Forum
u155122
u155122
Nova zgodbica, odvijala se bo v letih 1700.
(Slikce niso primerne za tisti čas (od ljudi) UPAM DA VAS TO NE MOTI, ker pravih najti ne moreš - slike so samo za podobnost ljudi - da prib. veste kako izgledajo )

(Jaz) Angelina Jasmine Blackwood


(Moja prijateljica) Elizabeth Maria Jolie:


1. DEL - Prihod O NEGA.

Na dvorcu Blackwood, se ne dogaja prav nič neobičajnega. V Ameriki - tej divji državi živimo nekaj let. Vsaj jaz in moja prijateljica Elizabeth. Dvorec Blackwood, pa tu stoji, že stoletja. Leto 1721 se šteje. Na dvorcu je polno najrazličnejših ljudi, od tiste bližje in poznane skupine - do služabnikov in podobno. Boston in New York, se kažeta nežna od daljave, ampak ni tako. V mestih, polno lopovov, umrorov in nešteto različnih stvari se ni dobro znajti sam. V pristanišču Bostona, pa so zasidrane, tiste največje ladje. Angleške seveda, Španci imajo sedaj prevlado nad srednjo Ameriko v red z Karibi in Bahami - če prav prihaja do sporov. Pustimo sedaj politični in družbeni razvoj.

Moje ime je Angelina in sem najmlajša v rodu Blackwooda, za enkrat. Šteje mi 16 let, imam pa brata Edwarda in sestro Johanno ter bratranca Haythama. Oba sta stara nekaj čez 20, razen Johanna, ona je stara 17. Elizabeth jih šteje 18.

Popoldne, sem sedela na klopci pred našim velikim dvorcem in razmišljala ter ob enem zmrzovala. Od daleč sem zagledala konjenico, nekaj okoli 12 konj. Očitno, je oče poskrbel da bo k nam prišel neki bogat vojak. Baje, da je sam prijatelj z Goergom Washingtonom, ampak zame to ni ravno najbolj pomembna stvar. Dvignila sem se iz klopice in stekla v dvorec, da bi povedala da se nam bliža konjenica. Oče je odšel ven, nam pa je rekel naj ostanemo noter. Čez ne malo časa, s v hišo pricapljali premraženi vojaki. Z Bratom in sestro smo odšli stati pred veliko stopnišče. Tudi nekaj ostalih - prijateljov, sorodnikov se je nabralo na okoli - večinoma so se zbrale tiste predstavnice ženskega spola. Naproti nam, je stal postaven, visok mož, na glavi pa je imel kapuco. Izpod kapuce, pa mu je molel rahlo rdeč nos in lasje, kateri so se divje metali malce čez oči. Snel je kapuco in meni vsaj, je bilo jasno zakaj so se zbrale ženske predstavnice - čeden je. Ko se je pokazal, sem zagledala kratek čop zadaj njegove glave, spredaj pa so lasje vseli vse povsod, njegovi vranje črni lasje. Izven rahlo rjavkaste poti, pa so molele tmnomodre in globoke oči. "Moje ime je Luther James Kenway." Je izrekel in se priklonil. Počepnila sem in se nagnila malce naprej, kakor vse ostale. "Angelina, pojdi g. Kenwayu pokazati njegovo sobo." Mi reče oče. Pokimala sem in pogledala Lutherja. Prikimal je in odšel za menoj. Korakala sem po hodniku in na posled prišla preko dolgih stopnic in dolgih hodnikov do prave sobe. Odprla sem vrata in se umaknila na stran. "Mmm, kakšno razkošje." Reče in se nasmehne s šarmom. "Kdaj si želim, da ne bi bilo takšno." Odvrnem in levo roko stisnem v pest, ker so prsti skoraj, da zamrznili, ker je po hodniku leden mraz. Vsaka soba pa ima svojo peč. 50 sob - 50 peči. Samo v dnevnem prostoru so 4 peči kar je še + 4 da ne omenjam kuhinje in kleti ter sobe za učenje. "Torej, si najmljaša?" Me vpraša iznenada. "Ja sem g. Kenway." Mu rečem. "Mogoče si celo najlepša." Mi pove. "To pa ne gospod." Mu rečem. "Bomo videli." Mi odvrne in odkoraka do okna. Počasi sem se obrnila in odkorakala nazaj k ostalim.

Luther:Next?
05. marec 2014
u160185
u160185
nextt
05. marec 2014
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg