Forum
Hei ^^
Spet sem se spravila nekaj pisat in to bo zgodba o punci, ki živi na podeželju. Tja se preseli nato en fant in skupaj postaneta zelo dobra prijatelja. Zgodba se dogaja v jeseni (kot pove naslov) in govori o njej na splošno . Upam, da boste brali in posredovali naprej vašim prijateljem, če vam bo zgodba všeč! Fine and let's go!

~▪~


PROLOG

V jeseni je lepo. Večino sadja poberejo in takrat je čas, da se pripravimo na hudo zimo. V kleti se znajdejo kompoti in marmelade, ki jih ženice doma pripravljajo. Otroci so večinoma zunaj in pomagajo možem pri opravilu. Ravno v jeseni se naredijo zaloge za zimo in tudi pospraviti moraš vse zunaj. Ko enkrat pade sneg na tla, je težko pospravljati kaj. Večinoma smo takrat zaprti v hiši in se grejemo ob kaminu. Nekateri otroci si kljub mrazu upajo ven in se igrajo v snegu. V tem času so vsi zadovoljni kaj so napravili v času jeseni. Kompoti in marmelade ter ostale stvari so prišle res prav!

~▪~

▪ Mnenja, kritike, teorije in nexti so vedno dobrodošli! c;
▪ Ko pride kaj nextov (da se prepričam, če ima kdo voljo to brat) pride nov del! Sproti jih pišem!

Happy reading, Lori!
01. september 2017
don't cry
don't cry
Vsec mi je tvoje pisanje c:
nextt <3
01. september 2017
Faith Ritter
Faith Ritter
Neext
01. september 2017
Mogoče še danes , ker imam ful motivacije in ideja je še sveža tako da grem pisat!
01. september 2017
Next
01. september 2017
Evo Next:

~▪~


1. del

Bila je lepa sveža nedelja. Ravnokar sem se odpravljala k moji babici na deževno Škotsko. Zaradi mestnega vrveža v Cambridgeu, mi je bilo vzdušje na mirnem Škotskem podeželju prav prijetno. Za čas jeseni je seveda bilo treba poprijeti za kakšne grablje in pomesti listje, vendar kaj drugega tako ali tako nisi mogel početi. Babica Eleanor – po mamini strani - je bila prijazna starka, ki ti je vedno ponujala doma pečene piškote. Dišali so tako omamno, da jih nisi mogel zavrniti. Dedek William – tudi po mamini strani - je bil smešen starec in zelo rad nam je pripovedoval zgodbice pred spanjem. V eni je govoril o pošastih, ki prebivajo v temnem jezeru za hišo. Ko sem bila stara pet let sem mu celo verjela, zdaj pa mu verjame samo Sophie, moja mlajša sestrica. Ko smo že pri njej, je navihana šest letnica, ki ne hodi preveč rada v šolo. Vse je podedovala po očetu Oscarju, ki je sicer opravil šolo, vendar ne z odliko kot mami. Moja mama Rose je bistra in ambiciozna ženska, ki svojim otrokom hoče le najboljše. Moram reči, da je tudi ljubezniva mama in nas ima rada takšne kot smo. Moja družina je prijazna in dobra in nikoli je ne bi zamenjala. Tudi moj dom mi je všeč, saj imamo lepo, veliko hišo in kar nekaj sob. Po pravici povedano smo dokaj premožni, saj oče in mama z službami dobro zaslužita. Dedek in babica pa imata tudi nekaj denarja in s tem sta si obnovila hišo. Pred hišo imata lep vrt in na njem sadita razno zelenjavo, ki jo po navadi, babi skuha v njeni svetovno znani juhi. Dedek skrbi tudi za njivo na kateri so večinoma posajene buče ter za kokoši oziroma za pujska. Oba veliko delata zunaj in zaradi tega rabita včasih počitek. In zdaj, ko gremo k njima na počitnice je to odlična priložnost, da jima pomagamo! Sophie in moja sestrična Millie se lahko sedaj naučita nekaj podeželjskih stvari, ki jih enostavno moraš vedeti. Sophie bi se seveda raje pogreznila v zemljo kot pa da bi šla na njivo. Millie pa se mislim, da po tihem veseli, vendar tega noče pokazat, saj bi se z Sophie seveda spet skregali.
Vse tri smo si še do konca spakirale stvari in jih nato odnesle v avto. Vrgle smo jih na zadnje sedeže. Očetu in mami smo pomagale zložit še ostale stvari v avto, potem pa smo se skobacali v avtomobil in oče je zapeljal. Jaz sem sedela na sredini, na zadnjih sedežih, Sophie na moji desni, Millie pa na levi.
»Končno gremo k babici in dedku!« sem si mislila. Ja, res je bilo, k babici in dedku gremo.

~▪~

▪ Hope you like it
▪ Mogoče bom včasih namesto » in « uporabljala " ". Ker enkrat pišem na telefonu, drugič na računalniku. Hvala za razumevanje!
▪ Mnenja, kritike in ostale stvari so itak dobrodošla!
01. september 2017
Next + nova bralka.
Meni se zgodba zdi super, zelo dobro opišem osebe. Tudi imena ti grejo dobro od rok, nažalost meni ne glih. Drugače zgodba mi je ful všeč. Pritegnil me je pa naslov.
01. september 2017
don't cry
don't cry
Ful dobro (; Neeext
01. september 2017
Next
02. september 2017
Next
02. september 2017
Neeext všeč mi je
02. september 2017
Hvala vsem za Next-e, nov del mogoče danes!
02. september 2017
Neeext
Full dobr
02. september 2017
Faith Ritter
Faith Ritter
Next
02. september 2017
Next!!!!
02. september 2017
Next!
To je ful dobra zgodba,ki sem si jo ravno spravila brat. Res se jo splača brati,pa še
zdaj ko zunaj pada dež jaz se pa dolgočasim,mi je tvoja zgodba na usta priklicala nasmešek Res je zelo dobra,in ne reči mi da pretiravam ker res ne!!
Super je! Mislim da bo še zelo napeto ker je že zdaj malo
Res pa zelo dobro opisuješ osebe,kaj počnejo in take stvari. Pripoveduješ
tako da se kar oživiš notri. Resno,jaz nebi nikoli tako prfektno pisala.
Upam da te moje mnenje ne moti ker je predolgo,ampak sem se spravila brati
in pisati (: Aja,pa še imam nekaj teorij:
--
-Enkrat ko bojo na njivi bo grabila listje,in potem se bo prevrnila iz ene druge njive bo pa prišel tisti fant in se bosta zaljubila <3
-Ta punca se bo sprehajala,in potem ponesreči zaide na tisto drugo njivo kjer živi tisti fant. Zaustavil se bo in spet se bosta zaljubila <33
-Enkrat bo fant delal na njivi in punca ga bo zagledala,šla k njemu in se bosta zaljubila <33
--
Vse teorije so kako se zaljubita xđ,no zdej pa res dost ker ti počasi uničujem temo.
Next,Next in Next še enkrat!
02. september 2017
+ +
Takega komentarja res nisem pričakovala!! Zdaj sem se spravila pisat pač to zgodbo, ker imam (kot vidim xđ) veliiiikoooo motivacije in še zdajšnji čas, ko je deževno, sveže, hladno in topleje, izraža moja čustva, ki jih lahko opišem v zgodbi in mi je v inspiracijo. Zdaj pa jaz preveč blebetam xđ pa ne misli si, da s tem uničuješ temo, ker sem amaterka z interesom po pisanju, in rada prebiram take komentarje.
Glede tvojih teorij sem pa najbolj vesela, saj rada vidim kako bralci vidijo nadaljevanje zgodbe in kakšna je njim v očeh xđ (ful preveč blebetam!!!). Moram reči, da je prva teorija zelo podobna mojemu nadaljevanju, ampak se ne bosta kar tako zaljubila - jaz v mojih zgodbicah vse pišem počaaaaasiiiiii da je čim več napetosti c;
Še enkrat: hvala ti za 4 Next-e in hvala ti za mnenje o mojem pisanju, ker mi to res veliko pomeni in rada slišim od koga, kako se jim zdi pisanje in zgodbica sama!!!!!! <333333333333333
03. september 2017
Še zadnjič povem: ful preveč blebetam
03. september 2017
Hvala,in res že kar vsi vidimo da pišeš preveč počasi,in zato je res preveč napeto
03. september 2017
se strinjam, res pišem zelo počasi
03. september 2017
Hah,prosim če danes še daš Next
03. september 2017
pišem ga
03. september 2017
Waw prečudovito!!!
Prelepa zgodba!

Kar tako naprej
03. september 2017
Ja pa

NextNext
03. september 2017
pišem ga pa hvala za mnenje!
03. september 2017
Next
03. september 2017
Hvala vsem za mnenja in Next-e!

~▪~2
Harriet Fall

Peljali smo se kar nekaj časa. Vmes smo imeli dva postanka, in na enem smo jedli sendviče ter pili sok. Ko smo končno prispeli na Škotsko je bila ura že ob enih. Še nekaj časa pa bo. In bomo prispeli. Sophie in Millie, ki sta med vožnjo zaspali, sta se zdaj zbudili.
Prispeli smo! Juhej!
»Smo končno prišli?« je zaspano vprašala Sophie.
»Ja, smo,« je malce vznemirjeno dejala Millie. Izstopili smo in vse tri smo hitro stekle k babici, ki je delala na vrtu pred hišo. Padle smo ji v objem in izmenjali smo si nekaj prijaznih besed. Babi Eleanor je bila ljubezniva in prijazna ženska.
Zapihal je veter in morali smo iti v hišo. Bila je srednje velika in precej podobna naši. Mogoče je bila malce večja, vendar meni osebno tudi lepša. Imela je manjšo verando, ki je bila vedno odprta za poletje. Sama veranda je imela nekakšne 'stene', ki si jih lahko potegnil dol, da je postala predsoba v kateri je bila mizica z stolčki.
Vstopili smo v hišo in se naprej sezuli ter slekli jope. Dedek William nas je čakal pred kaminom in zrl v plamene, ki so poplesovali. Komaj, ko se je Sophie udarila z nogo v predal, nas je zaslišal.
»O, ste pa končno prispeli! Oscar je bilo kaj prometa na cesti?« nas je vprašal in najprej objel deklici in nato še mene.
»Niti ne, William. Kar v redu je bilo!« je rekel oči in dedku segel v roko. Še nekaj časa smo klepetali, nato pa je bil čas za kosilo.
Jedli smo bučno juho (mojo najljubšo), popečeno piščančje meso in pražen krompir s čebulo. Nekaterim - kot jaz - je teknila tudi zelena solata z koruzo. Nekaterim drugim pa na žalost ne...
»Kajne Sophie?« se jo vprašala med razlaganjem.
»Mhm?« se je zmedla. Samo zavila sem z očmi, Sophie pa se je naprej posvetila hrani.
Po kosilu je bil čas, da se namestimo. Z Millie in Sophie smo odšle v drugo in nato še v tretje nadstropje. Sledili so nam mami, oči, dedek ter babica, ki so se pogovarjali o vremenu. Začelo je namreč deževati, kar ni ne vem kaj, saj smo v jeseni. Tudi zaradi tega mi je jesen všeč, ne samo zaradi tega, ker sem rojena v njej. Sem »septemberka«, kar mi je zelo všeč, ker je jesen moj najljubši letni čas.
Prišli smo do tretjega nadstropja (zadnje nadstropje v hiši), v katerem je bila soba v kateri sem večinoma spala z Sophie.

*slika sobe zgoraj*

Vstopila sem v sobo. Bila je lepa majhna sobica, lepo okrašena.
»Jaz bom spala na levi, ti pa na desni, Sophie. Prav?« sem jo vprašala in pokazala na posteljo, kjer bom spala jaz.
»V redu,« je rekla Sophie in se vrgla na njeno posteljo.
Ostali so naju kmalu zapustili – verjetno so šli pogledat še druge sobe – tako, da sva z Sophie razpakirali. Vsaka je imela svojo manjšo omaro iz hrastovega lesa. Jaz sem si jo lepo uredila. Puloverje in ostale majice sem imela na enem kupu, enako hlače, spodnje perilo ter nogavice oziroma gamaše. Sophie je vse samo zmetala v omaro, prav nič ji ni bilo mar. Samo grdo sem jo ošinila in se naprej posvetila urejanju omare. Približno pol ure je minilo, ko sva zložili vse na svoje mesto. No, jaz sem za Sophie pa ne vem.

Čez nekaj časa smo šli ven, na njivo. Prst smo morali razkopavati, saj je bila vsa trda in suha. Vzela sem motiko in se lotila dela. Vse je šlo zelo gladko. Jaz, Sophie, Millie in mama smo delali, oči je dedku popravljal stol, babica pa je sedela na njenem stolu in nas nadzirala. Enkrat je vstala in prišla k meni.
»Glej! Tam se je priselila ena družina z fantom!« mi je rekla in z prstom pokazala proti hiši. Bila je oddaljena za dve parceli. Zelo je bila podobna tej od babi in dedka, vendar nekoliko manjša. Spominjala me je tudi na našo. Zunaj je bil res fant z kratkimi rjavimi lasmi. Pred garažo sem videla tudi – verjetno njegovega – očeta, ki je popravljal neko kolo. Iz hiše je prišla mama, ki je nosila pladenj z limonado. Ponudila jo je fantu in nato še njegovemu očetu. Ko jo je fant spil in kozarec vrnil mami, me je opazil, ki sem ko nora gledala v njega.
Nenadoma mi je na roko padla kaplja hladne vode. Opazila sem, da nikogar razen mene ni na njivi. Začelo je deževati. Obrnila sem se nazaj k fantu, ki je ravnokar stekel v hišo. Za sabo sem slišala znan glas…
»Harriet, brž v hišo! Da ne boš mokra!« me je klicala mama. Za trenutek sem pogledala v tla. Potem pa sem z motiko odčofotala preko njive v hišo, da je pljuskalo.

Zvečer, pred spanjem, samo sedeli v dnevni sobi. Bil je prijeten večer. Mama in babi sta se igrali družabno igro, oči in dedek pa sta razglabljala o raznoraznih stvareh. Z Sophie in Millie smo sedeli na dokaj visoki polici in počasi srkali naš topel kakav in se greli. Končno smo bili na Škotskem starem podeželju, kakršnega sem imela v spominu. Končno! Bilo je prelepo in čisto nič mi ne bi moglo pokvariti vzdušja!
Okoli devetih smo morale spat. Bil je dolg dan in resnično sem komaj čakala, da grem spat. Kljub temu, da sem bila utrujena in zaspana, sem zadremala komaj ob pol enajstih.

~▪~

▪ Hope you like it
▪ Mnenja, kritike in Next-i so vsekakor dobrodošli!
03. september 2017
Lepo

Prečudovito pišeš zgodbe!
Next Next
03. september 2017
Faith Ritter
Faith Ritter
Next!
Ful dobro ime *O* Harriet
03. september 2017
Hvala! Sem amaterska pisateljica
03. september 2017
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg