Forum
u40752
u40752
Tle bo pa debata o kuhanju ;Đ.

Radi kuhate?
Kakšno hrano kuhate?
Vaša najljubša jed:

Pa če hočte lahka date recepte. ; )
Jaz full rada kuham, kuham use, ful rada pa kuham use.
26. maj 2011
u40752
u40752
Full rada pa kuham use jedi*
26. maj 2011
haha
29. maj 2011
ttvv daj sej sej mama skrivnost jutri 17:00 na igre 123
zasebno o.k.?
05. junij 2011
u19496
u19496
Sestavine:

1 kg jagod (in/ali gozdni sadeži)
160 g sladkorja v prahu
200 g jogurta
1 limona (sok)
500 g sira mascarpone
250 g sladke smetane
6 žlic pomarančnega likerja (ali drugega sadnega likerja)
40 biskvitnih keksev (baby piškotov)
Čas priprave
in kuhanja:
30 do 60 min

Težavnost:
Napredno

Priprava:

Jagode narežemo na četrtine ali osmine. Nekaj jagod shranimo, preostale pa pretlačimo. Zmešamo z limoninim sokom, 60 g sladkorja v prahu, 4 žlicami pomarančnega likerja in nekaj (približno 6) zdrobljenimi biskvitnimi keksi.

Mascarpone, jogurt, 100 g sladkorja v prahu in 2 žlici pomarančnega likerja penasto premešamo. Smetano stepeno in primešamo.

Pekač za narastke napolnimo najprej s biskvitnimi keksi, ki smo jih potopili v maso iz jagod, nato kremo iz mascarponeja ter na koncu še z nekaj jagodami. Postopek ponovimo, dokler nam ne zmanjka sestavin. Na vrhu naj bo plast kreme iz mascarponeja. Okrasimo z jagodami in drugimi gozdnimi sadeži.

DOBER TEK!!!



07. junij 2011
jst delam sam sladice k drugih stvari glih neznam pa se sladice so naiibol
24. junij 2011
Jst rada pečem, ne pa kuham. Pa najraje kakšne zahtevnejše sladice
06. november 2011
u63896
u63896
Oboje rada,kuham in pečem.
09. november 2011
js tut rada pečem pa čeprav sm še mjhna =)
20. marec 2012
u19496
u19496
rada kuham,pečem pač use
20. marec 2012
u57700
u57700
next še kkšn recept k mi ta ni glih dobr
20. marec 2012
u19496
u19496
Sestavine:

1 jogurta (250 g)
1 vrečka kristalnega sladkorja (250 g)
4 jajca
1 vrečka vanilijevega sladkorja
250 g moke (gladke)
250 g moke (ostre)
pol lončka olja (125 g, nevtralnega okusa, npr. repično olje)
1 vrečka pecilnega praška
500 g borovnic
Priprava:

Jogurt, sladkor in jajca dobro penasto premešamo. Dodamo vanilijev sladkor in spet penasto premešamo. Dolijemo olje in premešamo. Moko zmešamo s pecilnim praškom in previdno vmešamo v maso.

Vlijemo v pomaščen pekač, poravnamo in obložimo s sadeži. Pečemo na 170 °C 25‒30 minut.







Nasvet:

Lahko uporabimo tudi drugo jagodičevje, marelice, slive, hruške ali druge vrste sadja.


21. marec 2012
u19496
u19496
3
Sestavine:

150 g špagetov
300 g mletega mesa
1 l hladne vode
1 vrečka Knorr Fix za špagete Bolognese v pečici
100 g kisle smetane
50 g naribanega sira
Priprava:

V pekač za narastke stresite špagete (nekuhane). Po potrebi jih prelomite na pol.

Mleto meso popecite na vročem olju in ga zalijte z 1/2 l hladne vode. Vmešajte Knorr Fix mešanico in med mešanjem zavrite.

Omako prelijte preko testenin in jo enakomerno porazdelite. Dodajte kislo smetano in potresite s sirom. V predhodno segreti pečici pecite pri 200°C (ventilacijska pečica 175°C) približno 30 minut.



Nasvet:

Z mešanico lahko pripravite tudi klasično bolonjsko omako za testenine. Za 3-4 porcije potrebujete 300 g mletega mesa, 2-3 žlice olja in 300 ml vode.

Mleto meso dobro prepražite na olju in nato dodajte hladno vodo. Vmešajte vsebino vrečke in med mešanjem zavrite. Na šibkem ognju kuhajte še 4-6 minut. postrezite z vašimi najljubšimi testeninami.
http://knorr.si/wp-content/uploads/2010/12/spageti-Bolognese-v-pecici.png
21. marec 2012
jst bi rabla kakšen dober recept za torto. a pozna kdo kakšnega???
15. september 2012
u105802
u105802
Ejj mogoce ce bi ti bla usec nutellina al pa torta z okusom rafaelota ti lohk dam link al pa recept
22. september 2012
ja hvala boljš nutellina
23. september 2012
u105802
u105802
Ja, ta je tut men boljša . Samo mal počaki da izbrskam recept
25. september 2012
u105802
u105802
Testo:
6 jajc
12 dag sladkorja
18 dag moke
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
4-5 žlic Nutelle
 
Nadev:
0,5 l sladke smetane
5 žlic Nutelle
 
Preliv:
2 dcl vode
5 žlic sladkorja
 
Postopek:

Jajca ločimo. Rumenjake in polovico sladkorja penasto vmešamo. Beljake z drugo polovico sladkorja stolčemo v trd sneg. V rumenjake vmešamo nutello, dodamo 1/3 snega in postopoma presejano moko zmešano s pecilnim praškom; nato dodamo preostali sneg in narahlo premešamo vse skupaj.
Pečemo pri 180 stopinjah približno pol ure.
 
Ko je torta pečena in ohlajena, jo razrežemo na 3 plasti.
Stolčemo stepeno smetano in dodamo nutello.
V lončku zavremo vodo, kateri smo dodali sladkor, nato jo ohladimo in z njo navlažimo vsako plast torte posebej.
 
Vsako plast torte namažemo z 1/3 kreme
(zadnja tretjina je za premaz torte po vrhu).
25. september 2012
u105802
u105802
Ta recept uporabljamo mi. Namesto da zavreš vodo pa cukr lahko tko kot mi narediš bolj gost malinovec pa ga razmažeš po torti. Okus je isti. Moja mami tut za nekatere torte namočit uporablja pomarančni sok. Če te še kej pr receptu zanima pa le upraši. Dobi se ga na kulinarika.net
25. september 2012
u105802
u105802
Ojla!
A kdo tuki pozna kaksno sirovo omako za na makarone brez kisle smetane al pa s čist mal kisle smetane?
28. september 2012
hvala
28. september 2012
u105802
u105802
aja pa zdej sm šla gledat na kulinarika.net pa tega recepta nism več našla.
28. september 2012
u105802
u105802
Do zdejle sm se matrala z enimi piškoti k mase kr ni zmankal, dvakrat se opekla, nrdila sirovo omako za makarone in namest da bi dala pol decilitra mleka sm dala pol litra!
Mami je pa čist usekana na pite! Dve v dveh dneh...
08. oktober 2012
u100166
u100166
Jst najraje pecem torte in delam sadne kupe!
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR1Z9cwuSKGdVHKc3OoPcI0_UkFjlRoxo5qJFKpGtI_1wJ8x7Es
10. oktober 2012
Piščančji žur pč kupš piščančje zrezke jih daš v ponev za peko čes daš smetanovo omako poj pršut zatem spet smetanovo omako poj sir in čes smetanovo omako koneec!! neki fast food an na hitr
16. oktober 2012
u122808
u122808
jz delam cookie
03. marec 2013
OREHOVA RULADA Z MAKOM
8 jajc
120 g sladkorja
1 vrečka vanilinega sladkorja
100 g mletih orehov
20 g mletega maka
1 velika kisla smetana

Ločimo rumenjake od beljakov in iz beljakov stepemo sneg. Zmešamo sladkor in vanilin sladkor ter orehe in mak.
V sneg rahlo vmešamo sladkor z vanilijo, menjaje rumenjake ter orehe in mak (lahko z ročnim mešalnikom). Zmes zlijemo na s peki papirjem obložen pekač, poravnamo in pri 190 stopinjah pečemo 9+min. Pečeno testo vzamemo iz pečice, počakamo 5 minut (da se malo ohladi), namažemo s kislo smetano, počakamo še 5 minut (da se smetana vpije) in s pomočjo peki papirja rulado previdno zvijemo. Če peki papir ne gre lepo stran, ga z nožem lepo, počasi odstranimo-vendar zelo pazimo, testo je zelo rahlo. Odrežemo peki papir, damo na pladenj in za najmanj 1 uro postavimo v hladilnik (najboljša je naslednji dan). Serviramo tako, da jo narežemo na približno 1 cm debele koščke.

PS. moj recept čist moj
http://www.kulinarika.net/recepti/15445/sladice/orehova-rulada-z-makom/
14. marec 2013
mmmmmmmmmm slastno
28. maj 2013
delam cookie s koščki čokolade in so oodliičnii...
31. maj 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg