Zgodba o prijatelju Rexu
29. april 2011
Bilo je lepo poletno jutro. Kot ponavadi vstanem zelo zgodaj in premišljujem o mojih prijateljih. Namreč bilo je konec šole in začele so se glavne počitnice.
Vsak dan mi je postajalo vse bolj dolgčas. Pomagale mi niso niti knjige same niti računalnik in prav tako ne televizija. Razmišljala sem kako bi bilo lepo,če bi bil nekdo poleg mene in se pogovarjal z mano. Zamišljena sem strmela u daljavo. Piran ( kjer sem takrat živela) se mi ni nikoli zdel tako drugačen in dolgočasen. Vedno je bilo lepo strmeti v daljavo in opazovati barke,ki plujejo po morju. Nato mi oče pove, da bom dobila psa. Škotskega ovčarja. Ko sem to slišala sem se tako razveselila,da sem nemudoma pozabila na dolgčas in žalost. Dnevi so tekli in vsak dan bolje sem pričakovala psa. Razmišljala sem o imenih zanj in se domislila, da mu bom dala ime Rex.

Jz ( Maja)RexNext .. Prišel je dan, ko je oče popoldan prispel domov jaz pa sem čakala kot vsak dan na prihod svojega pasjega prijatelčka. In po dolgih dnevih čakanja sem vendarle dočakala. Iz avtomobila je skočil majhen razigran psiček. Bil je škotski ovčar in od veselja so se mi orosile oči. Bil je ljubek in prijazen kuža.Kdo bi si želel boljšega psa. Takoj sem izjavila,da mu bo ime Rex. Oče je rekel, da moram zanj skrbeti in paziti, odgovorila sem mu da bom in se že posvetila Rexu. Rexa sem takoj odpeljala na kopališče, kjer so me čalali prijatelji. Vsi so ga bili veseli in mi govorili kakšno srečo imam,da sem ga dobila. ...
Že sem prihitela domov je za hišo stala prelepa utica za mojega Rexa. Bila sem presenečena in vesela. Rex pa je veselo tekal na okoli. Tisti dan je bil zame najlepši dan med počitnicami. .. Next?
29. april 2011
Ups neki se je zalomil ... no tu je REX


29. april 2011
Naj nadaljujm ?
29. april 2011
u39401
u39401
nextii :Đ
29. april 2011
Naslednjega dne sem vstala še bolj zgodaj kot ponavadi. Hitro sem stopila na balkon odgrnila zavese in name so planili topli sončni žark, ki so mi popolnoma odprli oči. Spodaj me je že čakal mali navihani Rex. Hitro sem vrgla nekaj oblačil nase in odvihrala po stopnicah navzdol. Odprla sem vrata in Rex je planil name. Smejala sem se kot še nikoli in vesela sem bila, da me je bil navsezgodaj zjutraj že nekdo zelo vesel. Že sva se odpravila na kopališče,tekla sva vseskozi do plaže, kjer so naju že čakale prijateljice in prijatelji. Skupaj smo plavali, Rex pa nas je opazoval iz majhne skalice,ki je bila kot nalašč zanj. Veliko ljudi pa je opazovalo njega in govorilo kako prisrčen je in kako lepo naučen vseh manir. Ampak jaz, ga nisem prav nič učila,ničesar.. Vse kar je znal je znal Rex sam. Bil je res sijajen prijatelj in sijajen kuža. Po kopanju sva se z Rexom odpravila domov. Zopet sva tekla po ozkih Piranskih ulicah, vse do doma. Nikoli pa nisem mislila, da taka mala stvarca tako hitro teče, bila sem ponosna nanj. Ko sva prispela domov se je Rexi ulegel pod velik bor, ki je stal pred hišo. Veselo me je opazoval pri kosilu in od časa do časa tudi glasno zalajal. Seveda je tudi on dobil svoje kosilo. Po kosilu pa sem ga peljala na kraj ''hrib miru'' kot sem imenovala oni hrib nad Piranskim zalivom, kjer sem še sama a včasih tudi z prijatelji premagovala strah,nemir,predvsem pa dolgčas. Pot do tega hriba je vodila preko tržnice,plaže,skozi borov gozd, mimo zbiralnika vode. Pot je seveda dolga za 20 minut hoda a z Rexom sva seveda ustrajala do konca. Ko sva prišla na vrh hriba se je nama pred očmi razprostrl pogled na morje... na Piranski zaliv. Opazovala sem jadrnice in barke ki so plavale po morju. Opazovala sem tudi dogajanje in vrvež na plaži, Rex pa je ves vesel tekal naokoli po hribu in prisrčno lajal.. Skupaj sva se igrala in lovila a priznam, da me je ulovil še preden sem dobro začela teči.. Takrat sem začutila, da je Rex nekaj posebnega, ki je vstopilo v moje življenje in mi ga polepšalo. Rexa sem zopet močno objela in oba sva strmela v daljavo, ki jo je prekrivalo morje...Rexove oči pa so se lesketale in njegova dlaka je plapolala kakor zastava v vetru. Objela sem ga in prisrčno se je stisil k meni.. Rekla sem mu '' Rex... ti si nekaj posebnega in to boš tudi ostal''.. Nato sem naprej strmela v daljavo...

Nadaljujem ?
29. april 2011
u21889
u21889
jaaa
29. april 2011
Okj nadaljujem....

Bilo je že proti večeru.. ko je nastajal mrak,črički so peli in burja je majala krošnje borovcev. Tekla sva vse do doma.. A nekaj naju je močno presenetilo... nekaj zelo strašnega, kar je bilo res prevelik zalogaj za malega Rexa .. Ta zalogaj je bila huda nevihta... hudo bliskanje in grmenje,močan veter... Seveda sem bila presrečna, da sva domov prispela pravočasno... a ulile so se mi solze saj Rexa nisem mogla kar pustiti zunaj,saj kljub temu,da je imel izvrstno uto.. ga je bilo strah. Videla sem njegove male prestrašene očke.. ki so prosile in prosile, da ga spustim v hišo.. v mojo bližino .. Z velikim veseljem sem ga vzela pod streho.. Bil je premočen saj je stal na pragu in ni upal v uto medtem ko sem jaz prepričevala očeta, da naj ga spusti v hišo.. Seveda sem ga le prepričala a ni trajalo tako malo časa. Pa vednarle... Mali Rexi je navihano prihitel k meni in planil name... očetu pa je nadel vesel,širok nasmeh... In čudila sem se kako mu ga je uspelo nasmejati.. saj pri branju časopisa oče ni nikoli dobre volje, še posebaj,če so članki kratki ali pa dolgi ter zapleteni in dolgočasni ali preveč pretresljivi.. Sama nikoli nisem pogledala časopisa.. saj..saj...so se mi tiste strani in črno belo besedilo zdele preveč dolgočasne... No pa preidemo k stvari... Rex je navihano mahal z repom...takoj sem vedela, da nekaj želi... Hranaa!!! U trenutku sem stekla ven na dež po njegovo skodelico ... bila sem mokra a seveda VSE bi naredila za Rexa VSE pa naj bo še tako težko. Rex me je gledal in še vedno navihano mahal z repkom... Njegova usta ... zdelo se mi je kakor, da se mi je nasmehnil.... če se pa to ni videlo nazunaj sem čutila jaz sama to odznotraj... Ko je nemudoma pojedel vse kar je imel v skodelici sem odhitela po brisačo in ga ovila v njo... oče pa ... ahh... kot ponavadi zatopljen v branje časopisa.... Rex ga je z hudomušnim in nagajivim pogledom pogledal in nagnil glavo ter zalajal... Heh.. vedela sem,da se mu smeje in tako sem se nasmejala tudi jaz... Potem pa je sledilo spanje.. Z Rexom sva se odpravila v mojo sobo...Rexa sem položila v košaro in ga ogrnila.. sama pa sem zlezla v posteljo.. vsake toliko časa sem pogledala proti košari kjer je spal Rex.. vedno sem ga uzrla tam in vesela sem bila, da ga imam....... Pozno ponoči pa sem nekaj začutila .. zelo sem se ustrašila in pogledala na drugo stran postelje.. bil je Rexi z svojimi močnimi zobki je vlekel odejo name.. Vesela sem ga objela in mu prišepnila '' Rexi vstal si zame?? Da bi me pokril??' Oh ti prijazni moj samo moj navihani kuža'' Hvala ti '' Sem mu rekla.... nisem ga zanesla nazai v košaro... Pustila sem ga na postelji, da je bil zraven mene.. Objela sem ga in pokrila .. spančkal je poleg mene ... zagrnila sem še zaveso nad seboj in upihnila svečo.... nato sva zaspala ... vendar sem usake toliko časa odprla oči in pogledala če je še poleg mene.... in....in... Rex je bil poleg mene... nato sem veselo zaspala nazaj...........

Nadaljujem?
29. april 2011
u39401
u39401
nextii :Đ
29. april 2011
Naslednji dan sem zjutraj ko sem se zbudila pogledala na drugo stran postelje, če Rex še spi poleg .. Ko sem se ozrla Rexa na moji desni strani ni več bilo… Prestrašeno me je vrglo iz postelje… Pogledala sem proti košari ampak tudi tam ga ni bilo… začela sem paničariti kje je .. bila sem rahlo objokana… ovilo me je tisoč skrbi, da se ni izgubil,pobegnil…
V spalni srajci sem stekla po stopnicah v kuhinjo in očeta jokavo vprašala kje je Rex..
Oče pa mi je odvrnil '' Hahah kaj .. le kaj paničariš tako zgodaj zjutraj?? Rex je že zdavnaj pojedel zajterk in mi prinesel časopis, ki ga je poštar kakor vsako jutro vrgel na dvorišče… Res da ga je malce poslinil ampak to zdaj ni važno.. Oče je še nakladal in nakladal jaz pa sem odhitela na vrt kjer sem ozrla Rexa ki je veselo tekal in tekal ter veselo mahal z repkom. Ko me je zagledal se mi je zapodil v naročje… Objela sem ga in ga odnesla na teraso, kjer naj bi name čakal zajterk… Očetu sem povedala da bom v hipu nazaj saj se moram še preobleči… Odvirnil mi je naj pohitim saj mi bo Rex drugače pojedel ves toast… Zasmejala sem se in stekla po stopnicah Rex pa je hudomušno gledal za menoj.
Ko sem prišla v sobo, sem odprla okno odrinila sem polkna široko navzven,,, In name je planilo na tisoče sončnih žarkov… zapihala je rahla burja,…. Svež morski zrak mi je ovil obraz.. To mi je bilo všeč .. potem sem pogledala na teraso in videla očeta in Rexya na tleh … Oče se je smejal bil pa je polit z mlekom. Rex pa se je podil okoli njega .. tudi jaz sem se zasmejala.. Potem sem si počesala lase in se oblekla pripravila še torbo za na plažo in odšla jest. Ko sem prišla in se vsedla za mizo sem lačna pograbila svoj toast in ga skoraj že ugriznila vanj ko me je nekaj požgečkalo pod nogami … skočila sem v zrak potem pa ugotovila da je bil Rex.. Zasmejala sem se in ga pobožala ter mu dala polovico svojega toasta..
Po zajterku pa sva skupaj stekla navzdol po piranskih ulicah do plaže kjer so naju čakali prijatelji. Plavali smo a tokrat nas Rex ni gledal od daleč temveč je plaval z nami… Rex plava!! Plava!! .. vsi smo bili veseli, pa tudi drugi ljudje so ga opazovali in mi govorili kako spreten je .. Bila sem ponosna nanj.. In mislim, da je tudi Rex ponosen nase.
Po kopanju pa smo si jaz in druščina privoščili sladoled. '' Sladoledar'' kakor smo mu pravili Pirančani je vsakemu dal po kepico sladoleda,, Rex pa je sedel pod mizo in nas opazoval…. Potem ne da bi mi vedeli je Rex nekaj ušpičil… Sladoledarju je prevrnil voziček z sladoledom.. To je bilo smešno!! Sladoledar se ni jezil … Še dobro da se ni.. Povedal nam je le da naj nanj bolj pazimo… Smehljaje se je odpeljal proč še prej pa Rexa malce potegnil za učeska tako da je malce zacvilil.. vednar mu je poklonil goro sladoleda… Rex ga je lizal hitro in veselo.. Nato smo se z druščino razšli in se dogovorili za kraj in čas, kjer se bomo spet srečali.. Z Rexom pa sva stekla po Piranskih ulicah do doma.. Tam naju je čakala slastna večerja.. Po večerji nama je oče voščil lahko noč in zaprl vrata sobe.. Rexa sem objela in zatisnila sva oči… Jaz pa sem sanjarila o počitnicah, ki so sledile prihodnji mesec. Namreč nama je oče obljubil da gremo na Hrvaško… In sanje so se mi polepšale saj bom zraven šel tudi Rex .. Potem sem Rexa močno stisnila k sebi in sanjarila dolgo v noč…

Nadaljujm?
29. april 2011
u39401
u39401
nextii :Đ
30. april 2011
Oki nadaljujem ... Naslednji dan pa je bil zelo temačen in viharen... Sonca ni bilo na spregled in morje se je nemirno in jezno zaletavalo ob pomol ... Barke so kakorda poskakovale in nebo je bilo oblačno in črno.. Ta dan z Rexom nisva mogla na plažo ...
Bilo je precej vetrovno in Piranska tržnica ni zaživela kakor vsako jutro. Rex je bil ta dan precej nemiren. Ni bil razigran, vesel in navihan... Skril se je pod odejo... Nazaj sem zaspala tudi sama... Tudi tolažila ga nisem.. preveč naju je bilo strah... Očeta ni bilo doma saj je odšel po opravkih ... Nekam daleč od Pirana.. a vendarle nisem vedela kam..
Bila je nevihta.. midva z Rexom pa sva se le stiskala v moji sobi in čutila sem kako je bil Rex nemiren.. tresel se je .. to je bil dokaz, da ga je strah.. Kljub vsemu sem naredila nekaj, kar ga je pomirilo.. Zagrnila sem zavese,zaklenila vrata hiše,zaprla balkon,okna in prižgala svečo. Rex se je prenehal tresti in tekati naokoli po sobi. Nato pa se je zgodilo.... Konec nevihte.. Odgrnila sem zavese in glej... name in na Rexa je kot ponavadi planilo kup sončnih žarkov... Rexu se je prikradla v glavo spet nagajivost in navihanost.. Vesela sem bila, da ga je strah pustil pri miru.. Nato pa je sledil zajterk .. ker očeta ni bilo sem se odločila,da ga naredim sama.. sicer je bilo vmes malce zapletov pa vendarle mi je uspelo ... Mali Rex pa je sedel poleg in me vprašujoče gledal.. kakor..kakor,da sprašuje kaj bova počela... odločila sem se, da ta dan ne bova šla na kopališče temveč se bova odšla peljat s čolnom... .. Kako naj pojasnim zadevo ... takole bom.. oče ima v marini čoln... majhen .. a vseeno dovolj dober in lep... Rex je veselo skočil nanj.. vendar pa sem ga morala čuvati... zelo... namreč oče me je naučil jadrati tako, da sem upala, da ne bo težav... Še preden sva prispela na drugo stran Piranskega zaliva je Rex planil iz čolna........ padel v vodo! Mislil je, da sva čisto pri kopnem vsaj zdi se mi.... da je tako mislil... voda je bila globoka in lahko bi se utopil!! Planila sem za njim v vodo. Komaj sem ga prijela in mu pomagala splezati na čoln.. ovila sem ga v brisačo sama pa sem prestrašeno rekla, da ga nikoli ne bom pustila v težavah.. Mali Rex pa je navihano mahal z repkom....Odpravila sva se nazaj domov.. tokrat brez težav... Ko sva prišla domov naju je že čakal oče... bala sem se kaj bo rekel, saj mu nisem povedala za čoln...ni niti vedel pa tudi rekel ni nič kar me je veselilo saj sva se z Rexom izmazala.....
Tako sva z Rexom preživljaja prve dneve glavnih počitnic ... Mesec za tem pa smo se jaz,Rex in oče odpravili na Hrvaško .... Tudi tam se je marsikaj zgodilo ...

Nadaljujem?
30. april 2011
next
30. april 2011
Napočil je dan,ko smo šli na morje.. Pot do cilja ni bila dolga, saj smo hitro prispeli... Rex je celo pod dremav poleg mene ... z očetom pa se nisva veliko menila saj je rekel , da naj ga med vožnjo ne motim... bilo mi je vseeno.. Že sem razmišljala o lepih doživljajih na morju.. Nato sem tudi jaz zaspala... Čez nekaj časa pa sem začutila ... nekaj je .... nekaj je na meni.. odprem oči bil je Rex! Pobožala sem ga in se mu nasmejala. Oče mi je pokazal našo hiško, kjer bomo bivali v času dopusta... Malo mi je bilo dolgčas saj tukaj nisem imela prijateljev.... Vendar me je takoj pomirila misel, da je z menoj še en zelo,zelo dober prijatelj Rex!... Odšla sem v sobo kjer bom spala .. Rex pa za menoj.... Soba je bila manjša od moje doma in imela je strešno okno... na drugi strani pa balkon.. čez balkon se mi je tako kot doma razprostiral pogled na Hrvaško morje... Narisal mi je nasmeh na usta ... Strešnega okna pa sem bila najbolj vesela saj bom lahko ponoči opazovala zvezde... Nato sem nehala sanjariti in z Rexom sva se odpravila na plažo.. Tam je bilo čisto drugače kot v Piranu! Več ljudi,neznanci...ni prijateljev.. Vendar so k nama pritekle 3 punce .. Bile so prijateljice .. in doma so bile v Kranju... tudi one so prišle na počitnice sem .. Takoj so začele crkljati Rexa meni pa so govorile, kako lepega kužka imam! Odvrnila sem jim da sem nanj ponosna. Povabile so me na sladoled... in nisem odklonila.. Ko smo ga pojedle smo se igrale na igralih.. Rex pa je tekal okoli gugalnic in od časa do časa sedel pod borovci.. Tisti dan je bil zame lep, saj sem spoznala nove prijateljice....

Tretji dan pa ni bilo vse z rožicami poslano...
Takole je bilo .. Z Rexom sva bila na plaži in sončila sem se .. Rex je sedel poleg mene...Malce sem zatisnila oči a ko sem jih odprla Rexa ni bilo tam ... O NE !! kaj zdaj..,kam je šel..?? ... nisem bila tako prepričana, da je pobegnil... nakar me je oblila panika in odhitela sem do hiške,kjer ga prav tako ni bilo.. Iskala sem pa po vseh mogočih krajih vendar ga nisem našla... Objokana sem preklinjala samo sebe.. in se prepričala , da nisem sposobna skrbeti za svojega prijateljčka ... Kje je .. kam je šel... je vse uredu z njim?? .. Ga je kdo ugrabil?? ... samo to sem se spraševala celo noč....Z težavo sem legla v posteljo.. tokrat je bilo težje kot sem si mislila... tudi zvezde na nebu mi niso pomagale zaspati.... Nakar pozno ponoči sem zaslišala trkanje na vrata... odhitela sem odpret...in videla sem ... videla .. Pred vrati je stal ...... Rex!!! Rex!!! Veselo sem ga objela ... zraven pa je stala tudi ena od mojih prijateljic s plaže .... Vesela sem jo vprašala če ga je ona našla... in mi je povedala,da je bil prišel k njej pozno popoldne ... zgleda,da se je izgubil in ga je pripeljala kar k meni saj ni vedela ali sem na plaži... Močno sem jo objela in se ji zahvalila... Potem se je poslovila in se s kolesom odpravila po cesti navzdol.... Zaprla sem vrata.. Rexa pa malce oštela vendar ne preveč... Skopala sem ga pa čeprav je bila ura polnoč... Po kopanju sem se sproščeno vlegla na posteljo.. Rex pa poleg mene..... Skozi strešno okno sva opazovala zvezde, ki so tisto noč močno sijale in poslušala sva pesem vetra.. Rexa sem močno objela... in naprej sva poslušala ''petje'' burje.. ...

Nadaljujem? :3
30. april 2011
next
30. april 2011
u39401
u39401
nextiii :Đ
30. april 2011
Oki nextam ....

In tako sva z Rexom preživela preostanek glavnih počitnic.. Začela se je šola .. začela sem 8. razred osnoune šole.. Rex me je vestno spremljal na 1. šolski dan.. čakal me je na dvorišču pred telovadnico. Odšli smo v svoje razrede.. In ni mi dalo miru da ne bi usaj enkrat pogledala proti telovadnici če je še tam.. Rex je vestno čakal.. Tudi drugi moji sošolci mi so pogledovali proti njem in komaj čakali da ga pobožajo.. 1. šol. dan smo pouk končali uro prej in odšli domol... Rex je planil name in s prijatelji smo odšli proti Piranski ulici,kjer smo živeli... Rex .. navihanec pa je tekal okoli nas in veselo mahal z repkom.... Prvi šolski teden smo mirno začeli... In 1 in 2 šolski teden je bil kar se da topel, tako, da smo med uro telovadbe šli ven... to je blo zakon... zunaj pa je sedel Rex in planil name, ter me spravil v zadrego... saj je bilo to med poukom... Hwala bogu, da se učitelj ni jezil.. Rex je poslušno sedel in nas opazoval.. bila pa je zadnja ura in kot bi mignil je minila... Spet smo s prijatelji odšli domov skupaj z Rexom... In tako me je Rex vsak dan čakal, in čakal, pred telovadnico in me seveda tudi dočakal... včasih pa je ostal tudi doma...in se privadil na čisto drugačen sistem.. točno je vedel kdaj imam konec pouka in prišel točno ob uri... kakor da bi me čutil.. včasih so se mi od sreče orosile oči.. Bila sem ponosna nanj, kot še nikoli. Vesela sem bila, da ga imam... Tako je bilo vse do konca šolskega leta.. Jaz sem odraščala.. Rex pa je postajal pravi odrasli pes.. vsakič bolj vesel in zvest prijatelj.... To pa je tudi dokazal....

S čim je to dokazal ? Če hočte zvedt nadaljujem? :3
30. april 2011
next
30. april 2011
Bil je lep sončen dan.. Rex je takrat že odrasel v pravega psa… Ponosna sem bila nanj .. vsak dan bolj.. Nekega lepega petka smo se s prijatelji odpravili taborit.. Zraven je šel seveda tudi Rex. S postavljanjem šotorov nismo imeli težav..
Rex nas je pridno gledal ..
Ob ognju smo peli,se pogovarjali,igrali…
Spali smo vsak v svojem šotoru.. Jaz in Rex pa sva bila skupaj… Stisnila sem ga k sebi…
Naslednji dan so prijatelji odšli domov. Z njimi sem poslala tudi rexa. Sama pa sem se še malce sprostila in pospravila.. Nastajal pa je mrak in nekaj je zašumelo v grmovju.. začelo mi je močno biti srce… prestrašena sem bila bolj kot še nikoli… Nakar me je nekaj zagrabilo za vrat.. videla sem nekoga v maski .. nisem razločila podobe.. Hotela sem kričati a mi je usta zatisnil z rokami.. tresla sem se kot še nikoli poprej.. Nakar je iz nahrbtnika potegnil pištolo in jo prislonil k moji glavi… zatisnila sem oči…solze so mi stekle po licih..neznanec v maski me je udaril tako da sem imela kar dosti modric… že je hotel sprožiti pa ga je nekaj zbilo na tla… bil je rex!! Rex!! Me je reši.. vendar pa je neznanec ustrelil njega … mojega rexa!! Začela sem kričati in vlile so se solze nesreče… Pograbila sem pištolo ki jo je spustil na tla in sprožila proti nenznancu.. zadela sem ga v ramena.. na srečo ni umrl bil pa je kaznovan… Planila sem k rexu in objokano tolažila, krvavel je .. pa sem zbrala pogum,moč,energijo in ga odnesla v vas.. Z očetom sva ga peljala k veterinarju…
Tam sva čakala na konec operacije več ur,….
Prijatelji so me podpirali jaz pa sem jokala…
Po rezultatih sem dobila smeh na obraz saj je zdravnik rekel,da je rex v boljšem stanju… Tokrat je dokazal da je najboljši prijatelj saj mi je rešil življenje..
Z namenom, da to oznanim …sem naredila intervju na televiziji … In hvalila rexa na vse povprek.
Spoznala sem,da je moj najboljši prijatelj in to je tudi dokazal… Z vsakim dnevom, ki pa je prišel sem imela Rexa rajši in bila sem ponosna nanj.. Potem pa sva dneve preživljala srečno in igrivo v Piranu..
Tu je biu konc^^upam d vm je blu ušeč… no zdj pa plisss komentirite če vm je blu ok. :3
30. april 2011
In ja

PLIS, ČE SE LAHKU PRJAUTE U MOJ ''Top model :3 ''
In sodelujete
Plis plis plis prjaute se .. hualaa
30. april 2011
waw....supr je blo :3 škoda d je že konc
30. april 2011
u39401
u39401
uau zakon zgodba :Đ meĐerk se strinjam :Đ
30. april 2011
Hwalla^^

si bom še kdej uzela čs pa napisala 2 deu zgodbe .. ta je biu 1. deu..
30. april 2011
u39401
u39401
ok :Đ
30. april 2011
jei :3
30. april 2011
super je bil!
30. april 2011
Tnx :3
30. april 2011
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg