Forum
mercedes-benz14 tukaj je samo tvoja in moja forum tema, kjer mi boš gor oddajala domače naloge, referate,...
--------------------------------------------------
Piše tukaj gor lahko samo mercedes-benz14 in jaz ter člani v internetni šoli točno pri tem predmetu in NIHČE DRUG.
13. januar 2012
1.domača naloga:

Tyra Banks se je rodila leta 1973,4.decembra v Inglewood-u v Kaliforniji.SUPERmodel je postala v Parizu,v Franciji v 11.razredu.Svojo pot je nadeljevala v industriji,namreč je prva afriško-ameriški top model.Ona je ena od orginalni Victoria Secret angel.Ni pa samo znan iz oddaj itd.Znana je tudi iz filmov,eden je Svež princ iz Bel-Aira,v katerem nastopa tudi Will Smith.Izdala je tudi knjigo Modelland.Tyra ima brata Devina.Živi sanjsko življenje.

mercedes-benz14
14. januar 2012
Še opiši eno slavno manekenko, ker nisi izpolnil celotne naloge. Prosim, poglej.
14. januar 2012
Okej.
15. januar 2012
Pa vprašanje a bodo ocene tud?
15. januar 2012
1.domača naloga-2.del

Alison Eastwood (rojena 22. maj 1972) je ameriška filmska režiserka, Hollywoodska igralka, manekenka in modna oblikovalka. Izdala je svoj režijski prvenec: Rails & Ties (2007), z zvezdama Kevin Bacon in Marcia Gay Harden. Alison se je rodila v Karmelu v Kaliforniji, je hči modela Maggie Johnson in filmska zvezda in režiser Clint Eastwood je njen oče.Ima tudi mlajšo sestro.

mercedes-benz14
15. januar 2012
Slike mi ne sprejme
15. januar 2012
Supeer, jee. Np zarad slike.
15. januar 2012
in se bo to ocenjevalo
16. januar 2012
A slika.? A domača naloga. Ja domača naloga se bo, ampak sam tkoo, spotoma, lahko dobite kkšno oceno, zarad slike pa np.
16. januar 2012
aha ok,hvala
16. januar 2012
1. LEKCIJA - 2. Domača naloga

Po internetu pobrskaj za še tri manekenke (ni potrebno da so tok fuŁ neki znane, pa too) in za vsako prilepi najmanj 2 sliki.
23. januar 2012
1. LEKCIJA - 3. Domača naloga

Va naslednjih dneh se bomo veliko pogovarjale o modnih oblikovalcih. Verjetno poznate vsaj eno modno oblikovalko, ima tudi - no, imela je šov na televiziji,...
Naloga pa je naslednja:
- Opišite eno modno oblikovalko, lahko si pomagate z internetom, knjigami,..
- Nalepite sliko te modne oblikovalke, ki ste jo opisali

To je too. :*
25. januar 2012
1.LEKCIJA-2.DOMAČA NALOGA:

Amber Valletta:

http://www.ranker.com/pics/N446728/amber-valletta-actors-film-actor-people-in-film-people-in-tv-person-tv-actor-photo-u1

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTT-rkUkS48bz4KtpA4deRlAfOtz6hdrQB4635_UsCBHpRU3MHnJA

Ashley Greene:

http://www.ranker.com/pics/N10698474/1

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRPi7eResvzWiMGhzskQE1_s0kTykZ1NgF1pMsWwrOpQZy7O6E1ew

Amanda Hearst:
http://www.ranker.com/pics/N445436/1

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSZDAUO7nEFRGOImSxIKgXKLjikT7gW8wCyHLDvze--q87eK-HoJg

Domača naloga z zamudo,ampak žal slik ne pokaže normalno,nekej je narobe upam da mi to ne zniža ocene.
28. januar 2012
1.LEKCIJA-3.DOMAČA NALOGA
Karl Lagerfeld, rojen kot Karl Otto Lagerfeldt, se je rodil 10. septembra 1933. Navkljub nemškemu poreklu je svojo bogato oblikovalsko pot začel v prestolnici mode Parizu. Karl Lagerfeld je poznan predvsem po nekdanjem sodelovanju z modno hišo Chanel ter po oblikovanju lastne kolekcije oblačil in dodatkov kot tudi po sodelovanju z italijansko modno družbo Fendi.

Karl Lagerfeld se je rodil v nemškem mestu Hamburg, pri čimer je kot letnico svojega rojstva vedno poudarjal leta 1938, čeprav se je v resnici rodil pet let prej. V Karlu Lagerfeldu se brez dvoma pretakajo močne nemške korenine, čeprav so obstajale špekulacije, da je Karlov oče v resnici bodisi Rus bodisi Šved. Leta 1953 se je Karl Lagerfeld preselil v Pariz. Sprva je risal osnutke oblačil za različne modne hiše, pri 22 ih letih pa ga je kot vajenca zaposlil Pierre Balmain. Leta 1958 je začel Karl Lagerfeld sodelovati z Jeanom Patoujem. Njegove kreacije sprva niso doživele večjega navdušenja množic, mnogi so bili povsem zgroženi nad globokimi dekolteji ter močno odprtimi hrbti. Že kolekcija iz leta 1959 pa je Karlu Lagerfeldu prinesla sedanjo slavo. Njegove kreacije odražajo stil, eleganco in na sploh klasično lepoto.

KARL LAGERFELD
Po prekinitvi sodelovanja s Patoujem je Karl Lagerfeld stopil na samostojno oblikovalsko pot še vedno pa je sodeloval z drugimi priznanimi modnimi hišami. Izjemno sodelovanje je potekalo med Karl Lagerfeld in Evanom Richardsom, ki je ustanovil modno znamko Tiziani. Oblačila znamke Tiziani, ki jih je oblikoval Karl Lagerfeld so tako rade nosile Elizabeth Taylor, Gina Lollobrigida, princesa Borghese... Leta 1969 je Karl Lagerfeld prekinil sodelovanje z znamko Tiziani. Kmalu je začel sodelovati z modno hišo Chloe in kasneje z modno hišo Fendi. Karl Lagerfeld je oblikoval oblačila tudi za mnoge odrske uprizoritve oper, za Madonnino turnejo in kasneje tudi za turnejo Kylie Minogue. Sodeloval pa je pred kratkim tudi z znamko H&M.

Leta 2008 je oblikoval kolekcije očal, kravat in medvedkov in se posvetil lastnim kolekcijam.

To sem nekaj sam napisal nekaj pa sem našel na internetu

SLIKA:

28. januar 2012
Evo zej pa mi je sprejel
28. januar 2012
Lahko dobim ocene za vse naloge?
28. januar 2012
2.LEKCIJA-1.domača na(d)loga

Kakšno je delo modnih oblikoval(k)/(cev)?

Modni oblikovalci so zame ljudje,ki izdelajo nek kos oblačila,nakit,modni dodatek itd.Ponavadi so oni tisti,ki odločijo kakšna je moda,zato so tudi MODNi oblikovalci.Kako naredijo izdelek.Prvo si morajo izdelek omisliti,nato narisati skico(mere,barve blaga(seveda če gre za obleko,torbico),...)Ko je izdelek končan ga ponavadi prodajajo ali ga prikažejo na Tednu MODE.
Več o modi pa lahko izvemo na programu TV3,kjer poteka(ne vem ali še)Modni oblikovalci Heidi Klum,ne povem vam več nič,zato si to stvar oglejte .
MERCEDES-BENZ14
17. februar 2012
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg