Forum
Bil je 20 avgust in v hiši družine Potter je vladal nemir. Ravnokar so prispele sove in tokrat so prinašale dva pisma. Velika uharica je 1 pismo odvrgla pred Jamesa Potterja, ki je hodil na bradavičarko že 2 leti in se je letos upisal v 3. letnik Bradavičarke. Druga sova pa je svoje pismo odvrgla pred Albusa Potterja, Jamesovega mlajšega brata. Nato je James vprašal: "mami kdaj gremo na prečno???" Ginny, njuna mama mu je odgovorila:" Verjetno gremo v petek, torej 23-ga."
Tako so se res v petek ob desetih odpravili na prečno. Najprej so odšli v Gringott, kjer so dvignili nekaj zlata in nato so se najprej odpravili k Lepopisu in Pivniku, da bi kupili knjige. Ko so vstopili jih je prodajalec vprašal: " No katere učbenike potrebujete?"
Odgovoril mu je James:" Učbenike za tretji in prvi letnik."in mu izročil seznama. Nato so kupili še pest peres, nekaj prgamentnih zvitkov in par črnilnikov. Čez petnajst minut so se odpravili do lekarne, kjer so kupili sestavine za napoje in nato so odšli še k madam makleen, kjer so kupili plašče. Potem so odšli na kosilo k počenemu kotlu in Harry je rekel: "Oh, poglejte tam sta Ron in Hermiona, ter Rose in Hugo!"
"Kje?!" Je vprašala Lily.Očitno so jih opazili saj je Hugo pomahal Lily in odpravili so se proti njim.
"Živijo, kako ste?"je vprašal ron. "Kar vredu. Ali je tudi rose dobila pismo?" Ron se je nasmehnil:" seveda da ga je!Zato smo prišli kupiti potrebščine. Če pravzaprav pomislim moramo kupiti samo še palico in žival."
"Mi tudi. Bomo odšli skupaj?"je vprašal harry. "Jasno"mu je odvrnil ron. Potem so se odpravili k Olchenbatu po palico (Albus je dobil palico iz leske, 30cm, razumljivo prožna in s samorogovo dlako, Rose pa palico iz bukve,28 cm, gibka in s feniksovim peresom.) in nato še v Trgovino z živalmi, kjer si je Albus izbral prelepo svetlo rjavo sovo, Rose pa Rjavo uharico. Ker je James vstrajal, da Grejo še v Vražje vragolije bratow Weasley so se nazdnje odpravili še tja. James je takoj nekam izginil in se vrnil s polnim naročjem škatel, tako da je Ginny ponorela, vendar se je nakoncu udala in odpravili so se nazaj proti počenemu kotlu. Na poti so odšli mimo izložbe, kjer je bila razstavljena nova metla sezone "Zvezdna kresnica" in James je vprašal očeta: "Oči a lahko dobim novo metlo?" Harry je povzdignil obrv in ga vprašal: "kaj pa je narobe s tvojim nimbusom?"
"Nič, ampak ta metla je bolša!" Je odvrnil James."morda jo dobiš naslednje leto."Je po premisleku dejal Harry. James je zavzdihnil in odpravili so se naprej. V počenem kotlu so se poslovili od Rona in ostalih, ter se s pomočjo praška frčaška vrnili domov.
03. julij 2013
next!
03. julij 2013
še 2 nexta.
03. julij 2013
u136908
u136908
Neext!!!
03. julij 2013
next
03. julij 2013
next
03. julij 2013
nexxtt
04. julij 2013
1. Septembra ob 8.00 je v njihovi hiši vladal pravi direndaj. Lily se je začela cmiriti ker je hotela na bradavičarko, Ginny pa se je drla na Jamesa, ker si je šele takrat začel pripravljati potovalni zaboj.Nekako so potem odšli ob 9.30, vendar so se hitro vrnili, saj je James pozabil palico. Med vožnjo do postaje sta se James in Albus prepirala, saj je James rekel da bodo Albusa mogoče utaknili v Spozgrad. Ko so prispeli do postaje je harry odšel po dva vozička in nanju so naložili partljago, nato pa so se odpravili do perona devet in tričetrtine, iz katerega odpelje vlak do bradavičarke. James in Albus sta se še zmeraj prepirala in zato je Ginny posegla umes ter rekla:"James ne draži brata." James se je nasmehnil:"saj ga ne. samo rekel sem da ga bodo mogoče vtaknili v spolzgad.." Ginni mu je namenila leden pogled in James je vtihniil ter stekel čez pregrado. Sledila sta mu Albus in Harry, na koncu pa sta prišli še Ginny in Lily. Harry je iskal Rona in Hermiono saj so se zmenili da se dobijo na postaji.Nato je albus vzkliknil:"Tamle so!" In res naproti so jim hodili ron, hermiona, rose in hugo. Ron in Harry sta se začela pogovarjati o tem da je ron z urokom zmede obdelal komisijo za vozniški izpit, ko je mimo prišel Dreco s svojim sinom Scorpiusom, ki je bil na las podoben Drecu. Ron je rekel:" To je torej mali Scorpius."potem se je obrnil k rose in ji dejal:"Glej da boš vse kontrolke pisala boljše od njega. Na srečo si možgane podedovala po mami." Hermiona je rekla:" Ron! ne naščuvaj otrok!" Potem pa se je izgovarjal:"Ja ampak spripojateliti z njim se ti pa res ni treba." Harry se je medtem obrnil k Albusu, ki ga je vprašal:" Kaj pa če me res vtaknejo v spolzgad?" Harry mu je rekel: " Albus Severus Potter, ime imaš po dveh ravnateljih bradavičarke. Eden je bil v spolzgadu in bil je najpogumnejši mož kar sem jih poznal. Ampak če ti grifendom res toliko pomeni, lahko izbiraš." Albus si je vidno oddahnil in rekel:"Hvala." Nato je vlak zžvižgal in albus se je odpravil v prazen kupe. Vlak je zavil in staršev ni bilo več videti. K albusu je nato prisedla še Rose in pogovarjala sta se o bradavičarki. Čez približno pol ure se je pred vrati kupeja znašel bled fant, s sivimi očmi in blond lasmi ter vprašal:"Ali lahko prisedem?" Albus je prikimal in fant je prisedel.Nato ga je vprašal:"kako ti je ime?" Fant mu je odgovoril:"Scorpius Malfoy. Kdo pa sta vidva?" Predstavila sta se in nato so se pogovarjali o raznoraznih stvareh. Ko je mimo prišla čarovnica z vozičkom, so kupili ogromno sladkarij, in potem so razspravljali, v kateri dom bi najraje šli.Rose in Albus sta rekla da bi rada bila v Grifendomu, Scorpius pa je rekel da neve v katerem domu bi rad bil. Nato se je vlak začel vstavljati.
04. julij 2013
nextt
04. julij 2013
next
04. julij 2013
next
05. julij 2013
nextt
05. julij 2013
Hitro so se preoblekli v čarovniške plašče in se odpravili iz vlaka. Partljago so morali pustiti na vlaku. Ko so iztopili so zaslišali Glas ki je klical:"Prvi letniki k meni! Prvi letniki!" Odpravili so se v vrsto in na začetku vrste opazili velikanskega človeka, ki je meril v širino 3x toliko kot povprečen odrasli možki. Sledili so mu in ko so zavili okoli ovinka so se pridružili občudujočim vzklikom:"Oooooooooo"pred njimi je stala Bradavičarka. Spustili so se do jezera inOgromen oskrbnik je rekel: "no tukej smo. s čolni bomo pršli do šole sam da mi nebi v kak čoln šlo več kot štirje." Rose, Albus in Scorpius so skupaj odšli v enega izmed čolnov in pridružila se jim je rjavolasa punca, ki je niso poznali.Oskrbnik je zavpil:"Naprej!" in čolni so se sami od sebe začeli premikati. Čez približno pol ure so že stali pred velikimi hrastovimi vrati.Ta so se odprla in pred njimi je stala ženska v dolgem srebrnem plašču in jih odvedla v neko sobico, kjer naj bi počakali da se razvrstitev prične.Čez pet minut jih je prišla iskat ista čarovnica in jih odvedla v veliko dvorano, kjer so bila 4 dolga obizja polna študentov in na čelu dvorane pa še eno omizje za katerim so bili profesorji.pred tem omizjem je stal trinožni stol, na katerem je bil star pokrpan klobuk. Vsi so se pričakujoče zazrli vanj in nato se je odprl krajcel in klobuk je začel peti:
"Nisem le klofeta stara,
kot se vam morda zdaj zdi.
Na tem svetu ni mi para,
ljubčki, verjemite mi.
Cilindre drgnite noč in dan,
skrbite za smučarske kape;
upam, da ne ponavljam zaman:
to proti meni so navadne cape.
Ničesar v vaši glavi ni,
kar ušlo bi mi lahko,
brez zadržkov vam povem
v kateri dom treba bo.
Morda spadate v Gryffindor,
kjer le pogumni žive.
V drznosti in viteštvu
vsi po vrsti tam bleste.
Mogoče greste v Hufflepuff,
kjer vsi so zvesti in pravični,
potrpežljivi Hufflepuffčani
pridni delavci so dični.
V modri Ravenclaw pa pojde
kdor odprto glavo ima.
Tisti, ki jih mika učenost,
se tam počutijo doma.
Morda pa boste v Slytherinu
in tam najdete prijateljev broje,
ti prevejani lisjaki
vedno dosežejo svoje.
Nataknite me, ne bojte se!
Odprite mi glave!
V varnih ste rokah (čeprav jih nimam),
kajti Klobuk Izbiruh mi je ime!"
vsi so začeli navdušeno ploskati nato pa je profesorica, ki jih je pospremila stopila pred učence in rekla: " Kogar pokličem naj pride sem in si na glavo nadene klobuk."
prva je stopila 'Gabriella Adams' in klobuk je zavpil: "Pifpuff" Nato ji je sledil Liam Albent (spolzgad) končno je nato prišla do 'M' je rekla:"Scorpius Malfoy" Scorpius je stopil naprej in imel klobuk na glavi kar nekaj časa, dokler ni zavpil:"GRIFENDOM!"Grifndomsko omizje je zaploskalo in Scorpius se jim je pridružil.Nato je prišel na vrsto Albus in klobuk je spet zavpil:"Grifendom!" Vmes je bilo še nekaj učencev, nato pa se je razvrstitev končala z Rose Weasley ki je prav tako prišla v Grifendom. Stol s klobukom so nato odnesli iz dvorane in vstala je čarovnica, ki je imela lase trdno spete v figo in je spregovorila:"Dobrodošli novi študentje! Sedaj ko ste razporejeni v domove, se bomo najprej lotili slavnostne pojedine, nato pa bom povedala še nekaj besed.vsedla se je in krožniki so se nenadoma napolnili s hrano in vsi v dvorani so veselo jedli najrazličnejše stvari. Scorpius je razlagal Albusu in Rose da njegov oče najbrž nebo pretirano vesel, ker je pristal v grifendomu, ker je bila cela njegova družina v spolzgadu. Nato ko so bili vsi siti je spet vstala ravnateljica in spregovorila:" No sedaj ko smo se najedli vse 1 letnike opozarjam da je prepovedano hoditi v gozd na grajskem posestvu. Pouk se začne jutri in vaši prestojniki vam bodo razdelili urnike.Opozarjam pa tudi da so se na seznam nedovoljenih predmetov dodale še vreščeče skokice in bodeče žoge. Podroben seznam nadovoljenih stvari si lahko ogledate na vratih hišnikove pisarne v 2 nadstropju.
No to bo vse. sedaj pa pojdite v svoj dom."Predstavnik študentov grifendoma jih je odpeljal do slike debele gospe in ji povedal geslo (svetleče tubobube) in nato jih je napotil v spalnice. Scorpius in Albus sta se napotila na levo stopnišče, Rose pa na desno. Prispela sta v ovalno sobo in si izbrala svojo posteljo. pridružili so se jima še trije fantje in nato so se še nekaj časa pogovarjali, potem pa zaspali.
06. julij 2013
next
06. julij 2013
u107258
u107258
̲●●●●●●●●●●●●●●●●●●
*нej
*veм, dα ѕovrαžιš oɢlαševαɴje,
*rαвιм več вrαlcev,
*ĸlιĸɴι ɴα lιɴĸ, ɴιč тe ɴe ѕтαɴe,
* http://www.igre123.com/forum/tema/well-screw-this-we-re-going-to-hogwarts.*/57784
*še eɴĸrαт oproѕтι.
̲●●●●●●●●●●●●●●●●●●

OMG HARRY POTTER! *WWWWWWWWWWWWWWWWWW* NEEXT!
06. julij 2013
neeeeeeeeeeeeeeexxxxtttttttttttttt
06. julij 2013
ne zaradi mene lahko oglašuješ me nič ne moti.
06. julij 2013
next
06. julij 2013
nexxttt
07. julij 2013
Naslednje jutro sta se Albus in Scorpius zbudila že ob šestih zjutraj, saj sta bila zelo vznemirjena. Nekaj časa sta se tiho pogovarjala, nato pa so se ob 6.30 zbudili še preostali fantje iz njihove sobe in začeli so se pogovarjati. Prvemu fantu s peščenimi lasmi je bilo ime Nick Grasson, drugi fant se je klical Tom Sendet, tretji pa Chris Wilson. Pogovarjali so se pol ure in nato so se oblekli ter odšli na zajterk v veliko dvorano. Med zajtrkom je okoli njihove mize hodila profesorica Domerson, ki je bila predstolnica njihovega doma. Pogledala sta na urnik in ugotovila da imajo najprej dvojno uro napojev s spolzgadovci, potem pa rastlinoslovje s Drznvraanci. Tako sta se vrnila v Grifndomski stolp in vzela šolsko torbo, ter se odpravila proti ječam, kjer so imeli pouk Čarobnih napojev. Ko sta prišla v razred, sta si Albus in Scorpius našla prosto mizo in nanjo dala učbenik Tisoč čarobnih zelišč in gob ter skupaj z ostalimi počakala da je prišel v razred profesor čarobnih napojev Reand Resand. Ko je vstopil je zamahnil s palico in na tabli so se izpisala navodila za vretje nekega napoja.POtem je Profesor Resand rekel:"No danes bomo vrili napoj z imenom 'Rasticx'. Vsa navodila in sestavine, so na tabli. Začnite!" Vsi so takoj začeli delati razne stvari in Profesor Resand jr medtem krožil okoli miz in pregledoval njihove napoje. Na koncu ure so morali napoj dati v eproueto in jo nesti na profesorjevo mizo. Potem so odšli na kosillo , kjer se jima je pridružila Rose, ki je pri napojih sedela z eno svojo sošolko.KO so pojedli so se odločili da bodo pisali staršem in zato so se odpravili v sovji stolpič, kjer so bile vse sove. Svojim sovam so na nogo privezali pisma, nato pa gledali za njimi.Popoldan so imeli še spreminjanje oblike, ki jih je učila profesorica Swertf(prestolnca Drznvraana), uroke, ki jih je učil droben profesor Colibri, ter še obrambo pred mračnimi silami kjer jih je učila njihova prestolnica profesorica Domerson.Po pouku so se odpravili v dnevno sobo, kjer so začeli pisat nalogo. Potem pa so opazili na oglasni deski oglas, da naslednji teden začnejo prvi letniki z poukom letenja. Albus in Scorpius sta se tega zelo veselila, Rose pa ne ker ni rada letela z letečimi metlami. Potem so se odločili da bodo odigrali partijo z Eksplozivnimi kartami.
08. julij 2013
u107258
u107258
Neext
08. julij 2013
next
08. julij 2013
u140958
u140958
next
08. julij 2013
neeeeexttttt
08. julij 2013
nextt
08. julij 2013
nexxtt
08. julij 2013
Kmalu je minil že en teden kar so bili na Bradavičarki, in med zajtrkom je kot običajno prišla tudi pošta. Scorpius je spet dobil polno škatlo sladkarji, ki mu jih je poslala mama. Z albusom in rose so hitro odprli škatlo in se začeli basati s sladkarijami.Nato so se odpravili v park, kjer so imeli prvič pouk letenja.Kmalu se je park napolnil in vanj so prišli tudi spolzgadovci, saj so pouk letenja imeli z njimi.Na koncu je prišla še madam Hops, Kmalu so se za 3 metre dvignili v zrak, nato pa so se spet spustili na tla. Ko se je ura končala, so se odpravili na kosilo.pri kosilu je prišel James in šaljivo vprašal Albusa:" Živijo Al. A si pri Letenju slučajno padel z metle?" Albus mu je odbrusil:"Ne! Mogoče boš pa ti, če ti bo na sobotni tekmi štamf priletel v glavo!"James se je samo zasmejal in odšel posvoje.
Kmalu je prišla sobota in z njo otvorilna tekma quidlicha Spolzgad proti Grifendomu.Albus in Scorpius sta sinadela škrlaten pulover in skupaj z sošolci iz sobe so naredili ogromen plakat, na katerem je bil narisan lev, ki lovi kačo in na sredini je bil napis:'DAJMO LEVI!POVOZITE KAČE!', ki ga je rose začarala da je spreminjal barvo.
Tako se je ob devetih na quidlich igrišču zbrala cela šola, da bi si ogledala tekmo. Albus, Scorpius, Rose, Nick, Tom in Chris so se usedli za komentatorja . Takrat so iz garderob prišle obe ekipi in komentator je zaklical:"Pozdrav za grifendomsko ekipo: Taylor, Potter,Mansova,Morgan, Weasleyeva,Frenster inn Dormic! In še pozdrav za spolzgadosko ekipo: Flint, Mlincer, Gordan, Garston,Screet,Iyancen innnnn Trowel!"Komentarju je sledil glasen aplavz in kapetana sta si segla v roke. TEmu je sledil žvižg in komentar:" In začelo se je! Lokl ima Grifendom natančnele Potter. In podal je Weasleyevi, ki že hiti proti obročem! Dajmo Roxane!In Zadela je!!!! 10:0 za Grifendom!" Škrlatni del tribune je zaploskal.Komentar se je nadaljeval:" No in sedaj ima žogo Mlincer že se je izmuznil Potterju in sedaj leti proti obročem. No prisiljen je bil spustiti žogo zaradi štamfa, ki ga je proti njemu poslal Dormic. IN tekma se nadaljuje! Potter že drvi proti obročem in ZADETEK!!! 20-0 za Grifendom! In Lokl ima Gordan. In zadel je! 20-10 za grifendom. Kaj pa... Je tisto zviz? Ja res je Tylor in Flint že pikadirata, kdo bo ujel zviz in Taylor Ga ima! Grifendom je zmagal! Rezultat je 170-10!"Škrlatni del tribune je razneslo Zmagali so!
09. julij 2013
nextt
09. julij 2013
nexxt
09. julij 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg