To je že moja druga zgodbica...prvo še pišem ampak za začetek še ni kaj uspešna. Upam da bo ta...

Hei sm Lily stara sem 13 let. Imam kužka Pixa in najboljši prijateljici Tino in Laro ter najboljšega prijatelja Ninota. Nino mi je tudi všeč ampak jas njemu nisem.Živimo na manjši vasici in Nino živi v hiši nasproti mene. Ni dneva ko nebi tičala skupaj. No bilo je poletje in imela sva prost čas zato sva se odločila da bova šla po kostanje ki rastejo pri gozdu. S seboj sva vzela Pixa in odšli smo po kostanje. Ko smo prišli tja pa kostanjov ni bilo.
N: Ampak...še včeraj so ležali tukaj...
L: Vem,vem...vejretno si je kdo vzel čas in jih pobral.
N: Ja, ampak ponavadi sem hodiva smao midva...blizu stoji smao tale razpadla bajta.
POkazal je na staro hišo kakšnih 500 metrov od naju. Zravne nje je bil tudi hlev in ena velika mlaka. Hiša je bila porasla z bršljanom in vrata so bila zaklenjena. Pravzaprav sva to samo sklepala saj k hiši nisva hodila ker so se v grmičevju skrivale kače. Malo sva še pogledala če bi slučajno vsaj našla eden kostanj a zaman. Nato pa sva zagledala kako iz hiše prihaja neka gospa. Bila je majhna,imela je majhne črne oči in do pol hrbta postrižene lase ki so bili beli kot sneg. Ni naju opazila zato sva se skrila za velik hrast.
N: Si jo videla...?
L: Sem,sem. A ni čudna?
N: Zelo čudna. Kašne oči ima!
L: Nikoli prej še je nisem videla...
N: Saj si jo videla. Prišla je iz stare bajte!
L: Videla sem ja...
N: Morda je duuuh!
L: Nehaj Nino...veš da me po tem tlačijo nočne more.
N: Strah te je ne?
L: Strah me ni...
N: Mene tudi ne...a jo obva malo opazovala?
L: Jaa...
Pogledala sva izza hrastovega debla in jo spet zagledala. Oblečena je bila v star volneni, sivi pulover in to sredi poletja...imela je tudi dolge kavbjoke in visoke, rjave škornje. Pomislila sem: Ta pa je iz druge sezone. Z Ninotom sva se spogledala nato pa spet pogledala k ženski amapk izginila je. Kot da bi se vrdla v zemljo.
L: Ninoo...mene je strah.
N: Sej maš mene ob sebi.
Prijela sem ga za roko in jo stisnila. Ženska je v dveh sekundah izginila. Morda naju je videla? Ali pa je stekla strah. Ne,ne ni bilo mogoče. Bilo je tako hitro. Ninotovo roko sem še bol stisnila tokrat z obema rokama.
Next??

Ali nadaljujem?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

29. september 2011
Nino me je pogledal in nato pogled spet usmeril k hiši. Tudi jas sem pogledala k njej in spet zagledala tisto gospo. Tokrat naju je videla. Gledala naju je s svojimi črnimi očmi. V rokah je imela debelo palico. Nino je izbuljij oči in tokrat stisnil mojo roko. Gospa je nekaj zamomljala in začela hoditi proti nama. Nisme razmišlajaja, hitro sem vzela Pixa v naročje in potegnila Ninota za sabo. Stekla sva stran a ženska naju je dohajala. Nato pa je izgnila kot kakšen duh pred najinimi očmi. Ninota sem stinskala za roko in vseeno steklastran. Kaj če se spet prikaže? Nino je stekel za mano. Ustavila sva se šele na trgu in ugotovila sem da sem pri hrastu pozabila košaro za kostnje. Ninotu sem povedala kam gre in mu rekla naj ostane z Pixom. Bilo me je strha ampak košare nisem hotela pustiti tam. Ko sem prišla do hrasta sem jo zagledala. Stala je z mojo košaro v roki. Približala se mi je in dobro sem lahko videla njene črne oči. Nato je spregovorila: Ti si Lily kajne? Prestrašeno sme pokimala.
G: Ali si ti pozabila košaro?
L: J-j-aaa...kako ste vedeli moje ime?
G: Jas vem vse.
Prestrašeno sem jo pogledala. Nato mi je spet rekla: Če neboš naredila kar ti ukažem se me pazi. Poslušaj: Prišla boš živeti k meni. Še prej pa se boš skregala z tvojim prijateljem Ninotem ker mu boš povedala da ti je všeč.
L: Kdo si pati da mi lahko ukazuješ?
Svojo roko sem povlekla k sebi in tokrat me je počila po obrazu. Prijela sem se za lice in spet mi je rkela: Naredi ali umri. Odšla je. Kaj naj naredim? Sem razmišljala. Bilo me je strah. Zelo strha. Pobrala sem košaro in se napotila proti trgu. Tam me je čakal Nino in takoj ko me je zagledala me je objel. Potisnila sem ga strah od sebe in si rekla da bom ubogala tisto gospo. Nebi rada umrla.
L: Ali veš?
N: Kaj bi vedel?
L: Da sem zaljubljena vate?
N: Kaj? Lily...? Ti? Ne ne? Hecaš se ne?
L: Ali se smejim?
N: Ampak prisegla si da nisi!
L: In?
Nino je odšel. Začutila sem nekakšno jezo v sebi. Zakaj sem to rekla? Pixu sem pokazala da naj gre domov sama pa sem se napotila poti hiši. Bilo me je strah ampak nekaj me jevleklo tja...
Nextam? Meni se zdi da ni vredu, vam tudi, ne?
29. september 2011
Next!
15. april 2012
Next!
16. april 2012
next takoj
16. oktober 2014
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg