Forum
u52003
u52003
Živjo!
Sem Tyra Banks ustanoviteljica revije *SVET MODE*. Letos sem se odločila,da bom pisala vsak dan.
Oziroma,če boste pogosto komentirali in objavljali slike bom pisala še pogosteje,če pa ne bom brez kakršnega koli opozorila nehala pisati in zbrisala revijo. Upam,da boste uživali v branju
*SVETA MODE*.
LOVE Tyra

Izbor tem.........................................6
HOT or NOT......................................8
Kdo je vaš najljubši m.oblikovalec..........10
O ličenju..........................................12
Justin ali..........................................14
Vroči poljubi in romantika.....................16
Poroka.............................................18
Vaše fotke........................................20
Vaš sanjski in perfect fant.....................22
Konec in nadaljevanje..........................24


18. oktober 2011
in kdaj boš začela pisat?
18. oktober 2011
u59027
u59027
Js bom brala
18. oktober 2011
u52003
u52003
TEME
Naj postavim ključno vprašanje: O ČEM NAJ SPLOH PIŠM???
Za pisanje 1.poglavja potrebujem:
-PREDLOGE
Zato vas prosim,da napišete nekaj tem-ki niso v zgornjem kazalu,da se bomo lahko mirno pogovarjale in da ne bomo ponavljale tem.
Kadarkoli me lahko uprašate-po forumu ali po zasebcu,saj vam bom z veseljem odgovorila. In še nekaj.......upam,da ne bo prišlo do kakšnega spora me dvami zato bom zbirala teme po vrsti!
Včasih bomo priredile tekmovanje fotografij ali kaj drugega nagrajenka pa bo prejela kakšno obleko,nakit.......pustimo se presenetiti. No še nekaj v vsaki novi temi lahko dodajte kakršne koli slikce in komentirate vendar,komentarji ne smejo biti nesramni ali kakor koli nadlegovalni!če bo katera težila in se vpletala v spore........bom to sporočila administratorju in on bo vse uredila. Pohitite,da bomo že takoj začele razpravljati o izbrani temi.
LOVE Tyra


18. oktober 2011
u62653
u62653
Jst bom brala k me ful zanima
18. oktober 2011
u52003
u52003
Če hočete da pišem napišite nekaj tem pa bomo lahko začele.
19. oktober 2011
u43872
u43872
jaz bom tut prebrala
19. oktober 2011
u52003
u52003
Če hočmo začet morte dat kkšne teme
19. oktober 2011
u52003
u52003
Če ne boste dale tem bom jst izbrala eno.
19. oktober 2011
pa jo ti izber
19. oktober 2011
u52003
u52003
MODNI OBLIKOVALCI-priporočila:
Zakaj priporočamo modne oblikovalce?? Mar veste vi? Mogoče zato, da se znamo lepo oblečiti? Ne! Zato, da si znamo sešiti obleke? Mogoče! Pa poglejmo...

Modni oblikovalec je likovni ustvarjalec, ki oblikuje tekstilije in oblačila, modne dodatke iz tekstila in usnja ter sorodnih materialov, ilustrira modno vizijo (modna skica), načrtuje, organizira in sodeluje pri nadzoru nastajanja izdelkov oz. kolekcije. Modni oblikovalec ima tudi svojo lastno kolekcijo, ki jo tudi predstavi na modni pisti.
Opis dela

Modni oblikovalec oblikuje tekstilije in oblačila, modne dodatke iz tekstilij in usnja, ilustrira modno vizijo, sodeluje pri nadzoru nastajanja izdelka in zagotavlja kakovost lastnega dela s področja oblikovanja tekstilij in oblačil.
Modni oblikovalec načrtuje, analizira in organizira nastajanje kolekcije, pri čemer analizira proces nastajanja idejne zasnove kolekcije, sodeluje tudi pri razporejanju del ter organizaciji. Ker oblikuje in kasneje tudi izdeluje tekstilije, mora poznati zakonitosti tekstilnih materialov, konstruiranja krojev in tehnoloških procesov izdelave. Seveda mora tudi spremljati oblikovalske trende in tehnološke novosti v materialih, krojih in izdelavi oblačil. Ko oblikuje tekstilije, mora dobro analizirati trg in konkurenco in nato samostojno ali timsko oblikovati kolekcijo tekstilij za različne ciljne skupine in individualne potrebe ter potrebe industrije. Pri izdelavi kolekcije najprej izdela tehnično risbo in ilustracijo, na podlagi katere oblikuje različne tekstilije, ki so lahko unikatne ali dekorativne, tudi gospodinjske in kopalniške. Nato glede na skico izbere primerne tekstilne materiale, ki so v skladu z modnimi trendi, in oblikuje barvne karte. Oblikovalec lahko oblikuje unikatna oblačila in kostume.Oblikuje pa lahko tudi modne dodatke, ki jih samostojno načrtuje in oblikuje glede na različne ciljne skupine,individualne potrebe in potrebe industrije. Modni oblikovalec, zaposlen v podjetju, ki se ukvarja s tekstilijami, mora spremljati razvoj blagovne znamke. Le-tega spremlja tudi oblikovalec, ki kreira lastno blagovno znamko.
Kadar oblikovalec ilustrira modno vizijo, riše in slika modne ilustracije ter jih tudi računalniško izdeluje in obdeluje. Oblikovalec lahko sodeluje tudi pri nabavi, in sicer nudi strokovno pomoč ter sodeluje pri izdelavi finančne konstrukcije projekta. Oblikovalec naj bi tudi vodil dnevnik razvoja in nastajanja kolekcije ter spremljal projektno dokumentacijo. Kadar modni oblikovalec sodeluje v timu, kjer za neko tekstilijo skrbi več ljudi, lahko projekt vodi ali pa koordinira delo strokovne skupine. Poleg tega tudi nadzoruje vse faze nastajanja izdelka in zagotavlja kakovost v skladu z likovno-estetskim in tehnološkim sistemom vrednotenja. Modni oblikovalec lahko pri delu komunicira z naročniki, sodelavci in različnimi strokovnjaki, tudi s komercialisti, tehnološkimi sodelavci in s strokovnjaki iz tujine.
Delovna področja
Modni oblikovalec je lahko zaposlen v lastnem podjetju, ki izdeluje oblačila pod določeno blagovno znamko, lahko se zaposli večjih proizvodnih obratih, ki proizvajajo tekstilije oziroma oblačila, dela pa tudi v oblikovalskih in razvojnih studiih in na ustreznih srednješolskih ter univerzitetnih ustanovah. Modni oblikovalec lahko sodeluje tudi z individualnimi naročniki.

Delovni pripomočki, materiali, dokumenti

Pri svojem delu modni oblikovalec potrebuje ustrezen risarski pribor, krojaško lutko, krojaško mizo, različne šivalne stroje, pletilnike, likane naprave, statve, pozamenterijo (gumbi, niti, šivanke, igle, …), modne dodatke (uhani, verižice, zapestnice, klobuki, …), tiskarske mize s pripadajočo opremo. Vedno bolj pogosta pa je tudi uporaba sodobne informacijske tehnologije (računalniki in ustrezni računalniški programi).


Izdelki in storitev
Modni oblikovalec izdela skice, vzorčne modele in ilustracije oblačil, na podlagi katerih lahko oblikuje tekstilije in oblačila ter različne modne dodatke iz tekstilij in usnja.

Potrebna znanja, spretnosti in veščine
Modni oblikovalec zna analizirati trg in konkurenco ter potrebe trga po posameznih modnih oblačilih, tekstilijah in dodatkih, pozna zakonitosti samostojnega ali timskega načrtovanja in oblikovanja kolekcij, tudi za določeno ciljno skupino ali posameznika ter za potrebe industrije. Pozna splošne lastnosti tekstilij, vpliv lastnosti vlaken in tkanin glede na uporabnost tekstilij, pozna tudi različne tehnike vzorčenja. Modni oblikovalec zna izraziti idejo z ustrezno risbo, tako da pozna predstavitvene tehnične risbe in ilustracije, pozna zakonitosti modne skice in modne ilustracije ter zakonitosti tehnične risbe. Pri tem zna uporabljati računalniško programsko opremo za vzorčenje.

Modni oblikovalec zna analizirati in uporabiti oblikovalske trende, zna tudi inovativno prikazati svoje nove ideje. Pozna zakonitosti tekstilnih materialov ter zakonitosti konstruiranja krojev. Pozna tudi zakonitosti tehnoloških procesov izdelave ter zgodovinske vidike razvoja posamezne vrste oblačila. Pozna funkcije in namembnosti različnih oblačil ter osnovne zakonitosti konstrukcije in modelacije krojev. Zna združevati tekstilije s pomožnimi materiali za oblikovanje oblačil, pozna različne tekstilije in usnjene materiale. Zna združevati tekstilije s pomožnimi materiali za oblikovanje modnih dodatkov, pozna zakonitosti tehnološkega procesa obdelave tekstilij za modne dodatke, pozna zakonitosti oblikovanja modnih dodatkov. Modni oblikovalec tudi zna uporabljati računalniško programsko opremo za oblikovanje, obdelavo in izdelavo modne ilustracije.
Psihofizične sposobnosti, zdravstveno stanje
Modni oblikovalec mora biti psihofizično zdrav in ne sme biti alergičen na materiale, s katerimi dela.

Interesi in osebnostne lastnosti

Ena pomembnejših osebnostnih lastnosti modnega oblikovalca je, da je komunikativen, saj pri svojem delu sodeluje z mnogo različnimi ljudmi, s katerimi se mora znati pogovoriti o svojih idejah in o oblačilni podobi naročnika. Komunicira tako z naročnikom, kot tudi s strokovnjaki različnih področij (krojač, šivilja, …), zato mora dobro poznati tudi svojo stroko. Ker sodeluje s toliko različnimi ljudmi, mora biti prilagodljiv, vztrajen in pripravljen sprejemati kompromise. Poleg tega mora biti kreativen, ustvarjalen, z dobro razvito domišljijo, pa tudi samoiniciativen. Izjemno pomemben je še čut za estetiko, senzibilnost, discipliniranost in natančnost. Modni oblikovalec potrebuje veliko mero domišljije, iznajdljivosti, ustvarjalnosti in vedoželjnosti (nenehno zbira različne informacije in novosti).
Pogoji in razmere za delo

Modni oblikovalec pogosto dela v zaprtem prostoru (pisarna, proizvodni obrat...), velikokrat dela pod časovnim pritiskom. Če je modni oblikovalec zaposlen v zasebnem sektorju ali pa deluje kot samostojni podjetnik, potem ima pogosto nepredvidljiv delovni čas. Modni oblikovalec lahko zaradi dela tudi pogosto potuje.
Nevarnosti, možne poškodbe pri delu in zaščita
Do večjih poškodb pri delu ne more priti. Možni so vbodi, ko pripravlja oblačilo na krojaški lutki, ter bolečine v hrbtenici in križu zaradi nepravilne drže.

Slovenski modni oblikovalci
Eric Maj Potočnik in Matjaž Plošinjak

Eric Maj Potočnik in Matjaž Plošinjak sta verjetno najdrznejša slovenska oblikovalca in v veliki meri narekujeta smernice slovenske mode. S svojimi ekstravagantnimi kreacijami oblačita številne znane Slovence, ki se ne bojijo izstopati - med njimi tudi Nino Osenar.
Še nekaj slikic:


ZELO ZNANA MODNA OBLIKOVALKA:
Heidi Klum19. oktober 2011
u52003
u52003
Victory Secret
19. oktober 2011
u52003
u52003
Zdaj pa mi povejte kdo je bolj HOT:
Cody Simpson


HOT or NOT?

Justin TimerlakeEminem


HOT or NOT?

Daniel Radcliffe


HOT or NOT?
20. oktober 2011
u52003
u52003
Tukaj lahko objavite slike,svoje top modele,zmagovalke top modelov,svoje zgodbice.......
TUKAJ LAHKO OBJAVITE VSE!!!
20. oktober 2011
u52003
u52003
3 nexte pa nadaljujem
20. oktober 2011
usi so not
20. oktober 2011
not
20. oktober 2011
nott
20. oktober 2011
u52003
u52003
hvala enako
20. oktober 2011
nottt
22. oktober 2011
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg