Moje ime je Emma in sem prav tako kot vsi vi običajna najstnica. Živim skupaj z dvema starejšima in dvema mlajšima bratoma ter mamo in očetom, v zvezni državi Kaliforniji, v mestu Clovis. Ja vem, nimam sestre in po resnici povedano me to prav nič ne moti. Kot šestnajstletnica sem »Fazanka« na Srednji šoli, katero obiskuje tudi nekaj ljudi iz naše soseske. Kot mnogi izmed vas, sem se tudi jaz zaljubila, le s to razliko, da so se ostali okrog mene tega zavedali prej kot jaz sama. Ime mu je bilo Paul, jasno je bilo, da je vedel. Predlagal mi je »zvezo« in ja, seveda sem bila tako naivna, da sem mu nasedla. Že v istem hipu, ko sem mu pritrdila, sem vedela, da je to le ena izmed njegovih potegavščin. Kaj naj rečem, obetaven začetek šolskega leta ni kaj. Vsi so vedeli za to, moram pa priznati, da sem bila srečna, ko se je Paul izpisal s šole. Trajalo je nekaj časa, da sem prebrodila krizo vprašanj in očitkov, kajti za naju s Paulom je vedelo veliko več ljudi, kot sem si sploh zamišljala. Trači so se razširili, vse do nekdanjih vrstnikov osnovne šole, ki pa seveda niso mogli, da se ne bi naslanjali ob tem. Bile pa so tudi izjeme prijateljev in sošolcev, ki so menili, da če bi oba resno mislila, bi bila lep parček, kar sem jim vedno znova zanikala. Počasi sem spet normalno zaživela in pozabila na vse skupaj. Nato pa sta predragi brat Brian ter njegova punca prišla do najbolj nore zamisli, kar sem jih kdaj slišala. Pripravila sta me do tega, da sem odšla z njima na koncert, kjer moram priznati, da sem uživala. Saj ne, da nisem hodila na koncerte, toda z tema dvema pa res ne. Bedno mi je bilo, da bi bila z njima, ko pa sem včasih dobila občutek, da sem jima prav v napoto. No ne tokrat, tokrat sta se prav odlično znašla in mislim, da ni nikomur žal-no vsaj meni se tako zdi. Seveda pa mi tam ni ušlo tudi nekaj znanih obrazov, ki sem jih po dolgem času spet srečala, nekatere obraze pa sem pogrešala (ne Paula). Med drugimi sem čisto mimogrede srečala mojo najboljšo prijateljico Mio. Zunaj sem bila do jutranjih ur, kar je samo po sebi napovedovalo bližajočega se jutranjega »mačka«.
25. julij 2012
Tole je prvi del oz. prolog moje zgodbe
25. julij 2012
Next
25. julij 2012
ah pia....bom smotana...po 5 se ne pogovarjam
25. julij 2012
Hahah sej tko prau
25. julij 2012
hehe...je ja
25. julij 2012
Bila sem sesuta, ko sem izvedela, da se je Mia spet preselila. Najbolj me je bolelo to, da mi tega ni sama povedala ampak sem izvedela naslednji dan od starejšega brata Kyla, ki mu je povedal Miin brat Maurice. Ne morem trditi, da mi koncert ni bil všeč toda kaj ko sem se poleg težav z Mio skregala še z bratom Brianom in njegovo punco Casey. Nisem vedela zakaj toda bila sem tista, ki je začela saj sem takrat bila zaspana in zaradi tega tudi zelo tečna. Peljala sta me domov, nato pa odšla h Casey v Kerman, kjer sta tudi prespala preostanek noči.
Kot po navadi vsako jutro tudi to ni bilo izjema, mama je že na vse zgodaj zjutraj priropotala v mojo sobo in začela kričati name:
»Kaj je zdaj to Emma, kar nič nisi vprašala, če lahko greš ven! Postala si takšna kot Brian, nikoli ne poveš kam greš, niti kdaj prideš, čisto nič…«
»Saj sem vprašala očeta, vedel je kje, s kom sem in tudi to, kdaj se vrnem. Zdaj pa me prooosim pusti spati, ura je šele…« pogledala sem na uro in zazijala.
»…kaj že pol desetih, daj ne me zajebavat.«
Preslišala je kletvico.
Kljub stokanju in ugovorom sem se morala spraviti iz postelje. Imela sem tako imenovanega »mačka«, ki sem ga na srečo že premagala do kosila, ko sta na obisk prišla Brian in Casey. Tudi ona dva sta, kakor je bilo videti premagala zaspanost, bila sta dobre volje. Jaz zase tega ravno nisem mogla trditi, bila sem še vedno jezna, ker se mami ni pogovorila z očetom o tem, da sem jaz šla na koncert. Vikend sem preživela v izogibanju večjih prepirov, kar mi je po čudežu uspelo.
08. avgust 2012
pru del pruga poglavja
08. avgust 2012
nextttt
11. avgust 2012
Next
11. avgust 2012
V šoli je bilo, kot je lahko le v šoli, med urami dolgčas, med odmorom pa: »Hej Emma, greva na čik? Jaz sem ga zelo potreben. Nujno!« Dominic pač, kakor je njemu podobno, vsak odmor tudi če je petminutni izkoristi za cigareto.
»Dom, a pa ti kdaj zdržiš en sam odmor brez nje. V redu, grem. A samo tokrat, že tisočkrat sem rekla, da bom nehala kadit.«
»Saj veš, da mi je pri tebi izjemno všeč, ker si tako neodločena... Hehe imam vsaj koga za družbo.« Bila sem jezna, ker sem mu spet popustila.
Mimo je prišla Casey.
»Emma! Ko boš imela konec, me počakaj pri stopnicah, k Brianu grem.«
»Danes imam osem ur. Meni je prav, lahko te počakam.«
»Greš spet kadit? Kaj nisi menda že prejšnje leto rekla, da boš nehala?«
Opazila je Doma, ki se je nestrpno prestopal.
»Moram, saj bom nehala, prisežem. Še ta mesec.«
»Me zanima ja, verjeti tebi glede tega, je isto, kot verjeti Brianu.«
Oba namreč, jaz in Brian sva kadila. Kar pa Casey niti malo ni bilo všeč.
»Daj no Emma! Odmora bo kmalu konec, midva pa sva še vedno v najvišjem nadstropju!!«
Imel je prav, zavlačevala sem. Ko sva se uspela vrniti pred razred, je profesorica že prišla.
»Kje pa sta bila vidva, skoraj bi vaju že zapisala.«
»Ja…bila sva na…no,imela sva še nekatere opravke, oprostite nama. Prosim ne vpišite naju.«
»Ne bom vaju. Toda le danes in nikoli več. Če se to še kdaj ponovi, bo neopravičena ura.«
Bila sem hvaležna Dominicu, da se je znašel, saj smo vsi vedeli, da je kajenje med kratkimi odmori strogo prepovedano, kar seveda »zelo vestno« upoštevamo. Usedla sem se v zadnjo klop, kjer sedim pri večini predmetov. Med moji prijateljici Alexo ter Zoe.
»Kaj pa sta delala, česa mi ne vemo Emma?« Me je zbodla Zoe.
»Spet si kadila, povohaj se, kako zaudarjaš!« Alexa je imela prav, na to nisem imela komentarja.
Bila je jezna, ker obljubljam, da bom prenehala vendar še nikoli nisem niti za en teden. Imela je nekaj, česar jaz nisem premogla. Voljo do zdravega življenja.
16. avgust 2012
zj pa tko....če ne mislte mal več znimanja pokazat z tole, kar pišm, pol se tut jst ne nameravam več mučt s pisanjem...hvala
16. avgust 2012
p.s.: drug del pruga poglavja
16. avgust 2012
u104814
u104814
next
24. avgust 2012
Next ;D
24. avgust 2012
Next
25. avgust 2012
u97794
u97794
neeeeeeeeeeeeeext
nova bralka
26. avgust 2012
welcom
26. avgust 2012
»Prisežem, danes je bila zadnja. Nikoli več je ne bom niti pogledala.«
»Tiho Emma, najprej zamudiš, nato pa še klepetaš. Želiš da te zdaj resno nagradim z neopravičeno uro?!«
»Ne, gospa profesor. Oprostite ne bo se ponovilo.« Jezna sem bila sama nase, ker sem bila opozorjena že dvakrat v eni uri. Po šoli sem se Alexi opravičila, ker je nisem mogla pospremiti do železniške postaje, saj sem odšla domov s Casey. Vseeno si je našla družbo, odšla je skupaj z Zoe in Sarah, prijateljico, ki je bila nekoliko čudaška.
Spravila sem se učit, saj so se spraševanja in testi že začeli. Moja zagretost je minila v trenutku, ko je Kyle v sobo pripeljal mlajša bratca šestmesečnega Timothya, za njima pa je capljal eno in pol letni Eric. Službe varuške nisem ravno oboževala, zato sem že po dveh urah poiskala Briana in Casey. Nekako mi ju je uspelo prepričati, da sta ju popazila. Surfala sem po internetu, pregledala novice na Facebooku in poslušala nekaj komadov na YouTubu.
Bila sem vesela, ker se je pričel vikend in si bom lahko oddahnila od šole. Pri večerji mi je mami omenila, da bomo priredili zabavo. Lahko bi rekla, da sem blažena, ker sem imela vsaj nekaj za početi. Očistila sem kopalnico, pospravila kuhinjo, mami pomagala peči piškotke in odšla z očetom po nakupih. Nakupila sva sicer preveč vsega toda nihče se ni zmenil za to, vsi smo bili prezaposleni.
Povabljenih je bilo kar nekaj; mamini in očetovi prijatelji, Brianovi: Jason, Andrew in Jill ter seveda Casey in moji; Dominic, Sarah, Alexa, Zoe in Tinna. Kyle se je odločil, da nikogar ne bo povabil, ker je že tako ali tako zelo veliko povabljenih. In prav je imel, kljub temu, da Sarah, Zoe in Jill niso mogli priti zaradi obveznosti, nas je bilo še vedno približno dvajset. Vstala sem in odšla na svež zrak na dvorišče, kamor so mi je sledila še ostala mladina.
Bili smo brez starejših, sami in imeli smo se super. Pogovor je kmalu nanesel na moje življenje. Brian, Kyle ter Casey so me kar naprej zbadali z nekdanjim sošolcem Paulom, ki me je davno tega osvajal. Vsi so se smejali temu, razen Brianovega prijatelja Jasona. Zdelo se mi je, kot da bi ga bolelo, da govorijo o mojem »ljubezenskem« življenju. Mene ni pretirano, ne vem zakaj bi moralo njega, ki me sploh ni poznal drugače, kot prijateljevo sestro.
28. avgust 2012
drug del pruga poglavja
28. avgust 2012
next
novaa brauka
28. avgust 2012
Next ;D
28. avgust 2012
Neeextaj(:
07. oktober 2012
Kasneje sem z Alexo in Tinno mojo sošolko in prijateljico odšla v mojo sobo, da bi jima razložila snov, ko sta bili že ravno obe pri meni. Seveda je bilo to precej težko, ko pa sem razmišljala samo o tem, zakaj me je Jason tako žalostno gledal. Pa tudi onidve nista bili nič kaj zagreti za učenje. V sobo je prišla Casey:
»Brian in Jason bi rada govorila s tabo.«
Zazijala sem:
»Zakaj? Pa naj prideta do mene, če je že tako nujno.«
»Takoj!«
Casey je izgubljala potrpljenje. Ni mi dala izbire, morala sem oditi z njo v Brianovo sobo. Očitno so se zdaj ostali pridružili starejšim.
Ko sem prišla v sobo, je Brian sedel na postelji, Jason pa je bil za računalnikom. Casey je zamrmrala nekaj o tem, da gre pomagat moji mami pri pripravljanju hrane. Odšla je. Strmela sem najprej v Briana, nato v Jasona in obratno, ni mi bilo jasno kaj tako pomembnega mi imata za povedati. Ni me presenetilo, ko je spregovoril Jason:
»Potrebujem uslugo.«
Spregovoril je z glasom, ki ni bil značilen zanj.
»Povej, bom videla kaj lahko storim za vaju.«
»Bi lahko ti, Alexa in Tinna pripravile hrano za žar medtem, ko ga bova midva z Jasonom zakurila?« se je oglasil Brian.
Ni kaj, zelo pomembno stvar sta mi imela povedati. V glavnem, storile smo kot nam je bilo naročeno ter nato pomagale pripraviti še mizo. Čas nam je ob delu zelo hitro mineval in ozračje je postajalo vse bolj tiho.
Dan se je kmalu prevesil v noč. Alexa in Tinna sta morali že ob desetih oditi, ker nista bili iz Clovisa in nista bili še polnoletni. Prijatelji očeta in matere so se začeli poslavljati in kmalu smo ostali le še jaz, Brian, Casey, Kyle, Jason in Andrew, ki se je tudi odpravil, saj je imel naslednji dan službo zgodaj zjutraj. Casey in Brian sta odšla noter.
» Jason, kaj pa ti, ne greš not?«
Brian bi skoraj pozabil nanj.
»Nee, ne še. Pridem takoj, ko pokadim enega.«
Počasi mi je šlo že na živce, da skoraj vsak poleg mene kadi, čeprav ne vem zakaj, saj sem tudi jaz.
pardon za zamudo...
23. december 2012
»Kakor želiš. Emma, prosim delaj mu družbo dokler bo zunaj.«
Skomignila sem z rameni in mu prikimala.
V bistvu ni bilo kajenje vzrok, da je ostal zunaj.
»Torej, ti je bil Paul res všeč ali te je le zafrkaval v glavo?«
»Budalo je delal iz mene, če to misliš. Drugače pa, bil mi je všeč .«
Paul je bil moj nekdanji sošolec, ki me je osvajal in se na nek način delal norca z mene. Jason je za hip molčal, nato pa dokaj umirjeno vprašal:
»Kaj pa čutiš do mene, sem ti všeč?«
Debelo sem pogledala in skoraj bi se zadušila, medtem ko sem padla v globok kašelj.
»Nočem biti nesramna, ampak ne. V bistvu sploh ne vem, kaj sploh čutim do kogar koli, dokler se ne umirim. Vse kar potrebujem sedaj, je čas.«
»Ne priganjam te, samo želim, da veš. Želim, da sva midva več kot prijatelja.«
Ko sva s tem prebila led, sva nekaj časa govorila o tem, nato pa se je Jason odpravil v hišo. Bila sem zmedena, nisem vedela, ali čutim samo naklonjenost ali mogoče tudi kaj več. Vedela sem samo to, da se mi bo zmešalo, če si ne vzamem časa in vsega v miru razmislim.
V šoli sem bila zaspana, kot že dolgo ne. Malico sem imela skupaj z Casey in Ashley, njeno prijateljico. Odšla sem na klopce na hodniku, kamor sem vedno hodila ko sem pojedla. Tam so že bile Alexa, Casey in Ashley. Logično je bilo, da bom vprašala po Jasonu, saj sta ga Casey in Ashley dobro poznali.
»Casey, kako kaj Jason, nekaj me zanima glede njega. Koliko je on sploh star? Deloval mi je tam okrog 22, 23 let«
»Ashley, koliko je res Jason star? Nisem prepričana ali je 18 ali 19.«
Se je Casey obrnila na Ashley..
»Letos bo 19.«
Ashley je bila edina malo bolj na tekočem.
25. junij 2013
Alexa me je začudeno pogledala. Vse se ji je razjasnilo, ko me je Casey opozorila na meni do tedaj še neznano dejstvo:
»Emma, res da je mlajši kot si si predstavljala, saj je njegov polbrat Andrew star 24 let. Vidi se, da ti je všeč.«
Zardela sem, Casey pa je nadaljevala:
»Toda on ima punco, ime ji je Cindy. Hodita že 6 mesecev, tako da nimaš možnosti.«
»Lažeš!«
Nisem ravno slovela po kontroliranju čustev in velikokrat sem to tudi dokazala. Saj Jason ni bil tak. Ne more biti.
»Ne verjamem ti. Nič ti ne verjamem!«
»Dam ti njeno številko, sama se prepričaj.«
Poznala sem Cindy. Bila je moja sošolka v osnovni šoli. Nisem si predstavljala takšnega Jasona, že res da je kadil toda v šestih mesecih očitno odkar je v zvezi se je kar precej skuliral. Kakšen je bil prej raje ne bi omenjala.
28. februar 2014
u172259
u172259
neeeeeeeeeeeeeext+ nova bralka lohk še dodaš slike
24. maj 2014
next
26. maj 2014
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg