Forum
Ojla! Tole bo ena domišljijsko ljubezenska zgodba. Upam, da vam bo ušeč
28. avgust 2011
Aurora:


28. avgust 2011
VZPOREDNA SVETOVA:
Obstajata dva svetova. Naš svet, tu na zemlji in drugi, ki obstaja samo za tiste, ki vanj močno verjamejo. Razdeljen je na dva dela. Severni in Južni del. Na Južnem delu živijo tri ljudstva: Vilini, Škratje in ljudje. Vilini so nesmrtna bitja, blede polti in zašiljenih ušes. Škatje so malce manjši in okrogli. Imajo močnejše kosti, zato izgledajo debelejši, vendar so neverjetno vzdržljivi. Niso nesmrtni, vendar je njihova povprečna življenska doba 180 let. Ljudje so enaki ljudem na zemlji. Vse tri vrste prebivalcev obvladujejo po dva elementa. Vilini duha in naravo, škrartje kamen in ogenj, ljudje pa vodo in zrak. Vsak prebivalec lahko obvladuje osnovne uroke elementov, ki pripadajo njegovemu ljudstvu. Vsako ljudstvo ima tudi po enega varuha, ki element v celoti obvladuje. Trije varuhi ponavadi predlagajo vsak svojega kandidata za mesto kralja ali kraljice. Med tremi kandidati se nato odloča ljudstvo. Ker se ljudstva med seboj niso mogla zmeniti, pripadnik aterega ljudstva bo vladal, so uvedli stoletno zaporedje. Sepravi, prvih sto let vlada nekdo iz vrste Vilinov, drugih sto let vlada človek, naslednjih sto let pa Škrat. Tako se menjavajo že dolgih 2999 let, kar pomeni, da gre h koncu stoletje, v katerem vlada Vilinka. Prestol trenutno pripada najbolj sposobni kraljici do zdaj, Elariji.
28. avgust 2011
ELARIA:


28. avgust 2011
SEVERNI DEL DRUGEGA SVETA
A kljub mogočni vladi, se pripravlja vojna. V Severnem delu drugega sveta prebivajo Vrahali. To so bitja noči, sovraštva in krutosti. Živijo za ubijanje in se hranijo s surovim mesom. Že dolgo želijo zavzeti Južni del, vendar jim je vedno manjkal dovolj sposoben poglavar, ki bi jih vodil. A pred petdesetimi leti je na mesto poglavarja stopil Eldor. Okrepil je vojso Vrhalov in jih začel uriti po novem sistemu. Eldor je izurjen čarovnik, njegova magija je močnejša od magije varuhov na Južnem delu. Uročil je svojo skoraj neskončno vojsko, da je skoraj nesmrtna. Vrahala lahko ubiješ le tako, da mu z nekim srebrnim predmetom predreš srce. A urok ima še eno stran. Če Eldor umre, izginejo tudi vsi Vrahali, ki jih je uročil. Poglavar je sklenil, da z napadom na Južni del počaka konec Vilinske vlade. Zaveda se namreč, da je Elaria moggočna kraljica in da ne bo kar tako podlegla njegovemu napadu. Zato se je potuhnil, ter še naprej uril svojo skoraj neskončno vojsko. Ni pa računal na to, da ima Elarria jasnovidske sposobnosti, in je vse skupaj predvidela eno leto pred koncem svojega vladanja.
28. avgust 2011
ELDOR:VRAHAL:


28. avgust 2011
u31282
u31282
next
28. avgust 2011
ELARIA:
Elaria je odprla mamin dnevnik na najpomembnejši strani.Njena mati je bila izredna jasnovidka, ki je napovedala vse najpomembnejše dogotke v zgodovini drugega sveta. Živela je v drugem stoletju, ko so ravno vladali ljudje. Vsi so pričakovali, da bo v času vladanja vilinov ona stopila na mesto kraljice. A preden se je to zgodilo, so jo umorili Vrahali. Za seboj je pustila le komaj rojeno hčerko Elario in dnevnik prerokb. Elaria je vse do zdaj zavračala mesto kraljice, ki so ji ga ponujali. A proti koncu vladanja škratov, je imela videnje, da bodo Vrahali napadli. Zato je stopila na mesto kraljice. Kaj kmalu je ugotovila, da misli Eldor z napadom počakati do nasljednjega vladanja ljudi in na skrivaj urila vojsko. Proti koncu svojega vladanja se je odločila, da vest o napadu pove vsem prebivalcem Južnega dela. Tako bi lahko v enem letu pripravila mogočno vojsko, ki bo ubranila Južni del. To je nameravala storiti naslednji dan, vendar jo je nekaj ustavilo. Prerokba v maminem dnevniku. Še enkrat je prebrala prerokbo o deklici, ki je bila glavna zvezda prihajajoče bitke.
28. avgust 2011
Deklica rojen v drugem,
a vzgajana v prvem,
s krvjo vseh treh,
z močjo vseh treh in
z najboljšimi lastnostmi vseh treh
je edina,
ki lahko premaga vstajajočo temo.

Elaria prerokbe sprva ni razumela, a ji je kmalu postalo jasno, kaj je treba storiti. Z odločnim izrazom je iz žeba izvlekla srebrn prstan.
28. avgust 2011
u31282
u31282
next
28. avgust 2011
1. "POGLAVJE"
Aurora ni mogla verjeti svojim očem. V njeni sobi se je kot strela z jasnega pojavila ženska, ki je že na daleč dajala vedeti, da je mogočna, spoštovana in vplivna ženska. Aurora je ravno ležala v postelji, ter poskušala zaspati, ko se je dama prikazala sredi sobe bila je oblečena v čudna srednjeveška oblačila, a kljub temu so bila bogata in razkošna. Dolge, zlate lase je imela spete v ogromno figo, modre oči pa je uperila v Auroro. Ta si ni mogla pomagati, da ne bi kriknila. Ženska se je resno nasmehnila, si položila roko na srce in se na rahlo priklonila. Aurori se je vse skupaj zdelo smešno in že se je videla, kako bo o tem pripovedovala prijateljicam. A nekaj v ženskinem pogledu jo je zresnilo in jo pozvalo naj se prikloni. To je tudi storila, vendar nekoliko nerodno. "Pozdravljena, Aurora, rešiteljica. Moje ime je Elaria in sem kraljica v Južnem delu drugega sveta." Aurora je osuplo zrla v obiskovalko: "Ampak...kako poznate moje ime? In kakšen drugi svet?" Elaria je zavzdihnila. Pričakovala je, da bo dekle tako nevedno. A kljub temu ni imela potrpljenja, da bi Aurori vse podrobno razložila. Zato je le na hitro predstavila svoj svet. Dekle sprva ni verjelo tej osupljivi pripovedi, a je proti koncu kraljici že zaupalo. "Torej pravite, da sem rojena na tistem drugem svetu? Ampak kdo sta potem moja starša? In kateremu ljudstvu pripadam? Saj menda nisem Vrahalka?" Previdno se je nagnila naprej, ter see zazrla Elariji globoko v oči. Kraljica je bila sprva osupla nad dekletovo predrznostjo, a se je le nasmehnila: " Glej, nisem vsevedna. Nevem, kdo sta tvoja dtarša, a prerokba pravi, da imaš moč vseh treh, kar pomeni, da imaš vs sebi kri vseh treh ljudstev. Vilinov, Škratov in Ljudi."
28. avgust 2011
za vnaprej:
ALEX:

28. avgust 2011
nextaj. fuj je dobra
28. avgust 2011
u31282
u31282
Next
28. avgust 2011
Aurora se je nad tem zamislila. "Ampak kako veš, da sem jaz tista, o kateri govori prerokba? Prav nič posebnega nisem." Elaria je tokrat prvič zares pogledala Auroro. Merila je kakšnih meter petinšestdeset in imela krasno vitko postavo. A kljub temu ni bila brez prsi. Imela je svetleče do pasu segajoče rahlo valovite črne lase in globokle modre oči. In to dekle trdi, da ni nič posebnega! si je mislila Elaria. Tudi brez mogočne magije, ki jo je obdajala, bi bila Aurora biser med pepelom. Naato se je spomnila, da dekletu dolguje odgovor: "Čutim magijo, ki te obdaja. Je mogočna, veličastna, svetla. Nisem še čutila tako mogočne magije kot pri tebi. To potrjuje, da si iz drugega sveta in da imaš moč vseh treh ljudstev, se pravi vseh šestih elementov. Kamna, vode, ognja, zraka, narave in duha. To, Aurora, je zares mogočna magija." Aurora se je zamišljeno naslonila na steno ob postelji. Ženska ji je govorila o drugem svetu. Prepričevala jo je, da je Aurora rešiteljica tega sveta, čeprav je skoraj sedemnajst let živela v prepričanju, da obstaja samo zemlja. "Se pravi sem škratinja, človek in vilinka obenem? Imam zato zašiljena ušesa, bledo polt in močne kosti?" Kraljica se je ponovno nasmehnila. Aurora ni bila neumna. "Da, tako je. Sedaj je na tebi glavna odločitev. Ali se boš odločila rešiti svet, za katerega do zdaj nisi vedela, ali pa boš imela mirno in brezskrbno življenje tukaj, na zemlji. Če izbereš drugo možnost, se moraš zavedati, da boš celo življenje v sebi nosila krivdo za smrt več milijonov bitij."
28. avgust 2011
To bo vse za dons Ana854 pa Zoeybird, Res hwala
28. avgust 2011
Al pa tut ne bo vse za dons Se mi lih da D
28. avgust 2011
Aurora je o tem dolgo razmišljala. Ni želela zapustiti tistih, ki jih je imela rada. Ni hotela iti v neznani svet in se tam izpostavljati neizmerni nevarnosti. A tokrat ni šlo samo zanjo. Prebivalci drugega sveta jo potrebujejo. Verjamejo vanjo in v rešitev. Zato jih ne bo razočarala. "Prav. Z vami grem." Kraljica se ji je tokrat prvič iskrano in z vsem srcem nasmehnila. "Prav si se odločila, Aurora Rešiteljica. Torej pojdiva."
28. avgust 2011
u31282
u31282
Next
28. avgust 2011
u31282
u31282
Next
30. avgust 2011
next
30. avgust 2011
u31282
u31282
plis next
31. avgust 2011
next!!!!!
13. oktober 2011
u31282
u31282
next
14. oktober 2011
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg