Forum
Pozdravljeni,tukaj bom objavila recepte,ki so večinoma iz spleta saj sem prelena da bi kaj ustvarila sama
Torej,objavila bom slike ter zanimivosti o jedi (če bom našla seveda)
Torej začnimo z nečim sladkim:
ČOKOLADNI NARASTEK





ČAS PRIPRAVE:30-60 minut(Odvisno od kuharja )
Sladica je iz francije in je prijetno romantično ali prijateljsko darilo oz. presenečenje!!

SESTAVINE:

~8 modelčkov
~100 g masla
~120 g sladkorja
~6 rumenjakov
~160 g mletih mandljev
~180 g mlečne čokolade
~drobtine
~maslo
~8 koščkov temne čokolade

PRIPRAVA:

~Modelčke premažite z maslom, posujte z drobtinami in zavijte v folijo - ta naj gleda vsaj tri centimetre čez gornji rob modelčka.

~Čokolado stopite v topli vodni kopeli. Maslo s sladkorjem penasto umešajte, postopoma dodajte rumenjake. Pri tem pazite, da se masa ne sesiri. Beljake stepite v trd sneg.

Penasto umešanemu maslu s sladkorjem in rumenjaki izmenično na rahlo primešajte mlete mandlje, stopljeno čokolado in sneg.

~Maso nadevajte v modelčke in na vrh položite košček čokolade (Če mate ful radi čokolado lahko tudi dva). Vse skupaj postavite v pečico, ogreto na 170 stopinj, in pecite približno 35 minut.





DOBER TEK!

Uživajte v jedi in nikar ne pozabite vedno si UMITE ROKE
Kmalu dobite še zdravi recept!!!
Čez kakih 10 minut
02. marec 2015
Hoj sem nazaj, za vse ki pa si raje pripravite zdravo jed ki pa je tudi okusna pa je tu nekaj za vas.

BUČNA JUHA





Zanimivost:
Po besedah Andreja Kuharja, kritika v oddaji Skriti šef, je to NAJBOLJŠA bučna juha, ki jo je kdaj jedel. Avtor te odlične juhe je Bojan Emeršič, poimenoval pa jo je "pikantni prekmurski zet".

NA žalost nam vzame malce več kot 1 uro in 10 minut(Odvisno koliko oseb )
ČAS PRIPRAVE ČAS KUHANJA SKUPAJ
-----20min----- -----70min----- -----90min-----

SESTAVINE za 4 osebe (Na zs če kdo hoče tudi za 1 ali poljubno število oseb)

~1 kg buče
~200 ml smetane za kuhanje ali creme fraiche
~1 skodelica mleka
~1,5 skodelice kokošje jušne osnove
~Olivno olje
~Beli Poper
~Muškatni Orešček
~Sol
1
Bučo operemo, razkosamo in očistimo (odstranimo semena). Nato jo narežemo na manjše kocke, ki jih popražimo na olivnem olju.
2
Smetano zmešamo z mlekom, soljo, poprom, muškatnim oreščkom in kokošjo jušno osnovo. Tekočno vlijemo v nepregorno posodo in dodamo popražene bučne kocke. Posodo pokrijemo in za približno eno uro potisnemo v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija.
3
Posodo vzamemo iz pečice in juho s paličnim mešalnikom gladko zmiksamo. Še enkrat jo pogrejemo.
4
Juho seviramo v globoke krožnike.Seveda pa nepozabite na žlico







Uživajte v jedi in nikar ne pozabite vedno si UMITE ROKE
Kmalu dobite MEHIŠKI RECEPT
Čez kakih 10 min
02. marec 2015
Živjo,ali naj rečem kar Hola,kar je Mehiški pozdrav!

TACO!!!!!!!!!!!






SESTAVINE:

~12 taco tortilj v obliki školjke
~1 žlica olja
~450 g mešanega mletega mesa
~1 srednje velika nasekljana čebula
~1 strok česna
~4 žlice koruze
~5 žlic rdečega fižola
~1 čajna žlička mlete kumine
~1 čajna žlička čilija
~ščepec rdeče paprike
~sol in poper
~narezana zelena solata
~nariban sir
~paradižnik
~kisla smetana
~pripravljena omaka za taco ali nacho sir (po želji)

PRIPRAVA:

~Na olju prepražite čebulo in meso. Dodajte začimbe (sol, poper, čili, papriko, kumino, česen), koruzo, fižol in pražite še okoli 20 minut. Taco tortilje lahko pripravite na dva načina.

~S pripravljenim nadevom napolnite taco tortilje (ne čisto do vrha), jih posujte z naribanim sirom, po želji prelijte z nacho sirom in jih za pet minut postavite v pečico, ogreto na 180 stopinj. Pripravljene taco tortilje obložite še s solato in paradižnikom.

~Lahko pa jih pripravite tako, da pred nadevom tortilje za tri minute postavite v pečico, ogreto na 180 stopinj, in nato enako kot pri prejšnjem postopku nadevate tortilje.

~K tortiljam postrežite taco omako, kislo smetano z zelišči po želji in nacho sir.

Uživajte in seveda.PEKOČE SESTAVINE PO ŽELJI!!!

Uživajte v jedi in nikar ne pozabite vedno si UMITI ROKE
Kmalu dobite recept presenečenja!!
Čez kakšnih 20 minut
02. marec 2015
RECEPT PRESENEČENJA






Spečemo dve čokoladni torti. Eno razrežemo na kose, ki jih razvrstimo okoli druge torte na servirnem krožniku tako, da sestavimo rožico. Prelijemo s čokoladno glazuro in okrasimo s sladkornimi rožicami in pisanimi bombončki
Za vse ustvarjalce

Sestavine za 16 oseb (Po zs-ju pa lahko tudi za več ali manj oseb)

GLAZURA
~150 g čokoladnega obliva
KREMA
~500 ml smetane za stepanje
~200 g temne čokolade
OKRASITEV
~150 g sladkorja v prahu
~1 beljak
~150 g pisanih bombončkov
TESTO
~60 g masla
~140 g temne čokolade
~8 jajc
~200 g sladkorja v prahu
~2 vrečki vanilin sladkorja
~100 g moke
~100 g zmletih lešnikov

PRIPRAVA
--Čas priprave-------Čas kuhanja---------Skupaj
----- 60 min--------------85 min------------145 min-----

1
Pečico segrejemo na 170 °C. Jajca ubijemo in v dve skledi previdno ločimo rumenjake od beljakov. Čokolado nalomimo na koščke. Na kuhalnik pristavimo kozico, v kateri na majhnem ognju počasi segrejemo maslo in čokolado, da se raztopita. Kozico odstavimo. Polovico sladkorja, vanilijev sladkor in rumenjake z električnim mešalnikom penasto stepemo. Iz beljakov in preostalega sladkorja pa stepemo zelo čvrst sneg.
2
Stepene rumenjake počasi zmešamo z raztopljeno (ohlajeno) čokolado, nato pa z metlico primešamo še polovico snega, moko in lešnike. Na koncu v testo narahlo vmešamo še preostali sneg. Model za torto obložimo s papirjem za peko, vanj vlijemo polovico mase in pečemo v ogreti pečici približno 40 minut. Preostalo maso shranimo v hladilniku. Pečen biskvit zvrnemo na rešetko. Model za torto znova obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo preostalo testo, ki ga spečemo v ogreti pečici (40 minut). Pečen biskvit zvrnemo na rešetko in povsem ohladimo.
3
Oba biskvita vodoravno prerežemo na pol. Čokoladno smetano vzamemo iz hladilnika in z električnim mešalnikom čvrsto stepemo. S smetano premažemo spodnji plošči biskvita. Na smetano položimo zgornjo ploščo in narahlo pritisnemo.
4
Eno torto razrežemo na 8 kosov. Celo torto položimo na sredino velikega servirnega krožnika, okoli nje pa razporedimo kose druge torte v obliki rožice. Temen čokoladni obliv pripravimo po navodilu z embalaže in z njim prelijemo torto in kose.
5
Pripravimo še sladkorni obliv: beljak stepemo z metlico in mu postopoma, po žlicah, dodajamo sladkor v prahu. Mešamo toliko časa, da dobimo svetlečo in gladko belo glazuro (ki ne sme biti preveč tekoča). Z njo napolnimo brizgalko in z glazuro na torto narišemo rožice. Torto okrasimo še s pisanimi bombončki in postrežemo.

Upam da vam bo všeč!
tukaj je malce drugačna izvedba na isti recept!







Uživajte v jedi in nikar ne pozabite vedno si UMITI ROKE
Prosim da mi za nadalne recepte napišete kar tu in izbrala bom enega drugače pa vam bom dala recepte ki mi bodo prišli na misel
02. marec 2015
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg