Forum
u143058
u143058
✿ εʟʟσш﹗
❀ тнıƨ ıƨ α пεш мεɢαzıпε ;З
✿ пε ғεנκαנ ıп пε σɢʟαšυנ -.-"
❀ čε žεʟıтε пαƨνεтε καя ρσνεנтε, ƨαנ ναм ρσмαɢαм :*

✿ яυвıκε:
• вεαυтч: ρıƨαʟα вσм νƨε σ ʟıčεпנυ…
• нαıя: νƨε σ ʟαƨεн, ғяızυяαн, ρяıρσмσčκıн…
• пαıʟƨ: пαƨνεтı вαяναпנα ıп čıščεпנα пσнтσν…
• cʟσυтεƨ: пαƨνεтı σвʟαčεпנα…
• шıƨнεƨ: ναšε žεʟנε…

❀ υραм, ɔα ναм вσ νšεč ıп zαɢσтανʟנαм ναм, ɔα ναм вσ žαʟ čε тε яενıנε пε вσƨтε вяαʟı ;З
✿ ρяıвʟıžпσ νƨακ тεɔεп ızıɔε пσνα šтενıʟκα яενıנε c:

❀ вчε﹗
18. julij 2013
u140958
u140958
next
18. julij 2013
neext! *_*
19. julij 2013
u143058
u143058
še malo *w*
19. julij 2013
next.
26. julij 2013
u143058
u143058
вεαυтч:

MAKE-UP


DNEVNI MAKE-UP IN VEČERNI MAKE-UP

Prvi dejavnik, ki določa kakšen bo make-up, je svetloba. Slednja narekuje intenzivnost oz. diskretnost make-upa.
Najmanj izrazit naj bi bil dnevni make-up. Ravnamo se v skladu z reklom "manj je več" - senčilo za oči in lica v pastelnih barvah, enoslojno nanašanje maskare za trepalnice, rjava obroba s svinčnikom za oči ter ustnice v nežno roza ali kožni barvi. Nanos podlage oz. pudra mora biti vedno en odtenek svetlejši za dosego naravnega videza. Osebam z neproblematično kožo nanos pudra ni potreben, dovolj je le korektor za prikrivanje nepravilnosti.
Popolno nasprotje je nočni make-up. Priporočljivi so močnejši rjavkasti odtenki na licih ob uporabi pudra. Določiti pa je treba poudarke: oči ali ustnice, nikakor pa ne oboje. V prvem primeru je največji estetski učinek dosežen z videzom zadimljenih oči (t. i. smoky eyes), ko so oči močno obrobljene s črno barvico, senčilo pa nanesete v temni (črni, temno modri ali sivi barvi) vse do obrvi, le pod obrvjo nanesete belo senčilo v obliki tankega traku, da oči odprete. Ustnice ostanejo nevtralne oz. v barvi kože. Drugi način pa zahteva močni odtenek šminke za ustnice (najpogostejše so rdeča, vijolična, rjava barva) za daljšo obstojnost. Pred nanosom šminke nanesete puder v prahu. Pri tem morajo biti oči diskretne, obrobljene s črtalom za oči v želeni barvi. Pazljivo je treba izbrati barvo senčila. V obeh primerih pri nočnem make-upu poskrbimo za dvojni nanos maskare.
Z roko v roki gredo dnevni in večerni make-up in barvni tip posameznice. Dnevni make-up ustreza svetlejšim ženskam, tu sta ključni besedi pastelne barve in nežnost (roza rdečilo za lica in ustnice), medtem ko temnejšim ženskam z olivno poltjo ustrezajo močnejše in kontrastne barve ter rjavi in koralni odtenki za ustnice in oči.

POROČNI MAKE-UP IN PERMANENTNI MAKE-UP
Pri poročnem make-upu je v ospredju osebnost posameznice in zgoraj omenjeni barvni tip posameznice. Upoštevati je potrebno karakter, stil oblačenja in osebne želje. Podlaga mora biti obstojna, saj mora biti make-up lep dolgo časa. Osrednja pozornost je tako namenjena nanosu pudra, korektorja za nepravilnosti in pudra v prahu, ki polt izenači in "zacementira", da vse ostane na svojem mestu. Največkrat so oči in ustnice naličene v naravnih in diskretnih tonih, močneje poudarjene so predvsem ustnice, ki so najpogosteje rdeče obarvane. Priporočen je dvojni nanos maskare. Gre za make-up, ki bi ga najlažje opredelili kot dnevni make-up.
Permanentni make-up predstavlja posebno obliko make-upa. Nekateri ga uvrščajo že v območje plastične kirurgije, saj zagotavlja trajnejšo obstojnost in se izvaja s posebnim postopkom, ki spominja na laserski poseg. Je plačljiv in koži praviloma ne škoduje. Traja največ tri leta, saj se koža obnavlja. Zanj se odločajo tisti, ki želijo prikriti večje nepravilnosti ali pa jim je vsakodnevno nanašanje make-upa zaradi različnih vzrokov oteženo (npr. redke obrvi, solzne oči, alergije na običajen make up, prezaposlenost). Namenjen je predvsem obrobi ustnic, oči in obrvi. Zanj se odloča vse večje število posameznic in posameznikov.
Danes je make-up sinonim za higieno in skrbno urejen videz. Je individualna odločitev, v kakšni podobi se želimo v določenem trenutku predstaviti svoji okolici. Včasih je to izvedljivo s pomočjo nekoga, ki zna našo zamisel bolje izraziti. Vsekakor je najpomembnejši naš odziv ob pogledu na rezultat. Najpogosteje je najlepši prav tisti make-up, za katerega ne bi mogli nikdar trditi, da to je.

27. julij 2013
next :3
15. november 2014
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg