Zgodba bo govorila o dveh dekletih, ena nima matere, druga pa ne očeta. Združi ju ljubezen do konj. V jahalnem klubu kjer jahata, spoznata dva fanta, seveda se med njimi odvija rahla romanca. a dekletom prekrižajo pot razne težave, kot so nova mačeha, nevarnost da prodajo konja, ali pa le ''glavne'' punce na šoli ki so ljubosumne. Med spopadanjem z težavami ju rešujejo njuni konji, ki so vedno tam pripravljeni na to, da ju potolažijoSe ti zdi ok?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

07. februar 2014
next
07. februar 2014
Sienna Neera Del Leet


živim samo z očetom v majhni dvonadstropni hiši na obrobju velikega mesta. 15 minut hitre hoje od naše hiše se pride do obale, če greš pa v drugo smer, po 30 minutah pridež do gozda in za njim so širni divji travniki, ki jih noben ne obdeluje ali poseljuje. za temi travniki se dvigujejo gore. Neeri je mater umrla že ob rojstvu, z očetom se krasno razume in sta kot najboljša prijatelja. bila... sedaj je postal bol zahteven in postavlja več pravil.

Že od petega leta Neera hodi v Konjeniški Klub Kazaan ali KKK. Kazaan je bil plemenski žrebec ki je tekmoval za to kobilarno. V tej jahalni šoli je Neera spoznala Jane, svojo BFF. z njo se res krasno razumeta in vse. Pri 12 letih so se neeri uresničile sanje. Oče je klical svojega bratranca Josepha, če lahko pri njemu kupimo konje. Z bratrancem sta se malokrat videla, saj je živel na NOvi Zelandiji.

kakorkoli čez eno leto sta k njim prišla konja ki ju je poslal Joseph. Zraven sem dobila vso jahalno opremo, dve lahki usnjeni sedli (malo manj udobni, a boljši za galop, saj sta bili lažji in je konj lažje tekel) dve usnjeni uzdi z brzdo, ki si jo lahko dal dol. dve hlevsku uzdi za privez v boksu, dve podsedelnici in popolna oprema za oskrbo konj. zraven sem dobila še List. na katerem je pisalo.
::::::::::::::::::::::::::::::::
Ta konja sta brat in sestra. Punca je leto starejša od fanta. Oba imata arabsko mater: Tramontano Nevihtno in pa očeta ki je anglo-arabec: Viharni val. tako sta ta dva konja 25% angleža in 75% arabca, zasto sta malček višja od vsakega arabca in hitrejša, a v drugem se ne razlikujeta od arabcev in nimata drugačnih podobnosti z angleškim konjem. Oba imata velik potencial, saj so njuni predniki vrhunski konji. Neera, nečakinja, lepo delaj z njima!
:::::::::::::::::::::::::::::::::

KObila je bila stara 4 leta, bila je lepe rjave barve in bila je zelo živahna.
dala sem ji ime Jinnah. BIla je zelo lepa in res je imela veliko energije.
Žrebec, tri letni ki je bil že skoraj odrasle velikosti je bil čisto črne barve. PO konju iz enega fiilma sem mu dala ime Shetan.
07. februar 2014
Shetan:


07. februar 2014
SEDAJ imam 15 let, hodim v 1.letnik gimnazije. Shetan ima 5 let, Jinnah pa 6.
Po šoli sem šla v očetov lokal. Tam sem pomagala kot natakarica vsakič ko sem imela kaj časa.
Za tem sem šla domov, kjer sem osedlala Jinnah in ji dala uzdo (brez brzde) po dveh letih me je že zelo lepo ubogala in bila je res krasen konj. galopirali sva daleč prooti goram, a nazadnje se je že večerilo.


KO sem prišla domov je bila ura že 10.00
"mlada dama, kje si se potikala tolko časa?" me je strogo vprašal oče, pokazala sem na jahalne hlače.
"zunaj sem bila, z Jinnah. " sem rekla, on pa se je namrdnil. zaradi jahanja me ni nikoli kregal. Vedel je da so to vse moje sanje.
"No pa hitro Neera!"
"ja, očka! samo še skrtačim jo in grem pod tuš in bom že v postelji."
kot vedno sem skrtačila oba konja, tudi če enega nisem jahala. v tem sta uživala. ko pa sem ležala v postelji sem počakala, da me je oče prišel preverit, ko se videl da ''spim'' je zaprl vrata in šel. po tem se ni več vračal do jutra.
skočla sem iz postelje ter tiho stopala do računalnika. odprla sem ga ter vklopila skype.
"jane!" sem šepnila v ekran in jo poklicala prek skypa. pogovarjale sva se še dolgo v noč.
07. februar 2014
u160015
u160015
To sem jaz. Jane Vann BunndStara sem 15. Moja bff je Neera. Ona je najbojša. jaham žrebca po imenu Angel. On je moje srce. Živim z mamo. Sami sva ostali, ko naju je zapustil oče. Vse se je spremenilo. V enem samem trenutku.
" Jane, bi pomila posodo prosim?" je zaklicala mama iz kuhinje." Mami, veš da imam nalogo! Pa še potem grem Angela obiskati." sem je zaklicala na zaj. nekaj je zamrmrala in zaloputnila s vrati. Joj te mame sem si mislila. Po skypu sem poklicala Natašo, mojo prijateljico. "hej Nataša, kako si? grema v šoping?" sem jo vprašala." sory Jane, danes ne morem. hišni pripor." mi je rekla. " pa nič. lepo te je bilo spet slišati." sem dahnila in izklopila leptop. kaj pa zdaj? sem si mislila. nič. k angelu bo treba. Angela sem dobila pred 2 letoma. moja sestrična Gina ga je poslala, saj je moja teta umrla, Gina pa ni jahala. Angel je bil bel Arabec. Najlepši arabec pod soncem."mami, k angelu grem! pridem ob šestih!" sem še rekla in zdrvela proti vratom. Ura je bila osem. Prišla sem domov." Gospodična, se zavedate koliko je ura?" je mama gospodarsko rekla. Zamahnila sem z roko. Nisem ji hotela govoriti o Alexu. Stekla sem gor. S Neero sem se po skypu pogovarjala še dooolgo v noč.
07. februar 2014
u160015
u160015
Alex je zelo lušten. je najbbolj privlačen fant na šoli. sicer je veliko punc v njega ampak, ne vem če me je sploh kdaj opazil. on udi jaha, in sicer kobilo Ulo. Ula je čistokrvna arabka. Svetlo rjave barve.


ležala sem na moji postelji in razmišlajala o alexu. seveda ni imel punce, zato sem imela še nekaj možnosti pri njem. Aja baytheway, Nataša je samo moja sošolka.
Naša hiša ni kaj posebnega. s mamo živima čisto ob morju. v odzadju lahko vidiš prečudovito pokrajino. Gore, planine, travnike, gozdove in celo reko imamo.
Bil je vikend, no school! Komaj sem čakala da spet vidim Neero! toliko ji imam za povedati...
07. februar 2014
okejjj....(pišem)
07. februar 2014
BIla je sobota. Zakaj ljubim sobote? kersem lahko v KKK kar cel dan če si želim. Tako sem že ob 6.00 vstala in se poslovila od očeta. Zajahala sem Shetana in v roki sem držala vrv, na katero je bila pripeta Jinnah ki je hodila ob Shetanu. Ko sem prišla iz gozda na travnike sem spustila Kobilo in pognala Shetana v galop. Pregalopirala sva to planoto in Jinnah nama je sledila. KO sem prispela do ograje KKK, sem se sprehodila do hlevov. pred hlevi sem privezala JInnah in Shetana. Tam sem zagledala Rebecco, Veronico in Nicole, (glavne) važičke na naši šoli.. saj, da ne rečem, bile so lepe!
šla sem do ''glavne'', Rebecce..
"hejj, Becca! kaj ti tu v tem zakotnem kraju kjer nimaš zasebnega salona?" sem vzkliknila
obrnile so se k meni in se nasmehnile
"O glej jo. Kako se že kličeš? SIenna? ali Neera? kakorkoli. Neera, veš zakaj smo tu?"
"ne, nevem"
"poslušaj. na našo šolo so prejšnji teden prišli trije novi fantje, Tim, Alex in Troy. SO najlepši fantje in me tri jih bomo dobile."
"okej, ampak zakaj ste tu?"
"en majhen problem je, da se poleg nogometa ukvarjajo še z jahanjem. in seveda da bomo imeli več skupnega časa, se bomo tudi me tri vpisale, ne Veronica? ane Nicole?"

zavila sem z očmi in peljala Jinnah v prazen hlev. natočila sem ji vodo v vedro in dala sem ji nekaj malega sena ter ovsa. Ko sem pripravljena prišla do maneže sem zagledala Rebecco, Vernoico in Nicole, kako poskušajo zajaht tri najmirnejše, najstarejše, kastrirane konje v tem kklubu. Zgledalo je tako:


(becca)

(veronica)nicole:in takrat sem ga zagledala... jahal je belega konja, zelo podobnega arabcu in jahal je odlično, v počasnem galopu je prijahal mimo mene in ni odvrnil pogleda. že sem mislila da bom omedlela, ko je Shetan brcnil z zadnjimi nogami. POgnala sem ga v RES hiter galop in vsi so se vstavili. Videla sem pogled tistega fanta... me je občudoval? Po nekaj dolgih minutah sem (kot prava profesionalka) ustavila shetana. A vstavila sem se preblizu tega lepega tipa in konja se očitno nista prenesla (dva žžrebca) MOj se je dal na zadnje noge in želel brcniti v tipčka 0.0 omg. vrgla sem se v levo stran in hkrati povlekla za vajeti, da bi konja obrnila stran. Shetana sem premočno povlekla in ni imel prostora da bi brcnil. a jaz sem pristala na riti, tiste tri koklje pa so se mi smejale. Cute fant je umiril svojega konja in razjahal. počepnil je k meni.
" si ok?"
"krasno" sem zasikala.
"zanalašč si se vrgla, kajne? da bi konja obvladala da ne brcne mojega, ne?"
"kako veš?" sem vprašala začudeno. to opazi le ostro oko.
"enkrat se mi je zgodilo podobno." potem je vstal in se obrnil h konju. pogledala sem ga v hrbet. zanimivoo.... potem se je obrnil in mi dal roko.
"si se le spomnil" sem pikro pripomnila.
"vse za damo"mi je rekel in pomežiknil. saj bi zardela, ampak sem igrala vzvišeno damo. tako da.... za glupo zardevanje ni bilo prostora.
"mimogrede, ime mi je Tim, Tim Light"
"hah... lepo ime."
"okeej, pa ti, kako se kličeš?"
"kaj?" nisem slišala, gledala sem njegove mišice pod majico *_*
"kako ti je ime?"
"aa,. am.. ja, mislim, ahh. aja ime! okej ja... am ..Sienna Neera del Leet. ampak, kliči me Neera. hodiš na našo gimnazijo?"
"ja mislim da. , dolgo ime imaš" okej, zdej pa sm zardela
TIM LIGHT
in jaa, padam na fante z dolgimi lasmi
"mi lahko daš tvojo številko, Neera?"
"amm. zakaj ne bi dau ti meni tvoje"
"kr če dam js tebi, ti meni ne boš nič pisala... "
"oh prauu... mmm 040 170 907, zadovoljen?"
"ja.."
"kako se kliče tvoj beli žrebec?"
"Jadran. tvoj?"
"shetan"
"ali ni to po žrebcu iz nekega filma?"
"ja! poznaš?"
"jaja, ta filem sm večkrat gledau."
"imam še eno kobilo, Jinnah. Greš pogledat?"
"itak!"
__________

v hlevu sem skrtačila Shetana in osedlala Jinnah.
"joj, šel bi s tabo jahat, a Jadran je že utrujen."
"plačuješ članarino za ta klub?"
"ja"
"potem lahko vzameš koja na izposojo za 1 uro, ampak doplačaš 5 evrov."
"to je poceni"
"ja je, ker že člaarina stane 50€ mesečno, če imaš konja tu. če imaš konja doma, kot jaz, plačaš samo 20€ vsakoletna vpisnina pa je 100€, tako da KKK dobro služi. in potem je eno urna izposoja konja, recimo kot gratis darilo da si vpisan v klub."
"ke dobro. jih poznaš?"
"koga?"
"konje, enega si bom izposodil da ti bom delal družbo"
"ne potrebujem družbe. ampak če želiš na teren kot grem jaz, so boljše kobile, z njimi se gre samo na teren. Tista tam, siva, Marinna je vodljiva a živahna. Rada sem jo jahala dokler nisem dobila Shetana in Jinnah."

nazadnje ko sva oba osedlala konja se je primajala Becca, Veronica in Nicole.
"Oh, Tim!!!!!!!!!! kaj delaš v družbi te kmetice? veš da dela v lokalu svojega očeta kot natakarica? in nima mame! navadna smet je. druži se z nami!"
"kdo si ti?" jo je vprašal začudeno, pa ne nad lepoto ampak nad njeno nesranostjo
"sem Rebecca Promise, to pa sta Veronica Duddey in Nicole Pynkay." nato ga je prijela za roko in zvlekla v sosednji boks. Zaslišala sem stok in javkanje, nato pa cmokanje. šla sem poogledat. Tam sta bila. >tim, stisnjen v kot, roko je imel zataknjeno v rešetke. in Rebecca ki ga je napadala s poljubi. Tiim me je preko Beccine rame pogledal. V oči so mi privrele solze, pa ne ker sem čutila izdajstvo, ampak ker sem vedella da ni kriv. stopila sem do rebecce in jo povlekla za lase.
"kaj tebi ni jasno, če te človek noče?"
"kako? VSI ME HOČEJO" je zakričala besna
"aja? js te žal ne!" je rekel Tim, jo presenetljivo kavalirsko odrinil, prijel mene za roko in me zvlekel nazaj k JInnah in Marinni.
"GREVA!" je vzkliknil. Zajahala sem Jinnah in zdirjala Rebecci pred nosom. Za mano je dirkal on.
"kako popoln fant! ni mu všeč rebecca, in rad jaha ter rad ima konje in,... vredno se mu zdi družit z mano-natakarco!" sem šepnila Jinnah na uho in ta je veselo zarezgetala... saj nevem če me je razumela.
07. februar 2014
Jinnah:


Shetan:


Timov Jadran:


Marinna:

07. februar 2014
u28319
u28319
Neeeeeeeeext:3
07. februar 2014
teenx haha
07. februar 2014
u23133
u23133
next
07. februar 2014
hvalaa
07. februar 2014
u160015
u160015
ok nextam.

naslednji dan sem se zbudila vsa na trnih. komaj sem čakala da grem k mojemu Angelu. Pa še Nataša mi je povedala, da bo tam tudi Alex! aja, pa to je on;ko sem prišla v hlev, mi je nasproti prišel Alex in zaletela sem se naravnost v njega. padla sem naravnost v njegovo naročje. "Joj, si vredu?" me je zaskrbljeno vprašal." jaz sem čist kul." sem zmedeno rekla."zdaj me lahko spustiš" sem dodala, saj me je še zmeraj držal."aja oprosti." je zamrmral in me spustil." jaz sem Alex, mimogrede. te poznam?" je dodal." jaz sem Jane in ne ne poznaš me" sem se zasmejala. potem sva se pogovarjala malo o konjih, ko so mimo prišle tiste tri važičke: Rebbeca, Veronica in Nicole. "Alex ljubček, kaj pa delaš s to... s to... ah, saj ni važno kaj je ona." je pozijala Rebbeca." Ne kliči me tako Becca in to je Jane, moja nova prijateljica. in če ti kaj ni prav; spokaj." jo je odslovil. Ko bi vi videli, kako je prhnila in odmigetala skozi vrata!
07. februar 2014
to je to?

napišem js?
07. februar 2014
u160015
u160015
Alex je bil zelo prijazen in me je vprašal, če bi šla jutri na sok. seveda sem rekla ja, kaj pa bi drugega pričakovali od do ušes zaljubljene punce! bil je tako romantičen. nato sva še malo jahala na terenu. bilo je sanjsko! šla sva čez gozdno jaso, ob reki. Mislim, da je Ula Angelu čisto zmešala glavo! in ljubezen je bila v zraku...
07. februar 2014
u157881
u157881
next
07. februar 2014
u160015
u160015
Rebbeca:

07. februar 2014
haha sej sm že js dala sliko od nje haha, okejjj...

napišem zdej js al ti še nisi končala?

tnxx ιzιє●нσяѕє
07. februar 2014
u160015
u160015
Bil je že večer. Alex se je poslovil, in jaz sem se odpravila domov. Ah, koliko bom morala povedati Neeri! Upam, da je preživela lep vikend. Domov sem prišla ob pol sedmih. "Kako je bilo miška moja?" me je pozdravila mama." Ah, vredu. Angel je bil priden kot po navadi." sem rekla in stekla v svojo sobo. Dobila sem sms. Le kdo bi lahko bil? Alex mi je pisal!
"kako gre kaj moji jahačici?" je napisal." dobro sem. moram iti. se vidiva jutri v šoli?" sem odpisala." Prav. Lahko noč!" je še napisal. vgasnila sem telefon, tedaj pa je zmanjkalo elektrike. Šment!
Moj telefon;
še dolgo v noč sem razmišlala o njem. o njegovih mišicah. njkegovih besedah.
07. februar 2014
u160015
u160015
jz sem že končala
07. februar 2014
okeej
07. februar 2014
u23133
u23133
Next
07. februar 2014
u157881
u157881
Next
07. februar 2014
bom js zdej kmalu...
07. februar 2014
Kmalu sva se ustavila nekje na jasi sredi gozda. Razjahala sva in Pustila kobili, da se prosto paseta, zakaj bi ušli, če jima je lepo? Pogovarjala sva se in ugotovila da imava veliko skupnega, jaz in Tim. Potem ga je klicala mama, da mora it domou. Vstala sem in tako je tudi on in približal se mi je in me pogledal v ustnice in v oči in nazaj in v oči in potem sem nekaj bleknila.
“in tim, kako se kliče tvoja mama?” zakaj sem to rekla NIMAM POJMa , je sramotno. Tim je dvignil obrv in se zahahljal (kar je bilo ZELO prisrčno)
“Neera, zakaj zdaj to? Am… okej, haha lol. Kliče se Deborah.” Se je zahahljal. Nato me je pogledal, a ne več z tistim ljubezenskim pogledom, ampak hudomušno, navihano. SKlonil se je (jup, grozno neda? Bil je za glavo višji od mene!) in me dvignil! Hahaha, potem me je položil nazaj na tla in me objel. Objela sem ga nazaj. Potem sem zajahala Jinnah on pa Marinno in za nazaj sva tekmovala kdo prej pride. Ko sem prišla nazaj v KKK so rekli da je bila tu tudi Jena in da sem jo zgrešila.
“oo… pa toliko ji imam za povedat!”
“Tim! “ sem zaklicala.
“kaj je?”
“pusti Marinno, jo bom jaz skrtačila namesto tebe, ti kar vzami Jadrana in pojdi domov, da te mama ne bo čakala.” Kaj vse bi jaz dala, da bi imela mater!
“resno misliš?”
“itak!” nasmehnil se mi je s CUTE nasmeškom in kar stopila sem se. Takrat pa je šla mimo njega Rebecca. Migala je z njeno glupo ritjo in Tim je pogledal za njo. Kak ne bi? BEcca je bila lepa in joške ter rit je imela veliko, prava paša za fantovske oči in hej, Tim je bil fant kajne? Pravzaprav bi bilo čudno če ne bi pogledal za njo, podem bi se morala bati da je gej.
Ko je Neera skrtačila Jinnah in Marinno, je zajahala Shetana in počasi sose odpravili domov.
Doma:
“Neera, ljubica!”
“oče, kaj je?”
“Prosili so me če v last sprejmem nekaj konjev, nek moški z anglo-arabci je umrl in pustil 50 konj brez naslednjika, država nama podari še nekaj ozemlja za najino hišo, tako da imava sedaj v lasti ta obalni del, nekaj gozda in travnike zadaj. Od 50 konjev sva jih midva dobila 25, 25 pa si jih dali nekomu drugemo. Vsi so ujahani, no, razen petih žrebičkov in lahko bova odprla najin konjeniški klub!”
“jeeej očka, too!!!!” sem vzkliknila
“jutri jih pripeljejo. Poklical sem že nekaj prijateljev, da mi bodo pomagali zgraditi hlev.

ČEZ TEDEN DNI
NAJINA HIŠKA:


ZUNANJI HLEV za konje ki so bili fuul dobri:


NOTRANJI HLEV ZA OSTALE:


Travniki za našo hišo:

Travniki pred našo hišo: :Oče je dal zgraditi cello zunanjo in notranjo manežo:
Notranja:


Zunanja:Moji ljubši:

07. februar 2014
u160015
u160015
Budilka me je zbudila že ob sedmih.
08. februar 2014
u160015
u160015
Vstala sem se in pogledala na uro. stekla sem dol na zajtrk. pograbila sem tisto palačinko z nutelo:


in zdrvela skozi vrata, preden je mama utegnila kar koli reči.
ČEZ EN TEDEN:
Mami je dobila novo službo, zato si zdaj lahko privoščiva veliko več stvari! Kupili sva čisto nov pašnik in notranjo manežo. Pa tudi Alex se zdaj veliko več druži s mano. Po pouku sem šla do Angela, da bi šla na teren s njim. A glej no, pred mano je stal Alex, v roki pa je držal vajeti od Angela in Ule. Prijazno se mi je nasmehnil. Saj mi je že sam pripravil konja! Kakšen kavalir. "Si pripravljena?" me je vprašal."Bolj kot nikoli!" sem se zasmejala in se zavihtela na Angela. Dirjala sva čez polje in gozd. Ustavila sva se pri reki in razjahala. Sedela sva ob visokem hrastu in se navdušeno pogovarjala.
"Kako pa je imeti očeta?" sem ga vprašala ko mi je razlagal o svoji družini." Načeloma je cool, dokler ti ne začne težit." je rekel, jaz pa sem se zasmejala."Zdaj mi pa ti povej kaj o svoji družini." je dodal."No, ok. živim sama z svojo mamo. oče je pobegnil v Kanado. Sicer imam še brata, ampak je odšel s očetom." sem mu povedala." Včasih sva si s bratom pisala pisma, ampak ko si je oče našel novo punco, mi je Cameron nehal pisati." sem še dodala." Žal mi je za to." je rekel Alex." Saj ni nič, poleg tega imam Neero, ki mi je kot sestra!" sem rekla in Alex se je nasmehnil.
08. februar 2014
u23133
u23133
next
08. februar 2014
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg