Forum
Heiii*. Mogoče ta revija že obstaja a jaz bom imela svojo unikat. Tukaj bom pisala stvari ki jih rabite tudi slike. Tukaj boste dobili odgovore kako shujšati,zračunam vam ITM,kako se znebiti mozoljev,kako osvojiti fant,kaj je trenutno v modi in še veliko drugih stvari.Torej maš problem:
One wayKratke nexte bom pisala s takimi črkami:ιgяє Ι2Э,ιgяєΙ2Э
Dolge pa s takimi:igre123,igre123.
Izvode bom pisala ko boste kaj rabili in pa vsak dan.Upam da boš z mano napolnil to revijo.Ko naredimo 10 strani te revije bom temo zaprla in ustvarila novo.

Boš bral/a in nextal/a mojo revijo?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

22. september 2012
u103087
u103087
next
22. september 2012
Hvala ker si ti prva ki komentira to temo dobiš darilo
22. september 2012
u103087
u103087
hvala
22. september 2012
No tvoje vprašanje je bilo kako staršem povedati za slabo oceno:

Tako kot vsem najstnikom se tudi tebi morda ne da učiti. To ni prav nič slabega. Nihče noče biti največji piflar na šoli, ampak tudi "butec" ne. Uči se in uči da staršem sploh ne bo treba povedati za oceno.Ko prideš domov naredi ND in namesto da greš buljit televizijo, mobitel ali računalnik pojdi raje za 1 urco k knjigam. Uči se sproti ne vsega na en dan,ker potem ti zmanjka in postaneš stresen. Snov ki jo obravnavate jo ponavljaj tudi doma. Če si dobila v šoli 1,2 ali 3 starši morda ne bodo zadovoljni. Ko pridejo iz službe moraš počakati 30min-1ure in potem ko bodo mirni in ne bodo več imeli opravkov se usedi poleg nje/ga in ji/mu mirno razloži. Seveda ob tej novici ne bosta "happy" ampak ne smeš se razburjati. Mora te biti iskreno sram ker če ne nima smisla. Ko se bo pomiril/a jo vprašaj če ti lahko pomaga pri tisti snovi. Če bo proti večeru še vedno jezna/en počakaj do jutri. Nazaj bo vse po starem. Če kaj nisem prav napisala mi povej
22. september 2012
u103087
u103087
22. september 2012
Ni za kaj. Rabi še kdo kaj? Res prosim vas. Dajam tudi slikce
22. september 2012
Živjo.Tukaj 1. resni izvod revije.

ZVEZDNICE NOSIJO: USNJENE HLAČE!!Obstaja trend, ki v hladnejših mesecih že nekaj let prevladuje - govorimo o usnjenih skinny hlačah, za katere smo prepričani, da jih je v svojo garderobo vključila in kombinirala na ležeren ali svečan način že skorajda vsaka trendseterka. Usnjene hlače so popoln kos, ki začini vsako enostavno kombinacijo, videti so nadvse cool in istočasno tudi sexy. Slavne najstnice se tega še kako zavedajo, zato so iz omar povlekle svoje najljubše usnjene hlače.
23. september 2012
oproѕтιтe мι dα ɴe ɴeхтαм. ɴeхтαм тαĸoj ĸo ѕe coмp υѕpoѕoвι
23. september 2012
u103087
u103087
next
24. september 2012NAJ BO USPEH TVOJA STALNICA

Vsak dan, se ti zdi, da te v šoli bolj zasuvajo z zadolžitvami, domačimi nalogami in vse več je nenapovedanega spraševanja, kontrolnih nalog. Enostavno ne veš več kaj narediti, da bi uspela narediti vse in izboljšala svoje ocene. Bolj kot se trudiš, bolj nepravično se ti zdi, da moraš petek zvečer preživljati za knjigami. Vse se nabira in nabira in zdi se ti, da se ti bo enostavno zmešalo! Brez skrbi, tukaj boš našla nekaj nasvetov, kako doseči uspeh z manj napora in izgubljenih živcev!

Vsak dan, se ti zdi, da te v šoli bolj zasuvajo z zadolžitvami, domačimi nalogami in vse več je nenapovedanega spraševanja, kontrolnih nalog. Enostavno ne veš več kaj narediti, da bi uspela narediti vse in izboljšala svoje ocene. Bolj kot se trudiš, bolj nepravično se ti zdi, da moraš petek zvečer preživljati za knjigami. Vse se nabira in nabira in zdi se ti, da se ti bo enostavno zmešalo! Brez skrbi, tukaj boš našla nekaj nasvetov, kako doseči uspeh z manj napora in izgubljenih živcev!

Zapiski - zakladnica znanja
Dobri zapiski, ki si jih boš sama naredila med poukom, so zlata vredni! Nihče ne more narediti takšnih zapiskov zate kot ti sama, verjemi. Med poukom si sproti beleži, kaj pomembnega poudari profesor in kaj si sama ob tem spoznala. Vem, da je včasih težko slediti, ko dobiš toliko informacij naenkrat, pa vseeno zapiši kar moreš. Ostalo lahko še vedno prepišeš kasneje od sošolke.
Zapiski naj bodo čitljivi in vedno si označuj pomembne stvari, da ti bodo ostale v spominu. Če imaš čas in voljo, lahko vsak dan prepišeš novo snov v nov zvezek in se potem iz teh zapiskov učiš. Na ta način boš tudi sproti ponovila kar si se tistega dne naučila.

Delaj sproti
Le sprotno delanje domačih nalog in sprotno učenje, ti bodo omogočili normalni spanec in prosti petek... Če drugega ne, vsaj pojdi skozi snov, ki ste jo predelali v šoli tisti dan, si obkroži ali podčrtaj kar se ti zdi pomembno in si zabeleži kar ti morda ni jasno. Nejasnosti naslednji dan prediskutiraj s sošolci, če pa jim ne pridete do kraja pa le povprašajte profesorja. Profesor bo zagotovo zadovoljen, ko bo videl, da ste pri stvari in bo videl, da se trudite razumeti snov, ki jo predava. Verjemi, da ti bo vse to prišlo zelo prav tako pri nenapovedanih testih kot tudi pri učenju za večje izpite. Kaj veš, morda se vas profesor celo usmili in ukine nenapovedano testiranje znanja, ker bo videl, da vam ne gre vse v eno uho notri in skozi drugo ven.

Skupno učenje
Pred testom, se dogovorite s sošolci za urice skupnega učenja. Zmenite se, da se vsak zase učite do nekaj dni pred izpitom, potem pa se dobite in se med seboj sprašujte. Tako boste skupaj ponavljali in si utrdili snov. Seveda pa je to še super priložnost, da si med seboj pomagate in razložite snov, ki jo ne razumete. Ni vsak za vse, lahko pa ste skupaj uspešnejši! To je odličen način, da med seboj razvijete prijateljske vezi in solidarnost. Takšno učenje vam bo dosti bolj zabavno, učenje bo šlo hitreje skozi in vse skupaj bo pol tone lažje! Lahko se zmenite, da vmes naredite krajšo pavzo za prigrizek, po koncu učenja pa še malce poklepetate o bolj zabavnih stvareh. Vendar pazljivo s pavzami, da ne zaidete predaleč od učenja in potem vaše urice učenja postanejo urice klepetanja. Od teh žal ne bo nobenih sadov pri testih.

Kot smo napisali, ni vsak za vse, skupaj pa vam lahko uspe vse. Nekomu bo šla bolje matematika, drugemu kemija. Nekateri se raje učijo sami, drugi pa s prijatelji. Sportnega učenja resda nihče ne mara, vendar pa nas slej ko prej vse sreča pamet in spoznamo, da je to edini način do uspeha. Zavihaj rokave in se tokrat stvari loti od začetka do konca s pravo taktiko. Končno boš lahko v petek šla s prijateljicami v mesto ali s fantom v kino. In življenje bo zopet lepše in lažje...
https://www.deviantart.com/download/88523080/Best_Friends_by_SinfulEyes.jpg
NE POSTANI NJEN KLON!

Bila si zelo samosvoja, potem pa si nekega dne ugotovila, da si vse bolj podobna svoji najboljši prijateljici in da počasi izgubljaš samo sebe. Vedno počneta to kar hoče ona, obiskujeta koncerte, ki so všeč njej in le še korak manjka, da postaneš njen klon. Kako ohraniti svojo identiteto.

Bila si zelo samosvoja, potem pa si nekega dne ugotovila, da si vse bolj podobna svoji najboljši prijateljici in da počasi izgubljaš samo sebe. Vedno počneta to kar hoče ona, obiskujeta koncerte, ki so všeč njej in le še korak manjka, da postaneš njen klon. Kako ohraniti svojo identiteto , ti pomaga Smrklja!

Kako se je to zgodilo?

Takšne stvari se pogosto nepričakovano priplazijo za tabo in preden opaziš, si že klon svoje najboljše prijateljice. Če si s takšnim stanjem zadovoljna, z izgubo lastne identitete v prid skupne identitete, potem se morda premalo ceniš. Seveda je prilagajanje pomemben del vsakega odnosa, tudi prijateljstva, a mora biti obojestransko.

Je to res problem?

Nekatere podobnosti med tabo in prijateljico so naravne in verjetno so vaju ravno te tudi združile. Medtem, ko potrebujemo prijateljstva, pa moramo biti tudi zadovoljni sami s seboj in uresničiti svoje želje. Če se boš odpovedala svoji individualnost in se ves čas prilagajala prijateljici, bo to s časom prišlo za tabo. Postala boš jezna, zamerljiva in verjetno boš tudi marsikaj obžalovala.

Če te kopira ona

Gre za obliko laskanja in kljub temu, da ti to ni prav nič všeč, s tem enostavno kaže kako zelo te občuduje in da ji je všeč tvoj stil. Želi si biti takšna kot ti, kar pomeni, da ji manjka samozavesti in da se ne zaveda, da je super takšna kot je. Najboljši način za rešitev te situacije je, da ji pomagaš pri tem, da se bo bolje počutila glede sebe in jo pelješ ven ter ji pomagaš izbrati stil, ki bo samo njen!

Kako obržim svojo individualnost?

Če ti ni všeč kam gre vajino prijateljstvo, potem to povej. Če se ti zdi njeno kloniranje nadležno ali si opazila, da ti postajaš njen klon, potem premisli ali je vajino prijateljstvo vredno tega. Preden pa se podaš na lov za novimi prijatelji poskusi tećžavo rešiti s pogovorom. Ne pozabi pa, da moraš obdržati tudi hobije, ki veselijo tebe in še naprej početi stvari, ki jih imaš rada. Pa čeprav to počneš brez nje. Napiši seznam vseh stvari, ki te v življenju osrečujejo in si zadaj, da vsak dan narediš vsaj eno izmed teh stvari.
https://www.smrklja.si/files/2012/07/prenehaj-biti-kriticna-do-sebe/uvodna.jpg
PRENEHAJ BITI KRITIČNA DO SEBE

Odpravi dvome o sebi in izboljšaj svojo gotovost vase. Česa nikakor ne smeš in kaj moraš početi, si preberi spodaj.

Odpravi dvome o sebi in izboljšaj svojo gotovost vase. Česa nikakor ne smeš in kaj moraš početi, si preberi spodaj.

Sprejmi napake

Zavedaj se, da vedno ne moreš in ne zmoreš narediti vsega najboljše. Si le človek na katerega vpliva mnogo dejavnikov, ki jih včasih tudi ne vidiš. Pomembno je, da si se potrudila po svojih najboljših močeh, ves razplet pa ponavadi ni odvisen le od tebe. Zato se ne obtožuj in spravljaj v slabo voljo, ampak razmisli, kaj je bilo tisto s čimer si nezadovoljna in ali si si pravilno postavila svoj cilj? Ne postavljaj si prevelikih pričakovanj, ampak se potrudi in prepusti dogajanju.

Odslovi vse negativno

Vse, kar te spravlja v slabo voljo, pospravi, odmisli, se tega znebi, odpravi. Prav tako velja za določene osebe, ki nate delujejo negativno in pri katerih opažaš, da nisi nikoli dobre volje. Poskusi se jim izogibati in se obdaj z ljudmi, ki te osrečujejo. Ne misli na nič slabega in pozitivno uredi okolje, v katerem se gibaš. Igraj se princesko - vse okoli tebe mora biti pripravljeno tako, da te osrečuje. Odslovi svoj notranji glas, ki ti mora vedno povedati kaj slabega, povečuje tvojo negotovost in s katerim se kritiziraš, podcenjuješ, podiraš svojo samozavest, moč, - ¦

Imej dober odnos do sebe

V prvi meri moraš imeti dober odnos do sebe. Bodi si prijateljica tako v dobrem kot v slabem. Če si lahko tako ponosna nase, kadar dobiš kakšen lep kompliment ali ti nekaj uspe, zakaj sebi obrneš hrbet ob neuspehih, razočaranjih? Kje je sedaj tisti prijateljstvo? Se zavedaš, da včasih zatajiš še v odnosu do sebe? Spoštuj in ceni se vedno!

Ne primerjaj se z drugimi

Nekdo drug ima to boljše in to slabše, je v tem in tem dober; naredi tisto in ono boljše, - ¦ pa kaj! Zato je on/ona z razlogom svoja osebnost in ima svoje življenje, da ga izkoristi, izboljša, uživa; ti si pa ti: posebna, drugačna, v nečem boljša, v drugem slabša, - ¦ Le glej, da boš namesto da se neprestano primerjaš z drugimi, raje izkoristila vsako svojo minuto in se trudila biti vedno boljša. Ostali se lahko v sebi prav tako ukvarjajo s podobnimi vprašanji, dilemami, vendar na zunaj delujejo bolj samozavestni, da tega ne opaziš. Zato je primerjanje z drugimi čisto odveč. Namesto, da s svojo energijo hvališ druge in s tem sebe potiskaš na tla, raje pomisli kaj imaš ti, kar drugi nimajo.

Uravnovesi svoja čustva

Poskušaj biti vsak dan čim bolj podobnega razpoloženja. Ne nihaj med žalostjo in pretiranim veseljem, umirjenostjo in evforičnim obnašanjem, ker nihanje tvoje čustvene stabilnosti vpliva na ustvarjanje dvomov o sebi. En dan si vesela in imaš pozitivno mnenje o sebi, občutek, da vse zmoreš in si dobra, naslednji dan pa žalostno razpoloženje vpliva tudi na tvoje mnenje o sebi, sposobnostih, videzu, - ¦ Če se boš poskusila vsak dan čim bolj osrečiti in poskrbeti za to, da boš dobre volje, bo tudi dvomov in samokritičnosti manj.

Sprejemaj se takšna, kot si

Sprejmi se takšna kot si, glej na to, da pri sebi najdeš še več lepših lastnosti, več prednosti in lepih stvari. Pohvali se za svoja dejanja, lepo preživete trenutke. Poenostavljeno povedano to pomeni, da se v trenutku ko se želiš obremenjevati s kakšnimi slabimi mislimi, prični obnašati kot ptiček na veji, ki živi za tisti trenutek, ko si išče hrano in ga ne skrbi popolnoma nič drugega, - ¦ odmisli vse, bodi za trenutke brezbrižna, ne zmeni se za nikogar dokler te slabe energije ne pošlješ daleč stran.

Pozabi na omejitve in pravila

Zakaj bi sebi postavljala določena pravila in omejitve? Sledi svojim sanjam; bodi drugačna od drugih; izpostavi svoje prednosti; pokaži se okolici; sprejemaj čim več pozitivnega; počni kar veš, da je splošno znano kot dobro zate; potrudi se zase in za druge; kakšen dan lenari; vzemi si čas le zase; smej se; bodi sproščena, razigrana; sanjaj; uživaj vsak trenutek, v drobnih stvareh - pa bo življenje potekalo po ustaljenih poteh do cilja, uspeha, zadovoljstva, sreče brez kakršnihkoli strogih pravil in omejitev, po katerih bi morala živeti. Manj kot se obremenjuješ in bolj kot poskrbiš za svojo srečo, lepe misli, smeh, dobre občutke - lepše ti bo!
https://www.smrklja.si/files/2008/09/z-vitamini-do-dolgih-las-/uvodna.jpg
Z VITAMINI DO DOLGIH LAS

Si želiš dolge in zdrave ter lepe lase, pa ti nikakor ne uspe? Verjetno se še nisi podučila o vitaminih, ki jih potrebujejo lasje za svojo rast in izgled. Poleg mineralov so vitamini najpomembnejši element za zdrave lase, hkrati pa skrbijo za zdravje tvojega organizma, kar posledično vpliva na rast las. Kateri so najpomembnejši vitamini, si preberi spodaj.

Si želiš dolge in zdrave ter lepe lase, pa ti nikakor ne uspe? Verjetno se še nisi podučila o vitaminih, ki jih potrebujejo lasje za svojo rast in izgled. Poleg mineralov so vitamini najpomembnejši element za zdrave lase, hkrati pa skrbijo za zdravje tvojega organizma, kar posledično vpliva na rast las. Kateri so najpomembnejši vitamini, si preberi spodaj.

Vitamin A: Je eden pomembnejših vitaminov, ki skrbi za rast las, poleg tega pa preprečuje suhe lase in nastanek prhljaja. Prejmeš ga s sadjem in zelenjavo, ki so bogati z vitaminom A, in sicer s pomarančami, mangom, papriko in tako dalje. A pazi, da ga ne zaužiješ preveč, ker so potem učinki ravno nasprotni. Lasje bodo postali mastni, kar pa nadalje povzroči nastanek prhljaja.

Vitamin B: Z vitaminom B dobi kri več kisika, kar vpliva tudi na boljšo rast las. Vsi vitamini B so priporočljivi za rast in videz las, a najpomembnejše so folične kisline in vitamin B6. Tega najdeš v hrani, bogati s proteini, kot so krompir, ovsena kaša, banane in tako dalje.

Vitamin C: Dobiš ga v pomarančah, kiviju, rdečih paprikah, limoni in podobno. Pomemben je za proizvajanje kolagena, ki je nujen za dolge in zdrave lase. Deluje kot antioksidant za lasišče in preprečuje izpadanje las.

Vitamin E: Ta vitamin pomaga pri boljši cirkulaciji krvi v lasišču, vzpodbuja rast las in skrbi za boljšo absorbcijo kisika v lasišču. Telo ga dobi z mandlji, koruznim oljem, žitaricami in z repo. Če ne ješ hrane, bogate z vitaminom E, je priporočljivo jesti nadomestilo, lahko v obliki tabletk.

Biotin: To je najpomembnejši vitamin za rast las, ker v veliki meri proizvaja keratin. Preprečuje tudi izpadanje las ter sivenje, kar sta veliki težavi v starejših letih. Mleko, kvas in jajčni rumenjak so tiste jedi, ki so bogate z biotinom.

Ti je bil všeč 2. izvod?
24. september 2012
u169978
u169978
Next <3333
02. februar 2016
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg