P.S. Naslednji blog pride v soboto 19.10.2013. Ob 12.00 uri. Se vidimo!
11. oktober 2013
Supe next next next
11. oktober 2013
super*
11. oktober 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg