jaz nisem ena tistih punčk, ki se zaljubijo v princa in z njim odjahajo v sončni zahod. daleč od tega. nisem eda tistih princesk, ki vse življenje prejokcajo v stolpih. če gre takšna princeska na morje si večino časa češe lase v svoji kabini v podpalubju. jaz pa ne. raje stojim visoko na glavnem jamboru, da mi veter mrši lase za katere se ne spomnim, kdaj sem si jih nazadnje počesala. nisem ena tistih lepotičk, ki se oblačijo v dolge in raskošne obleke. najbolje se počutim v srajci in hlačah, noge pa mi varno objemajo škornji. večerov ne preživljam na razkošnih zabavah, ampak ob kartah, ali še bolje ob deljenju plena.
moje ime je captain mary truble. zakaj truble? ker povsod kjer se pojavim iščem težave.
moj oče naj bi bil viking. mama pa je piratka, kapitanka po katiri sem prevzela ladjo diamantna strela in može. ko sem bila stara deset let je izginila. kar tako. izginila. a ni to čudno? ne, če si pirat!
angleška mornarica me pa ne mara. enkrat smo slučajno naleteli na kraljico, pa me je povabila, da bi ropala in plen dala njej. dobila bi pa samo 45%! mislite: si to pa ja ni slabo! pa je! za piratko je ZELO slabo! kar sem jim dala jasno vedet. mogoče sem samo malo, majčkeno pretiravala.
če to poenostavim: sem ženska in sem kapitanka. sem captain mary truble.
16. september 2014
obraz mi poškropi morska voda in me zbudi. stresem z glavo. spet sem zaspala ob pregledovanju zemljevidov. pogledam v vodo, ki je temno modra in v njej se vidijo sence morskih bitji, ki plavajo globoko pod gladino. pogledam v nebo, ki se nekam sumljivo oblači. po ograji do mene priskaklja koki, naša opica in mi zpleza na ramo. pobožam ga po glavici.
"kapitanka!" zaslišim za hrbtom "neurje bo." obrnem se in zagledam žmica
"postopek veste." mu rečem in se spet zastrmim v morje. kot rojena piratka zelo dobro plavam, tudi možje niso pretirano slabi, ampak ko pogledam angleško mornarico se mi njeni revčki včasih kar malo zasmilijo.
pogledam po palubi. možje že pridno zvijajo jadra in pospravljajo vrvi. po mreži splezam na glavni jambor in skočim v košaro za opazovelce. prejšnji dan sem v njej brala in sem pustila knjigo. poberem jo, da je ne bi zmočil dež. pogledam po morju, ki se že peni. jah, neurje bo. kar naenkrat zagledam v vodi črno liso. globoko zajamem zrak in na vse grlo zavpijem "ČLOVEK V MORJU!!!"
18. september 2014
Nexty!
20. september 2014
pod vodo sem, globoko pod gladino. nekaj je narobe. ne čutim želje po vdihu ali boličine v ušesih. okoli mene plavajo morski psi. ne, čakaj. to so sirene!
hitro odprem oči. pogledam skozi stekleno okno v steni moje kabine, skozi katerega se vidi pod gladino, saj je moja kabina v delu ladje, ki je že pod vodo. vstanem in se pretegnem. gibanje ladje je enakomirno, kar pomeni, da se je neurje že umirilo. zunaj je še temno, a grem vseeno ven.
zunaj je še nekdo. tisti, ki smo ga prejšnji večer rešili iz morja. starejši možakar, očitno pirat. presenečeno obrne k meni. "pa je res. sem na ladji same captain mary truble."
"kaj si delal v morju?" ga vprašam in se naslonim na ograjo zraven njega.
"ladjo so nam uničili duhovi." reče
pljunem v morje "kakšni duhovi?"
pogleda me. njegov zguban obraz je resen kot je resen obraz človeka, ki govori smrtno resno. "zlati duhovi eldorada."
23. september 2014
Next!
24. september 2014
presenečeno mežiknem. "eldorada?" slišala sem že legende o tem mestu...ampak nisem vrjela, da je resnično.
"ja!" reče "bežali smo pred divjaki, ki so na otoku ne daleč stran in prišli smo do vrat."
"prisežeš, da je to res?" ga vprašam in ga pogledam s tistim pogledom, ki mojim možem zaledeni kri v žilah.
"ja!" reče "si za menjavo? jaz vam pokažem pot, ti pa mi najdeš jadrnico."
"kako ti pa izgledam? kot prodajalka ladij?"
"ne." reče "kot captain mary truble."
"morska sirena!" zapoje eden, ki je že cstal in že pridno pospravlja ostanjke viharja. ljudje, ki sem jih že kdaj prknesla naokoli ali kaj takega mi pravijo tako. nemaram tega vzdevka. siren iz zgodb sploh ne maram, v resnici pa ne verjamem vanje.
pogledam ga in takoj vtihne. spet se obrnem k moškemu "kdaj odplujemo?"
30. september 2014
next
24. oktober 2014
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg