Forum
u61571
u61571
Heeeyyy jst sem se odločila napisati mojo 2. zgodbo ki bo malo grozljiva(grozljivka).Upam da bom pisala slovnično pravilno
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prijatelji:

Ime: Alex
Starost: 14
Bivališče: Dunaj
Posebnosti: Alex je najmanjši v šoli,zato se mu pogosto posmehujejo in ga kličejo npr. palček,drubižek....
Hobi: spreminjajo se ampak večino šport

Ime: Dominik
starost: 12
Bivališče : dunaj
Posebnostiominikova starša sta slavna igralca in tudi on bi rad bil igralec.Dominik besedilo pa čeprav ješe tako lahko ve zaplesti tako,da ga nobeden od prijateljev ne razume.
Hobijiranje.Ko kaj prebere si takoj zapomni to pa pri dogodivščinah zmeraj prav pride.

Ime: Lili
Starost: 14
Bivališče: dunaj
Posebnost:Lili je superglavca in če se kaj grozljivega pripeti zmeraj razmišlja z tezno glavo.Razen tega pa je pogumna in pretakne vsak grm če je treba.Obenem pa se poskuša tudi naučiti čim več fint s katerimi bi zmedla ljudi.
Hobiji: planinarjenje,smučanje...

Ime: Pia
Starost: 11
Bivališče: dunaj
Posebnosti: pia ima rada živali in je lastnica majhnega živalskega vrta.Ima: 5 mačk,bernardinca, 2 papigi, zajce,zlate ribice,skakače(vrsta miši) in podgane.Stalno prihajajo zraven tudi druge živali.
Konički: živali

Kratek opis:
Kako spregovorijo nogometni gol,oživi medved(nagačen),in kako se v kemijski učilnici bliska.Skrivnostni fantom zanese pravi strah in grozo na Dominikovo šolo(OŠ Dunaj).Kdo se skriva pod črnim plaščem? Prijatelji hočejo skrivnost razvozlati ,pri tem pa padejo v kremplje tolpe izsiljevalcev na čelu z grofico Grozildo,ki je tajnica ampak nihče neve da je......
Če berete to zgodbo prosim dodajte kak komentar lahko je pohvalen če pa vam pri zgodbici kaj manjka ali vam ni všeč pa ni treba žalit

boš bral/a


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

18. december 2011
u61571
u61571
rabim vsaj 1 next
18. december 2011
u61571
u61571
kar začnem,da boste vedeli kaj se bo dogajalo...

1. poglavje ALI STRAŠI V OŠ DUNAJ?

''Kaj se vendar dogaja v 3. nadstropju?'' je v strahu pomislil hišnik Müller.Šolski hišnik je kot kip stal v pritličju Oš Dunaj in napeto poslušal.
Bila je sreda,22.avgusta in gospod Müller se je ravno vrnil iz počitnic teden dni prej kot je nameraval.
Že ko je vstopil v šolo je opazil,da norti ni vse tako tiho kot je bilo včasih med poletnimi počitnicami.Takoj je zaznal visoko brnenje in piskanje ,ki je prihajalo iz enega od nadstropij.Zagnal se mu je strah v kosti in ob enem tudi radovednost.
Živčno je Fredi(njegovo polno ime:Ferdinand ampak ga Fredi vsi kličejo) Müller trznil s svojimi štrlecimi in velikimi ušesi.Zaradi njih je dobil vzdevek: Ušesofon ali Slonouh.
Toda njegova ušesa niso bila le velika in štrleča, pač pa tudi nadvse poslušna in dojemljiva.Zato se mu je naglo posvetilo,da brni v 3. nadstropju.''Fredi ne stoj kot lipov bog.Stopi gor in poglej kaj se tam dogaja!'' je sam sebi ukazal.
Počasi,stopnico za stopnico,jo je ubiral v prvo nadstropje,potem v drugo in nazadnje v tretje.Tam je obstal.Nedvomno je imel prav.Tu je bil hrup res največji.
Gospod Müller se je odkašljal in glasno zaklical:''hej !,slišite, kdo je tu?'' Brnenje se je utišalo in nazadnje odnehalo.Zdaj se je spomnil na kaj ga je trušč spominjal:na vrtalnik...električni vrtalnik.Toda kdo neki bi brez njegovega dovoljenja vrtal po šoli?!
Vrata razreda na koncu hodnika so bila odprta.Na kamnita tla pred njimi je padal dolg,belorumen pramen svetlobe.Po polžje se je v ta stožec svetlobe prikradla senca.Hišnik je najprej zagledal samo velik klobuk s širokimi krajci.Držalo se ga je raztegnjeno telo brez rok in nog.Gospod Müller je dvakrat požrl slino in takoj po tem glasno rekel:''Kdo ste?,kaj delate tu?Takoj bom poklical policijo!'' Glas se mu je lomil od razburjenja.Tedaj pa je senca oživela .Z globokim krikom je temna postava planila iz razredana hodnik.Čez ramena ji je viselo črno,valovito ogrinjalo.Strašljiva postava je zgrabila krajce svojega plašča in jih,kakor bi netopir razgrnil svoja krila,zalučala v zrak.
Za hip se je poblisnila strupenozelena podloga plašča.Pod njo se je pokazalo tenko telo,ki je tičalo v tesnem,črnem trikoju.Široki klobuk se je strašljivemu stvoru poveznil na obraz.Z enim sunkom je fantom zalučal črn krajec v zrak.In bela,brezizrazna maska z velikimi izbuljenimi očmi se je odpravila proti hišniku.
Z visoko dvignjenima rokama je spaka palnila proti gospodu mülerju.''Juuuuuuh''je zarjovel fantom in krilil z rokami,kakor da hoče poleteti.''Stoj!,Ne!,Nikar!''je jecljal hišnik.Umaknil se je vstran in se oprijel železne ograje na stopnišču.Ko je bilo strašilo le še 3 metre odaljeno od njega jo je ocvrl v drugo smer.Planilo je proti biološkemu kabinetu,odpahnilo vrata in zdrsnilo noter.Z glasnim treskom so se vrata zaprla za njim.Čez nekaj sekund se je hišnik zbral.''Le počakaj ti uš zafrkantska,da te zgrabim za vrat!'' je z velikimi koraki pohitel hišnik proti kabinetu.Fantom je bil v pasti.Ni bilo drugega izhoda.
Kakor v filmski kriminalki je gospod Müller z nogo brcnil v kljuko,odprl vrata in naglo odskočil.Človek nikoli ne ve.Mogoče ga za vrati čaka nepridiprav.Toda v biološkem kabinetu se ni zgodilo prav nič.Previdno je hišnik pomolil glavo v ozki prostor,do stropa zvrhan nagačenih sov,lisic in svizcev.Negibno je stal med vrati in čakal.Smešni,črnozeleni spak bo gotovo prej ali slej prilezel iz skrivališča in potem ga bo prijel za vrat.S polžjo naglico je segel po debelem,oglatem ravnilu,ki je slonel tik ob vratih.Tako oboržen si je drznil narediti nekaj korakov naprej v sobo.V biološkem kabinetu je bilo dvoje oskih,zamreženih svetlobnih lin,skozi kateri je prihajala le majhna svetloba.V zadnjem vogalu je gospod Müller dragocenost zbirke.Pokončanega,nagačenega severnega medveda,ki ga je šoli podaril nek živalski vrt.Stoj!Kaj pa je bilo to?A se ni ravno za živaljo nekaj ganilo?Po prstih se je hišnik prikradel bliže.Za medvedom se je nekdo skrival.Temna zgrbljena postava.''Pa te le imam!'' je zavpil hišnik in segel po njej.A je roko sunkoviro odmaknil in kriknil od bolečine.V koži mu je obtičalo veliko ostrih bodic.Z vršički prstov je dvignil črno blago,ki ga je imel fantomov plašč.A je bilo le platno,ki je pregrinjalo nagačenega ježevca.Kot obseden je hišnik pretaknil vso sobo.Preiskal je vse omare in pogledal pod vsako mizo.Potem je sopeč in poteč odšel iz zatohle in tople sobe.To vendar ni mogoče!Kaj takega!To se vendar ne dogaja! Z lastnimi očmi sem videl,kako je fantom planil v biološki kabinet.Le kako jo je potem pobrisal od tod? si je mislil hišnik.''Zaenkrat bom tole raje obdržal zase.Nikomur niti besedice o tem!'' je sklenil hišnik.''Oči pa bom pošteno napel.''

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
p.s. vsak dan bom probala napisati eno poglavje
18. december 2011
u61571
u61571
2.poglavje Strah pri spomeniku ali privid?

''Ej oči.....''
''K vragu!!''
''Ej oči...'' se je Pia še enkrat žilavo oglasila z zdanjega sedeža.''K vragu s temle enosmernim!'' ''Ej oči...'' je Pia poskusila še enkrat.''Zdaj pa mi je tega dovolj!'' je vzkipel njen oče.''Nikamor več.Avto bova pustila kar tu nekje in vzela taksi.Že tako bom zamudil.Ob treh sem dogovorjen.In zdaj je skoraj pol štirih!''Ej oči... a neveš da si me hotel odložiti pri Dominiku?'' je odločno vzkliknila Pia.''Že od dveh me čaka!''
''Mi je žal hčerkica ampak prvo je moje delo.Kaj pa morem zato,če so dunajske ulice pravi blodnjak.Še nikoli nisem našel vrat ki sem jih iskal."Pia je očeta spodbudno potrepljala po ramenih.Če je šlo za kemične formule je bil genij.Pri vsem drugem pa mu je zares spodletelo.Brž ko je našel parkirni prostor je planil v najbljižji taksi.Na Eichengasse! je gospod Monovič zavpil vozniku,ko je skupaj s hčerko skočil v taksi. "Me vlečeta za nos?! je vzkipel taksist.Eichengasse je vendarle tole tu!......

(MOGOČE JE ŠE ZDAJ MALO DOLGOČASNO AMPAK BO PA ZELO NAPETO.)
19. december 2011
u61571
u61571
AJA LAHKO VAM POVEM KAKŠNA POGLAVJA BODO:
1.ali straši na oš dunaj?

2.strah pri spomeniki ali privid---------->>>>>to poglavje pišem zdaj ampak ga še nisem končala da nebi gdo mislil da je poglavje samo tako dolgo)

3.nov primer?

4.Glas iz nogometnih vrat/prisluh?

5.Lili dobi ''napad''

6.Kip,ki oživi

7.Podzemno pokopališče

8.Klic iz grobnice

9.plešec s tetovažo

10.Pojavi se deček Marco

11.Marco izgine

12.V blodnjaku kanalov

13.pomoč z dvema ''m-oma''

14.Je kje še kakšna sled?

15.nasilje po telefonu

16.tolpa Srh (tako je ime tolpi) ''udari''

17.Črna kočija ali nek podoben stvor

18.Peklenska vožnja

19.Skrivna zveza''lesena noga''

20.Presenečenja si podajajo roko

21.Fantom udari

22.Skrivnost človeške ribice

23.Krmilna centrala

24.Trdo za petami

25.Razkrinkanje

26.Vsi vozli ravozlani?

(jaz imam vse te dele že zapisane tko da samo prilepim na to temo)
19. december 2011
u61571
u61571
next (še vedno 2. poglavje-strah pred spomenikom ali privid)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
reeess? gospod Monovič je v zadregi gledal okoli sebe in se pobral iz avta.Res je bil na ulici ki jo je iskal,povrhu pa še natanko pred nebotičnikom,kamor je namenjen.Kaj pa iščeš tukaj oči? ga je vprašala pia ko sta se z dviglom peljala v 21.nadstropje.''Saj se mi sploh ne sanja''je zavzdihnil gospod Monovič.Poklicala me je neka Petra stocker.gre za zelo važno in strogo tajno stvar.Piin oče je naredil neko spako in se skrivnostno zarežal,da je Pia prasnila v smeh.Ko sta stopila iz dvigala ju je čakala neka mlada dama.Gotovo ji ni bilo več ko 35 let,a je imela že temno sive lase z belimi prameni.S svojimi očmi,ki so jih debela očala krepko povečala,je hlastno premerila gosopda Monoviča.ustne kotičke ima povešene.Ja prav lepo tečna je videti,tale dobra teta,je pomislila Pia.In še nekaj drugega je Pia opazila na njej: kostim v kričeči barvi španskega bezga in krik zadnje mode se ni podal ničemur drugemu na njej.
Gospod profesor......Monovič?,je živčno izdavila.Piin oče je prikimal.Petra.....Petra Stocker,lokalna poročevalka.Govorila sva po telefonu.Končno ste le.....Gospa Stocker je gospoda Monoviča zgrabila za roko in ga odpeljala v neko pisarno.Ta se je hotel opravičiti,a ni prišel daleč.''Že v redu! Saj še nič ne gori! Ampak stvar si morate takoj ogledati!''je vzkliknila gospa Stocker in Piji pred nosom zaprla vrata..........
26. december 2011
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg