Forum
Ubistvu jaz pišem že veliko zgodbic. Some memories never fade, moje najstiško življenje, nova soseska in love is like a flower, ampak zadnje ne bom nadeljevala, ker mi ni bila všeč. No tole bom pa zagotovo nadeljevala.
_____________________________________________________________________________________
Opis:
Sem 16- letno dekle po imenu Sally. Imam starejšo sestro Loty. Odlično se razumeva, kar nekatere zelo preseneča. Živim v revni družini. Z mamo, oče nas je zapustil, ko sem bila še majhna. A s svojim življenjem sem zadovoljna. V šoli pa sem v neki zlati sredini. Nisem med najboljšimi, pa tudi slaba nisem. Moje sanje so, da bi postala slavna modna oblikovalka, enako je pri sestri, ki me je naučila šivati. A moje sanje so bolj domišljija in nerealnost. Vem, da se mi to ne bo zgodilo. Zdaj si pogostvo kakšno obleko narediva sami.
_____________________________________________________________________________________

1.Samo navaden dan

"Sally! Loty!" klicala naju je mama, ki je vrjetno potrebovala kaj iz trgovine ali pa je imela težave s kosilom, ki ga je po pomoti zažgala. S Loty sva se spogledali, hkrati odložili knjige, ki sva jih brali in stekle po stopnicah.
"Končno sta prišli. Gresta lahko v trgovino po kruh in špagete?" je govorila medtem, ko se je trudila hkrati pometati in kuhala večerjo.
"Grem jaz. Ti pa pomagaj mami." sem odločila. Pograbila sem plašč in denarnico. Stopila sem v svež aprilski večer. Na poti sem se kot vsakič dolgočasila in brcala majhne kemenčke, ki so mi bili na poti. Gledala sem svoj odsev v lužah in se spraševala ali bom kdaj uspela uresničitisvoje sanje.
"Sally, Sally!" sem zaslišala glas za seboj. Sunkoma sem se obrnila in zagledala mojo prijateljico Mayo. V resnici ni bila moja prava prijateljica, le izkoriščala me je kadar katera od super, kul bogatih punc ni bilo v bližini. Naj še povem, da v šoli nisem precej priljubljena. Imam le enega oboževalca. Ja Davida, ki je noro zaljubljen vame, a kaj ko jaz do njega ne čutim enako.
"Sally!" je zakričala in stekla k meni, v roki pa ji je počival nekakšen papir. Vzdihnila sem.
"Sally. Pripljavljamo zabavo. Ta vikend. Moj rojsti dan. Prideš? S sestro sta povabljeni," je zadihano govorila. Nisem bila razpoložena za pogovarjanje, kako bo imela nalakirane nohte ali kako bo bila oblečana. Vzela sem vabilo in prikimala.
"Prideva. No zdaj pa moram v trgovino," sem še rkla in se že obrnila, ko pa je spet načela.
"Joj, super. Kako pa boš oblečena?" je mahala s svojimi rokami.
"Maya, res bi ti rada razlagala o oblekah, ampak se mi mudi v trgovino," sem razložila.
"Oh, no prav. Se vidimo na zabavi," je zagrulila in stekla po poti domov.
V trgovini sem nakupila naročeno in stekla domov.
"Loty, mami, doma sem," sem vpila iz hodnika. Potem smo se vsedle za mizo in mami ter Sally sem povedala za rojstnodnevno zabavo.
"Seveda lahko gresta, a morata najti primerno darilo," je rekla mami in navijala špagete na vilico.
"Ja ja mami," sva rekle obe z Loty hkrati.
__________________________________________________________________________________
To je za zdaj to. Upam da vam je všeč, če vam je prosim napišite next in povejte kakšno dobro ali slabo kritiko.
01. januar 2012
u70062
u70062
Next♥


01. januar 2012
Še slike:

Jaz:
Sestra Loty:
Maya:


01. januar 2012
2.Darilo

Po večerji sva s Loty stekle v najino sobo.
"Lot, kaj pa bo darilo?" sem vprašala v skrbeh. Sprehajala sem se po sobi in si ogledovala stare, zaprašene keramične okraske. Noben od njih ne bi mogel biti rojstnodnevno darilo.
"Ne skrbi," mi je rekla. Vzela je svoj šparovec in ga razbila.
"Lot, kaj delaš? To je tvoj srečni hranilnik," sem bila zgrožena. A bila sem že prepozna. Štela je kovanec za kovancem in naštela 45 evrov. Ostalo ji je še nekaj kovancev, a jih je skrbno pospravila v moj hranilnik.
"Mayi bova kupili broško z začetnico M in jaz ji bom sešila trak za lase. Vem, da jih rada nosi," moram reči, da je Loty dobro izbirala darila.
"No bolje, da se lotim šivanja traka za lase," je rekla Loty in začela brskati po predalu. Vzdihnila sem in se odpravila na drugo stran sobe k omari. Odprla sem jo in gledala.
"Emm in kaj bova oblekli?" sem jo vpršala.
"Ne moti me zdaj še z oblekami za zabavo. Bova že nekaj spravili skupaj," je rekla mirno.
Gledala sem v nekaj oblek, ki definitivno niso bile primerne, žametne hlače, pulover, nekaj majic in kavbojke. Nič! Tudi sama sem vzela šivalni pribor in se odpravila v klet po šivalni stroj. V pritličju sem vzela še nekaj lepega rožastega blaga. Naredila si bom lepo obleko za zabavo. Šivala sem pozno v noč, dokler res nisem bila tako utrujena, da sem zaspala na moji obleki ob šivalnem stroju.
"Sal, Sal! Zamudili bova!" pred mano je stala Loty, z rokami v boku. Saj res šola. Odhitela sem v kopalnico. Počesala sem si lase, si umila zobe ter se rahlo namazala z maskaro.
"Lepa obleka," me je pohvalila Loty, ko sem prišla nazaj v sobo. Stala je z mojo nedokončano obleko v rokah in gibala z glavo v levo in desno.
"Ki še ni dokončana," sem dokončala njen stavek.
V šolo sva šli skupaj in se zmenili, da se po koncu pouka dobiva pred glavnim šolskim vhodom, da greva po broško za Mayo.
Prva ura je bila biologija. Predmet, ki mi sploh ne gre v glavo. Še kemija je boljša.
"Gdč. Sally," me je poklicala učitljica Kimberly.
Kaj? To sem jaz. Vprašana sem! Poklapano sem se sprehodila do table.
"Na tablo mi prosim nariši in zraven ustno napiši razmnoževanje mahov s sporami," je rekla. Niti sanjalo se mi ni kakšna je zgradba mahu kaj šele razmnoževanje. Pa še s sporami. Na tablo sem narisala nekaj podobnega mahu in nekaj dežja. To pa je bilo vse kar sem se spomnila iz zvezka."Gdč, Sally. Tvoja ocena je 3. Tvoje znanje šepa, bolj se uči," je rekla in si zapisala vse v zvezek. Bila sem več kot zadovoljna. Nikoli še nisem bila vprašna tri. Ponavadi je bilo dve.
"Kako je bilo?" je vprašala Loty po pouku.
"Vredu, dobila sem 3 pri biologiji," sem rekla. Lot je zaploskala.
"Pojdiva zdaj," je rekla. Odšle sva v bližnjo zlatarno in Lot je povedala kaj iščeva in za koliko denarja.
"Dekleti, samo dve reči vama lahko ponudim," je rekle zlatar in na mizo položil dve broški. Ena je bila velika in samo zlata, druga pa majhna krasile pa so jo majhni barvni kamenčki. Seveda niso bili pravi kamni.
"Katero" je vprašala Lot. S prstom sem pokazala na majhen, a lepši M.
"Prav"
01. januar 2012
u60429
u60429
neextii : )
01. januar 2012
next
02. januar 2012
naxtiii
06. januar 2012
3.Zabava
"Sel, Sel!" me je iz zasanjanosti zbudila Lot. Stala sem pred ogledalom, v svoji novi obleki, ki sem si jo sešila in z majhno mašnjo v laseh. Bila sem...lahko rečem ljubka."Lot....Izgledaš prekrasna," res je bila! V svoji rumeni kratki obleki, ki jo nad pasom krasila pentlja in črnim bolerom je bila izjemno lepa. V roki je držala malo vrečko z darilom."Pojdiva," mi je rekla. Pokimala sem in stopile sva skozi vrata v topel mrak. Seveda bodo na zabavi sami 'popularni' študenti in njeni prijatelji. Midve pa bova le nekakšen dodatek. Tako je bilo vedno, samo dodatek, da je videti tako kot, da ima Maya tisoč 'prijateljev'.
29. januar 2012
To se bo še nadeljevalo samo zdele ne morem.
29. januar 2012
u60429
u60429
nexštii :3
29. januar 2012
u159129
u159129
Neeeeeeeeeeeeeeeeext!
17. marec 2014
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg