Forum
u108011
u108011
Valerie je k prsim stisnila plišastega medvedka. tako se obnaša že od svojega petega leta - te igrače ne spusti iz rok niti v šoli. ''Vale, ljubica,'' se oglasi njen oče. Dvigne pogled. ''Daj mi medveda,'' jo proseče pogleda. ''Medvedka!'' ga hitro ter jezno popravi najstnica. ''Valerie, stara si štirinajst, čas je...'' ''Ne,'' je odvrnila. Mama pogleda hčerko. ''Vale, zelo, res neskončno te imava rada, a to moramo končati.'' Vzela si je trenutek za premislek potem pa nadaljevala: ''Saj nočeš, da te imajo ludje za noro?'' ''Mama, čisto vseeno mi je!'' skomigne. Skrbnika se nemočno spogledata. ''Nimava možnosti,'' odvrne mama. ''Rose, tega ne moreva storiti,'' po licu mu steče solza. ''Najina hčerka je...'' ''Adam, nimava izbire, končati se mora. Hitreje kot bova opravila, bolje bo.'' ''Ampak...'' ''Pomagaj mi.'' ga utiša. Valerie gleda njena starša in že pomisli na nekaj najbolj strašnega - smrt.
''Rose, vseeno...'' se je ustavil oče. ''Ne morem.'' Sedel je poleg Valerie in jo pobožal po dlani. ''Daj mi medvedka, draga.'' jo spet zaprosi. Ta mirno odkima. ''Moje življenje je.'' doda. ''Saj vem, Vale, a kmalu tvojega...'' ''Ne govori tega!'' je naenkrat zakričala Rose, mama, ki bi si jo želela vsaka mladoletna deklica. ''Mora vedeti,'' skomigne Adam. ''Ne, ne sme izvedeti.'' ''Kaj?! O čem govorita?!'' Valerie zdaj živčno pogleduje od enega do drugega starša. Starh jo grabi vedno močneje. Oče pod hudim stresom spet reče: ''Daj mi medvedka.'' ''N-nočem,'' v joku zašepeta Valerie. ''Valerie, izgubila boš vse, če nama ga ne daš.'' ''Le medvedek je!'' se brani punčka. ''Saj, daj nama ga.'' ''Danny je moj,'' zahlasta. ''Nimava izbire.'' Mama roke prekriža na prsih. ''Ne, Rose, tega ne bom storil za nč na svetu!'' ''Potem naredimo to skupaj,''
''Kaj, mami?'' zapiska sestrica štirinajstletne punce. ''Nič,'' si hitro obriše solze. ''Kaj se dogaja?'' se spet oglasi Nadine. ''Nad, pojdi v posteljo,'' Petletnica se zavrti na petah in zavzdihne. ''Želim vedeti,'' zašepeta. Punčka je tako zelo že razvita, da se ji po glavi rojijo misli, ki si jih še odrasel človek ne more zamisliti. Tako pametna je. Že pri treh letih je zaplesala na pesem od Shakire, pri petih pa že skoraj razume situacijo nemočne smrti. ''Nočem da mi umre sestrica.'' v joku reče in se odpravi v posteljo k rožnati steni.
''Valerie,'' šepne. ''K-kaj, oče?'' ''Nočem da se ti kaj zgodi. Rad te imam.'' Deklica se stisne ob steno. ''Ne dam vama ga. Nikoli!'' zakriči. Mamo zaboli srce. V rokah drži nož. Trese se. ''Ne bo ti žal...'' ''Žal?! Žal da vama dam svojega edinega prijatelja!?'' ''Valerie, samo medvedek je.'' jo miri oče. ''Ne razumeta.'' zašepeta in povesi pogled. Valerie boža modri žamet. Probava skriti potrebo po medvedku. Rabi ga, a noben ne razume tega.
#VALERIE[klikni]
*
-okej?:$
22. december 2012
u93404
u93404
omg, ful nor začetek. next, itakkkk!!!
22. december 2012
u108011
u108011
-hvaaaaaaalaa c:
-res si naaaaajnaaaaaaajnaaaaajboljša bralka. oglašuuj< 3
22. december 2012
u93404
u93404
takoj začnem...
22. december 2012
u108011
u108011
:**
22. december 2012
neext!
Ful mi je useec!
A to ma uno bolezn, k se obnasa kt otrok?
22. december 2012
neext!
Ful mi je useec!
A to ma uno bolezn, k se obnasa kt otrok?
22. december 2012
u91970
u91970
Next c:
22. december 2012
u108011
u108011
recimo xđ
22. december 2012
u91970
u91970
dej nextiiii o:
ti si itak obsedena z nextanji tko da ja, nextiiii < 3
in kaj pomeni blue velvet? ne da se mi na prevajalnik x'd
22. december 2012
u108011
u108011
mder žamet, hana x'd
-zato je tut medvedek iz modrega žameta< 33
***********************************************************
bom nextala ja, sam še neki pogledam c:
22. december 2012
u113544
u113544
next
22. december 2012
u108011
u108011
Stegnila je roko. ''Naredita kar hočeta z mano, vzemita mi življenje, a ne vzemita njega, nič ni naredil.'' je poskušala. ''Valerie, ali veš?'' je zašepetala mati. ''B-bolezen imaš.'' je zajecljal oče. Valerie je zadrhtela. 'Vedela sem' si je mislila. ''Nič hudega.'' je zamrmrmala. ''To se ti zdi, a je zelo hudo bolezen,'' Deklica se je opogumila. ''Kakor sem že rekla, vzemita mi življenje, vidim, da vam delam prevelike probleme. Zaradi medvedka?!'' Oče je pogledal k mami, da bi poiskal kakšno besedo, a je vodstvo že prevzela njegova žena. ''Valerie, dementna si.Pozabila si, da sem ti rekla, da imaš bolezen, kajne?'' ''Ne!'' se je branila. ''Zdaj pa mi daj medvedka.''
Valerie pozabi vse, razen medvedka. Nanj je navezana že dolga leta in brez njega bi umrla. Starša sta se trudila, da bi rešila njeno življenje, ob enem pa nista več zdržala. Morala bi v sirotišnico. ''Adam, odločila sem se.'' je mama položila dlan na moževo. ''N-ne, lahko se ji kaj zgodi.'' ''A to en bo najina krivda,'' je zašepetala. Trudila se je zakriti nemočno ljubezen do hčerke. Ni ji ravno uspevalo.
''Pustila me bosta, kajne?'' je izstrelila Valerie. ''Ne, nikakor.'' se je nasmehnila njena mati. ''Ne laži. Nikoli več. Nikoli ne laži, ko veš kaj je res, mama.'' Rose je zavzdihnila. Rose je zelo mlada mati in nima dovolj oči v svoji koži, da bi pomagala hčerki, ki jo neizmerno ljubi. ''Ne moreva več skrbeti zate.'' za trenutek so vsi obmolknili. ''Želim si, da ne bi bilo tako. Verjetno se ti zdi, da te ne marava več, a midva te ljubiva, Valerie.''
Lahko bi rekli, da sta se starša bala svoje mladoletne hčerke, saj sta govorila z bolečino v srcu. Ne zato, ker jo bosta v enem dnevu zapustila. To zato, ker jima lahko hčerka nevede naredi veliko škodo, da ne omenjam poškodbe, ki bi jih lahko zadala obema.
''In Nadine?'' je jezno zašepetala Valerie. Bila je ljubosumna na svojo mlajšo sestrico in poasi je pozabljala njeno ime. ''In N-Nadine?'' je spet zajecljala. Spomin se ji je krčil, a ni pozabila, da v rokah še vedno stiska Dannyja, medvedka iz modrega žameta.
Za nekaj časa je tiho jokala, saj odgovora ni dobila. Soočala se je z največjim strahom - pozabljala je še svoje ime. začela ga je počasi izgovarjati: ''Valerie, Valerie, Valerie...'' Jezik se ji je zatikal ob zobe, besede so se ji krajšale: ''Valie, Valie...'' je mrmrala. ''Vale, Vale, Vale...'' je nadaljevala. Začutila je dlan na njeni. ''Kaj j-je?'' je pogledala k materi. ''Čas bo,'' se ji je nasmehnila.-klikni(:
22. december 2012
next
22. december 2012
u113544
u113544
next
22. december 2012
u93404
u93404
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext!!! -fenomenalen del, čim prej mora bit nov zame.! res maš največji talent.!
22. december 2012
u91970
u91970
next :c
22. december 2012
neext!
22. december 2012
u108011
u108011
hvala:*
za ıпғıпıтч.◊ ... kako ti je ime? :3
____
''Mama, karkoli boš naredila zame, vedi...'' Obmolknila je, da bi premislila, če bo, to, kar bo rekla resnično. In obludovala je sama sebe. Pogumna je bila. ''Rada te imam.''
Čez nekaj trenutkov jo je ta objela. Na žalst pa je bilo Valerie neudobno - vse je pozabila. ''Kje sem?'' je zmedeno vprašala. ''Ljubica, doma si.'' se je nasmehnila Rose in ji iz rok hotela izpuliti medvedka. ''Ne Dannyja!'' Začela si je momljati Dannyjevo ime. ''Kako ni pozabila nanj?'' je besno vprašala mama in pogledala Adama. ''Ne glej mene,'' je razočarano skomignil njen mož. ''Zakaj je vse tako zakomplicirano?'' Rose je zajokala. Valerie pa se je še vedno stiskala v kot. ''Rekla si, da je čas.'' jo je opomnil partner. ''Ah, ja, saj res.'' je zamomljala in mu še malo zamočila majico. ''Kaj je narobe?'' je še vedno zmedeno, a zdaj že bolj shrljivo vprašala Valerie, njuna hčerka.
''Tvoja mama joče.'' je pojasnil Adam. ''Kdo je 'tvoja mama' ?'' je prestrašeno nadaljevala. ''Tvoja mati, Vale.'' ''Kdo je to?'' se je še bolj stisnila v kot. ''Ne skrbi, rada te ima.'' jo je miril oče. ''Ne poznam je!'' je ustrašeno zakričala. ''Hej, Adam, nehaj.'' je zamrmrala Rose in ga pogledala. Poljub mu je pritisnila na lice. ''Greva.'' je dejala Valerie, pogleda pa ji ni namenila. Strah jo je bilo. Na smrt. Najraje bi se vgreznila v tla. Počutila se je, kakor, da je za vse sama, da se mora družiti z noro punco, ki nima pojma o sebi. ''Kako ti je ime?'' je tiho vprašala Valerie. ''Lahko bi te vprašala isto, pa vem, da ne boš znala odgovoriti. vsaj ne prav...'' je zamomljala njena mati, ki ej bila sita pregovarjanja, ali celo POGOVARJANJA z njo. ''Danny! Danny! Danny!'' je začela vpiti. Njena skrbnica je to želela preslišati. Pogled je usmerila k medvedku. Zdelo se ji je, da se ta reži naravnost njej v obraz. ''Kako le ni pozabila njegovo ime?'' si je postavila vprašanje, na katerega ni bilo mogoče odgovoriti. Skobacali sta se v avto. Adam jima je tiho sledil. Ni se hotel vmešavati v zadevo, že tako je bil najboljši oče na svetu, ki bo izgubil najbolj noro hčerko čeu uro ali dve. ''Rose,'' je prijel ženo za roko. ''Nimam časa.'' ga je nemirno odrinila. ''Kaj se dogaja z tabo, ljubica?'' jo je nežno vprašal. Želel je biti čim bolj prijazen, ljubeč oče ter mož. ''Nočem govoriti o tem.''
Zapeljala je iz dovoza na avtocesto. Niso soregovorili besede, razen, ko je Valerie začela šepetati nekaj o Dannyju: ''Poročila? Ti? Jaz? Skupaj? Midva? Zdaj?'' Rose je pomežiknila, saj je videla prikimajočega medvedka modre barve. ''Adam, si videl?!'' ga je ruknila. ''Kaj, draga?'' je želel vedeti. ''Medvedek...'' Utihnila je. ''Zdi se mi, da se mi meša.'' je dejala. ''Ne, le pretresena si. Oh, zavij levo.'' je skomignil. Njen mož se je že zdavnaj pomiril in z mislijo v glavi, da bo Valerie prišla v dobre roke, izstopil.
--
''Kaj je narobe z njo?'' je tiho vprašala uslužbenica, ko je Valerie brskala med knjižnjimi policami. ''Je to nenormalno?!'' jo je nejevolno ošinila Rose. ''Ne, ne, a tega ne počne noben drug najstnik. Ponavadi navalijo na video igrice in podobno. Sledite mi v njeno sobo.'' je hitro dodala Selena, mlada, obilna ženska. ''Valerie se bo morala slikati. Gola, če ne zameri.'' so začeli pogovor. ''Zakaj?'' je zahtevala vedeti mama. Adam jo je očetovsko pogledal. ''Rose, ne bo več v najinih rokah, ne skrbi...'' ''Pravzaprav moram vedeti!'' ga je prekinila. ''Gospodična... hm,'' ''Rose.'' je zavila z očmi. ''Gospodična Rose, Valerie, vaša hčerka bo v rokah najboljših uslužbencev, ne skrbite.'' je dejala Selena. ''Želim odgovor.'' ''Oh, ja, no... Nevem.'' Rose je nejeverno ustnice pribljižala Seleninemu umazanemu, zapolnjenemu ušesu. ''So tu tatuji dovoljeni?'' je z gnusom šepnila. ''To pa na žalost... ne bi vedela.'' ''Pičku, kaj sploh veste!'' je zavpila Rose. Mož jo je želel pomiriti. ''Poglejte, doma naju čaka 5-letna hčerka, ki še ni ravno 'samostojna' in želim jo čim prej spet videti. Če za Valerie ne poskrbite, kakor želim... tožila vas bom, prisežem.'' Kazalec se je skoraj stikal z Seleninem dolgim nosom, kmalu pa ga tam ni bilo več - Rose jo je popihala nazaj k Valerie, da bi se poslovila.
''Valerie!'' je histerično zavpila, ko njene hčerke tam NI bilo. Bruhnila je v tih jok.
22. december 2012
u113544
u113544
neeext
22. december 2012
u91970
u91970
neext :3
zakaj daš u usaki zgodbici ime selena? x'd
no usaj zabita je ta selena :Đ
22. december 2012
u108011
u108011
ja omg no c;
22. december 2012
u91970
u91970
lol dej taylor eni pofukanki ime se bom režalaaaa :'D
22. december 2012
u108011
u108011
okej:*
22. december 2012
u108011
u108011
''Takoj sem!'' je zavpila Selena. Hodnik je bil čisto prazen in ne bi bilo možno, da se dementna Valerie zgubi na hodniku. A vsi Rosiini upi so odpadli. Z Adamom sta obsedela na kavču in čakala, da jo bo našla Selena. ''Mi bo kdo pomagal?'' je zadihano po petih minutah potožila Sel. ''Ne?'' je odvrnila Rose. Adam se je potiho zasmejal. Ni dajal vtisa, da ga sploh še skrbi. Adam je mlajši od Rose, star je 27 let, Rose pa je 28. kakor sem rekla, mlada starša sta, a nič ju ne bi ustavilo... razen takšna izguba. ''Adam, te sploh še kaj briga?'' je zašepetala njegova žena. ''Seveda me, a poglej jo,'' se je zasmejal in z prstom pomignil na Valerie, ki je počasi listala stranice strateške knjige - Imperator, ali nekaj podobnega. ''Valerie, pridi, v sobo greš.'' jo je napodila Selena. ''Se lahko vsaj posloviva?'' je začudeno pogledala Rose. Adam je povesil pogled, ko je Rose dobila odgovor. ''Potem pa pojdiva.'' je potrepljal partnerico pa hrbtu. ''Ne,'' Po licu so ji tekle neskončne solze. ''Bojim se, da vaše besede ne bodo prepričale Taylor...'' ''Taylor?!'' je Rose jezno brcnila v zrak. ''Glavno...'' Mamica ji ni pustial dokončati. ''Pa naj se stepe! Z mano!" Prerila se je mimo, do Valeriine sobe. ''Kaj delaš?'' se je namrdnila Rose.
Victorica je imela roko v hlačah. ''Nevem,'' je nasmejano odgovorila. ''Ne veš kdo sem, kajne?'' je potrto vprašala Rose. Valerie se je nasmehnila. ''Bežno vem, da si zelo neumna.'' Rose je bruhnila v žalosten smeh. ''Jaz pa vem, kako zelo te imam rada.'' Glavo je naslonila na vrata in še zadnjič uzrla svojo hčerko. ''In...'' jo je zmorila uslužbenica. ''Sobo si bo delila z Taylor, glavno...'' Rose jo je spet prekinila. ''Kaj?!'' ''In z Daniellom.'' se je dokončala Selena. ''Z Taylor nikakor ne bo v sobi.'' se je vmešal Adam. ''Gospodič... Adam.'' Pogoltnila je slino. Valerie se je histerično režala in vsem je že šla na živce. ''Nič ne morem, tako je.'' je skomignila.
Stopili so na hodnik, da bi Valerie za trenutek pustili sami. ''Oh in...'' Pogledala je k dvema noro privlačnima fantoma, ki sta se nenadoma pojavila na drugi strani hodnika. ''To je Greg,'' je pokazala na tistega v modri majici. ''Tisto pa je Sam.''
Rose se je nasmehnila in si šla z roko skozi lase. Adam je zavzdihnil.-klikni:3
22. december 2012
u91970
u91970
next :3
22. december 2012
u113544
u113544
next
22. december 2012
u108011
u108011
Skupaj sta se vrnila domov, v tišini. Tega se v zgodobini njune zveze še ni zgodilo. Rose se je ves čas smehljala, Adam pa je obžaloval, da je Selena predstavila ta dva fanta. Saj sta premlada zanjo, kaj pa misli...
''Rose,'' se je oglasil Adam. ''Prosim, ljubček?'' je zažvrgolela. ''Zakaj si tako vesela?'' Skril je potrto del njegovega srca in se prisilno nasmehnil. ''Nič, le tako sem srečna, ker sem se znebila te umaznice.'' je skomignila. Skoraj je zavil z ceste, a si je raje premislil. Bilo mu je sumljivo, Rose je ljubila Valerie in zanjo bi naredila vse, zdaj pa govori, da je umazanica. ''Zakaj?'' ''Zakaj?!'' je ponovila smeje. ''Da,'' jo je pogledal. ''Ker je bila navadna najstniška problematična punca!" ''Ampak jaz... mislil sem, da ti je zares žal.'' ''Ah, kje.''
*
''V mesto grem, z prijateljicami,'' je Rose ošinila Adama, ki je nemirno brcal v steno. ''Mamica.'' se je oglasila Nadine. ''Kje je Valerie?'' Rose je sploh ni želela poslušati. ''Mudi se mi, ljubica.''
______________
men je ta zgodba bedna no c:
začela bom novooo s:
22. december 2012
u91970
u91970
neeeeeeeeeeeeee prou jača jeee< 333 dej nexti< 3
22. december 2012
u93404
u93404
neeeeeeeeexttt!! prej nisem bla na igrah. tjaša, drugač. kako pa teb?
22. december 2012
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg