Forum
NikaTheMonster* tukaj je samo tvoja in moja forum tema, kjer mi boš gor oddajala domače naloge, referate,...
--------------------------------------------------
Piše tukaj gor lahko samo NikaTheMonster* in jaz ter člani v internetni šoli točno pri tem predmetu in NIHČE DRUG
13. januar 2012
Tyra Banks
----------------
Je Amerčanski top model, igralka, občasna pevka in poslovna ženska. Rodila se je 4.12.1973 v Inglewood-u. Kot znani model se je pojavila na kar nekaj naslovnicah. Leta 1997 je dobila nagrado za super model leta. Istega leta, je postala prva v zgodovini Afriško-Ameriška izbranka za kritje Secret katalog Victoria. Tyra L. Banks zdaj prispeva spletne strani Vogue Italia.

Nina Kohne
-----------------
Na slovenskih modnih brveh Nino Kohne najverjetneje gledamo v zadnjih trenutkih, preden nam pobegne v tujino. V obljubljene modne prestolnice, v katerih bo lahko nadaljevala uspešno pot v lepotni industriji. Pot, ki jo je začela hoditi pri petnajstih letih, ko je kot neizkušeno dekle vstopila v manekensko šolo in iz nje prišla izklesana profesionalka, prečudovita blondinka z izjemnim pogledom in še izjemnejšimi nogami. Zmagovalka Bernie Models 2009, medijskega projekta Bernarde Marovt, je letos navdušila v Bovcu, kjer je v divjih kreacijah Mira Mišljena nastopila kot del manekenske ekipe na tamkajšnji dobrodelni modni reviji.

Bo okeei. ?
14. januar 2012
Supeer jee.
14. januar 2012
no šaam da.! < 33
14. januar 2012
Pa še slikee:

Tyra Banks


-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nina Kohne
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
17. januar 2012
Pa še od drugih znanih manekenk:
Miranda Kerr-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Adriana Lima-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tina Petelin-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Nika Mihelčič-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Bo okeei. ? O:
17. januar 2012
Supeeer, rees. :'))))
17. januar 2012
1. LEKCIJA - 2. Domača naloga

Po internetu pobrskaj za še tri manekenke (ni potrebno da so tok fuŁ neki znane, pa too) in za vsako prilepi najmanj 2 sliki.
23. januar 2012
Miranda Kerr

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Melissa Giraldo

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Heidi Klum

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Okeei. ? o:
24. januar 2012
Supeeer. =Đ
24. januar 2012
1. LEKCIJA - 3. Domača naloga

Va naslednjih dneh se bomo veliko pogovarjale o modnih oblikovalcih. Verjetno poznate vsaj eno modno oblikovalko, ima tudi - no, imela je šov na televiziji,...
Naloga pa je naslednja:
- Opišite eno modno oblikovalko, lahko si pomagate z internetom, knjigami,..
- Nalepite sliko te modne oblikovalke, ki ste jo opisali

To je too. :*
25. januar 2012
MODNA OBLIKOVALKA NAKITA
Lara Bohinc
Lara Bohinc je mlada in svetovno uspešna oblikovalka modnega nakita, ki dela in živi v Londonu. Sodelovala je z zvezdami, kot so Gucci, Costume National, Lanvin, Exte, Guy Laroche in Julien McDonald. Njeni izdelki pa krasijo Madonno, Janet Jackson, Cameron Diaz, Lucy Lu, Sarah Jessico Parker, Christino Aguilero in druge filmske ter glasbene zvezdnice.MODNA OBLIKOVALKA
Alenka Globočnik Fabjan
Alenka Globočnik Fabjan ustvarja svoje kreacije pod blagovno znamko Akultura. Njene stvaritve odlikuje razkošje asimetričnih in čistih linij, ki tesno sledijo telesu. Lastnosti, po katerih se odlikujejo izdelki Akultura so: najfinejše usnje iz ovčje nape, kontrast
usnja in svile, usnja in platna, usnja in volne.
Okeei. ?
PA šorčeei k šm mau bl požna..
30. januar 2012
Okeej, np..
31. januar 2012
šaam d ie dobro. c':
01. februar 2012
MODNI OBLIKOVALEC
Modni oblikovalec je likovni ustvarjalec, ki oblikuje tekstilije in oblačila, modne dodatke iz tekstila in usnja ter sorodnih materialov, ilustrira modno vizijo (modna skica), načrtuje, organizira in sodeluje pri nadzoru nastajanja izdelkov oz. kolekcije. Modni oblikovalec ima tudi svojo lastno kolekcijo, ki jo tudi predstavi na modni pisti.

Modni oblikovalec oblikuje tekstilije in oblačila, modne dodatke iz tekstilij in usnja, ilustrira modno vizijo, sodeluje pri nadzoru nastajanja izdelka in zagotavlja kakovost lastnega dela s področja oblikovanja tekstilij in oblačil.
Modni oblikovalec načrtuje, analizira in organizira nastajanje kolekcije, pri čemer analizira proces nastajanja idejne zasnove kolekcije, sodeluje tudi pri razporejanju del ter organizaciji. Ker oblikuje in kasneje tudi izdeluje tekstilije, mora poznati zakonitosti tekstilnih materialov, konstruiranja krojev in tehnoloških procesov izdelave. Seveda mora tudi spremljati oblikovalske trende in tehnološke novosti v materialih, krojih in izdelavi oblačil. Ko oblikuje tekstilije, mora dobro analizirati trg in konkurenco in nato samostojno ali timsko oblikovati kolekcijo tekstilij za različne ciljne skupine in individualne potrebe ter potrebe industrije. Pri izdelavi kolekcije najprej izdela tehnično risbo in ilustracijo, na podlagi katere oblikuje različne tekstilije, ki so lahko unikatne ali dekorativne, tudi gospodinjske in kopalniške. Nato glede na skico izbere primerne tekstilne materiale, ki so v skladu z modnimi trendi, in oblikuje barvne karte. Oblikovalec lahko oblikuje unikatna oblačila in kostume.Oblikuje pa lahko tudi modne dodatke, ki jih samostojno načrtuje in oblikuje glede na različne ciljne skupine,individualne potrebe in potrebe industrije. Modni oblikovalec, zaposlen v podjetju, ki se ukvarja s tekstilijami, mora spremljati razvoj blagovne znamke. Le-tega spremlja tudi oblikovalec, ki kreira lastno blagovno znamko.
Kadar oblikovalec ilustrira modno vizijo, riše in slika modne ilustracije ter jih tudi računalniško izdeluje in obdeluje. Oblikovalec lahko sodeluje tudi pri nabavi, in sicer nudi strokovno pomoč ter sodeluje pri izdelavi finančne konstrukcije projekta. Oblikovalec naj bi tudi vodil dnevnik razvoja in nastajanja kolekcije ter spremljal projektno dokumentacijo. Kadar modni oblikovalec sodeluje v timu, kjer za neko tekstilijo skrbi več ljudi, lahko projekt vodi ali pa koordinira delo strokovne skupine. Poleg tega tudi nadzoruje vse faze nastajanja izdelka in zagotavlja kakovost v skladu z likovno-estetskim in tehnološkim sistemom vrednotenja. Modni oblikovalec lahko pri delu komunicira z naročniki, sodelavci in različnimi strokovnjaki, tudi s komercialisti, tehnološkimi sodelavci in s strokovnjaki iz tujine.

Modni oblikovalec je lahko zaposlen v lastnem podjetju, ki izdeluje oblačila pod določeno blagovno znamko, lahko se zaposli večjih proizvodnih obratih, ki proizvajajo tekstilije oziroma oblačila, dela pa tudi v oblikovalskih in razvojnih studiih in na ustreznih srednješolskih ter univerzitetnih ustanovah. Modni oblikovalec lahko sodeluje tudi z individualnimi naročniki.
Pri svojem delu modni oblikovalec potrebuje ustrezen risarski pribor, krojaško lutko, krojaško mizo, različne šivalne stroje, pletilnike, likane naprave, statve, pozamenterijo (gumbi, niti, šivanke, igle, …), modne dodatke (uhani, verižice, zapestnice, klobuki, …), tiskarske mize s pripadajočo opremo. Vedno bolj pogosta pa je tudi uporaba sodobne informacijske tehnologije (računalniki in ustrezni računalniški programi).

Modni oblikovalec izdela skice, vzorčne modele in ilustracije oblačil, na podlagi katerih lahko oblikuje tekstilije in oblačila ter različne modne dodatke iz tekstilij in usnja.

Modni oblikovalec zna analizirati trg in konkurenco ter potrebe trga po posameznih modnih oblačilih, tekstilijah in dodatkih, pozna zakonitosti samostojnega ali timskega načrtovanja in oblikovanja kolekcij, tudi za določeno ciljno skupino ali posameznika ter za potrebe industrije. Pozna splošne lastnosti tekstilij, vpliv lastnosti vlaken in tkanin glede na uporabnost tekstilij, pozna tudi različne tehnike vzorčenja. Modni oblikovalec zna izraziti idejo z ustrezno risbo, tako da pozna predstavitvene tehnične risbe in ilustracije, pozna zakonitosti modne skice in modne ilustracije ter zakonitosti tehnične risbe. Pri tem zna uporabljati računalniško programsko opremo za vzorčenje.
Modni oblikovalec zna analizirati in uporabiti oblikovalske trende, zna tudi inovativno prikazati svoje nove ideje. Pozna zakonitosti tekstilnih materialov ter zakonitosti konstruiranja krojev. Pozna tudi zakonitosti tehnoloških procesov izdelave ter zgodovinske vidike razvoja posamezne vrste oblačila. Pozna funkcije in namembnosti različnih oblačil ter osnovne zakonitosti konstrukcije in modelacije krojev. Zna združevati tekstilije s pomožnimi materiali za oblikovanje oblačil, pozna različne tekstilije in usnjene materiale. Zna združevati tekstilije s pomožnimi materiali za oblikovanje modnih dodatkov, pozna zakonitosti tehnološkega procesa obdelave tekstilij za modne dodatke, pozna zakonitosti oblikovanja modnih dodatkov. Modni oblikovalec tudi zna uporabljati računalniško programsko opremo za oblikovanje, obdelavo in izdelavo modne ilustracije.

Modni oblikovalec mora biti psihofizično zdrav in ne sme biti alergičen na materiale, s katerimi dela.

Ena pomembnejših osebnostnih lastnosti modnega oblikovalca je, da je komunikativen, saj pri svojem delu sodeluje z mnogo različnimi ljudmi, s katerimi se mora znati pogovoriti o svojih idejah in o oblačilni podobi naročnika. Komunicira tako z naročnikom, kot tudi s strokovnjaki različnih področij (krojač, šivilja, …), zato mora dobro poznati tudi svojo stroko. Ker sodeluje s toliko različnimi ljudmi, mora biti prilagodljiv, vztrajen in pripravljen sprejemati kompromise. Poleg tega mora biti kreativen, ustvarjalen, z dobro razvito domišljijo, pa tudi samoiniciativen. Izjemno pomemben je še čut za estetiko, senzibilnost, discipliniranost in natančnost. Modni oblikovalec potrebuje veliko mero domišljije, iznajdljivosti, ustvarjalnosti in vedoželjnosti (nenehno zbira različne informacije in novosti).

Modni oblikovalec pogosto dela v zaprtem prostoru (pisarna, proizvodni obrat...), velikokrat dela pod časovnim pritiskom. Če je modni oblikovalec zaposlen v zasebnem sektorju ali pa deluje kot samostojni podjetnik, potem ima pogosto nepredvidljiv delovni čas. Modni oblikovalec lahko zaradi dela tudi pogosto potuje.

Do večjih poškodb pri delu ne more priti. Možni so vbodi, ko pripravlja oblačilo na krojaški lutki, ter bolečine v hrbtenici in križu zaradi nepravilne drže.
Bo okeei. ? o:
18. februar 2012
kool
29. september 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg