Forum
u159176
u159176
Ta tema spada pod ♥♡《BRADAVIČARKA》♡♥ in je učilnica za čarobne napoje.
TO TEMO LAHKO KOMENTIRAJO LE UČENCI, KI SO PRIJAVLJENI K TEM PREDMETU. IN PROSIM BREZ OGLAŠEVANJA!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozdravljeni učenci!

Sem Amelia Kenisha Cole. Profesorica za čarobne napoje. Ne bom stroga ampak prosim, da delate resno. Ob sobotah bomo vzeli po 1 lekcijo, ampak le če boste vsi rešili nalogo, ki bo na koncu vsake lekcije. Zato prosim, da upravljate domače naloge. Rok za domačo nalogo bo do naslednje sobote (7 dni). Rešene naloge pošljite na ZS. Če naloge ne boš moral narediti mi to sporoči na ZS in zmenila se boma kako naprej, prav tako mi sporoči o daljši odsotnosti. Za teste se bomo dogovarjali sproti prav tako za referate.

Vsi učenci, ki ste se prijavili k tem predmetu prosim napišite komentar v katerem poveste svoje ime in priimek ter dom v katerem ste. To (ime in priimek ter dom) mi napišite tudi v prvi ZS, ki mi ga boste poslali.

Če ima kdo kakšno vprašanje me naj vpraša po ZS, ne grizem.

Upam, da boste uživali in da se bomo imeli lepo.

Lep pozdrav, prof. Cole
21. januar 2014
u159176
u159176
Še kratko obvestilo:

Če naloge ne moraš naredite, ker nimaš časa ali zaradi drugih razlogov sploh ni problem le sporoči mi.

Lep pozdrav, prof. Cole
21. januar 2014
http://www.igre123.com/forum/tema/zbiramo-podpise-da-se-.space.-odblokira/66989/
Nebi rada motla pa sori za smetenje NUJNO rabimo podpise
NUJN RABM FHOUL SORRY
21. januar 2014
u152860
u152860
Alicia L'Ohol
Spolzgad
22. januar 2014
Abby Iascaire, Drznvraan
22. januar 2014
Hermiona Granger
Gryffindor
22. januar 2014
Jenny Spinet
Drznvran
22. januar 2014
Laura Arismandy
Gryfondom
24. januar 2014
u159176
u159176
Pozdravljena punce!
Najprej bi se vam rada zahvalila, ker ste se prijavije k mojem predmetu.

Imam obvestilo:
Prej sem napisala prvo snov ampak se mi je nekako zbrisalo. In sem zelo zelo jezna ker sem dala veliko truda v to. Zato mi prosim oprostite ker bom jutri objavila snov. Oorostite, žal mi je.

Lep pozdrav, prof. Cole
25. januar 2014
u159176
u159176
Pozdravljeni učenci!

Danes bomo imeli UVOD V ČAROBNE NAPOJE.

"Tu ste,da bi se naučili prefinjene in natančne umetnosti izdelovanja čarobnih napitkov. Ker pri tem ni neumnega mahanja s palico,vas bo večina mislila,da sploh ne gre za čaranje. Seveda ne pričakujem od vas,da bi razumeli lepoto,ki se skriva v počasi brbotajočem kotlu in njegovih svetlikajočih se izparinah,da bi občutili prefinjeno moč tekočine,ki se pretaka po žilah,uroči misli in si pokore čute. Lahko vas naučim,kako ustekleničiti slavo,zvariti življenje ali celo zapečatiti smrt. Vse to in še več,če se bo izkazalo,da niste taki butci,kakršne moram učiti ponavadi." - Raws
Te besede je izrekel slavni prof. Raws.

Pri delu čarobnih napojev moraš biti zelo natančen in pozorno moraš slediti danim navodilom, da nastane točno tak napoj kot mora. Niti malo ne smemo zgrešiti postopek priprave napoja, saj so si nekateri napoji zelo podobni v pripravi a imajo čisto drugačen učinek. Pri nekaterih pa moramo biti še posebaj previdni saj lahko pride do hudih in trajnih posledic ter ne obstajajo uroki, ki bi to lahko popravili.

1. Poznamo več vrst napojev. Nekateri so za sovrašštvo, za ljubezen, prijateljstvo, mir, vojno...ampak o tem več naslednjič. Za napoje uporabljamo ne prepovedane in prepovedane sestavine, odvisno za kakšen napoj gre...

2. Zakaj čarovniki uporabljamo čarobne napoje?

Uporabljamo jih namesto urokov. Če na primer žželišš da bi se vate kdo zaljubil, ne bošš skočil pred njega in rekel: Zaljumbus zaklimbus ampak bošš kupil sestavine in jih vrgel v kotel. Nekatere napoje pa tako ali tako ne moremo uporabiti v obliki uroka! Recimo napoj vojne. Tega moramo dobro pripraviti, ker ne obstaja noben urok, ki bi pokril vso grozo tega napoje.

3. Kdo je prvi uporabljal čarovnijo v obliki napoja?

Prvi čarovnik, ki je uporabil napoj je bil Charles Hemy. Delal je kosilo in v posodo vrgel nekatera zeliššča, ko je to spil pa je bil 3 dni dobre volje (napoj sreče). Potem je to začel raziskovati in izumil je veliko uporabnih napojev!

Rodil se je 29.6.1332 v Angliji v Londonu. 29.junij dandanes velja za dan sreče in uspeha, kdor je rojen na ta dan, bo imel srečo v žživljenju. Kot mali otrok je zelo rad čaral. Bil je zelo inteligenten fant in zato so ga s ššestimi leti poslali v ššolo za bunkeljne. Tam se je naučil brati in pisati, potem pa je z enajstimi leti priššel na Bradavičarko. Bil je navduššen in zagnan učenec, ni se zanimal za črno magijo, temveč je izumljal nove uroke (med drugim tudi: accio, wingadium lebdiosa,....). Ko je končal ššolo, jo je nadaljeval, da bi se izuril za učitelja urokov. Nekega dne je ugotovil, da zelo rad kuha. To se mu je zdelo čudno. Začel je kupovati knjige o kuhanju (čarovnišškemu) in uvidel je, da zelo rad odmerja tekočine, meče v lonec sestavine in mešri. Nekega dne je tako po pomoti izumil napoj sreče. Začel je poučevati ta predmet na Bradavičarki (ššele čez 20 let) in novo vejo čarovnije je razšširil po celem čarovnišškem svetu.

4. Kako vemo, katere sestavine so za kaj?

O sestavinah je napisanih mnogo knjig. Predvsem o prepovedanih. Tako tudi veš, za kaj so! Za slabe uroke (urok vojne, sovrašštva,...) se uporabljajo zelo redke sestavine, ali pa tiste ki so žže izumrle. Prepovedane sestavine so tiste, ki jih ne smemo uporabljati, kaznujejo pa nas žže, če jih najdejo pri nas. Za uroke sreče, ljubezni in veselja se prav tako uporablja nekaj redkih, a ne prepovedanih sestavin.

5. Kje najdemo sestavine?

Preproste sestavine najdemo v Prečni ulici, v Sloveniji pa lahko gremo tudi v Podenjsko ulico, v Sloveniji! V njo vstopimo v centru, pred kipom Charlesa Hemy-ja, ki ga lahko vidijo samo čarovniki! Za prepovedane sestavine pa gremo v Črno ulico, v katero vstopimo skozi Podenjsko.

6. Kdaj vemo, da je pravi čas za napoj?

Ko smo v stiski in ne vemo več kako naprej! Vendar moramo uporabljati samo napoje, ki vsebujejo NE prepovedane sestavine, kajti napoji z prepovedanimi sestavinami so lahko zelo nevarni!

DOMAČA NALOGA

1. Kdo je izumil in prvi uporabil napoj?

2. Napiši 3 stavke o njem, s svojimi besedami!

3. Zakaj se uporabljajo napoji?

4. Kdaj uporabimo napoj?

5. Kje dobimo navadne sestavine in prepovedane? Kje v tujini in kje v Sloveniji?

6. Zakaj so nekatere sestavine prepovedane?

Za nalogo lahko dobite 5 točk.
Prosim da jo naredite mi jo pošlite na ZS, če ne morete me obvestite.
Upam, da je ni preveč in da vam je bilo všeč.

Lep pozdrav, prof. Cole
26. januar 2014
u159176
u159176
Punce, danes je sobota domačo nalogo pa mi je do zdaj oddala le ena! Prosim da to čimprej naredite (še danes) , ker sploh ni težka! Izgorov pa tudi ne morete imeti, ker me ni nobena obvestila. Tako da prosim naredite nelogi.

Pozdrav, prof. Cole
01. februar 2014
umm, jaz bi se resno opravičla ker še nisem naredla, ampak nisem mela časa in skoraj nič nisem bla na igrah in sploh nisem vidla.. danes pa nimam časa ker grem v Maribor in me cel dan nebo.. pa ta teden mam ful stvari v šoli.. vem, pozna sem, ampak: A lahko naredim anslednji vikend? prosim? (:
01. februar 2014
u159176
u159176
Včiraj nisem napisala snovi, ker nekdo iz med vas še zmiraj ni neredil domače naloge, prav tako pa se tudi ni opravičil. Tako da bomo nadeljevale nasledno soboto.
Oprostite.

Lep pozdrav, prof. Cole
02. februar 2014
u160014
u160014
lahko sodelujem?
Carrie Modrin
Gryfindol
03. februar 2014
u159176
u159176
Pozdravljene punce!

Prvakar sem pripravljaja snov, ki jo bom objavila ta vikend in zasledika nekaj o alkemiji. Toraj alkemijo kot snov ne bomo jemale, ampak če katero zanima in ima čas lahko naredi seminarsko nalogo/ referat. Fajn je zato, ker lahko dobiš 20točk, ampak če se odločite se prosim potrudi, da ne bo kr neki.

P.S.- seveda vas to lahk naredi več ne samo ena, ni pa obvezno!

Lep pozdrav, prof. Cole
03. februar 2014
kakšn pa je naslov za referat?
03. februar 2014
u159176
u159176
Naslov je alkemija pa pač poveš ka je to, kdaj je to blo, kaj so delala....
03. februar 2014
u159176
u159176
Pa tiste ki boste to naredile mi prosim opište kamen modrosti in eliksir maladosti.
03. februar 2014
do kdaj pa mamo čas za ta referat? (:
04. februar 2014
u159176
u159176
Do te ga viikenda ko pride še ne pol drug vikend pa počas.
04. februar 2014
u159176
u159176
punce me je zlo žal ampak zaradi osebnih razlogov ne morem več objavlati prav tako nimam dosti časa tako da...hvala da ste se prijavle
02. marec 2014
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg